- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Synology NAS
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
shortcutme
tag
válasz noorbertt #9950 üzenetére
Igen, a Terzor tárolja (és generálja) a privát kulcsodat és az sosem hagyja el az eszközt, ettől biztonságos. A mytrezor.com csak egy jelet küld az eszköznek, hogy utalni szeretne 1XY számlára, ez megjelenik a Trezorod kijelzőjén és ha te jóvá hagyod, akkor visszaküldi a tranzakció digitális aláírását, amit a mytrezor.com kiküld a bitcoin hálózatra.
Így bármilyen (akár vírusos) gépen biztonsággal használható az eszköz, mert a fizikai gomb megnyomása nélkül nem történhet tranzakció a számládról.
(egyébként offline, pl. electrum-al is használható)
Elvileg mycellium -al mobilon is működik, de ezt nem próbáltam még.
-
noorbertt
őstag
válasz shortcutme #9951 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha nem gond még kérdezek egy két dolgot, magyar nyelven kb semmi infó nincs csak a "bányászat és a ingyen pénz".Gyakorlatban hogyan használod a trezor? Azt használod a mindennapi küldés fogadásra is? Vagy van egy külön számlád is? Például mobil app esetén elég kényelmetlen lehet mindig kábelt hurcibálni
Néztem a mycelium programot és nem világos nekem az sem hogy mi az a HD számla, single address vagy a coinapult?
-
shortcutme
tag
válasz noorbertt #9953 üzenetére
Én csak az itthoni gépemen használom:
- amikor fizetni akarok vele rádugom a gépre
- elindítom az electrumot
- bemásolom az utalni kívánt összeget + számlacímet
- ok-ra kattintok, kéri a trezor pin-jét (ez arra van, hogy ha elhagynád a trezort akkor se férjenek hozzá a számládhoz)
- a trezoron ellenörzöm az összeget + számla címet (első/utolsó pár karakterre ránézek), leOK-zom a rajta lévő, fizikai gombbal
- készFogadáshoz/tranzakciók/egyenleg ellenőrzéshez nem kell rádugni a trezort.
- HD számla: Ha új számlát nyitsz, akkor érdemes ezt tenni. Gyakorlatilag végtelen számú "Single address"-t tartalmaz, minden küldéskor új számla generálódik, így csökkentve a tranzakciók követhetőségét.
- Single address: 1db bitcoin számla ennek akkor van értelme, ha pl. valakitől ajándékba kaptál bitcoin-t egy számla privát kulcs megadásával.
- Coinaplut-ot nem ismerem, valószínű valami központi szerver bevonásával történő számlatárolás lehet. Ez is lehet biztonságos, de a HD számla nyitás-t ajánlom, a visszaállításhoz szükséges szavak azonnali, papírra feljegyzésével.[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
válasz shortcutme #9954 üzenetére
Köszönöm, amikor volt némi közöm a bitcoinhoz akkor nem volt ilyen HD számla sem. Vagy én nem ismertem
Ez amúgy a "Darkwallet" helyett akar működni, hogy keveri a tranzakciót?Trezoron is HD számla generálódik?
Mycelium appon belül létrehoztam egy HD számlát és fogadtam vele btc-t most ha újra akarok fogadni új címet tudok csak küldeni. Ez szép és jó, de mi történik a régi címekkel?
Ez azért érdekes mert ha én akarok pl névjegy kártyára egy btc címet nyomtatni azt nem tudom ha HD számlát használok? -
Elbandi
aktív tag
válasz noorbertt #9955 üzenetére
A hd szamla a "hierarchical deterministic"-nek a roviditese: https://en.bitcoin.it/wiki/Deterministic_wallet
ahogy a wikin is irjak a trezor/electrum a type2-vel: egy 128 bites szambol szarmaztatja a bitcoin addresseket. Ellentetben a "fo" bitcoin wallettel (ami mindig veletlenszeru addresst general, ezert nehez backupolni), itt eleg megjegyezned/felirnod a 128 bites szamot (ami neked 12 db szokent mutat), es ebbol barmikor/barhol eloallithato ugyanazok a cimek. mivel a szukseges privat kulcsokat barmikor elo lehet allitani a 12 szobol, ezert a wallet megteheti hogy minden tranzakcio maradekahoz mas-mas addresst hasznal, es te is a kapott btct mas-mas addressre kerheted (=mindenkinek masik addresst adsz meg). Mivel "kivulrol" nem lehet megmondani egy addressrol hogy azt random vagy hd-vel generaltak, igy az egyes hasznalt addressekrol nem lehet eldonteni, hogy az egy embere vagy tobb embere. ettol lesz "nyomkovethetetlen" a tevekenyseged.
[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
válasz noorbertt #9957 üzenetére
igen, hasznalhatod tobbszor is, nem gond.
csinalhatod azt is hogy gyartasz nehany nevjegykartyat amin ugyanaz a cim van, meg olyat is amin mindig mas. ha megjegyzed hogy kinek melyik kartyat adtad, akkor pontosan tudni fogod hogy ki kuldott neked coint. az "altalanos" kartyat meg olyannak adod akinel nem szamit kitol kaptal coint.
-
Penge_4
veterán
Én egy sokkal jobba futottam bele. BitWalking.
-
kartupoker
újonc
poker indonesia Amit beidéztél az pont arról szól, amikor az egyik játékos a másik fiókjára pénzt küld a PokerStartson belül. Ez itt nem játszik.
http://kartupoker.com/register.php
-
vismaior04
tag
válasz kartupoker #9963 üzenetére
Te most teljesen komolyan válaszoltál egy 2013-as hozzászólásra?
-
Elbandi
aktív tag
Ketfele valto van: akit mar megloptak, es akit majd fognak...
Itt a kovetkezo: http://blog.cryptsy.com/post/137323646202/announcement
(igaz majd 1 eve tortent az eset, de csak most jelentettek be)
-
janos666
nagyúr
Ne kapkodjátok el a vásárlást [link].
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Overlocker #9967 üzenetére
Nem hiszem, hogy közvetlenül bármelyik felelős lenne a kettő közül, csak kényelmesen egybevágott pár dolog, ahogy az ilyenkor általában szokott.
Ezzel is tökéletes volt az időzítés.
Az egyik Bitcoin programozó részéről kihirdette a kísérlet végét és hosszasan sorolta az érveket, hogy miért sötét a Bitcoin jövője.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
noorbertt
őstag
Lehet hülyeség de van egy nem használt cubietruck szerverem és egy régi 100 gigás lemezem. Van bármi értelme és lehetőség befogni banyaszni? Vagy csak tönkre tenném vele ezt a kenyerét? netet mennyire szívja el a bányászat?
Nem ettől várom a milliókat csak ha már van és nem használom
-
-
pimmi
senior tag
sziasztok, lenne egy olyan kérdésem , hogy nyitottam egy btc számlát itt: uphold.com
Azt szeretném kérdezni , ha egy online üzletben van btc, akkor ott kér btc fizetési infót, magyarul ott adom meg hogy hova fizessen, szóval ide mit kell beírnom? köszi -
bazsyka
tag
Sziasztok!
Hol tudok bankkártyával bitcoint venni hétvégén mindenféle regisztráció meg személyi ellenőrzés nélkül? -
janototh
csendes tag
válasz bazsyka #9985 üzenetére
Mindenhol fognak kérni valamilyen ellenőrzést, vagy legalább regisztrációt hogy legyen kötve egy "személyazonosság" egy kártyához, megelőzve az illegális btc vásárlást.
Ezen az oldalon (link) regisztrációt követően egy kis ideig várakoztatnak, és utána kapod meg a vásárolt összeget. De igazából közel végtelen választásod van.
-
titán
válasz Overlocker #9988 üzenetére
Meg a Bécsi úti Stop Shopban is van automata
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Reggie0
félisten
Mondjuk az automatak eleg szep arressel dolgoznak, szoval KP-ban venni jobban megeri.
-
komputerdell
csendes tag
Üdv, jól látom hogy bányászatra jobb egy radeon 5970 (4.6Tflops) mint szinte bármely mai új kártya?
ami 4tflop feletti az már bőven 110 felett jár. illetve érdemes ezzel neki kezdeni?(5970) -
csaba951
veterán
válasz komputerdell #9991 üzenetére
Több évvel lekéstél már erről!
Már évek óta csak speciális célgépekkel "éri meg" csinálni. Vagy még azokkal se... -
titán
válasz komputerdell #9991 üzenetére
Jó reggelt, csipkerózsika, át tetszett aludni az elmúlt pár évet. Bányászni jelenleg csillével és csákánnyal éri meg.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Reggie0
félisten
válasz komputerdell #9993 üzenetére
Hat nem igazan. A felhos banyaszat leginkabb a szolgaltatonak jo. Ha nagy biznisz(nagy hozam, vagy kis riziko) lenne a banyaszat, akkor nem adna berbe senkinek.
-
Elbandi
aktív tag
Itt a kalkulator hozza: ezzel a sebesseggel kb 4$-t keresnel...
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
Mondom, lapozzál! Bánya bérbeadás talán megéri - a bérbeadónak!
-
komputerdell
csendes tag
válasz csaba951 #9997 üzenetére
És mi a helyzet a litecoinnal? jóval kevesebb bonyolultsági szintje van, a linkelt kalkulátort használva kiszámítottam hogy egy 5970 (800 MH/S) -el havi 1300 dollár is elérhető.
és az egy 400-450 w-os fogyasztással és ~ 60ft befektetéssel már elérhető lenne.viszont megnéztem bitcoinosnál is táblázatot, megnéztem hogy ott ezzel kb soha nem keresnék, viszont néztem miner célhardvereket és úgy sem értem hogy éri meg, kiszámoltam hogy kb 10TH/S kellene ahhoz hogy 350 dollárt keressen az ember naponta, s5+-s hardverből kellene 2988db az 6Millió dollár, áram számla itt magyarban pedig 250 millió forint lenne havonta
források: [link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Én eddig 2-szer kötöttem bárbányászati szerződést, egyszer nulla haszonra jött ki a végén a buli, másodszor átvertek, de szerencsésen visszakaptam a lóvém...
(#9998) komputerdell: vedd figyelembe, melyik coin milyen algo-t használ, és melyik célhardver melyiket!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik