Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz #13260800 #5818 üzenetére

    "de szerintem a javak igazságoz elosztásához ez nem jó "módszer". De legalább előre lépés."

    A javak igazságos elosztása egyelőre egy távoli utópia. De a Bitcoin közelebb visz ehhez is. Lévén, 21 milliótól nem lesz több, a leggazdagabb is kénytelen lesz költeni belőle. Nem csak a napi kiadásaira, de a befektetéseire is.

    Jelenleg mi van? Már 100 millió forint felett elveszíti az ember a motivációját arra, hogy azt kockáztassa. Mert 100 millióra 4%-os EBKM mellett is kap évente 4 milliót, ami havi leosztásban 333 ezer. Ennyi nettót kevés ember kap napi 8-12 órás munkával.

    A kamat, ami a másik oldalon hitel a gazdagokat gazdagítja, a szegényeket pedig szegényíti. A Bitcoin viszont megteremti az igazi szabadpiaci viszonyokat. A szabadpiaci viszonyokat, ahol sok gazdag megérdemelten gazdag, mert eszesebb, trükkösebb és rátermettebb, mint a többi. Józsi bácsinak viszont teljesen mindegy, hogy forintban, euróban vagy BTC-ben kapja meg a minimálbérét, akkor is a kocsmában fogja elkölteni.

    A befektetés, tőke, hitel részhez még annyit, hogy így közvetlenebb lesz a dolog. Eddig ha valakinek tőkére volt szüksége, akkor fordulhatott a bankhoz, aki előállított annyi pénzt, amennyire volt az illetőnek fedezete. A leggazdagabbak fogyasztottak, akár luxuscikkeket is, de a fogyasztásuk mértéke sosem érte el a kamat mértékét, amit a vagyonuk gyarapodott az adott időintervallumban.

    Innentől minél több BTC-je lesz valakinek, annál érdekeltebb lesz abban, hogy ő maga is kezdjen vele valamit, mert bár inflálódni nem fog, de kamatozni sem. Gazdasági produktivitás nélkül pedig deflálódni sem.

    (#5819) Rolly: "Szóval a véleményem, hogy míg a politikusoknak ez jó és megéri addig lesz BTC (ez egész sokáig elnyúlhat ... készpénz is ezért van még leginkább ...)"

    A BTC pont annyira anonim, mint amennyire transzparens a publikus blokklánc miatt. Egy eszköz. A felhasználási mód már az embereken múlik. Ha kiharcolnak bizonyos befizetésekhez "zöld címeket", akkor pontosan lekövethető, hogy merre milyen pénzek vándoroltak. Amint valami apró korrupciógyanú is felmerül, abban a pillanatban megjelenik Twitteren, Facebookon, Origón, Indexen, hogy a politikusok már megint mutyiznak és magyarázkodhatnak. Ez őket is becsületre fogja kényszeríteni. Elvégre nem véletlenül kapnak 1,5-2 milliós fizetéseket. Abból egy 4-5 tagú családot is röhögve el lehet tartani, nem kell még mellé dézsmálni is az államkasszát.

Új hozzászólás Aktív témák