Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz AAntii #2524 üzenetére

    Csak azt felejted ki a levezetésből, hogy míg a torrentnél a szerveresek egy idő után lelépnek, hogy új torrentenek tölthessenek fel, addig itt a hatékony gépekkel bányászók maradnak a legtovább, míg a nem bányászók lépnek le.

    Ugyanis torrentnél az egyedüli profitod, hogy letöltesz egy tartalmat, utána már az egész önkéntes és ráfizetéses (áram) alapon működik. Ahogy feltöltésnél is az, hogy a szabályzatnak eleget tegyél, utána mást tölts fel. Ennyi az ösztönzés.

    Itt viszont minél több erőforrással veszel részt, annál nagyobb a profit. Az evolúciót ne akard megváltoztatni, mert még senkinek sem sikerült. Akármilyen elvet találsz ki, az vagy halálra ítélt próbálkozás lesz (lásd a befuccsolt altcoinokat), vagy megtalálják az emberek benne a kiskaput és visszaugrunk a kiindulóponthoz. Avagy:
    - Aki az elején kezdte az előnyben van.
    - Akinek sok pénze van, az előnyben van.
    - Akinek megfelelő technikai tudása van, szintén előnyben van.

    Erről szól az egész élet. Miért működne más elven a decentralizált pénzrendszer? Attól, hogy valami decentralizált, még nem lesz benne egyenlőség.

    Nem félek én attól, hogy az ASIC-ból bármi probléma adódna. Viszont ha te igen, akkor itt a lehetőség számodra, hogy beteljesítsd az első pontot. Válassz egy számodra szimpatikus altcoint és kezdj el bányászni. Ha befut és letaszítja trónjáról a Bitcoint, akkor tiéd a hatalom, dicsőség, pénz. Máskülönben feleslegesen pörgetted a gépet és zabáltattad az áramot és tapasztalatot szerzel. És bebizonyosodik, hogy nekem volt igazam, miszerint az ASIC a jövő, nem a CPU/GPU-alapú kényszer-kommunizmus.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák