Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz csaba951 #2265 üzenetére

    "Nyilván nem mindegyik működik, de "dolgozzatok" is meg azért a free BTC-ért!"

    Az a nagy baj, hogy a DailyBitcoins kivételével az összes többi olyan nevetséges összegeket fizet, hogy kár érte a billentyűzetet is koptatni.
    Értsd. A Daily Bitcoins (ami a legjobban fizet) is óránként kínál 0.00001 BTC-t, ami 24 óra alatt (ha nem alszol) 0.00024 BTC, ami jelenlegi árfolyamon 3 cent.

    És óránként meg kell hozzá fejtened egy captchát. PTC oldalakkal ugyanennyit megkeresel napi 5 perc alatt. De ezek mindegyike olyan alacsony jövedelmű pénzkereseti forma, amitől még egy koldus vagy hajléktalan is többet tud keresni.

    Tehát gyakorlati haszna nincs, elméletben ki lehet próbálni a rendszert, de mivel a default fee is 0.0005 BTC (amit két nap alatt sem keresel meg a legjobban fizető fauceten), maximum fee nélkül ki tudod próbálni, hogy milyen a küldés.

    Szolgáltatások kellenének, amikkel lehetne pénzt keresni. Mint régen voltak a fájlmegosztók.
    Jelenleg haldoklik a cserekereskedelem az egész, aminek a Dwolla befagyasztása sem tett túl jól. Ha BTC-hez akarsz jutni, akkor ~130 dollár alatt hozzá sem érdemes fognod és a legjobb módszer a helyi kereskedelem, mert úgy nem veszik le a százalékukat a fizetésfeldolgozók, amiken keresztül rugdosod a befizetésedet. Vagy bányászol, vagy esetleg keresel valami programozói, fejlesztői munkát, amiért már lehet BTC-ben is kérni a fizetést. Esetleg prostituálódsz, mint Redditen a Girls Gone Wild csoport, ahol fiatal lányok vetkőznek BTC-ért. :DDD

    És ha a belső kereskedelem hiánya miatt a spekulánsok megint bedöntik az árfolyamot a bányászok fogják a legnagyobbat bukni. Mert jelenleg alpaka zoknik, USA-ban Meze Grill, illetve x millió kaszinó meg kicsivel kevesebb webshop és Donate doboz csak a pénz egy irányú mozgását teszi lehetővé.

    Ez pedig a kereskedőnek/adománygyűjtőnek sem jó, mert maximum a bányászok vagy a spekulánsok tudnak adakozni és az embereknek sem jó, mert látják a Bitcoin dobozt, utánanéznek, aztán látják, hogy nem tudnak hozzájutni és beleszarnak az egészbe. Mivel az átlagemberek legkevésbé sem érteni akarják, hanem használni. Egyszerűen, könnyen. Többségük nem is szabadságharcos, ezért számukra maximum annyi érv szól a Bitcoin mellett, hogy kisebb a fee és kvázi-névtelen. De ezek az előnyök nyomban eltűnnek, amint rájönnek, hogy ahhoz, hogy BTC-jük legyen előbb át kell váltani (tehát a fee ugrott) és nem is olyan egyszerű, mint feltölteni a Paypal egyenlegüket, amit ráadásul sokkal szélesebb körben elfogadnak.

    ps: Mellesleg nem véletlenül lett a hivatalos kliensben limitálva a minimum küldhető BTC mennyiség 0.000054-re, hogy ne szemeteljék tele a blokkláncot értelmetlen tranzakciókkal.

    A faucetek ebből a szempontból meglehetősen károsak a közösségre, mert felesleges munkát rónak a bányászokra a semmiért és csak maguknak hajtanak hasznot azáltal, hogy a telepakolt hirdetések egy részét visszaosztják, mint "ingyen BTC". Ráadásul azon sem lennék meglepődve, ha a captcha is azért kéne, mert valami captchafejtő elosztott botnetnek küldik a megfejtett captchákat. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák