Új hozzászólás Aktív témák

  • zerodot

    aktív tag

    válasz jézusom #18745 üzenetére

    Az ajánlott használati mód az, hogy minden címet csak egyszer használjon az ember. Több oka is van, de az egyik legalapvetőbb, ha én pl. Jóskától várok egy utalást, akkor nem szeretném, hogy Jóska lássa, nekem mennyi coinom van. Tehát generálok egy vadiúj címet, ezt adom Jóskának, aki így nem fogja látni a már meglévő coinjaimat, hiszen neki egy új, history nélküli címet adtam meg, amin semmi nincs. Vagyis a használat során szépen gyűlni fognak a címeid.

    Másik, hogy egy wallet többféle coint is tárolhat, pl. Trezor támogat vagy 25 fajta coint. Az összes támogatott coin összes használt címe ugyanabból az egy seed-ből lesz generálva.

    Az egésznek a lényege, hogy csak ezt a seed-et kell csak backupolnod. Ez 24 angol szó, kézzel is könnyű lemásolni egy papírra. Ezzel szemben egy konkrét privát kulcs egy hosszú alfanumerikus karaktersor, amit már eleve hiba nélkül leírni is kihívás. Hát még ha több tucatnyi van belőle. Plusz, minden új cím generálásnál hozzá kellene az új privikulcsot írni a backup listádhoz. Amit jó esetben több helyen is tárolsz, fizikailag elkülönítve egymástól. Esetleg egy bank széfjében. Vagy a kertben elásva... Gyakorlatilg ez használhatatlan módszer lenne.

    A seed-et viszont csak egyszer kell kigenerálni, majd backupolni, aztán már lényegében végtelen mennyiségű új címet generálhatsz, a backuphoz nem kell nyúlni mindaddig, míg pl. a HW walletted el nem romlik vagy veszik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák