-
IT café
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dronte #18603 üzenetére
Pedig sajnos de, mert egyéb jövedelemnek minősül. Ahol csak 15%-ot vonhatsz le költségként. Link.
Ausztriában meg ha legalább 1 évig tartod adómentes. Fel kéne nőnünk ehez a mentalitáshoz.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Dronte
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #18604 üzenetére
Amit linkeltél, abban pontosan is az van, hogy a nyereség után kell adózni, ahogy itt is [link]
" a kriptovaluta beszerzési értéke és eladási értéke közötti különbséget meg kell szorozni a darabszámmal, amelyből megállapítható az adott ügylet eredménye. Tárgyévben a nyereséges ügyletek eredményét összeadva számolható ki a jövedelem, amely után a már fentebb említett SZJA-t és szocho-t (szociális hozzájárulás) kell megfizetni."
Semmi értelme nem lenne úgy adózni valami után, hogy nem volt belőle jövedelmed. -
Dißnäëß
veterán
válasz
Ferdzsoo #18606 üzenetére
Na, ez a bajom nekem is. Ha egy Svájc2 lennénk a rendszerváltás óta ránk zúdult pénzektôl, mert értelmesen használjuk ôket, zokszó nélkül adózok, de így csak zokszóval.
Btw Ausztriában: ha ott veszek kripto-t es ott is adom el, akkor magyarként él rám az ottani szabályzás ?
Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá
-
brd
nagyúr
válasz
Dißnäëß #18607 üzenetére
Nem tudom, de gondolom, Ausztriával van ún. kettős adóztatást kizáró egyezmény kötve Magyarország részéről (mint a legtöbb, ha nem az összes EU állammal). Így az ausztriai szabályozástól függ, hogy mi a teendő az ilyen fajta bevétel utáni (1 év után nem) adózással, ottani külföldi állampolgárként, de azt sajnos nem ismerem.
The only real valuable thing is intuition.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dißnäëß #18607 üzenetére
Ha életvitelszerűen ausztriában élsz és ezt bizonyatni is tudod (ott bejelentett állandó lakcím, munkahely stb.) akkor adózhatsz onnan.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
butch3r #18615 üzenetére
Onnantól kezdve hogy kamera van minden pénzel foglalkozó autómatánál szerintem hulla mindegy hogy mobilszámot adtál e meg, semmit, vagy full KYC-t. Akarnak megtalálnak...
-
CoF
veterán
Annyira pörög a topik, hogy nemsokára biztos pukkan a lufi.
CoreELEC útmutató, telepítés, segédlet! https://bit.ly/2MOoxqz
-
Velen
addikt
ez a 40k rohadt erős szintnek tűnik az biztos, + mostmár panic sell van..
hát ennek annyi, ilyenkor mutatkozik meg, mennyire semmirekellő spekulációs szar ez az egész, egy kerek szám, ami pont a 2017-es csúcs duplája, tönkrevágja
várjuk a 80.000-et 3 év múlva
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
addikt
Valami technikai gond lehet. Kraken-en nem lehet új vételi ajánlatot rögzíteni, csak meglévő ordereket cancel-ezni.
Szerintem nincs semmi gond, ez nem az a nagy zuhanás amit sokan várnak. Egyszerűen technikai hiba miatt megakadt a kereskedés. Sokan erre pánikba estek, azért esik. Ha majd megnyugszanak, akkor kiderül (pár óra múlva), hogy nincs semmi baj. Újra irány észak![ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Szerinted hány embernél volt álomhatár a 40 000$ eladásra? Nem kell hozzá semmi spekuláció, hogy belásd ezt.Még az über hardcore arc is aki anno 20 000-en vásárolt be belőle és csakazértis alapon megtartotta, duplázás esetén már könnyen rábólinthat,hogy na eladom.
EA: It's in the crate!
-
A Zéé
őstag
engem oda sem enged be. Féltem ettől a 40k-s határtól kicsit, délután már eszembe jutott, hogy ki kéne szállni, aztán örülni annak, ami jött eddig, és nem megülni ezt a parabolát tovább. Így akkor várok még kicsit
Annyit szerintem nem tud esni míg helyreáll, hogy bukón legyek
Just a simple Lineman...
-
fuze
őstag
Engem több alkalommal is beengedett. A coinbase-ről volt nehéz áthozni, mert mindig hibát dobott. kb 7-8 próbálkozás kellett, de átjött a coin. Aztán a váltás már egy kattintással is ment, csak a böngészőt kellett frissíteni
sigra.hu | UI Designer, 3D Artist, Figma Community Advocate
-
Velen
addikt
-
Agyrák666
tag
válasz
Ferdzsoo #18629 üzenetére
Hat hogyne
Persze nehez josolgatni, de eddig 10 ev alatt mindig volt par rohadt eros buborek honap, aztan paniCSell, majd tobb evnyi stagnalas.
Persze kinek mi a stagnalas, bitcoin esetben annak szamit ha 6 es 12k kozott ingadozik, de azt a marhasagot, hogy ,, hat de a JE PE Morgen is bevasarol". Persze,majd 40k-n fog toled btc-t venni..hulyegyerek
(Nem neked irtam, csak hallottam ilyen marhasagot is. Kb aranyfedezet a banyagepekben szint)[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
addikt
Ti hol szoktátok nézni az aktuális árfolyamot? Telefonra van valami app, amit ajánlotok?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
petyus980
csendes tag
Rohadt nagyot pukkant! Még több ilyet idénre, egészen 200K-ig!
Legalább lemorzsolódnak a “gyengekezűek”.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski #18642 üzenetére
Tradingview. Az app is jó..
-
brd
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Üzletből, garanciával ultravékony Honor MagicBook Pro 16" Ryzen 5 4600H/16GBRAM/512SSD/FULLHD
- GAMER PC: i5 8500 16GB DDR4 GTX1060 6GB 256SSD+ 1TB HDD
- Nokia 6310 mobilkészülék
- I7-6700K - Zotac 1080 AMP! Extreme - 16GB RAM 3200MHz - Maximus Ranger VIII - NZXT X42 - NZXT S340
- Sony Ericsson ST18i Ray mobilkészülék
Állásajánlatok
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest
Cég: Visoft Kft.
Város: Budapest