Új hozzászólás Aktív témák

  • meili

    tag

    válasz Chal #11734 üzenetére

    Ok, én úgy értettem a leírásod alapján, hogy ha van 1 BTC-m egy key-en, és abból elköltök 0.3-at, akkor a maradék 0.7-et tekintjük UTXO-nak, a direktbe küldött 0.3-at pedig nem. Mondjuk a rövidítése is ezt jeleni: unspent, azaz nem elköltött, mert igazából az nálam marad.

    Az alábbi kérdések (kis módosítással) még továbbra is validak:

    1. Ha van egy wallet-emen mondjuk 4 db key-em, hármon (A, B, C) 0.1 BTC-vel, a maradék egyen (D) pedig 0.7 BTC. Ha ebből el akarok költeni 0.3 BTC-t, akkor D-ről fog költeni, mivel akkor elég csak egy címet használnia, vagy a másik hármat, mert azok pontosan kiadják?

    2. Tegyük fel, hogy van egy walletemen 1 BTC, méghozzá úgy, hogy fel van osztva 1000 egyenlő részre, azaz mindegyik key-en 0.001 BTC van. Ha ebből csinálok egy wallet2.dat biztonsági mentést, és az eredeti walletról elkezdek költeni BTC-t úgy, hogy az elköltött összeg mindig maradék nélkül osztható 0.001-gyel, akkor ugye nem bontja meg egyik key-en lévő BTC-t sem (hogy mondjuk kettőről költene 0.0005 BTC-t)? Azaz a wallet2.dat betöltése esetén mindig ugyanannyi BTC-t fogok látni, mintha az eredeti wallet.dat-ot nézném.
    Tehát ez egy jó megoldás lenne biztonsági mentésre, ha soha nem költök olyan összeget, ami nem osztható maradék nélkül 0.001-gyel. Az más kérdés, hogy mennyire macerás a kulcsok ilyen módon történő felbontása.

    3. Kicsit más kérdés: Vannak weboldalak, ahol követni lehet az aktuális bitcoin tranzakciókat (például ez). Itt mutatja azt is, hogy lokálisan hol történt az utalás. Ezek szerint a blockchainbe bekerülnek az IP címek is?

Új hozzászólás Aktív témák