- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
Csak egy appot is át tudsz állítani más nyelvre mint a rendszer, bár tudom ez nem egy szuper megoldás erre a problémára.
Az angolosítása a településneveknek egyébként egészen ritka. Magyarul nyilván vannak a határon túli volt magyar települések, de ezen túl túl van tolva a magyarítrás alapból is, a Google Maps meg olyanokat is megtart, mint pl. a már eleve magyar alakú Kisinyov helyett Kisjenő, amely elnevezés nem hagyományból, hanem egy történész vitatott elméletéből származik.
-
Hi!King
őstag
Nekem szlovákul vannak a szlovák településnevek, legalábbis telefonon, valószínűleg azért, mert angolra van állítva az Android, így minden amit tud angolul jelenít meg, amit nem, azt az adott ország hivatalos nyelvén. Ausztriában például a desktop google maps, ami magyarul jelenít meg mindent, Bécset ír, a telefonom szerint viszont Vienna, míg előbbinél Bécsújhely van, utóbbinál Wiener Neustadt, és Bécsen kívül ha jól látom minden német név Ausztriában, és nem angol.
-
Gynt
tag
Igen, ezt én is problémának érzem. Ha itthon nézegetem a Google Mapsot, akkor általában használom mellé a Wikipédiát is, mert nem nyilván nem ismerem minden település szlovák/magyar nevét.
Tudtommal a Mapsban nincs olyan lehetőség, hogy válts a különböző elnevezések között. -
Degeczi
nagyúr
Vagy azt hogyan lehetne lekapcsolni, h külföldön is a magyar helységneveket mutatja?
Mondjuk egy Besztercebánya még OK, de hogy pl. Árvaváralja az útjelző táblákon "Oravský Podzámok"-nak felel meg, az már korántsem egyértelmű... opcionálisnak kellene lennie, és navigációban mindig az adott ország nyelvén kellene legyen elsődlegesen, hiszen azzal találkozik az utazó. -
Gynt
tag
Szerintem alapvetően inkább a Google Fiók beállításaival lehet kapcsolatban, nem annyira magával a telefonnal.
@Shadowbull
Már én is belefutottam abba, hogy a Google Maps be akart vinni rossz irányból az egyirányú utcába. Nyilván akkor győzött a józan ész. Nem kell mindig a navigációra hallgatni. -
törölt tag
Én egyszer próbáltam a Wazét, de halálra idegesített a sok felesleges jelzés. Rendőr, kátyú, baleset.... A lőtéri kutyát nem érdekli.
A Maps gyakorlatilag valós időben mutatja a dugókat, teljesen jól tervez (ritkán kell manuálisan korrigálni) aktuális a térkép. Mondjuk én jellemzően Németországban, Ausztriában meg Olaszországban használom.
Nyilván kell nézni a táblákat is közben, így az ember nem hajt be oda ahová nem szabad. -
Gynt
tag
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
"Ha autóval megyek valahové, akkor zavaró, hogy a Maps mindent meg akar mutatni a környéken, pedig szerintem természtes, hogy csakis azért mentem oda, mert ő arra navigált, nem én akartam arra menni."
Napi szinten használom a Google Mapsot, össze-vissza járva az országot (és pár környező országot is), nekem még soha nem akart megmutatni semmit. Menet közben biztosan nem. Beállítás kérdése ezek szerint.
-
Degeczi
nagyúr
-
fatal`
titán
A Maps legnagyobb baja a sokszor elavult térkép, bár ez a közösségnek köszönhetően frisebb a Waze-ben.
Egy ideje nem néztem, de a Google régóta szarik az autós felületre, AA-n még a sebességet sem képes kijelezni, a forgalominfo is később frissül, így én Waze-t használok. Sajnos valamiért kételekedem benne, hogy megfelelően összegyúrják majd a két appot...
-
jano_77
nagyúr
én egyszer a Google Maps miatt becoptam, mert olyan útra vitt le, ahol már 1,5 éve nem lehetett behajtani - ezt a szervektől tudom, akik a herlysdzínen állnak minden nap és meg is büntettek. Hiába hivatkoztam a nagy Google-ra.
Az volt az első - épp nem akart vmi miatt működni a waze - és az utolsó is.Sajnos azonban azzal egyet értek, hogy mióta a Google megvette a waze-t, azóta látványos a program romlása - nem tervez újra! Bent vannak a lehetőségek, de ha nem nyomok rá manuálisan az újratervezésre, akkor nem dobja fel, mint azelőtt tette! Szerintem ez a legbosszantóbb a működésében.
-
nem ártana, mert a waze egyre inkább turistaapp lett az elmúlt években...
Sajnos a Maps mindig is turista app volt, a waze még mindig sokkal jobb az autósoknak, mint a Maps.
Ha autóval megyek valahové, akkor zavaró, hogy a Maps mindent meg akar mutatni a környéken, pedig szerintem természtes, hogy csakis azért mentem oda, mert ő arra navigált, nem én akartam arra menni.
Sajna a waze-ban is egyre több ilyen van, de egyrészt még mindig kevesebb, mint a Maps-ban, másrészt csak akkor hozza elő, ha dugóban/lámpánál állok.
Persze ha az eddigieknek megfelelő ütemben rontják tovább a waze szolgáltatásait, akkor elképzelhető, hogy benéz a Maps szintje alá és tényleg elmondható, hogy jobb lett a Maps
-
dolon75
senior tag
Elnézést mindenkitől, "kissé" trollszerű lett a #15-ös hozzászólásom.
A témához.
Én Waze-t használok, és hasonló problémákat látok, mint amit már felsoroltatok.
Legidegesítőbb számomra, amikor 1 perc miatt betol olyan kereszteződésekbe, ahol várhatok egy csomót, mire átérek, és máris buktam azt a kis pluszt.
Valamint nálam szinte alig tervez újra.
Az, hogy ki utcákba vezeti az autósokat, szintén gáz, mert sok autóst nem érdekel a 30-as vagy lakóövezet tábla.. (Ez persze a vezetők hibája is).Régen használtam a Maps-et navigációra, ki fogom próbálni.
Pesszimista vagyok abban, hogy a mindkét app hasznos funkcióit fogják egybegyúrni.
-
Snoop-y
veterán
Ha atraknak a kamera es a visszajelzesi lehetoseget a Google maps-be mar dobnam is ki a francba a waze-t.
Hosszu alagutaknal ultra szopas tud lenni mert ahogy elveszti a gps jelet fogalma sincs merre vagyok mig a Maps szepen kalkulal a sebesseggel es mondjuk nem mulasztok el egy kijaratot az alagut kozepen.
-
-
Gynt
tag
Én kizárólag Google Mapsot használok, barátnőm azonban Wazét, mindig azt a programot használjuk, akinek a kocsijával megyünk. Nagy ritkán kérek egy Wazés tervezést pluszban, ha valami furcsának tűnik a Google Mapson, de eddig mindig ugyanazt tervezte mindkettő.
Emellett sok barátom és kollégám is használ Wazét, így főleg a síelős utazásoknál volt alkalmam még megfigyelni a működést. Pont emiatt én nem is használom, mert bár volt olyan, amikor kifejezetten hasznosan leterelt a dugó miatt nem járható útról, de sajnos többször előfordult, hogy:
- olyan mellékutakra vitt, amelyek pl. olyan szűkek voltak, hogy alapból csak egy autó fért el rajtuk, ráadásul ugye télen a méteres hófalak miatt még szűkebbek;
- vitt konkrétan olyan útszakaszra, ami átvágott volna a hegyen, és bár már előre mondtam, hogy ez nem lesz jó ötlet, mert valószínűleg erre nem takarítják az utat, de a fanatikus felhasználónak tekinthető kolléga szerint a Waze tökéletes, úgyhogy megnéztük: konkrétan visszatolatni alig bírtunk a hóban.A megyei matricás és a külföldi matricás tervezés tényleg jó lenne (pl. a fentebb már említett Zólyom-Besztercebánya szakasz miatt) a Google Mapsben.
A traffipaxok jelzését nem hiányolom, a dugók miatti újratevezést felajánlja. Összességében szerintem teljesen jól használható. Motoron pedig nem használok térképet, ott megyek általában arra, amerre jónak gondolom, aztán ha valamit elnézek, akkor majd megyek másfelé, vagy majd visszafordulok.@dolon75: Amúgy elég sok mindent be lehet állítani a Google Fiókban adatvédelmi és hirdetési szempontból. Egyszer kell venni a fáradtságot, de akkor tényleg, mert elég sok minden van. Szóval most még menet közben mindennemű hirdetés nélkül lehet közlekedni, de a jövő persze lehet már más lesz.
-
Menslee
tag
Igen, az is valóban nagyon jó dolog. Bár én abban a hitben voltam hogy az is a felhasználói jelzések alapján kerül ki, így talán vehetjük azzal egy kalap alá.
Ha jól tudom akkor csak a forgalmat (nincs, vagy dugó van, stb) tudja magától is jelezni és midnen máshoz kellenek a userek?IgnisFatuus:
Na én még olyat nem láttam (szerencsére) hogy egy traffi ami eddig jelezve volt már ne lenne. De nem is járkálok olyan sok felé hogy ez nekem tűnjön fel elsőre. -
Degeczi
nagyúr
válasz
csorbajeno #23 üzenetére
Pl. egyetlen hozzászólást visszaolvasni...
-
Degeczi
nagyúr
Nem csak a hazai matricánál fontos szempont ez, de különösen több országon áthaladó út során!
Pl. krakkói utakhoz csak hazai matricát veszek, mert ezen az útvonalon Szlovákiában mindössze egy tizenpár km-es fizetős szakasz van Zvolennél, amit egyszerű elkerülni, azért kár lenne fizetni. Waze-val semmi gond: be tudom állítani, h van magyar matricám, a szlovákot pedig magától kínálja föl, h akarok-e ilyet venni 5 perccel rövidebb utazás miatt, és ha nem, persze enélkül tervez.
Google Mapsen azonban semmi ilyesmit nem lehet csinálni, csak globális "fizetős út elkerülése" opciója van, vagyis muszáj kézzel szerkesztgetni út közben, átkapcsolni ezt a beállítást...
Ezen felül én is belefutottam már abba, h hülye kerülőket tervezett a Google ott is, ahol semmi nem indokolta, sőt, Lengyelországban egyszer zsákutcába is navigált (OK, ez lehetett térképhiba is, de a kerülőúttal tervezés nem)
-
k-adi
nagyúr
Én a mai napig nem értem miért nem olvasztották már egybe ezeket... úgyis van gugli profilod a gmail miatt... amikor autós nézetben keresel útvonalat és elindítod a navigálást akkor mehetne a "waze nézet"... biztos valami jogi akadálya van ennek, mert technikailag egyértelmű lenne hogy össze kéne tenni a kettőt egybe, főleg ha már megvették mióta
A másik meg, hogy az új okosautók (villanyautók), amelyek android OS-el futnak az infotainment rendszerek (pl. az új Volvo-k, Renault EMegan, stb. új villanyautók), ott bizony már alapból gugli van azaz gmaps
előbb utóbb úgyis a maps nyer
-
Scarletiel
senior tag
Ha a google maps átvenné végre, hogy jelezzen trafipaxot, rendőrt, meg balesetet illetve, hogy jobb vagy bal alul lássam állandóan, hogy adott útszakaszon mekkora a megengedett sebesség és jelezzen ha ezt túlléptem, vagy elértem, már jó lenne. A közeli parkolóhely sem lenne rossz.
-
Maximum1
őstag
Én örülök hogy tönkre megy, Pesten az ismert menekülö utakat felfedte a nagyközönség előtt, és azóta azok is járhatatlanok.
-
Zsu91
csendes tag
Traffipax miatt néha használom, de egyébként az Iphone térképe sokkal jobb.....
-
mad823
őstag
Navigálás közben én még nem láttam hirdetést a maps-en, a waze-n annál inkább. Szóval...
Amúgy pedig én személy szerint csak ennyi hibát látok a maps-ben:
- nincs auto center
- valamiért a waze 3rd person nézete kényelmesebbnek tűnik, de ezt nem tudom tényekkel alátámasztani
Ehhez képest a waze:
- térképen úticélt keresni egy halál
- mínusz egy percért plusz hármat kerültet
- nem látom navigálás közben, hogy hol milyen a forgalom (nincs színkód az útvonalon)Amúgy pedig lássuk be, egyik sem tökéletes, de 90%-ban fogja tudni pótolni a másikat.
-
dolon75
senior tag
Jó lesz, amikor majd a sok hirdetett üzlet/szolgáltatás/stb. ikonjától nem fogom látni, hogy hol is kellene lefordulni.
Meg amikor majd a fordulj jobbra bemondás mellé megjelennek ezek:
- tegnap kerestél zoknit, itt jobbra akciós (miután persze már vettem is)
- olcsó étterem balra, de a drága jobbra és az sokkal jobb!
- barátod/barátnőd épp balra vásárol, csatlakozz hozzá(családi utazás alatt)
- múlt héten is itt szálltál meg, milyen a véleményed? (olcsó, pár órára kiadó szobák...)Ehh...
-
hunluki
senior tag
Kb hasonló véleményen vagyok mint az előttem szólok:
- Nincs matricázás lehetőség
- Nincs rendőr/baleset/úthiba/elütött állat/etc
- Nekem személy szerint az UI is katasztrófa, biztos az én hibám de szerintem átláthatatlan, legalábbis a Waze-hez képestUgyanakkor az elmúlt időszakban (nem is tudom, talán kicsit több mint egy éve) Waze tényleg idiótaságokat tervez, lehoz a védett útról, bevisz a jobbkezes lassítókkal teli mellékutcákba.
-
Gabesz87
veterán
Én nagy ritkán, rövid úton adok egy esélyt a Google Térképnek, de mindig nyugtázom, hogy x.r, maradok a Waze-nél. Legutóbbi pl. az volt, amikor Bp-en a Kerepesi-Hungária kereszteződésnél álltam a Kerepesin, és valahol vissza akartam fordulni az Örs felé. A Térkép nemes egyszerűséggel a kereszteződésben visszafordított volna a másik oldalra.
De pár éve egy Szlovéniai nyaralásunk alkalmával egy sima balra fordulót nem ismert fel, míg a Waze igen, és tett volna emiatt egy 2km-es kitérőt. Nekem valahogy inkább pont az a véleményem sokakkal ellentétben, hogy a GMap butább.
-
Nekem tök hülyén viselkedett a Waze az utóbbi időben, átálltam szinte teljesen Google Mapsre. Az hiányzik egyedül, hogy a megyei matricákat fel lehet venni külön-külön, és ezt figyelembe veszi a tervezésnél. Ilyen funkciót nem nagyon láttam máshol, se online, se offline naviban.
-
törölt tag
A torlódás sokat késik, többször volt olyan hogy cimbi beszivott vele balesetet, engem meg hamarabb leterelt pályáról pl. Matrica sincs, ami jobban fáj pl motoros tervezés se. Waze motoros módban nem trukkozik városban, nem akar cikkcakkban kisutcáztatni mert valahol dugó van, mert motoron ez nem létező dolog... Tervez valamit aztán a sorok között megoldom úgyis...
-
de sajnos sok más alternatíva nincs ami ennyire frissen tartja pl a baleseteket...
Konkrét balesetet nem, de a torlódásokat szépen mutatja a Google Maps. Bár kétségtelen, hogy elég sokszor magyaráz ökörségeket (pl. többször volt már, hogy szerinte egyirányúban menjek szemben, mert az úgy jó lesz nekem) -
jano_77
nagyúr
a rendőrök jelzése sem utolsó dolog. én gyakorlatilag csak ezek miatt a jelzések miatt használom napi szinten, mert alapból el tudok közlekedni gps nélkül is. de az utóbbi években sajnos tényleg érezhetően esett az app színvonala, minősége!
A két app ötvözése lenne a legjobb és legkézenfekvőbb megoldás, amit én sem értek, miért nem lépnek meg. -
törölt tag
nem ártana, mert a waze egyre inkább turistaapp lett az elmúlt években... Ahogy látom kikerült a tervezésből hogy rövidebb vagy gyorsabb út érdekel e, folyamatosan olyan hajmeresztően elbaltázott utakra visz be amiket dekódolni se tudok -beterel főút melletti 15(!!!) jobbkezes utcás mellékutcába hogy ugyanoda vigyen be ahova a főút vitt volna-, kb 10-ből 10x visz le m4-en falvak meg társai közé mert valszeg 2 km-el rövidebb cserébe 15 perccel nő a menetidő, de motorral is vitt be olyan dzsindzsásba kikapcsolt földút mellett, hogy csak pilláztam... Iszonyat mennyiségű masszív szpatást köszöhetek neki, de sajnos sok más alternatíva nincs ami ennyire frissen tartja pl a baleseteket...
-
edk-
őstag
Noam Bardin, korábbi Waze-vezető pedig még 2021 elején panaszkodott arra, hogy a Google alatt nem tudnak nőni
Azé' az az egymilliárd dollár jól jött, mi? (2013-ban Bardin volt a Waze CEOja - tudom, hogy nem a CEO dönt a cégeladásról, de felteszem, résztulajdonos is volt).
-
Menslee
tag
Ha átemelnének pár funkciót a Wazeből Maps-be akkor szerintem sok felhasználó, köztük én is szívesen állnánk át az utóbbira. Sose értettem hogy ezt miért nem lépték meg eddig...
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Itt is a költségcsökkentés a cél, ezért a Waze app bár megmarad, de a Google Térképen dolgozó csapat alá rakják a terméken dolgozó embereket.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest