- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Torocsik2021 #19349 üzenetére
Amit fizettél azt az összeget küldik vissza, termék ár, szállítási költség és ha volt benne biztosítás vagy tariff insurance azt is. Ezt a hülyeséget kimondta neked?
Nem forintban gazdálkodnak, nem valószínű hogy bankszámlára teszik és a 1% sem valószínű, mert ugyan mennyi időre kötnék le azt a pénzt amit esetleg vissza kell adni, de annyit romlott a forint hogy többet kapsz vissza.
De amióta ide Európába ősszel berobbant a 2. járata a vírusnak mindenhol szállítási problémák vannak.
Az AliExpress-el szerencséd volt ha minden vásárlásod megjött. -
Torocsik2021
újonc
Üdv!
Nagyon nem stimmel itt valami mostanában a Banggood körül kicsit számolgattam . Csak itt a környezetemben 4 telefon rendelés nem érkezett meg Luxemburg Post nyomkövetési számmal Luxembourg D LOGISTICS, Electronic Notification of Shipment Received sornál megállt a nyomkövetés. Na már most én okt 20 -án kifizettem a telefon árát , a postaköltséget és a biztosítást mondjuk 40 e ft. használták a pénzemet 2 hónapig csak havi 1% kamatos befektetésre is és 1000 emberre számolva 800.000ft tiszta pénz és ez csak 1000 ember világviszonylatban nem tudom mennyi rendelésük van de gondolom nem kevés és itt nem kisebb nagyobb üzletekből rendelsz mint az Aliexpressen. Az Ali-n 130 rendelésből 130 jött meg itt meg 1 rendelésből nulla. Persze a pénzt vissza küldik 2 hónap után szállítási és biztosítási díj nélkül ráadásul az is marad náluk. Lehet nincs igazam de elgondolkodtató. -
válasz
Torocsik2021 #19347 üzenetére
Nem kell tenni semmit, amikor megjelenik a könyvelési tétel a PayPal-on annak dátumától számolt 2-5 munkanap múlva rajta lesz azon a bankszámlán amelyhez tartozik az a kártya amivel fizetted.
-
Torocsik2021
újonc
A telefon amit rendeltem már tuti nem érkezik meg kaptam email-t a bangood-tól hogy vissza fizetik a pénzt :
Tisztelt Ügyfelünk,
Köszönjük, hogy vásárolt a Banggood-on.
Rendeltük a 91367232 számú megrendelés visszatérítését, ahogy Ön kérte.
Visszatérítés összege: teljes visszatérítés
Becsült visszatérítés érkezési ideje a jóváhagyási idővel együtt:
PayPal Express Checkout - 1 napon belül
Elnézését kérjük a probléma okozta kellemetlenségekért.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Mindent megteszünk, hogy segítsünk Önnek.A kérdésem az hogy nekem kell tennem valamit a paypal -on vagy megy minden magától még visszatérítésem nem volt ezért vagyok tapasztalatlan, kb. mennyi idő a vissza utalás és az a számlámra megy egyből OTP bocs ha egy kicsit tudatlan vagyok ebben az ügyben de az ALI-n ilyenem még nem volt pedig jóval 100 vásárlás felett vagyok.
-
válasz
Dottorei #19343 üzenetére
Legtöbben azt használunk, mert mindegy hogy milyen devizában van az ár, a bank átváltja.
Az is előfordul hogy a BG deviza váltása kedvezőbb mint a bankodé.
Most néztem egy 84 $-os tételt a BG-n, forintra állítva 25357 Ft-ot kérnek, ha $-ban fizetem akkor nekem az Erste Bank Visa kártyával 25116 Ft-al 241 Ft a különbség a bank javára.
Ha van piaci árfolyamos kártyád Transferwise, Revolut ott 24939 Ft körül van akkor 418 Ft-al lenne kevesebb. -
Dottorei
tag
Hi! Forint alapú bankkártyáról lehet/érdemes fizetni?
-
válasz
Torocsik2021 #19341 üzenetére
Az elbuktam alatta én az Áfa témát értettem, de így már világos.
Pontosítsd velük hogy te ezen a nyomkövetési számon semmi mozgást nem látsz, ha ők sem adnak másik számot akkor inkább pénz vissza, főleg ha most olcsóbb ez a telefon.
De az osztrák posta dolgait én nem tudom megsaccolni sem, mert ez a szám arra mutat.
Akármilyen szállítással is küldték volna ennek már rég meg kellett volna jönnie. -
válasz
Torocsik2021 #19339 üzenetére
Meg van az oka annak az időnek, de nem kell parázni. Rendben megkapod.
-
bl4ze
veterán
válasz
Torocsik2021 #19336 üzenetére
Hát ez jó rég áll, semmi mozgást nem látok 1,5 hónap alatt
18 Nov 2020 00:59 Electronic Notification of Shipment Received Luxembourg D LOGISTICS
-
válasz
Torocsik2021 #19336 üzenetére
Egy kicsit visszaolvasva volt róla szó, vagy luxemburgi posta vagy GLS a mostani EU Priority line szállítás. Én a helyedben nyugodtan várnám. Nem tudom miből gondoltad hogy ez nem jó vagy milyen szállítással vártad?
-
Torocsik2021
újonc
Sziasztok! Vettem egy telefont ezt nyomkövetési számot kaptam LL342746304LU jól sejtem hogy ezt elbuktam . Kérdésem hogy érdemes újra küldetni vagy inkább pénz vissza utalás legyen PayPal volt és rendeljem meg újra?
-
csuhi17
csendes tag
Köszönöm mindent leírtál, talán annyi maradhatott ki, nem emlékszem hogy írtad volna, hogy ha a magyar postától kérek kártérítést mivel igazoljam majd a vételt ahol látszik minden adat
A rendelésemnél találtam egy olyan gombot hogy "print order invoice" ami ad egy pdf-et ott minden infót megtaláltam a rendelés és nyomonkövetésről, gondolom az elég lesz.
mposta válasza:"Bejelentését a tárgyban (zárójelben) szereplő azonosítószámon rögzítettük.
A jelzett problémát kivizsgáljuk, melynek eredményéről a jogszabályoknak megfelelően - legkésőbb a beérkezéstől számított 30 napos elintézési határidőn belül - tájékoztatni fogjuk."Gondolom kivárják majd a 30 napot (munkanap?), vagy írogassak még nekik? Dec 12.-én küldte a posta ezt.
Még semmi hír...
Ha a posta választ ad, akkor a Banggoodal kezdem, az egyeztetést, ha ők azt javasolják próbáljam meg a kárigényt benyújtani a postánál akkor ott folytatom max visszapattanok a banggoodra.
Mivel nem tudom ilyenkor a Postán hajtákbe, vagy valami biztosítótól, vagy saját maguk nyelik be. Nem akarok bekavarni a Banggood-nak.Pedig ezzel most lehetett volna szakítani egy keveset
-
válasz
csuhi17 #19333 üzenetére
A gyorsabb az lenne, mert a Banggood is kéri ezt az igazolást, csak az hosszabb folyamat.
De írtam már szerintem ezt amit a linken is írnak és amit a postások elhallgatnak, hogy te is indíthatsz kártérítési igényt, mert egyértelműen tudod igazolni a tulajdonlást. Ha ezt nem írtam volna neked akkor elnézést, kimaradt. De ezt le kell egyeztetned a BG-vel, mert két helyről nem kaphatod vissza pénzed.
Amit írtam neked az igaz, egyszerűen érthetetlen ebben az esetben a Magyar Posta hozzáállása, nem tudják a csomagot felmutatni mire kell 30 nap? Már ki lett nyomozva. Ebben még a német postai is gyorsabb ők 2 hét alatt kitudják ezt (Feucht-i csomag eltűnés) igazolással együtt nyomozni. Persze ez is sok idő. -
csuhi17
csendes tag
Ez tiszta, csak úgy értelmeztem az eddigi infókat, hogy ha a postán kerestem, kerestettem és nincs meg, akkor írok a banggoodra, majd ők intézkednek, és ha a posta azt írja nekik hogy elhagyták a csomagot kapom a refundot.
Ezek szerint nekem kell kerestetnem a magyar postával és ha visszaírták hogy nem találják mint itt [link] utánna a kapott levelet kell a banggoodank tovább küldenem?
-
válasz
csuhi17 #19331 üzenetére
Nem emlékeztem erre, elnézésed kérem. Nekem újnak tűnt a probléma.
körbe jártuk már azt a témát, a véleményem az hogy ha a helyi postán ellopják a csomagot az nem a Banggood hibája, de addig nem fognak pénzt visszaadni amíg a szállító nem igazolja le az elvesztést. Ez a BG írja is. -
csuhi17
csendes tag
Neértsd félre első a posta volt akinél kezdtem.
Voltam már többször fent, sajnos nem rúghatom rájuk az ajtót és nézhettem át személyesen.
Azt állították mindent átnéztek nincs ott, beszéltem telefonon is illetve több mailt is írtam nekik oda ahova te javasoltad a posta ügyfélszolgálatára.Válaszként azt kaptam hogy kiküldték a sóskútira itt viszont nem találták most elméletileg legkésőbb január 24.-ig kell választ adniuk.
A Banggood-nak azért jeleztem mert te írtad, " Ha nem kapod meg akkor BG-nél kell reklamálnod."#19127
Ami infót tőled kaptam már megcsináltam.Gondoltam minél hamarabb jelzem annál jobb.
Inkább írok nekik mint hogy letoljanak hogy miért nem írtam korábban.Hátha tehettek volna valamit.Jelenleg nem tehetek mást csak hogy türelmesen várok.
Ha lehet a postás rendeléseket megpróbálom elkerülni mostantól...
Nem szándékosan írok támadó hangvétellel, csak néha így jön ki. -
-
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
Most akkor nyugodtan rendelhetünk 15-20 dolláros cuccokat,eltolták a kötelező vámolást jan1.-ről az eu részéről?
Más:van egy szerintem hibás drónom,cz raktárból jött dec 14.-én.Arra lehet,illetve egyáltalán érdemes-e visszatérítést,refundot nyitni még?Gondolom kérnek videót,stb esetleg ha szóba állnak velem.Ha így lenne videót youtube-ra szoktátok feltenni? -
válasz
csuhi17 #19324 üzenetére
Nem egészen értem ezt a számú küldemény november 29-én meg érkezett és november 30-án elindult a kézbesítő postádra, eddig miért nem nyaggattad a Magyar Postát?
A logisztika kivitte a címed szerinti postára és ők nem könyvelték le az átvételt, ez a gyanúm.
Most én azért nem a Banggood-ot érzem felelősnek, ha nme kézbesítik neked azt ami itt van. -
csuhi17
csendes tag
válasz
csuhi17 #19080 üzenetére
Hali!
Írtam a Banggoodnak, azt írták vissza, hogy legyek türelemmel, amíg a posta válaszol.
A "Expected delivery date" előtt teljesen felesleges írni nekik szerintem, legalábbis nekem több levelemre hamar jött a válasz, hogy várjam meg az időt.A dátum után írt üzenetemre a válaszukban leírták a címem nevem stb.
"
We apologize for this delayed delivery. If the address is correct and available for delivery, could you please contact your local post office or carrier and give them your full name or the tracking number LL343098455LU to check for the parcel? Sometimes the parcel may be held by them by mistake.Would you mind waiting a few days? We will help you solve the problem as soon as possible.
"
Már többször leírtam nekik hogy beszéltem a postával, írtam nekik, voltam fennt személyesen. Vagy nemértették meg vagy nem akarták.
Pedig a lehető leg egyszerűbben fogalmaztam + többször is oda vissza fordítottam a szöveget.Remélem a posta hamar válaszol.
Legkésőbb mikor írjak nekik megint mm a Banggoodnak
Dec 23-24 volt az üzenetváltás.
Egy a korábban említett ismeretlen csomag a Banggood volt, úgy látszik megdolgoztatják őket rendesen.
A csomagban egy bluetooth os füles volt lenovo XE66 ami rendesen is működik, csakhogy én a Pro verziót rendeltem. előrendeléssel, úgy látszik a CN raktárban könnyen mellényúlnak.
Küldtem nekik egy "wrong item"-es üzenetet.
Vissza nem küldöm, mert nem éri meg, ill árban sincs jelenleg sok különbség, csak az üzemidő. 5 óra vs 10.
Még szerencse hogy a telefonnál nem nézték be az Armor 9 és Armor E9 et... mármint amit másodjára rendeltem, mert tudtam vagy legalábbis sejtettem hogy nem fog megjönni... -
Semennyire, az NL posta van kiváltva ezzel, én ezeket normál EU-s küldeményként megkaptam. Tehát akkor csak van nyomkövetési szám.
Még nem írtam ide be:
A EU Priority Line (EPL)
Mint a neve is mutatja, Európán belül kerül feladásra a csomag, így már nem kell vámot és Áfát fizetni.
Ez a szállítási mód lehet nagyon lassú is.Vagy postán keresztül (Luxemburgi esetleg holland nyomkövetésű) vagy GLS futárral juttatják el a küldeményeket. -
bl4ze
veterán
Rohadt egy átverés akkor ez a CZ raktár, beetetés - vegye meg a paraszt mert vonzó az EU-CZ raktár, erre majd több hét késéssel érkezik HK-CN vonalról ?
Az M40 tabletnél már ezt látom :
Dec 30, 2020 16:35 Our warehouse has started packing your items.de ez meg WTF "No tracking number Via EU Priority Line"
-
imis
senior tag
Amit a cseh raktár soha nem szállított le, az aliról rendelve, spanyol raktárból 6 nap alatt megérkezett úgy, hogy a karácsony is benne volt. Ezek után ha csak nagyon ráér a cucc és nagyon olcsó, akkor rendelek a banggoodról.
-
válasz
Andralin #19314 üzenetére
Úgy lesz, a szegedi lerakatban lesz addig. A cég bekérte egyébként az ünnepek közti nyitvatartásokat, ha ez az üzlet is megadta volna hogy zárva lesz, akkor egy másikhoz átkerült volna ami nyitva van.
Az általam használt átvételi hely tegnap is működött, illetve még ma is délig átvehetőek a csomagok. -
Andralin
aktív tag
Hát nem nagyon nyerte el a tetszésem ez a csomagpontos móka.
Az utolsó státusza a nyomkövetésnek még mindig ez: "Package is being delivered to pick-up point DEPO Szeged."Tegnap meglátogattam a nyomkövetésben megjelölt csomagpontot. Az üzlet a két ünnep között zárva van, nyitás január 4-én. Nagyon remélem, hogy addig tartogatja a csomagomat a futárszolgálat és nem küldik vissza.
-
Akkor onnan fogják küldeni, de nem 30-án, én a technikai részére akartam utalni azzal hogy máshonnan indítják. Úgyis azt fogják írni hogy onnan küldték, de azt nem tudják megmagyarázni hogy miért is több 6 napnál.
A másikat meg lehet hogy holnap adják fel, ha tényleg lett raktári készlet belőle, bár nekem kétségeim vannak ezzel a cseh raktárral, tiszta kamu az egész. És nem igazán szállít senki 31-én.
Lehet hogy megint full karantén a településen se ki, se be semmi. Ott sem osztanak már meg minden járvány információt. -
Nem állítottam hogy te rontottál el valamit, de az a szállítási mód nem Csehországból indul, sajnos eddig mindig az volt, hogy a cseh raktáras 3-6 business days ennél a módnál nem igaz, hosszabb az idő, ha onnan küldenék még most is maximum 10 napon belül megérkezne. Persze te majd EU-s csomagként kapod mindenképp, az idő a problémás.
-
bl4ze
veterán
Ma napközben volt még Estimated ship..... January 07,2021 - most eltűnt :
Az első viszont CZ raktár - olyan akció volt, az nem CN vagy HK !! Kupon is olyan volt, és az akció is, hogy CZ WAREHOUSE.
Shipping Method:EU Priority Line
Ship From:CZ
ezt nem én basztam el,vagy találtam ki... Order number alapján meg tudod kérdezni ezt a kettőt nekem esetleg, van "csókod" hozzájuk? -
bl4ze
veterán
Két BG vásárlás, egyik sem mozdul:
M40 tablet, december 3-án vásárolva - akkor még december 20-i shipping volt megadva.
Ma már : Január 7-e volt kiírva, majd eltűnt és semmi nem látszik ott. Viszont a terméknél:
"In stock. Ships in 24 hours" Mikor várható, hogy végre feladják?
Más aki egy nappal később, december 4-én vette már 2 napja megkaptaBW Air Fryer : "Estimated to ship before December 30, 2020" Természetesen ez sem indult ma el.
Shipping Method:EU Priority Line Ship From:CZ -
-
válasz
kenand #19305 üzenetére
Nem direkt Csehországból küldik ha postai, hanem Németországon keresztül a német postával. Gondolom a postás vitte? Nincs ebben csoda, így működik.
Most hogy bedugultak a németek, lehet hogy a cseh logisztikai cég szervezésében (Packeta, Csomagküldő.hu) küldik vagy a GLS-el valahogy. -
válasz
vitezlejszlo #19304 üzenetére
Nem követhető, nekem tegnap jött meg, feladás Köln (?) ki érti...
-
vitezlejszlo
őstag
Sziadztok
CZ raktarbol BlackFridaykor vett nyomkovetett cuccom utolso bejegyzese:
2020. 12. 04. 8:00 - Küldemény előkészítése szállításhozazota semmi. Megreklamaltam, ujra kuldtek, az meg 1 hete meg be se kerult a nyokovetesbe, de a BG oldala szerint 23-n sterilizaltak meg kikuldtek... Kivancsi vagyok ideer-e :/ meg egy szinten BF-es CZ raktarod kiscsomagom se jott meg. Fura ez lehet Kinabol jon es injabb valami EU prio line-os? Es csak csuszik a karacsony miatt? :/
-
Megkerült az 1.5 hónapja vett CZ raktáros csomagom. Furcsa, hogy a feladás Németország, Köln.
Vonalkód alatt volt egy szám , amit utólag írtak: A000092011250BD8, de nem igazán követhető sehol sem.
Lényeg megjött. -
válasz
Andralin #19300 üzenetére
Nem ez lesz a módi, de így tudták biztonságosan eljuttatni, amikor ott bevételezik az üzletben, kapsz egy sms-et egy jelszóval és át tudod venni ha bediktálod a jelszót.
Én is használom a Csomagküldőt küldésre és fogadásra, nincs ezzel gond. Persze van házhozszállítási opció, de neked nem így küldték. Még mindig jobb mintha elveszne Feucht-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest