Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- DIGI internet
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- Apple TV+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #133830 üzenetére
Szia, ha hibátlan kb nagyságrendileg most 110-125 közt mozog, covid előtt 90k körül mozgott nagyságrendileg. Ahogy írod drága lenne a lap hozzá, kivéve, ha valakinek nincs egy bontáson.
Szerviz látta?
Tippre a tipikus vga hibának tűnik, vagy még bios, de ennek kevés az esélye.
Árak, maradva azért a realitás talaján.lcd 15k max
bill ha magyar 10k
Ram ha 4gb van azaz 2x4 akkor 4k/db, ha 1x8, akkor 8-10k db
töltő 4-6k
a burkolati elemek kompletten 15k
Ez így 1 hét, de 1 év is lehet mire eladodHa egyben adod el akkor 20-30k közt szokott elmenni, illetve ennyiért szokták megvenni kb. 1-2 héten, jó esetben azonnal el fog menni.
Szoktak lenni túl buzgó szervizes jelöltek. De nagyon emeld ki hogy hibás. -
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #133803 üzenetére
Elvileg amúgy igen érzékelnie kéne. Jól van a helyén?
ÉS a burkolatot fotózd le az csatlakozásnál van jobbról meg balról is van 1-1 csavar azokat fotózd nekem légyszives. Asusnál van ilyen megoldás, hogy ha nincs benne a csavar akkor nincs akksim de azok beépített akksik, nem ilyenek. -
HARDVERAPRÓD
válasz Lenry #133777 üzenetére
akkor csinálj egy win to go pendriveot 16gb minimum, meg gyors legyen a pendrive, különben megőszülsz, teszteld arról pendriveról, ha már linuxról tesztelted.
akkor én még tezt ssd-re vagy hdd-re telepítenék egy MBR win10-et offline, majd mielőtt driverezném kirpóbálnám, ha így megy, akkor drivereket tenném chipset, utána is teszt, de másik gépről szedném le, hogy addig ne kapjon netet, hogy ne frissüljön a driver
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz mezis #133737 üzenetére
A 10. csavar lehet, hogy csak a ventilátor fedlapját rögzíti.
Most itt nem, ez nem szedhető szét (Jó oké minden az) de ez össze van fixre szerelve. Ha jól látom. De így is könnyen takarítható ecsettel, meg kis levegővel. (tüdőből oldom meg. )
Nincs kompresszorom Ide elég is a tüdő, csak száraz legyen a levegő -
HARDVERAPRÓD
válasz #46372352 #133718 üzenetére
De mi történik, ha bent van a vga? Tápot nézted, púpos kondi miatt? De akár nem is kell púposnak lenni 10 év az 10 év. Az alaplapon van púpos kondi? VGA hiba most nálam olyat produkát hogy el sem indult a lap. A VGA-t próbáltad másik lapban? Azért teszteljünk végig mindent. Most h vga nélkül megy minden talán 1-2 dolgot ki lehet zárni, még mindig lehet lap, táp, vagy vga hiba is. Egyből ne dobd ki a vga-t. TEszteld másik lapban
-
HARDVERAPRÓD
válasz #46372352 #133712 üzenetére
De az alaplapodra írt 64-et, vga 41 fok volt. Ha a kártyáról a meleg levegő a bordázott chipre megy akkor azért volt meleg. Pasztázás nélkül egy portalanítás, nem fog 44 fokos csökkenést okozni, max azért mert kivetted a kártyát ami oda fújja a meleget. Ettől a vga nem hibás. Szerintem
-
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #133627 üzenetére
Ezek miett nem szoktuk ajánlani ezeket a műanyag vackokat.
Jah az a legjobb, mikor csak forog benne[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #133626 üzenetére
Miki! Csak meglátod a videon... 1:31-1:35-nél látni fogod, ha nem látod, akkor ne kezdj neki
Mondjuk a vide sem a legjobb, ezt nem így szoktuk, illetve szoktam szétkapni, hanem kis gitárpengető, vag valami műanyag szétpattintó eszközzel óvatosan végigpattintom ki, nem szétcibálom[ Szerkesztve ]
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #133621 üzenetére
Igen az ssd az az, de nem sokkal drágább a wd blue, de jóval jobb is
De vehető a PNY és is sokat építettem be core2duo és i3-i5 1-3 gen-es gépekbe.Amit linkeltél az 2666MHz (de menni fog 2400MHz-en is)ram ott a típusa a HMA kezdődik: ezt beütöd a guglibe ott máris (hma851s6cjr6n-vk spec) és ki is adja hogy cl19
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #133619 üzenetére
Amiket kinéztél ssd-t, Adata felejtős, crucial jó csak az is belépő szint (ez nem baj persze), nála annyi van hogy kb 4-6 fokkal melegebb mint a társai ezért laptopba nem szoktuk ajánlani, sp megint felejtős.
Ha pelépő ssd, akkor wd green, PNY cs900, ezekkel nem lesz gondod, ha icit áldozol is rá, akkor a wd blue 3d 250GB 15-16k körül van neten, de ebben van már ném cache, meg eléggé bevált, stabil modell 5 év garral.
Használtban pedig: samsung, hynix, amit vegyél ezekkel nem szokott gond lenni.
ja és igen ram bőven mehet a HA-ról DDR4-2400 MHz CL15[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #133521 üzenetére
Miki értsd meg 5400-as hdd-vel ilyen! Ezen semmi nem segít. Szenvedhetsz meg görcsölhetsz rajta…. Hidd el nem 1 gép ment/ megy át a kezeim közt, bármit állítok/letiltok, egyszerűsítek a kinézeten, semmi nem segít és rohadt sok idő megy el vele. Klónozás ssd-re és mindenki boldog. De persze felőlem kínozhatod magad meg a tulajt is. 😂
-
HARDVERAPRÓD
válasz Teasüti #133374 üzenetére
UEFI-be csak vmi OS-ből való meghívásra lehet belépni én úgy tudom.
nem ez nem igaz, amire te gondolsz, az az higy a SHIFT gombot lenyomva tartod és úgy indítod újra. Esc, F1, F2, F10 Szokott nagy általánosságban len, vagy Kellhet az fn gomb is… stb. Eszközfüggő. Milyen notiról beszélünk? -
HARDVERAPRÓD
válasz László Sly #133279 üzenetére
Szerintem előbb töltsd fel újra 1-2x és néz dmeg mit mutat utána
-
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #133093 üzenetére
Most komoly? tegnap óta ezen kattogsz? Mi nem volt a levélből egyértelmű? Bocs már a feladó is.
-
HARDVERAPRÓD
válasz galervin93 #133085 üzenetére
Váltott céget
-
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz inf3rno #133050 üzenetére
Igen. Szvsz sokan iszonyat nem jól használják az FB-t, d enyilván ezt te tudod a legjobban. Én törekszem, hogy alehető legkevesebb ismerősöm egyen ott. Most is sok van (175) sokakat vissza sem jelölök, csak mert 1x találkoztam vele...
Inkább tartom a kapcsolatot személesen, avgy most nyilán telefon.. stb -
HARDVERAPRÓD
válasz attiati #132925 üzenetére
Hát valamit lehet nem jol csinálsz, de 250 bad sectornál, illik ssd-re cserélni. 😂 itt állítanám le és kuka, vagy klónozni egy eszközzel, ha fontosak az adatok. Csináltam ilyet egy axagon eszközzel, bár több óra volt, de az adatok meglettek. Addig szervizeltem mást. Itt még időben volam, éd sikerült
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132882 üzenetére
A költözést sem dramatizáld túl, csinálsz egy win 10-es pendrive-ot, majd a win7-et frissíted win10-re, után már gyerekjáték. Mindent ott folytatsz, ahol abba hagytad, tegnap is kellett így gépet csinálom. Megy minden rendben. Kis beállítás az új gépen (IDE módról AHCI mód)... stb.
Miért, az előzőleg linkelt útmutatók alapján talán nem volt kellően világos?
Bocsi, de nem. Rendes vagy, és segítőkész is, de annyi információt betolsz egy kommentbe, hogy azt se tudom, hol kezdjem el olvasni.
erről az jut eszembe, hogy nem mindenki ér valamit a puska sem. (iskolába is volt ilyen), inkább tanult volna...
Neked is ajánlom hogy a kapott linkeket jól olvasd át, közbe teszteld is. Jó alany a dell (a költözés után persze)2. HA-n üsd be találni fogsz
3. Persze, sőt! De ebben a szakmában (is) naprakésznek lenni és így van hova fejlődni, legalább is nekem. -
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132873 üzenetére
Pedig kéne a rufusnak mutatnia, a 3.10 verzió is mutatja, de a leujabb is, ami talán a 3.17. Tedd a pendrive-ot, majd válaszd ki az iso-t. uána kell hogy mutassa.
1. amit linkeltél az 186 volt írva csak nincs raktárom, arra gondoltam, de ha nincs pénzed, akkor a 150 is sok.
2. 80k körül nem láttál? Linkelni nem linkelek, de 7x sorozat ott van, 100-110-ért meg már még több.
3. Az akkor nem szakember -
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132869 üzenetére
Rufussal kiírod a win-t csak a kép tulajdonságánál az alapértelmezett Windows telepítést átállítod WinToGo-ra és kész. Partíciós séma GPT CÉl: UEFI nem CSM, elvileg így mennie kell. ehhez 16 vagy 32GB pendrive kell. Nagyjából ennyi.
Amit King linkelt, ha abból nem tudo megcsinálni, akkor hagyd.Sajnos igen itt járunk, hogy (Akárhogyis nem életvezetési tanácsokat szeretnék megint itt olvasni, hanem hogyan teszteljem le a win nélküli gépet.) ilyen tanács kell.
0. Akkor előbb ki kellene deríteni a hiba okát, lehet "csak" szoftveres hiba, de lehet hardver hiba is (ram, hdd/ssd... stb).
1. ha nincs pénzed, akkor mért nem nézel valami használtat 1 év garral már 80 körül kapsz.
2. ha enm értesz hozzá még ennyi help után sem (régebben is kaptál sok tanácsot), akkor engedd el, és bízd szakira.
3. ha nincs pénzed, akkor miért veszel 200k körüli lapost??u.i:
Nem ajánlom ezt a lapost, amit linkeltél, mert vacak a háza, nyeklik nyakli, törik. Plusz nincs rajta win, így ezt sem tudod kipróbálni.
Vegyél használt notit kb 80-100-ból megúszod, és ahhoz lesz windows is, és az eladót megkéred, h lökjön rá neked egy wint -
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132853 üzenetére
Tudom nem tartozik ide, de nem értem minek rendeled meg, ha tudod, h nem tartod meg, és csak azért kell, hogy fogd a kezedbe. Ezzel szivatod a boltot és azt is aki elesik ettől, és “csak” használtan kapja meg. Bocs az ilyet sosem értettem meg. A wintogo igen rufus elég hozzá, nem bonyolult. Figyelj ugye az uefi-re.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #132845 üzenetére
Hanem párásodott be akkor nem. Viszont azt írod, hogy helyfüggetlenül csinálja.vagy nem jól értem?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest