Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Marci112233 #114649 üzenetére

    Szerintem a házventiket jobb manuálisan vezérelni:
    - az esetek 90%-ban bőven elég a minimum állásban
    - játék, vagy bármilyen géigényes munka renderelés, videóvágás fene tudja mi van még kódolás stb. alatt már a munka megkezdése előtt érdemes lehet maxra tekerni
    - a harmadik eset pedig egy köztes állapot amikor abban ahelyiségben a hol a gép van alulról közelít a hőmérséklet a 30 °C fokhoz akkor egy kicsit rátekerni.

    Persze ez kicsit kockázatos mert volt már hogy játék előtt elfeleltettem feltekerni egy félóra múlva vetem észre azért volt hő a gépben rendesen sokat jelent mikor már alapban játék indítása előtt maxra tekerve vannak a házventik manuálisan.

    Sajnos nekem a manuális vezérlés nagyon gáz mivel hátul van az első ventihez egy 3 állású pöcök a hátsó ventihez is hátul van egy potis szabályzós tekerő. Tervezek venni egy ilyet:
    [link]

    Hogy kényelmesen a székből tudjam irányítani.

    Amúgy az sem rossz ha a házventik automatikus vezérléssel vannak az alaplapra kötve de csak akkor ha be lehet állítani hogy mikor kapcsoljon be:
    - ha a VGA hőfoka eléri az 55 °C fokot
    - vagy ha a CPU hőmérséklete eléri az 50 °C fokot

    de ezt nem tudom ez hogy működne, azt pl. meg lehet oldani hogy a ház ventiket is a VGA vezérelje tehát amikor nő a VGA terhelése úgy kapcsolnának be a ház ventik persze ez megint problémás mert ha valami CPU gyilkos dolgot haszálsz ami nem dolgoztatja a VGA-t akkor a CPU hűtő hője is benn rekedhet mivel a CPU melegedése csak a saját ventilátorját fogja felpörgetni de a ház ventiekt nem.

    Talán ezért az a legjobb ha te manuálisan odafigyelsz - akár a külső hőmérsékletre is figyelve - és magad tekergeted, egy ilyen kényelmes előlapi panel segítségével.

Új hozzászólás Aktív témák