Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz FerNandor #31228 üzenetére

    Akkor tudod mi tartalék van benne, vagy mutass képet, hogy szerinted merre ment félre.

    Videóba beletekertem, 20+ perc, annyira nem elemeztem de hát ha Te sem érted belőle és manuálkodik, akkor lehet nem is jó az irány, vagy a logikánknak nem jó.

    Ha a csúcsot szeretnéd, akkor arra kell spotra fényt mérni és akkor az jó lesz. De a többi nagyon nem és lehet nem ez volt a cél. Vagy nézed mikor mennyire ég be, mert úgyis az arányonmúlik. Nincs egzakt szám, ha sok fény van akkor a bebukott részek is jobban menthetők.

    Szóval nincs olyan, hogy csúcsfény helyesen a városban, mert attól függ a kép hány százaléka, mibe lóg bele és milyen fénymérésed van.

    Én először választok ISO-t, gép vagy téma függőean alacsonyan, vagy kb. ISO400-800 környékét. Városban alap F8, ha csak mást nem szeretnék, mérés mehet mátrixra, akkor átlagol és itt nem mindegy, hogy a kép csücskében ég ki az ég, vagy Duna partján fotózol és 30%os sávot elvisz felül. Teljesen más átlag jön ki a záridőhöz.

    Itt pld. csak a vaku nem villant el, vagy tök tudja, de balra a kép, vagy ami JPG kijönne a gépből és jobbra az, amit ki leheet húzni belőle. Gépfüggő, itt ennyi tartalék volt:

Új hozzászólás Aktív témák