Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz #89309696 #26719 üzenetére

    Abban semmi meglepő nincs, hogy egy zoom objektív teljesítménye nem egyenletes a teljes tartományban. Ráadásul ekv. 81 mm-en 1/13 sec záridő mellett élő témánál még az is csoda, hogy ilyen lett a kép. Ebből messzire vezető következtetést ne vonj le. Ismételd meg a tesztet legalább 1/100 záridőnél és f6.3 f7.1 rekeszértéknél is.

    A gyenge kép. Nincs ekkora dinamika tartománya a kis szenzornak. A fénymérő 18%-os szürkére állít expozíciót, azt korrigálni kell. Ennél a képnél negatív irányba kellett volna, hiszen a sötét részek túl világosak. Ettől még valószínűleg a napsütötte rész ugyanígy kiégett volna. Amíg nem érzed, hogy hová kell korrigálni (bár egy MILC-en azonnal látni kellene a hatását a keresőképen), addig használj expozíció sorozatot.

    Az utolsó kép. Rekeszelj, de ésszel, mert a gyártók értelmetlen rekeszértékek beállítását is lehetővé teszik. A mélységélesség egy adott nagyítás és nézési távolság mellett élesnek látszó tartományt jelent. Nem azt, hogy pixelkukkolva minden tűéles lesz.

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák