Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Arpee78 #14 üzenetére

Az állítgatást sokan ma is eltörölhetnék a privát életükben, például télen 6-kor kelni, nyáron 7-kor és problem solved. De valamiért egy gép által diktált szám olyan k nagyon fontos.

Ezt privatice megtenni nem lehet, mivel - lehet meglepő, de - a munkakezdés, iskola stb. ehhez nem alkalmazkodik... Központilag elrendelni meg nyilván nem lehet, több szempontból sem (egyrészt a hozzád hasonló átállításhívők tiltakoznának, másrészt értelemszerűen ez valójában az átállítás eltörlését jelentené, harmadrészt a multik nem tudnának mit kezdeni a helyzettel).
    De ebből kiindulva, fordítsunk egyet a dolgon: fix téli időszámítás esetén te is kelhetsz egy órával korábban nyáron stb., ki akadályoz meg benne? :U

Lényegtelen, hogy téli vagy nyári időszámítás.

Rohadtul nem lényegtelen, fentebb leírtam, miért. Hint: az oroszok megpróbálták, nem jött be.

Ha az értelmezésed szerint eltörölnék az óraállítgatást és a téli idő maradna meg, akkor nyáron jún. 21-én 3:45-től már sütne a nap. Ez tény, nem tudomány, nem béna fejtegetés, hanem tény.

Jah, így 4:45-kor süt, ami szintén rohadt korán van... ;] Teljesen mindegy, lásd redőny.

Oké van redőny meg mindenféle, de ez azt is jelenti, hogy este 1 órával többet vagy lámpafény alatt, szerintem ez sem vitatható.

Igen, ez az egyetlen előnye a nyári időszámításnak, semmi más. Pontosabban a szabadtéri programok korlátozottabb mivolta, mert lássuk be: a mai világban este 7-8 magasságában, aki a lakásban van, az úgyis valamilyen képernyő előtt ül, ott meg kifejezetten előnyös, ha sötét van, és kontrasztosabb a kép... ;]
    Olyan megoldás nincs, aminek csak előnyei lennének. Ezért kell a lehető legkisebb hátrányt okozó megoldást választani. Az meg az eltörlés, lásd fentebb a linkeket.

Nem látom be, miért lenne egészségesebb neked vagy bárkinek a lámpafény mint a napfény. Ja mert nem bírod 1 nap alatt 1 órát eltolni a napi ritmusod. Mi akadálya van szétbontani 3x20 percre? Például február, március, április utolsó vasárnapján 20 perccel korábban kelni, ősszel értelemszerűen fordítva. Ez széttaposná a cirkadián ritmusod?

Azzal nem tudok mit kezdeni, ha nem hiszel a tudománynak, baleseti statisztikáknak stb. Ebből lejön, hogy totál meddő a vita.

Új hozzászólás Aktív témák