- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Bitcoin topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamezkanizsa
csendes tag
Avira Free. Sajnos vidéki vagyok, és egy olyan helyen kényszerülök élni, ahol nincs szinte munka, itt nagyon kevés a pénz, nem telik szoftverre, így vagy csak nyílt forrású, vagy free változatokból tudok válogatni. Azért szeretem az avirát, mert baromi jó rutinokat kapott a vírusdisztró, és pl amit az avg, és társai nem találnak meg (pl:egy módosított explorer.exe), azt az avira képes megtalálni, és helyreállítani, ami azért nem piskóta. Szükségem van rá, hogy CSAK a rendszerlemezt ellenőrizze! Továbbra is: Valaki ötlet??
-
Ribi
nagyúr
válasz
gamezkanizsa #1595 üzenetére
Nekem is van pár diskem és egyikhez sem nyúl. 12 perc alatt nem végezne a C-vel másként.
Nekem pro van, de nekem nincs ilyen gondom, azért kérdeztem, hogy neked milyen van? Free, vagy valami suite? Én is régóta használom. -
gamezkanizsa
csendes tag
Több fórumon is foglalkoznak ezzel a gonddal, de semmi érdemleges. Gondoltam az IT Cafe-n azért lesz valaki érdemleges. Íme egy példa: http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://forum.avira.com/wbb/index.php%3Fpage%3DThread%26threadID%3D107781&prev=/search%3Fq%3Dhow%2Bto%2Bonly%2Bc%2Bdrive%2Bscan%2Bfor%2Bavira%2B2014%26client%3Daff-maxthon-maxthon4%26hs%3DiQb%26channel%3Dt18%26biw%3D1873%26bih%3D896
-
gamezkanizsa
csendes tag
Direkt kilőttem a scheduled jobs-nál is mindent, új profilt csináltam, hogy direkt csak a c meghajtót scannelje, erre már alapban nem úgy kezd, hanem a system running processeket babrálja, aztán c-t megcsinálja félig, belenyúl a G-ben aztán öszevissza.
Sőt azt is megjátszottam, hogy a sajátgépben a c-re jobbklikkes menüből választottam a scan selected folder or file for avira menüpontot, de úgy is ugyanaz a jelenség, csinál ez mindent. Sucks.
. Hiába van ott a manual selection, az csak habi smafu..... olyan, mint ha ott sem lenne.
-
gamezkanizsa
csendes tag
Mellesleg 8 éve használok avirát.
-
gamezkanizsa
csendes tag
Szia. Írtam, hogy nem vagyok láma. Mindkettő helyen felvannak véve a kivételek, sőt a processhez is amit kivételes realtime processnek kívántam. A legújabb avirám van, mivel automatán updatel. Kérlek, a legutolsó 2014-es releasem van, és ezen belül a definíciós fájl is mai. Ha a Manual select-nél a C meghajtót választom, akkor is hozzányúl a többi meghajtóhoz és a kivételekhez is, de ezt már leírtam, ezért nem értem a kérdés újrafeltevésének a lényegét.Magyarul: Nem megfelelően működik az avira, mert amit én megadtam neki paramétereket, nem annak megfelelően működik. Windows 7 ultimate x86-on használom, amire való ez a verzió.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gamezkanizsa #1593 üzenetére
Beállítások alatt külön van real time scanner és system scanner exceptions. Mind2 helyen fel vannak véve a kivételek? System scanner alatt a manual selectionben ha csak a C van kiválasztva, akkor az csak a C-t scanneli. Milyen Avirád van?
-
gamezkanizsa
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy olyan problémám, amire mindenképp még ma kellene egy megoldás. Avirával dolgozom, és az a problémám, hogy van a gépben C;D;E;F;G;H meghajtó, mindegyik 2TB-s. Csak a syswinyót azaz a C-t akarom scanneltetni az avirával, az összes archive file scan ki van kapcsolva a settingsben, és a rootkitek is, meg a symbolic links is, aztán mentettem, rámentem, hogy csak a kijelölt C meghajtót scannelje le, és több tíz óráig scannelt, és még csak 12%..... Nézem miért, hát mert naná hogy a baromarcú elkezdte a többi meghajtót is scannelni. Akárhol utána néztem, többen is írták, hogy hiába egyet jelölnek ki, scannel mindent. Pláne a kivételek listáját is, ami így feleslegessé válik. Nem vagyok kezdő, szóval a newbie oltásokat, és az egyéb vírusirtókra való célzásokat nem kérném. Valaki használható ötlet? Nagyon megköszönném! Kellemes nyuszit mindenkinek!
-
Visormail
addikt
Virtuális gépre feldobtam én is megnézni az új free-t, a reklám nagyon jó hogy már nincs benne, de most is feldob 1-2 hülye felesleges ablakot. A legnagyobb bajom viszont az, hogy a mit csináljon találatnál rész [link] csak a system scanner beállításaiban van meg. A real time protection/action on detection rész viszont tök üres, egyetlen naplózásra vonatkozó pipa van ott
Tehát nem lehet beállítani, hogy ha talál valamit akkor automatikusan pusztítsa ki. Így meg egységsugarú felhasználónak nem telepítem fel, hogy a találatokra rákérdez angolul és neki kellene a remove-ra klikkelni.
Ez az új dolog meg, hogy be lehet jelentkezni avira fiókkal, addig azt írja az ikonján felbukkanó, hogy avira offline, mire jó?
-
pethYeti
addikt
GUI-ban történt vmi változás? A honlapon nagyon újszerűnek tűnik, de lehet csak kamu, mert minden videóban csak a régit látni.
-
motacilo
aktív tag
Már két hete fent van az IS és eddig nagyon jó. A gépet (boot, letöltés, másolás stb. ) nem akasztja. A tűzfala néhány alkalmazásra rákérdezett, ez is rendben van. Egy gondom volt csak egy exe fájlt nézett trójainak, ami egy programozási feladat eredménye (oktatás!). Lehet kicsit túl érzékeny a kicsike. Ezt mondjuk már évekkel ezelőtt is tapasztaltam, amikor még a free változatát használtam elég hosszú ideig.
-
HZoli87
veterán
Feltelepítettem az ingyenes verziót (toolbart nem). Eddig minden oké vele, gyors.
-
amadeus11
senior tag
Pár év kihagyás után elővettem újra az Avira Free verzióját annak apropójából , hogy megszűnt a reklám benne. Viszont van egy program amit vírusnak néz , minden indításkor jelez , hiába állítom be hogy "always ignore" . Pár hónap múlva teszek egy próbát megint . Addig marad az ESET .
-
DRB
senior tag
Üdv!
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy le lehet-e tiltani az Avirában a naplózást, de minden formáját, a frissítések naplózásától kezdve a „scan log”-ig, stb, szóval teljesen mindent(ez a „scan log” vagy mi, napi szinten akár 150-200 megára is felmegy, tudom ez nem olyan sok, de nekem akkor sincs á szűkségem, akár sok akár nem), vagy ha nem is letiltani de legalább ne a C meghajtóra csinálja? Elég régi már az SSD-m, az Avira meg folyamatosan írogat rá, tök feleslegesen terheli(számomra mindenképp) a már amúgy is eléggé (el)használt SSD-t.
-
Ribi
nagyúr
válasz
RexpecT #1572 üzenetére
Próbáld meg ezzel
Lehet mélyebben is beépült valahova. -
RexpecT
addikt
Nem tudok megszabadulni ettől a JS/KromTracker.E vírustól. Ahányszor elindítom a Chromeot annyiszor riaszt az Avira, és hiába törlöm nem segít.(Win 8.1)
-
Ribi
nagyúr
-
flash-
veterán
avirának hogy lehet offline frissiteni a virusdefiniciós adatbázisát?
mert hiába töltöm le,és tallózom be elindul az avira frissités és hibával leáll.(mégiscsak kell neki internet??)
-
HZoli87
veterán
Több szintű / összetettebb védelmet adnak (nem csak adatbázis alapon), világhálón találni róluk részletes leírást.
Szerintem bőven elégedettségre ad okot egy vírusirtónál, ha az több év használat után is jól végzi a dolgát. Értem ez alatt, hogy tisztán tartja a rendszert, nem zaklatja a felhasználót feleslegesen és nem terheli az erőforrásokat. Nem kell hozzá semmilyen teszt.
-
flash-
veterán
válasz
HZoli87 #1565 üzenetére
kösz az infót.
mi többet tud az avast vagy avg free az avira free-től?amúgy hát vírusirtóban a megelégedettség azért mást jelent mint egy autónál.
mert ha vesz egy autót az ember akkor azonnal tapasztalja a gyakorlatban hogy mit is "tud"(sebesség,kényelem,konfort,stb...)
de egy víriusirtónál nem tapasztalja az ember hogy jó -e vagy nem jó,hacsak nem reggeltől estig virustesztekkel foglalkozik,és nézi hogy vajon jelez -e rá a virusirtó vagy program. -
HZoli87
veterán
Ha elégedett vagy vele és nem volt fertőzésed mellette, akkor természetesen nyugodtan használd a jövőben is. Továbbra is csak az adatbázis és heurisztikus felismerésre gyúrnak a németek. A mai 0 napos / friss kártevők ellen ez néha kevés, jobb lenne ha több védelmi szintből állna a program.
-
HZoli87
veterán
Sokan nem használják innen a fórumról az biztos. Egyik oka az lehet, hogy kicsit lemaradtak a németek a fejlesztéssel, évek óta semmi érdemleges újítást nem mutattak be.
64 bites OS alatt nincs ProActiv. Lehet nálad is ez a gond.
Avira ProActiv is currently not available for 64 bit systems.
-
flash-
veterán
nagyon kihalt a topic.
netán átálltatok más vírusirtóra?más:avira 2014 internet security suitban miért nincs nekem proactiv?
és ez nagy baj hogy nincs? -
darvak
senior tag
Miért nem tudom már kiválasztani a legújabb ingyenes verzióban a secure start indítás opciót?
Utólag sem lehet, ha külön elindítom a config wizardot.
Valaki?
Awshadow .exe indítása kegyetlen lassú, ezt próbálnám megoldani..
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Mostanában kétnaponta újra akarja indítani a PC-t a free avira. Mi történt vele? Sokáig csinálja ezt uninstall lesz belőle, pedig jó sok éve használom már.
-
flash-
veterán
állítólag van egyes virusirtóknak külön netbankos védelme
legalábbis ez a cikk szerint
[link]
avirának is van? -
flash-
veterán
és amúgy avira még mindig a legjobbak között van?
az a baj sok tesztet lát az ember és mindegyiken mások a legjobbak,nem tudom melyinek higyjek,szerintem egyiknek sem szabad biztos vagyok benne hogy mindegyik tesztelő valamelyik gyártó zsebében van,hisz a legjobb reklám a tesztgyőztes,stb eredmény
-
Ribi
nagyúr
Sajnos ez a megoldás, mert magát a csatornán jövő adatokat scannelné, csak hát titkosítottba nem tud belenyúlni.
-
flash-
veterán
sziasztok
az avira beállitásban kérnék segitséget
amikor a levelezőprogramommal szeretném letölteni a leveleket akkor nem engedi és bejön egy avira ablak:
TLS connection detected.
acces to emails has blocked.most akkor azt van hogy csak akkor lehet használni a levelezőprogramot ha az avirában kikapcsolom az e-mail védelmet?
vagy mit tegyek?
-
ƵøŁĭ
veterán
Avira 2014 várható megjelenése: Szeptember vége .
-
ƵøŁĭ
veterán
New beta build: 13.0.0.4040
These are the latest changes of the new builds:Fixed the blackscreen on startup (Windows 8)
Fixed blocked internet connection if webprotection is enabled
Fixed a problem opening google chrome if webprotection is enabled
Fixed corrupt downloads problems
Fixed the blackscreen on startup after update (Windows 8)
Fixed backup.exe exception while closing backup dialog
Windows 8.0 and 8.1. compatibility fixes.
Various improvements in Local Decider and in the old Avira Protection Cloud integration
Bug fixes for stability and interoperability for the Windows Filtering Platform driver in Mail and Web protection
Web Protection: Usage of the new database for scanned files
Avira Firewall: Checkbox "Always trust this vendor" now default active for signed applications -
CsJ1960
csendes tag
Sziasztok!Én még csak most ismerkedek az Avira free ingyenes verzióval (Avira Free Antivirus 2012 12.0.0.872) nos nem tudom mikor indul a vírus ellenőrzés,szerintem valahol be lehet állítani csak én nem tudom hogy hol.A frissítés az jó mert azt be tudtam állítani Szépen kérek valakit ha válaszolna!
-
ƵøŁĭ
veterán
New beta build: 13.0.0.3883
These are the latest changes of the new builds:We had some issues with the toolbar installer during the forced upgrade scenario from AV10/AV12 to AV13. These are now fixed. What we are now looking for are side effects from this fix during a normal update from "Update 15" to "Update 16".
-
ƵøŁĭ
veterán
Avira 13.0.0.3882
These are the latest changes of the new builds:
-Fixed issue with Avira Free Toolbar installer -
Ribi
nagyúr
válasz
Anonymous 01 #1539 üzenetére
Mind2 helyen?
Illetve az összes választási lehetőség is megvan?
Sokat változtattál a dolgokon? Ha nem, esetleg egy config reset? -
Ribi
nagyúr
válasz
Anonymous 01 #1537 üzenetére
Configban a Scan / scan on detection alatt nincs véletlen automatikusra állítva?
On access / on demand scan esetén is? -
Anonymous 01
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, az Avira Internet Security mikor vírust észlel, nem dobja fel nekem az ablakot, csak pittyeg... Ez mitől van? És se karanténba sehol nem írja h mit talált, hanem csak az Events mappájába jelzi...
Előre is köszi a segítségeteket! -
Ribi
nagyúr
Avira nem így megy.
Amíg van internet a gépen addig hülyeség bezárni.
Vagy amíg bárhonnan bármilyen adatot átviszel a gépre.
Kapcsold ki a real time protectiont és nem eszik sok erőforrást. Amúgy szerintem nincs benne ilyen, mert nem így írták meg. Egy normális vírus irtót nem lehet kikapcsolni. Ez van. -
prucam
tag
sziasztok,
a free 13.0-s változatot használom. Hogyan tudom leállítani? Nem találom sehol...
üdv
-
ƵøŁĭ
veterán
A further step into achieving Windows 8 compatibility
We have started yesterday the rollout of a new update for all our products in version 2013 which improves the compatibility with Windows 8 even more.
Avira Free AntiVirus build 2890
Avira AntiVirus Premium 2013 build 2890
Avira Internet Security 2013 build 2890Here’s an extract of the new features of this update:
The popup with the warning displayed at the beginning of the Avira setup when running on Windows 8 has been removed
Windows Defender is now deactivated on Windows 8 after Avira installation was successfully completed
The products register and integrate with Windows 8 Action Center according to Microsoft’s requirements
Avira application binary files are built with more security features enabled
Product updates are now integrated into regular detection updates and all product update specific configuration options were removed -
Ribi
nagyúr
válasz
merkl129 #1520 üzenetére
Itt van egy kisebb vesszőfutás, de nem uninstall során, hanem amikor módisítani akarja.
Nekem nagyon olyan mintha az összes error 20 esetben lenne még valami más antivírus, vagy tűzfal, vagy windows defender vagy akármi más a gépen ami miatt megzakkan az Avira.
Nálad is fut valami még mellette? -
merkl129
csendes tag
HOgy tudom letolrolni ha a 20 errorcode - t ija???
-
pumi1980
tag
How to Remove the Popup Ads in Avira Antivir
"If you get an "Access Denied" error make sure you have administrator permissions. If you are an admin and you still can't block the file, go to the General tab in Avira's settings (Extras > Configuration - or - hit F8)(make sure you have enabled "Expert Mode") and click on Security. Uncheck Protect Windows hosts files from changes and Protect files and registry entries from manipulation. Now you can edit the security properties of avnotify.exe. Remember to reactivate those Avira's security settings to prevent a future antivirus failure.
"Egyébként az igaz, hogy a popup el fog tűnni, de helyette egy hibaüzenet ablak fog megjelnenni.
-
flash-
veterán
avirában hogy állítom be azt hogy a popup ablak ne jöjjön be?
követtem az utasitásokat hogy az avnotify-on megtagadásra tettem az olvasást és a végrehajtást,de nem engedi azt írja hogy nem lehet menteni az engedélyek módositását a következőn:avnotify
a hozzáfárás megtagadva. -
HZoli87
veterán
Patch 3 for Version 2013 (beta)
- If you have the Firewall installed, please make sure it's recognized by the Windows Security Center correctly
- We made a lot of improvements for Windows 8 support even though we cannot guarantee 100% compatibility. Be aware of error messages and Bluescreens if you are using Avira on a Windows 8 machine.
- The Webguard reported some password protected archives wrongly as an error, this is fixed now.
- We fixed some anti-rootkit False-Positives -
Ribi
nagyúr
2.
Hát ez azért nem így van.
"When you enable the Protection Cloud, the digital fingerprint of suspicious executable files on your PC (e.g., .exe, .dll) is checked against real-time virus data in the cloud. If an unknown file is found—that’s rare for most people—it’s uploaded for inspection and then classified as clean or infected. But fear not: we won’t upload your documents, pictures or other personal files."Vagyis az ismeretlen fileok mennek csak fel. Vagyis azok hashe, vagy hasonló.
-
hdf
tag
Sziasztok!
Évek óta Avirát használok, nagyon elégedett vagyok vele.Tegnap este föltettem az Avira Antivirus Premium 2013-at.
Két kérdésem volna:1) Telepítette az Avira Search FreeToolbart a böngészőbe (IE8), amire nem lenne szükségem. Ha kikapcsolom, csökken a webvédelmem?
2) Mit csinál a Protection Cloud? Néztem a honlapjukon, de nem teljesen világos.
Előre is kösz a válaszokat!
-
vOrOn
tag
A méret nem minden, ahogyan lányok is mondják.
Nálam egy időben a pociterhelés volt a "fétis".
Eszem agában sem volt megbántani bárkit is, elismerem, néha túl impulzívan és lelkesen reagálok, valamint elfeledkezem hogy netes kommunikáció során nem látszódik az annyira tiszta nebáncsvirág prűd szerény és joviális lelkivilágom és ábrázatom, na és egyéb x típusú találkozásokat kísérő testbeszédem.
Rágó, kóla, világbéke!
Örömmel vettem a társalgást.
-
darvak
senior tag
Nem arra szántam, h sorrendiséget állítson fel. Jaj, csak tájékoztató jelleg először is.
Másrészt arra pont jó, h látni lehessen belőle, h ebből a szemszögből nézve nagyjából hasonló szinten mozognak, (különben is a jobbak közé tartozik mind2 "eredmény").
Harmadrészt nem kéne így reagálnod, szerintem nálad kevésbé tájékozottak is tisztában vannak azzal, h nem lehet korrekten még a keresést sem tesztelni-mérni.
Negyedrészt meg a szkenner sem elhanyagolandó, pláne ha már gól van, jaj..
És még lehetne folytatni a sort, de minek, helyette inkább szép estét
JA, még 1 dolog, nekem mániám, h a lehető legkisebb memória használatot csikarjak ki a rendszerből, bocsika! Állandóan tweakelek mindent, már hobbi szinten!!!
Ez azért hozzátartozik még a történethez, ebből talán már érthető..
mod
LiLxWaYnExÉn akkor is köszi, h vetted a fáradtságot
-
ƵøŁĭ
veterán
Friss minták (max 1 nap) . Fájlok futtatva vannak,rendszer fertőzve. Elsősorban az adatbázisra vagyok kíváncsi mennyire jó,majd aztán a többi összetevőre.Minden esetben az utolsó kép a fertőzöttséget ábrázolja melyet, az adott av nem észlelt. Jelen esetben az MSE olyan vírust hagyott ki amely percenként újraindítja a rendszert illetve volt ma arra példa ,hogy találkoztam fake antivirussal amely fertőzi azonnal a rendszerfájlokat.
-
vOrOn
tag
Az egész kezd hasonlítani egy abszurd viccre.
Felnőtt aktakukacok űrkapitányosdit játszanak:
Pisti: - Béla! Műszerek?
Béla: - Jelentem, ötvenkettő és fél!
Pisti: - MAPHASZ ötvenkettő és fél?!
Béla: - MATURO MÚSZEREK?!Még egyszer, lehet összehasonlítgatni matatóujjat és azt a bizonyos végtermék kieresztő kijáratot, sőt külön-külön is értékekkel dobálózni,csak értelme semmi.
A belinkelt eredményeknél nagyszerűen tetszett két eltérő file szám, technológia összehasonlítása, kábé mint a buzilét és a női lélek összehasonlítása szex közben.
A másik dolog amiről nagyon sokan elfeledkeznek - nem az a lényeg, hogy az antivir hány qrva régi "szart" ismeri fel enciklopédikusra dagadt adatbázisával egy elmaradott net gyűjteményben, hanem hány gólt ereszt át ténylegesen és mennyire nehezíti felhasználójának létét egy adott időszak alatt.
-
darvak
senior tag
Haaj, ha esetleg érdekelne, rájöttem a memória használatra.
Avguard.exe tényleg 200MB-ot használ, még a taskmanagerben is látni.
Mikor is? Hát csak a frissítésnél
, de mivel gyakorlatilag ezzel kezdi a boot után, így egyből lefoglalja.
-
darvak
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen routert?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest