- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
EZ például nem mai teszt, de látszik mennyire nem jelent semmit egy Quadro egy mezei VGA-hoz képest.
-
kriszpontaz
veterán
3DSMax CPU render alatt egy 8 magos FX sem rossz amúgy, több szálon szépen dolgozik, de az 1 szálas teljesítménye egy i5 szintjén van sajnos, amit a normál Autocad (vagy C3D) nagyon megérez (ezért váltottam Intel-re AMD-ről, de remélem ezen a ZEN változtat). Még mindig érdemesebb egy magasabb órajelű i5-öt venni mint egy alacsonyabb vagy azonos órajelű i7-et AutoCAD alá. Viszont, nem egyszer láttam már aki Apple MAC Minit használt Autocad és Archicad alá, és bőven elvolt vele (valljuk be, nem egy erőgép). Tehát, rakhatsz erős vasat ezen programok alá, nem feltétlenül lesz előnyöd belőle. Workstation-t építeni Autocad vagy C3D alá szerintem pénzkidobás, főleg Xeon procival (kivéve ha marha nagy rajzokkal, és alávetítésekkel dolgozik az ember, de oda is a memória a szűkös tényező).
-
Nisida
aktív tag
válasz
tom956ster #3897 üzenetére
Hello!
Én nagy %-ban Autocadet használok, Civil nagyon keveset inkább a bedolgozók használnak, talán még GIS-ek QGIS, MAP, stb. Valamint Revit és Archicad-et.
Én azért kérdezem mert igaz a Xenunak több cache van - 8 helyet 10 - de ahogyan néztem különböző összehasonlításokat még ha mindenben a Xenu volt is a jobb akkor is az árcédulája miatt fölöslegesnek ítéltem a 5-20% gyorsulást kb. 5x-10x pénzen. Ami pedig egy árban volt - értem i7 vs Xenu - az meg gyengébb volt szerintem a sima i7-eseknél.Az kétségtelen, hogy pl az AMD-k jobbak lennének az Autocadhez ha csak az órajelet nézem de már 15 éve nem volt és nem is lesz AMD-m a gépben. Az utolsó elfüstölt és vitt nagyon sok mindent magával.
Per pill én a 6700k-sat nézem ár-érarányban a legjobbnak. A memória, alaplap kérdés már más tészta de ott is, a 2 csatorna vs. 4 csatorna szerintem nem hozz annyit amennyit az összes egyéb helyen be kell fektetnem pénzben ahhoz, hogy hozza.
A vicces különben az, hogy az Autocad LT minden funkciója elégséges lenne a munkák nagyon nagy részéhez, ami még kéne azt meg a kisebb nagyobb lisp rutinok és egy-két jól megírt specifikus héj megoldhatná, így én per pill bőven elégedett lenék az LT-vel is. Ennek ellenére az Autocad minden évben új és új verziókat hozz ki ahelyett, hogy végre több magos rendszerek képességeit is kihasználó rendszereket programozzon. Megítélésem szerint mind a multi-GPU-nak mind a több szálas feldolgozásnak itt lenne bőven az ideje - és talán itt lenne egyedül értelmesen létjogosultsága ezeknek- . Értem az Autodesket is a pénz beszél de a licenszelési rendszer átalakításával nem a hosszútávú használatot hanem a rövid távú gyors felhasználói mennyiséget növeli. Ami szerintem inkább növelni fogja a cég kitettségét.
A BURKEN most kínál akcióban licensz cserét Autodeskről Bentlyre ami valljuk be nem lenne rossz választás csak hát kb. 10 évet késtek ezzel és ma Magyarországon már az Autocad lett a kvázi ipari szabvány.
-
tom956ster
aktív tag
Sziasztok!
Próbálok mindenkihez írni...Godlike79: Nekem is volt Quadrom, már nincs. Egy vagyon volt és sajnos a Civil3D alatt szart sem ért, persze örülhettem, mert a pipa ott volt mindenhol, meg hogy hű de fasza célhardverem van, csak épp valamiért a Civilt (meg a sima AutoCad /amit nem használok/), seikerült úgy megalkotni, hogy nem veszi figyelembe, micsoda fegyvertárad van a videókariban... (megjegyzem, mostani GTX1060am valami 1265 Cuda magot tartalmaz. Ez biztos jól hangzik, főleg, hogy a 3x drágább Quadro K4000 kártya csak 768 magot tartalmazott. Sajnos egyik tény sem hatotta meg a cadet... (persze csak azért, hogy menjen, nem térek át 3dsMax-ra, abban ugyan már hogy tudnék utakat és egyéb infrastruktúrát tervezni?)
Bocsi, a hangnem nem neked szól, de gyakorlatilag folyamatosan pipa vagyok a kib@szott Autodeskre. Vásároltam anno milliókért egy Civilt, építgettem hozzá a certifikált hardvert, majd amikor (idén tavasszal) meglett a Qudra is hozzá (és épp egy nagy melóban voltam benne), kiderül, hogy a softver alatt a vas sajno nem sokat ér, és persze majd megdöglik a nyomtervmodellezésben...ami persze csak úgy rabolja az óráimat...
mindegy, nem puffogok...Nisida: Nekem az aláírásomban találod a hw-t, amivel próbálok dolgozni. (Az asztali persze erősebb mint az M6800 Precision, de az is betyáros... i7 4820 van benne, 8 mb cache, és tojást is süt ha kell, mert nagyon tud melegedni, ha hajtom.)
Igazából azért ruháztam be a 6600K procira, mert a 6700K egy éve még jelentősen drágább volt, mint a 6600K és csak 100 mhz az órajel eltérés. Tudom, dupla annyi mag, de ez engem nem hoz lázba, sem a Civilt. Oda kell egy mag, ami ha lehet pörögjön vagy 5Ghz-en, a többi nem téma.
Azt viszont tudom, hogy a komoly tervező gépek (workstation masinák), mind egy szerver arzenált vonultatnak fel (és baromi drágák).Fontos tudni, hogy milyen cad szoftvert akarsz hajtani?? Ebből ki lehet indulni az építkezéskor.
Tavaly elköltött pénzemből, ma valószínű, hogy valami szerver deszkát nézegetnék és egy egy magban is erős, minél nagyobb cache-el rendelkező Xeont vadásznék bele, (meg valami alap videó karit / persze a GTX 1060 is jó valamire: játszani a kisfiamnak/)
-
Nisida
aktív tag
válasz
kriszpontaz #3895 üzenetére
A beépített render és maga az Archicad CPU-s , de a render "héjak" nagyrésze már tud GPU-sat is.
hawr: Amúgy nem biztos a 6700-as a legjobb az Archicadhez, lehet a több core jobb lenne. A 6700-es inkább az Autocadnek jó szerintem a magas órajel miatt.
tom: Miért gondolod, hogy a Xeno jobb lenne a cadhez ?
Azért kérdezem mert idén vagy legkésőbb januárban szeretnék gépet váltani és éppen számolom a lehetőségeke egy új gépre.
Abban i7 - 6700k , 32 Gb memoria - az órajel még kérdéses - , egy Asus ws z170-es alaplap lenne, RX480 4 vagy 8 Gb videokártya. -
kriszpontaz
veterán
válasz
tom956ster #3894 üzenetére
Az ArchiCAD beépített render motorja a CPU-n kívül egyáltalán használ mást? Szerintem elég csira ahhoz, hogy GPU-val számoljon. A cert. hardver meg meglátásom szerint sokat nem jelent (volt Quadrom).
-
tom956ster
aktív tag
válasz
hawrlantb #3892 üzenetére
Annyival egészíteném ki Nisida kolléga meglátásait, hogy a GTX 960ad sajnos nem igen certicikált a Graphisoft részéről, mivel nem CAD hw, sanszos, hogy a GPU számítási kapacitása nincs kihasználva. A géped egyébként szimpatikus, de prociban inkább egy Xeon lenne jobb a cadhez...( bár nekem sem az van, de nem is renderelek a Civil3D-ből nagyon...)
-
Nisida
aktív tag
válasz
hawrlantb #3892 üzenetére
Annyi mondanék, hogy ha Archicadel dolgozol akkor nem biztos , hogy az Autocad-es topicban megoldás tudunk adni. De mivel látom oda is írtál ott kapsz választ.
A renderelésnél sokat számítanak a beállítások, mennyi anyagot, milyen fénynél, árnyékok, részletesség ... etc. De szerintem ne várjál csodát nem hiába hirdetnek renderfarmok és egyéb cégek számítási kapacitást bérbe. Egy komolyabb renderelés akár egy napig is eltarthat és egy renderfarm is elszámolgathat neked pár órát.
De a gépnél én kicsinek érzem a 400W-t.
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem Archicaddel dolgozni, és az első komolyabb kép renderelés elég furcsán sült el. A gépnek körülbelül fél órájába telt amíg megcsinálta a képet, de ami fontosabb, hogy a proci AIDA szerint 77 fokos volt....
Mi lehet a probléma, mit ajánlotok?
Ház: Cooler Master N300
Táp: FSP 400W HEXA+
MBO: MSI B150M MORTAR
VGA: Gigabyte GTX960 4GB DDR5
CPU: Intel Core i7-6700
RAM: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz
SSD: Samsung 250GB EVO
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXNem kéne egy ilyen konfignak gyorsabban dolgoznia?
A CPU végig 100%-on pörgött....Köszönöm a válaszokat előre is!
-
akos3
addikt
Sziasztok!
SOS
Hová tűnt a panelom?Ma reggel elindítom és ez fogad...Elég kínos mert nem tudok dolgozni...
Szerk:
Youtube most is kihúzott a csávából, tárgytalan
-
komyka
tag
válasz
tom956ster #3886 üzenetére
Köszönöm, rápróbálok majd erre a módszerre
-
tom956ster
aktív tag
Csak mint laikus felhasználó tudok ehhez hozzáfűzni annyit, hogy két opció van pdf esetében (nekem a K4000 kártyát is kinyírta, a legfrissebb driverrrel): az első, ha digitális a pdf forrás, ki lehet kapcsolni a rasztert, így nem fog tárgyraszter pontokkal bajlódni, gyorsabb, de pontatlanabb... A második, és szerintem itt ez áll fenn: a pdf forrás analóg, így nincs raszter sem. Ebben az esetben nagyon rossz döntés a pdf mert az erős gépek is csak szenvednek... érdemes, ha van mód rá átkonvertálni kép formátumra, nekem a jpg jött be eddig legjobban (több km2 topográfiai referencia sem döntöttet meg a gépeimet, ha ez pdf lett volna, az egy katasztrófa lett volna.) Egy próbát megér, ez volt az én tippem.
-
komyka
tag
Sziasztok! Egy Quadro 2700m videókártyánál menynire számít hogy nem a legújabb driver van fent? A cégnél a notebookban ilyen kártya van viszont az alap Win7-es driverrel. Sokszor kell PDF-eket behúznom és onnan digitalizálnom rajzokat, és ilyenkor ha használható mértékig zoomolok iszonyat belassul, másodperceket kell várni a legapróbb moccanatokra is. (Rendszergazdával kell beszélni minden gépet érintő telepítéssel kapcsolatban ami macerás, ezért kérdezem itt először inkább).
-
#Szekig#
csendes tag
Hello,
Koszi a valaszt!
A virtualizacioval van a gond, ez mar biztos.
Azzal tisztaban vagyok, hogy ketto gepre tudom aktivalni a licence-emet. Csak nincsen otthoni gepem. !db gep van a ceges, ezen el tudom intezni a privat ugyeimet is.
A megoldas az, lesz ha dualbootos, 2 vinyos megoldast csinalok a gepen. Igy a sajat vinyomon a sajat rendszeremet hasznalhatom. Ebben az esetben nincs szukseg sem a virtualizaciora.Ez mar csak annyiban kenyelmetlen, hogy nem tudok egyidoben foglalkozni a ceges, es mas dolgaimmal...
Mindegy. Megoldom. Ha esetleg sikerul egy virtualizacios megoldast kitalalnom, akkor majd megirom.
Koszi!
-
Nisida
aktív tag
válasz
#Szekig# #3882 üzenetére
Szerintem a probléma egy része virtualizációs amire annak ellenére sem fogsz teljes és kimerítő választ kapni, hogy én is és ha jól tudom más is foglalkozott már vele.
A másik része licenszelési kérdés. Minden Autocadhez - én legalábbis így tudom, de ebben talán Godlike jobban otthon van - ha van legális verziója akkor van lehetőség két gépen használni. Egy cégesen és egy otthonin. Persze nem egyszerre - nem egy időben - hanem külön - külön. Ez megoldás lehet a számodra és így nem kell virtualizálni sem.
A másik lehetőség ha időlegesen van rá szükséged akkor 30 napos teljes értékű trial verzió.
A ez sem jó akkor még marad ha van valamilyen oktatási intézményi kötelmed - egyetem, főiskola, stb. - akkor diák licenszet kérsz és kapni is fogsz. Ezzel az oktatási időszakban - érsd. amíg tart a képzés - minden Autodesk programot használhatsz ingyen és bérmentve.
Az utolsó lehetőség az itt nem megengedett warez .... ezt gondolom nem kell tovább taglalnom. De ez ILLEGÁLIS!
Amit a 3882 ben írtál szerintem vagy a Citrix nem támogatja azt az Autodesk terméket vagy az Autodesk nem engedi a virtualizációt. Hogy ezt azért mert a Ctrix fut triálban vagy más miatt ezt most így nem tudom megmondani neked.
-
#Szekig#
csendes tag
válasz
#Szekig# #3881 üzenetére
Kozben talaltam ennyit meg:
*Currently "Supported Virtualization Application" is Citrix XenApp, and limited to some Autodesk Products only.Hence any non supported Virtualization would be breach of EULA.
De ettol fuggetlenul valahogy hatha megoldhato mashogyan is...
Ha talalok egy vinyot, akkor arra telepitek egyet, es azt probalom majd imageelni, es egy virtualis gepre tolni. Hatha! -
#Szekig#
csendes tag
Sziasztok,
Olvasgatom a forumot, de egyelore nem talaltam valaszt/megoldast a problemamra.
Ugy alakult, hogy szukseges hasznalnom az autoCAD-et, viszont a csak ceges gepem van, es nem ceges aCAD-em van. Egy virtualboxban telepitett gepre installaltam fel az aCAD-et, de az aktivalas nem akar mukodni.
Hivatalos licence-em van hozza, de sehogyan sem tudom beaktivalni, sem online aktivalassal, sem pedig aktivalasi koddal.
A network aktivalasnal azt dobja vissza, hogy nincsen internet. Probaltam mar NAT-olva, illetve Bridge-elt kartyaval is. Az aktivalasi kod-nal pedig jon a virtualis meghajtos error kod. "Regisztrációs és aktiválási hiba (0015.111) "
A kerdesem: Letezik-e olyan megoldas/beallitas amivel aktivva tehetnem a programot?
Koszi elore is!
-
Kowax
tag
válasz
kriszpontaz #3879 üzenetére
Egy lemez hangszóróhoz.
G.
-
Nisida
aktív tag
A_ScHuLcZ: Szívesen. Remélem tényleg valamit tudtam segíteni.
Kowax:
1.) megrajzolod a húsdaráló kör alakú lemezét amint a fúratok vannak
2.) megválasztod a furat átmérőt, ezzel rajzol egy kört, és ebből készítesz egy blokkot, aminek a neve mondjuk "kor"
3.) Ezután húzol egy egyenest a húsdaráló kör alakú lemezének középpontjától a széléig
4.) ezt az egyenes hosszát elosztod a furat átmérő mondjuk - 1.2 - 1.5x-sének egész osztáshoz legközelebbi hosszával - .
5.) ezután koncentrikusan a kör alakú lemez középpontjával a középpontban rajzolsz olyan köröket amik az egyenesen levő osztásokig tartanak vagyis a sugarúk a középpontól az osztásig tartanak
6.) a feloszt paranccsal megfogod kijelölöd a köröket egyenként - egyszerre egyet - , megadod a "kor" blokkot és a felosztás számát - ezt bentről kifelé mondjuk 3-5-7 vagy nagyobb számmal - és voiláá megvan a húsi daráló homloklapja.Valami ilyesmi lesz:
-
Kowax
tag
A kis körök sugara egységnyi.
Akkor kicsit életszagúbban.Van a húsdaráló. Annak van egy olyan alkatrésze, amin átnyomja a ledarált húst. Ez kerek és sok kicsi furat/lyuk van benne. Na most, mondjuk én ennek az elölnézetét szeretném megrajzolni. A furatok egyforma méretűek, egyforma távolságra vannak egymástól és a középponttól kifelé távolodva koncentrikus körökön helyezkednek el. Azonban mivel ezek a körök egyre nagyobbak, ezért egyre több fér el rajtuk ezekből a kis körökből.
Remélem kicsit már világosabb.
Ha még mindig nem az igazi, akkor legközelebb mellékelek képet is.G.
-
Kowax
tag
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e csinálni, és ha igen, akkor hogyan azt, hogy egy adott területet (pl: egy nagyobb kört) kitöltsön adott mintázat szerint a program mondjuk körökkel? Ha nem világos, megpróbálhatom kifejteni jobban is.
Előre is köszönöm, ha valaki megválaszolja ezt nekem!G.
-
CsabyB
csendes tag
Hali!
Két vízszintes elrendezésű nézetablakot be lehet beállítani úgy, hogy azok szinkronba legyenek egymással, és csak a látványstílus legyen más? De zoom vagy forgatás stb műveleteknél mindkét nézetablak szinkronba legyenek.
Valamikor az r13 vagy elötte verzióban még volt ilyen beállításra lehetőség, de 2017ben nem találom.Köszi!
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Eddig 2007-es CAD-et használtam, most 2016-ra váltottam és van egy beállítás, amit nem találok.
Eddig mikor ráálltam mondjuk egy egyenes végpontjára (vagy akármilyen tetszőleges pontra), rajta hagytam egy pillanatra a kurzort és mikor kiírta, hogy (jelen esetben) végpont, akkor elkezdtem a kívánt irányba húzni a kurzort és itt be tudtam írni, hogy mondjuk ettől a ponttól 100 rajzi egységre kezdje húzni az egyenest.
Ezzel szemben a 2016-os CAD-ben, ugyan így ráállok a pontra, és mikor beírom a számot, amennyire szeretném, hogy kezdjen, akkor a képernyőn egy teljesen más pontra ugrik és onnan kezd rajzolni. Gondolom más koordinátát vesz alapul mint ami nekem kellene.Remélem érthetően fogalmaztam, megköszönöm ha valaki tud segíteni.
Biztos csak egy kattintásnyi beállítás, de sehol nem találom.
-
Nisida
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #3867 üzenetére
Akkor szerintem a legegyszerűbb megoldás - építészként módom - (alapesetként) úgy, hogy nem ismerem a választék listát értem miből lehet választani:
Fal - tégla
Ablak - Műanyag
Ajtó - Fa
Helyiség: Ezt nem szerintem nem kellene értelmezni mivel ez nem szerkezet hanem információ adó elem
Oszlop : - vasbeton
Tárgy: - Fa
Vonal, Ív - Megint nem kellene értelmezni
Kitöltés - na ez egy fogós kérdés mivel ez adna szélességet és tömeget de mivel egy van belőle ezért feltételezem ennek a layernek való anyag megadással nagyon félre vihetnéd a wifis tervezést.A probléma:
1.) a lenti layer lista alapján azt mondom - feltételezem - az alaprajz sima szimpla programmal készül nem valamilyen specifikus héj programmal - mert azok szofisztikáltabb layer rendszer használnak - vagyis itt nem nagyon lesznek a BIM-ben használt attribok amik anyagra, színre, méretre adnának infot.
2.) mivel mint minden geometria dolgokkal foglalkozó rendszer pont-vonal-ból indul és ha specifikus - pl: építészeti - akkor ezekből képez felületet - testet, ezért ahhoz, hogy neked értelmezhető adatod legyen - ezt csak gondolom, mert nem ismerem és nem tudom mit és hogyan csinál a te általad használt program - újra kellene szerkeszteni a te programodban az alaprajzot. Ezt azért gondolom - megint kiemelve, hogy nem ismerem a te programod működésének "mechanikáját" - mert a te dwg-ben csak pontok, ívek, vonalak vannak. Még ah ezeknek anyagot adsz is nem tudom a program tudja -e a két egymás melletti vonalból, hogy az fal, mert ha nem akkor nem lesz max 1mm-es falad egymástól 20 cm-re és az nem ugyanaz mint 1 db 20 cm -es fal.
3.) A layer lista alapján az is problémát jelent, hogy nem tudod megkülönböztetni az eltérő anyagú falakat. Pl.: válaszfalakat ma rendre ytongból csinálják, vagy gipszkartonból de akár lehet tégla, vagy vázkerámia. A tartófal lehet heterogén, homogén, gázbeton, vázkerámia, beton vagy akár vályog is. Innentől kezdve pedig a layernek anyagot adsz meg azzal minden ilyen elemet - megint feltételezés - egy anyagnak fogja látni.
4.) Nem ismerem a te programod működését, hogy hoygan kezeli a dwg-ket mit ismer vagy nem ismer fel belőle.Javaslat:
1.) Ha van rá lehetőség akkor a dwg-t csak vetítsd alá a te munkaterületednek és rajzol át az alaprajzot.
2.) Ha ezt nem lehet akkor 30 napos vagy .......... t.....r verzióval rajzold át úgy, hogy külön fóliára kerüljenek a különböző anyagú elemek és ezeket zárt poligonokat alkossanak. b.) verzió aki adta neked ő rajzolja át.
3.) lekéred az építésztől az adott layerekre az anyagokat és azt állítod be - ezt telefonon si megtudod vele csinálni - már ha ő rajzolta. Ez a durva módszer mert így egy nagyon sarkos anyag lista alapján tervezed a wifi rendszert.
4.) Ez a legegyszerűbb a post elején lévő listából kiválasztod az oda illőt és azt használód.Jobban nem tudok segíteni mert a te problémád nem igazán autocad-es inkább a saját szoftvereddel kapcsolatos. Ezt nem úgy kell érteni, hogy a te szoftvered szar hanem úgy, hogy a te szoftvered eszi vagy nem eszi meg a dwg-t innentől a te szoftvered rigójáítól függ az eredmény.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Minden fájl nevében benne van, hogy autocad2005, tehát feltehetőleg azzal készült.
Mivel én soha nem használtam autocad, archicad, revit típusú programokat, így nem tudom mihez nyúljak, hogyan tudom ellenőrizni, hogy benne vannak-e ezek az attribok, vagy sem. Milyen programot telepítsek ehhez?A programom így importálja be, layerenként kéri, hogy adjam meg az elemek típusát. (wifi hálózat tervező program)
-
Nisida
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #3865 üzenetére
A kérdés az, hogy milyen szoftverből kapod a dwg-t. Sima autocad-el szerkesztett anyag vagy épület tervező héjjal pl: REVIT anyagát adták-e oda.
A következő, hogy ebből a te szoftvered mit ismer fel, vonal-pont, layer vagy blokkokat, attribokat, stb. is felismeri.
A másik kérdés vannak-e benne attribok vagy sima nyers dwg. Ha vannak és ha a készítő foglalkozott ilyen kérdésekkel mint anyag megadás akkor kinyerhetőek de a legjobb erre az a program az az autocad "héj" amivel készítették.
Mert a sima autocadben nagyon macerás lesz kiszedni egyenként az anyagokat.Én azt ajánlanám, hogy ha a te szoftvered nem csak a dwg vonal-pont-layereket ismeri fel hanem a blokkokat is akkor kérsz a tervezőtől egy blokk attribjait tartalmazó kimutatást, excel file-t stb. Mert így csak össze kéne pároztatni az adott blokk (ami ajtó, ablak, stb. ) az adott anyaggal.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem ismerem az épülettervező programokat, ezért hozzátok fordulok.
Egy dwg-ben kapott alaprajzot szeretnék importálni a programomba, amivel tovább tudok dolgozni, és nagyon fontos, hogy a méretarányos rajzon túl ismerjem a falak, ajtók, ablakok méretein kívül a tulajdonságaikat, legfőképp azt, hogy milyen anyagból készültek. Ez utóbbit hogyan tudom megnézni, elegendő hozzá a DWG Trueview nézegető, vagy fel kell telepítenem egy teljes verziós AutoCAD szoftvert?
(A programom DWG importálás után szépen felismeri a layereket, de mindegyiknél kéri, hogy adjam meg milyen anyagból készültek. Rádiójelekkel dolgozom, tehát igen fontos szempont az anyagok vastagsága és típusa, ezáltal a csillapítása.)
Tehát összefoglalva, mik a lépések, hogyan tudom megnézni ezeket?
Köszönöm!
-
tom956ster
aktív tag
válasz
kriszpontaz #3863 üzenetére
Köszönöm, 1:1-ben igaz akkor, amit gondoltam / tapasztaltam
Akkor most csak egy kicsit örülök, hogy végül meglett az M6800 Precision, Ati FirePro M6100 vga-val, mert gyakorlatilag csak az i7-nek köszönhetem, hogy elketyeg a C3D...
Komolyan mondom, ez szörnyű. Nem egy 100k-s szoftverről beszélünk, aminek el lehetne nézni ezt, hiszen olcsó...
Akkor megy a szenvedés tovább, ha megoldás nincs rá (a C3D-t meg nem tudom lecserélni, egyenlőre nincs jobb alternatíva tervezésre.)
Köszönöm a segítő választ!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
tom956ster #3862 üzenetére
Szia! Sajnos az észrevételed helytálló, mind a többmagos CPU, mind a VGA kezelésében. Ez sajnos nem egy Catia vagy egyéb full 3D orientált cucc, így a 2014-es verzióval bevezetett DirectX 11 alapú GPU "gyorsítás" a vonalsimítás és az átlátszóság DX alapon való leképezéséig terjed. A 3D modelleket mind CPUból számolja és sajnos akármilyen Quadro-t veszel hozzá, vagy Firepro kártyát, semmit nem ér.
Nekem volt Quadro-s notim, semmivel sem volt jobb mint egy sima 3D VGA kártya.
Jelen pillanatban egy ASUS ROG G75VX notival dolgozom munkahelyen amiben egy GTX670MX kártya van, az otthoni gépben meg egy HD7950 AMD kártya duruzsol, ugyanis tök mindegy milyen a VGA, a C3D nem használja ki.
Ha több nézetablakkal dolgozol, amiből az egyik 3D megjelenítést alkalmaz, számíthatsz masszív akadásokra ha a 3d modellteret csúsztatod. Ezen egy Xeon procis munkaállomás sem sokat segítene, mert annyira sz@rul van a C3D megírva. Én csak a felületmodell szerkesztése alatt és ellenőrzésképp szoktam a 3D modellteret használni, de ha tehetem, inkább nem. Inkább futtass rajta kamerás bejárást a nyomvonal mentén, az is gyorsabb mint ez a megoldás amit leírtál.Próbáld meg letakarítani a Quadro driver összes maradékát a Display Driver Uninstaller programmal, majd tedd fel újra a legutolsó NV drivert újraindítás után, hátha segít.
-
tom956ster
aktív tag
Sziasztok kollégák és lelkes hozzáértők!
Sok sort nem pocsékolnék bemutatkozásra. 16 éve tudom mi az az AutoCad, 8 éve csak Civil 3D-vel dolgozom, mint építőmérnök tervező. A hardveres részre van némi rálátásom, de nem vagyok nagy szaki.
Eddig sosem kérdeztem itt, de most egy esetet követően megteszem:A story:
A héten eladtam a Quadro K4000 vga-t az otthoni munkagépből. Csak mert úgy tűnt / éreztem, hogy a 2016-os (2012-es sem) Civil 3D nem használja ki a kártya adta erőforrást, gyakorlatilag semennyire.
Legfrissebb Quadro driver fenn, mégis lassú.
Jellemzően a civil 3d-vel 1 néeztablakkal dolgozom, de nyomtervmodellezésnél 3 ablakban megy a móka és mivel szeretem megépíthetőre tervezni a létesítményeket, így 3d-ben is véglegesre van minden kimaxolva, egyébként is, ha már a szoftver tudja, nehogy a hardver végett ne legyen kicsiszolva minden.
Egyszóval, elment a K4000, mert haragudtam rá. Egy valag pénzbe került még használtan is 1 éve, 65-ért alig tudtam eladni most
Vásároltam helyette egy Palit GTX 1060 6gb Super Jetstream vga-t.
Tudom, hogy ez nem quadro, úgyhogy a "fölséges" autodesk nem certifikája, de azt nem gondoltam volna, hogy egyáltalán nem is használja a kártyát.Az eset így történt:
Volt egy kis hobby projekt egy karácsony előtt, csináltam belőle egy renderelt videós év végi köszöntőt.
Ezt tegnap tesztként rátoltam az új gépre. (I5 6600 Skylake, 16 gb DDR4, a fenti VGA). Kb a sírás kerülgetett. Minden driver fenn, minden friss. HW gyorsítás bekapcsolva. És úgy akad 3D környezetben, hogy a könnyeim potyognak, hogy megint oda több mint 100k és még mindig egy kicsszett szar.
Nem tudom, mit kellene tenni, hogy a K4000-ben lévő 756 cuda maghoz képest a Palitban lévő 1260-ból csak egyet is észrevegyen a civil 3d, de gondolom, csodát senki nem tud tenni vele, ha már a certifikált K4000-el is egy tetű volt... a több szálas cpu kezelést nem is említem, 2016ban ez no comment.....
Nem tudom mitévő legyek, biztosan nem fogok venni egy xeonos workstationt 1,5-2 millióért egy certifikált vga-val, mert a végén még azon is beakadna a kis hobby projekt...Elnézést az indulatoktól nem mentes első postomért, de 16 év után már kicsit sem tudok elnéző lenni egy több milliós szoftverrel (amit ma már meg sem lehet venni, csak bérelni...
)
Ha van valakinek egy pici ötlete, hogy csavarjam ki a GTX1060-ból a lehető legtöbbet, kérem jelezze.
Még valami: miközben próbáltam volna 3d-ben "dolgozni", persze ment a Palit saját vga kezelő szoftvere, gyakorlatilag a vga ventillátora el sem indult, végig alap órajel, memória használat alig (kb. mintha a gépben sem lett volna)...
Thx mindenkinek!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Imilenni #3860 üzenetére
A Windows tálca óra feletti ikonok között van egy fogaskerék. Az a munkaterület váltó. Válts át bármire, majd vissza az alap Autocadre (amin volt). Visszaáll minden. Utána mentsd el a munkaterületed biztonság kedvéért más néven (ugyanazzal a menüvel - fogaskerék).
Ugyanazt csinálja felül az Autocad menü mellett ahol a Rajzolás és feliratozás feliratot látod.
-
Nisida
aktív tag
Spec kártya vs kommersz: Örök dilemma ami többszörösen felkerült és sokszor rágtuk már mint a gumicsontot. Annyi szerintem a "konszenzus", hogy 2d-ben biztos nem, 3d-ben igen de - innentől saját vélemény - az igazi előnye a 3d-s renderet, texturázot dolgoknál jön ki vagy a nagyon számítás igényes nagyon pontos számítási feladatokat igénylő esetekben.
Ami döntő mennyi pénzed van és megéri neked mondjuk a 2-3-4-5-csillagos ég különbözet.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Ma, valahogy eltűnt az alkalmazás ablak egyik része (legfontosabb része szerintem).
Ott van a helye, ahol bekarikáztam..remélem tudtok segíteni -
Picco
addikt
Hat ez igy eleg tag hatar, de legalabb akkor bebizonyosodni latszik amit sejtettem, hogy egy szalas teljesitmeny fontos. Azert ez a gep lett kivalasztva mert -munkambol fakadoan- nagyon kedvezo aron elerheto es tapasztalatom szerint megbizhato gepek. A monitor konfiguraciot a felhasznalora bizom, de 2 monitor mindig jo
Muszaj quadro vagy gtx970 is ugyanugy megfelelne? Errol van valakinek tapasztalata?
-
rgqjx
aktív tag
Amit kifelejtettem:
Ha megoldható, akkor 2 db (vagy több) monitor, lehetőleg minimum ez egyik jó nagy felbontással. Nagyon megkönnyíti a munkát, ha az egyiken fut a cad, másikon pedig a cad-es paletták, tulajdonság ablak és egyéb más alkalmazások.
Nem feltétlen gondolom azt, hogy minden áron Xeon proci kell (a Z600 miatt), inkább a magasabb órajel, bár tény, hogy workstationt írtál.
A téma szerintem kapcsolódik a topichoz, szerintem nem off.
-
rgqjx
aktív tag
Catia-t nem ismerem, ezért csak az AutoCAD-ről tudok nyilatkozni:
Tudtommal a mai napig nem képes kihasználni a többmagos processzorokat néhány komponens kivételével: 2d regen, LISP fordító, ARX stb. Talán ezekhez is 3-ra kell átállítani a WHIPTHREAD rendszerváltozót.
Gépépítésnél így javaslom a minél magasabb egyszálú teljesítményű/órajelű CPU-t.Grafikus kártyánál szerintem itt érdemes megnézni, hogy melyikhez van megfelelő támogatás. Állítólag az AutoCAD-ek az NVidia kártyákat szeretik jobban, persze az is lehet, hogy az már a múlt. Régebben egy kis AMD FireGL V3400-at használtam, de nem volt vele sok gondom.
A memória erősen felhasználás függő, lehet 8GB is elég lenne, de az is, hogy 32GB határeset.
Remélem az SSD nem kérdés, főleg ha a munkafájlok is ráférnek.
-
Picco
addikt
Udv topiclakok,
kellene egy kis segitseg egy CAD-re hasznalt workstation epitesehez.
Adott egy ismerosom aki foleg Catia es AutoCAD programokkal dolgozik, Rover-be epitendo alkatreszek tervezeset vegzi.
Szeretne egy gepet otthonra, hogy tovabb tudja fejleszteni a tudasat es ebben kerte a segitsegemet. A baj hogy nem ismerem a program eroforras igenyeit es az interneten csak oltari nagy marhasagokat talaltam "optimal hardware configuration for cad" es hasonlo keresoszavakra.
Az alap egy HP Z600-as lenne, de nem tudom hogy hany szalon dolgozik a program, mennyi memoriat zabal es milyen grafikus kartya (ha egyaltalan kihasznalja, gondolom igen) fekszik a programnak, netalan egy tesla kari is befigyelhet kesobb ha megeri.Valaszok johetnek priviben is hogy ne offoljuk szet a topicot
-
d.bali
csendes tag
válasz
stupid user #3807 üzenetére
Sziasztok!
Sokszor jártam én is így már.
Megoldások:
-újabb Cad-ekben (>AC2016) a purge parancs futtatásánál ki kell pipálni, hogy "elárvult adatok automatikus tisztítása" és voálá!
-régebbi autoCad-ekben egy kicsit bonyolultabb itt utólagosan kell egy parancsot ráereszteni méghozzá a DGNpurge parancsot melyet emlékeim szerint Netload paranccsal lehet betölteni, miután megkerested a neten (NETFIX néven kell keresni) és letöltötted.
Viszont AC2014-ben még nincs benne és amit le lehet tölteni azzal nekem még sohasem sikerült megoldani.Remélem segítettem!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest