Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz A_ScHuLcZ #3867 üzenetére

    Akkor szerintem a legegyszerűbb megoldás - építészként módom - (alapesetként) úgy, hogy nem ismerem a választék listát értem miből lehet választani:
    Fal - tégla
    Ablak - Műanyag
    Ajtó - Fa
    Helyiség: Ezt nem szerintem nem kellene értelmezni mivel ez nem szerkezet hanem információ adó elem
    Oszlop : - vasbeton
    Tárgy: - Fa
    Vonal, Ív - Megint nem kellene értelmezni
    Kitöltés - na ez egy fogós kérdés mivel ez adna szélességet és tömeget de mivel egy van belőle ezért feltételezem ennek a layernek való anyag megadással nagyon félre vihetnéd a wifis tervezést.

    A probléma:
    1.) a lenti layer lista alapján azt mondom - feltételezem - az alaprajz sima szimpla programmal készül nem valamilyen specifikus héj programmal - mert azok szofisztikáltabb layer rendszer használnak - vagyis itt nem nagyon lesznek a BIM-ben használt attribok amik anyagra, színre, méretre adnának infot.
    2.) mivel mint minden geometria dolgokkal foglalkozó rendszer pont-vonal-ból indul és ha specifikus - pl: építészeti - akkor ezekből képez felületet - testet, ezért ahhoz, hogy neked értelmezhető adatod legyen - ezt csak gondolom, mert nem ismerem és nem tudom mit és hogyan csinál a te általad használt program - újra kellene szerkeszteni a te programodban az alaprajzot. Ezt azért gondolom - megint kiemelve, hogy nem ismerem a te programod működésének "mechanikáját" - mert a te dwg-ben csak pontok, ívek, vonalak vannak. Még ah ezeknek anyagot adsz is nem tudom a program tudja -e a két egymás melletti vonalból, hogy az fal, mert ha nem akkor nem lesz max 1mm-es falad egymástól 20 cm-re és az nem ugyanaz mint 1 db 20 cm -es fal.
    3.) A layer lista alapján az is problémát jelent, hogy nem tudod megkülönböztetni az eltérő anyagú falakat. Pl.: válaszfalakat ma rendre ytongból csinálják, vagy gipszkartonból de akár lehet tégla, vagy vázkerámia. A tartófal lehet heterogén, homogén, gázbeton, vázkerámia, beton vagy akár vályog is. Innentől kezdve pedig a layernek anyagot adsz meg azzal minden ilyen elemet - megint feltételezés - egy anyagnak fogja látni.
    4.) Nem ismerem a te programod működését, hogy hoygan kezeli a dwg-ket mit ismer vagy nem ismer fel belőle.

    Javaslat:
    1.) Ha van rá lehetőség akkor a dwg-t csak vetítsd alá a te munkaterületednek és rajzol át az alaprajzot.
    2.) Ha ezt nem lehet akkor 30 napos vagy .......... t.....r verzióval rajzold át úgy, hogy külön fóliára kerüljenek a különböző anyagú elemek és ezeket zárt poligonokat alkossanak. b.) verzió aki adta neked ő rajzolja át.
    3.) lekéred az építésztől az adott layerekre az anyagokat és azt állítod be - ezt telefonon si megtudod vele csinálni - már ha ő rajzolta. Ez a durva módszer mert így egy nagyon sarkos anyag lista alapján tervezed a wifi rendszert.
    4.) Ez a legegyszerűbb a post elején lévő listából kiválasztod az oda illőt és azt használód.

    Jobban nem tudok segíteni mert a te problémád nem igazán autocad-es inkább a saját szoftvereddel kapcsolatos. Ezt nem úgy kell érteni, hogy a te szoftvered szar hanem úgy, hogy a te szoftvered eszi vagy nem eszi meg a dwg-t innentől a te szoftvered rigójáítól függ az eredmény.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák