- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz dani_golf #52834 üzenetére
Ne haragudj, de kaptál ajánlást. Az hogy az ajánlásra te fintorgassal válaszoltal, miközben beismered, hogy nem értesz hozzá az kissé idegesítő. Hidd el ami ajánlatot itt kaptál az a celjaidnak megfelelő. Már csak attól félek, hogy veszel valamit és a beüzemelése kb 500+ hsz-t fog itt kitermelni...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dani_golf #52850 üzenetére
Talán azt is jó lenne számításba venned a hozzászólásaid megszerkesztésénél, hogy nem a chat.hu-n vagy, hanem egy Fórumon. Egy ideig még lehet, hogy viccesnek is tűnik amit csinálsz, de ilyen mennyiségben már inkább csak a hülyeség terjesztése... Nem bántás képen , csak legyen már elég.
-
dani_golf
tag
válasz junkpod #52851 üzenetére
nemtudom mire vettétek a fintorgást ahogy te mondod..de nem szántam semmi ilyet.nem vagyok olyan ahonnan segitséget kérek oda kakiljak..és hidd el nem az a a tipus vagyok aki ha nem jó valami akkor rajtatok keresi a hibát.ismét az van hogy előre mondtok véleményt olyanról amiről nem tudtok. plul rólam most.
hagyjuk ezt a részt.azért kérdeztem többször mert ha valaki írt a másik offolta hogy ennek ez a baja stb..
egyiket megveszem és bizok benne amire nekem kell megfelel.
ui : nem irnék 500 at hisz öszessen nem irtam annyit sem inkább olvasok sokat a forumokban és abbol szüröm ki milyent vegyek.többmindennel igy volt de most ezzel sietek azért kérdeztem mert jön a kari és tvzni kell minöségben és ti vagytok ebben a guruk..értike?[ Szerkesztve ]
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Mit szóltok ehhez valami kínai olcsó valaki használ ilyet ?
[link] -
trialboj
őstag
Nem szeretném félbeszakítani a "tanujj meg hejesen magyarul" vetélkedőt de lenne egy kérdésem
Van olyan lejátszó, ami magyar nyelvű adásokat/filmeket/sorozatokat is képes ''sugározni" anélkül hogy le kellene tölteni és külső vinyóról lejátszani(mert szerintem a legtöbb eszköz kb ennyit tud)? 50-es szülőknek lenne ajándék a lejátszó, hogy kicsit kinyíljon nekik a világ és ne csak a minősíthetetlen tv adásokat nézzék.
Láttam egy videót YT-on, Jesus Tv Box a neve, és kb pont ezt tudta, csak megnyitott 1 appot, és szinte bármilyen filmből válogathatott. Viszont nem mondta hogy legalább feliratot lehet-e tölteni hozzá, és hogy ez mennyire nehéz. Illetve amcsiban készül, és talán nálunk nem is működik. (A neve meg rettenet irritáló, még akkor is ha nem zavarnak a vallási viccek)
Nem tudom hogy érthető-e a kérdés, olyan cucc kellene ami minimális hozzáértéssel, is képes magyar tartalmat produkálni.
Köszönöm.
u.i. dani_golf: Chrome esetén, jobb klikk a szöveg boxba, Spellchecker>>> Language Settings, és válaszd ki a magyar nyelvet. Hidd el hogy sokat segít, és neked már csak a mondatok nagybetűvel való kezdésére kell majd figyelned.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
No.01
őstag
válasz djnice #52855 üzenetére
Ne haragudj/haragudjatok, de mi van azokkal akik "dragan akarnak jot"?? Ugyertem regen azert igenis volt kulonbseg az olcso es a draga lejatszok kozott. HW es SW ugyileg egyarant.
Az utobbi idoben a forumot olvasgatva nekem az jon le, h az Androidos Kodi kombonak jelenleg nincs valos alternativaja... Ha ez valoban igy van es a HW is eleg lesz meg 2-3evig ill az esetleges SW hibakat is javitjak akkor persze nem szolok egy szot se, de szvsz (es kerlek ne kovezzetek meg) meg mindig ott van azon userek tabora akik a fentieken kivul egy valoban out of box dologra vagynak, telepitgetes es egyeb "ugyeskeses" nelkul.
Nekik van jelenleg alternativa?
-
Nemdick
csendes tag
#52856 trialboj
S905-öt vegyél!
A viccet félretéve, ennek egy Mindig Tv (szabadon fogható földi digitális) vevő felelne meg. 50+ korban kellő motiváltság szükséges ahhoz, hogy az internetről szerezze be valaki a magyar nyelvű tartalmakat. A lejátszó eszköz másodlagos ebből a szempontból.
#52857 No.01
A topik kissé belterjessé vált. Nem értem miért. Sokféle megoldás lehetséges, talán az a legkevésbé vonzó, amit itt állandóan erőltetnek.
-
DoItYourself
addikt
válasz trialboj #52856 üzenetére
Egy S905/S905X-es lejátszó, telepíted rá a LE-et, a Kodira pedig a köv. kiegészítőket: Movieshark, esetleg SB ha van reged oda. Wifiről is megy, de a kábel stabilabb. Az egészet a saját PC-den ki tudod próbálni, mert arra is van Kodi + MS.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Beni2360
félisten
Van olyan lejátszó, ami magyar nyelvű adásokat/filmeket/sorozatokat is képes ''sugározni" anélkül hogy le kellene tölteni és külső vinyóról lejátszani
Pl a KODIN belül pluinggokkal elérhetők, egy két példa.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
junkpod
veterán
-
péjé
őstag
Sztem nézd meg a Wetek play oldalt.
Van hozzá dvb-c/t/s így lehet tv-t nézni akár antennáról akár kábelről, műholdról, a youtube képessége is elég jó a Kodinak,
ha megtanulják kezelni a letöltéseket akkor meg nézhetnek bármit...ne becsüld le őket, én megtanítottam a nyugdíjas szülőket netezni, azóta pörög a laptop/tablet a családban...:-)[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne: asztali lejátszót keresek!
Ami van itthon: egy Zyxel nas szolgáltatja a filmeket, cat6 os kábelekkel egy Samsung tvhez kötve egy Tplink routeren keresztül. A Tv belső lejátszója szépen felismeri a NASt, de kicsit fapados, nem lehet Youtubeozni, és a kép is vibrál néha. Itt olvastam, hogy vannak olyan lejátszók, amik nem dobálnak el filmkockákat, komfortosabb a kép. Ja, az egész egy Denon avr 1200 w erősítőhöz van kötve 5.1el. Próbáltam egy Raspberry pi 3, de akadozott. Próbáltam egy Android boxot is, hol megy, hol nem, a Kodi 5 másodpercenként akadt, alig ment az 5.1... szóval valami stabil cucc kéne. Nem bánnám, ha menne a Youtube is vezetékmentes billentyűzettel és egérrel. 4K, 3D nem izgat. Ha van olyan, akkor ventillátor mentes kivitel kéne, utálom a zümmögő bigyókat :-)Szóval csak ennyi :-)
Üdv.: Levi
-
blakey
titán
válasz KerekesLevi #52864 üzenetére
Milyen androidos lejátszót próbáltál és milyen rendszeren? Azért kérdezem, mert van nálam 2 androidos box LibreELEC-kel és tökéletes, minden "vajsima".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz KerekesLevi #52866 üzenetére
S905/S905X lejátszót válassz amire telepíthető a LibreELEC, azzal nem lesz semmi gondod. Nekem két S905-ös van, hibátlanul teszik a dolgukat.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
trialboj
őstag
Nagyon köszönöm a sok segítséget, és tippet. Utána fogok nézni, és remélem megfelelő lesz. Annyi azért még fontos lenne, és elfelejtettem megkérdezni, ha nem Mo területéről nézem, hanem Ro-ból, akkor nem szívat meg a régiózár?
Mert pl az M4 mikor valós tartalmat sugároz, hiába szerepel a csatornalistán nem elérhető, és ugyanez igaz a netes stream-re.Üdv
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Beni2360
félisten
válasz KerekesLevi #52866 üzenetére
blakey-is.
Tudtommal a mini mx-g (1g lan) az S905 - 2/16Gb, nekem is ez van. LE alatt simán megy minden rajta. Szvsz kodi beállítási hiba lesz.
Ui: De még a droid alatt is 24Hz állítva.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #52869 üzenetére
Annyi hülye elnevezés van, hogy inkább leírtam, hogy S905-ös legyen ezután már nincs más dolga mint LE-t telepíteni.
-
-
TCr
veterán
válasz KerekesLevi #52871 üzenetére
SD-re (is) telepíthető a LibreELEC, nem kell emiatt letúrni a gyári droidot.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
válasz KerekesLevi #52871 üzenetére
SD-kártyára kell telepíteni, az android érintetlen marad, 2 rendszered lesz, azt használod amelyiker szeretnéd.
-
djpundro
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
du2
újonc
Sziasztok!
Ezt láttátok már? http://webshop.openelec.tv/blackfriday
-
DVlad
őstag
válasz SunMount3r #52822 üzenetére
Köszönöm!
Azt olvastam abban a fórumban, hogy 2.0 alatt rossz volt, aztán a 2.1-nél jó lett, a 3.0 megint elrontotta, majd a 3.2 megint rendbe tette. Tehát jelenleg jó. -
mayday00
őstag
Sziasztok. Megvan az új lejátszóm. Beelink MiniMXIII. Egy BD lejátszót cseréltem le.
Gyári rajta még minden. De nagyon jó a készülék Erre nem számítottam. Ez valami mini pc is egyben..?
Elsőre nagyon bejön.
Kodi media centerben nincs magyar nyelv, ez elképzelhető? Csak angol nyelvet találtam. Kerestem, de magyar sehol. Nagyon sok beállítási lehetőség van rajta...Elképzelni sem tudom, hogy mi mire való..
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Beni2360
félisten
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Az MX-Q PRO eszközzel van valami tapasztalatotok? leírása alapján S905 el van szerelve így gondolom mehetne rá openelec de még nem mertem megrendelni.God must love stupid people, he made so many of them.
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Az mindegy hogy milyen aktív tv van, és milyen lejátszót választok hozzá? A tv csak monitorként üzemel ebben az esetben nem?
-
Patice
Topikgazda
válasz Beni2360 #52883 üzenetére
Rákerestem a különbségekre és ezt találtam:
WeTek Play vs. WeTek OpenELEC Box: link.
Tehát úgy néz ki jól tippeltem, ez egy első generációs WeTek Play OpenELEC futtatására optimalizálva.
Számomra innentől kezdve felejtős, bármennyivel olcsóbb is, mint a Play 2.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
SunMount3r
nagyúr
válasz vadasz70 #52887 üzenetére
Az "aktív" alatt 3D-re gondolsz?! Biztos, hogy aktív?!
Amúgy nem mind 1. Attól is függ mennyire akarsz időtálló lejátszót, kell e HEVC, 4K, HD hangok.
Amennyiben nem, akkor Rpi3 a legolcsóbb jó megoldás, de kicsit mókolós (alap user szinten is egyszerű). Vagy egy Med8ter MED600X3D használtan, ha nem akarsz mókolni semmit. Ha kellenek a fentiek, akkor a "korszerűbb" megoldások kicsit drágábbak, mint a Himedia Q5 Pro, de inkább ajánlott.
Az olcsó kínai s905 szupersztárok aktív 3D igénye esetén kiestek, csak passzív 3D-re ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Tovabbra is olvasgatom a topicot, de az osszefoglalo vagy megvaltozott vagy nemtudom, de a korabban ott olvasott ajanlott tipusok most teljesen eltuntek...
Mindenesetre ha jol keresgelek es az itteni osszefoglalora jol emlekszem akkor mondhatom azt, h 3 olyan marka van ami ajanlott es van hozza rendes tamogatas is.
- WeTek
- Minix
- ZidooEzek kozott mi a lenyegi kulonbseg?
Kis hatter storynak leirom, igaz nem az enyem, de lehetne az is. Kozeli baratunk nemreg ruhazott be vegre egy 55-s UHD TV-re (eddig egy osregi kepcsoves Sony-val nyomta ) Nala a penz szinte egyaltalan nem problema, viszont a penzeert el is var egy bizonyos minoseget es tamogatottsagot. Mindemelett azert hasznal Iphone-t mert elotte az osszes nagyobb gyarto Androidos, Windowsos telefonjat kiprobalta. Sok esetben kisebb-nagyobb SW gondok zavartak amit en pillanatok alatt javitottam egy ROM cserevel, de o azt mondta, h ezzel neki sem ideje sem kedve nincs foglalkozni. Legyen jo vagy ha esetleg megsem es a hiba nem zavaro akkor javitsa ki maga a gyarto.
Szoval neki kell v.mi lejatszot ajanlanom mert a beepitett az nemcsak a feliratkezelessel nem birkozik meg 100%-ban, de a rakotott videokkal is baja van. O csak ugralasnak hivja, de ez a 24p lejatszasra utal.
Namarmost ha en ajanlok neki v.mit es a sz*r lesz akkor ezt kepes evekig is felemlegetni es tulsagosan gyakran talalkozunk igy ezt a tamadasi feluletet inkabb kihagynam.
Igazabol a karacsony kozeledtevel a mutereknak is elkellne egy lejatszo de ott azert szeretnek beleferni a max 50e hatarba, de a fent leirtak naluk is igazak.
Ha v.melyik fenti lejatszobol valasztok es az elso kezdeti lepeseket elvegzem akkor a kesobbi frisitessekkel lesz gondjuk/gondom vagy azok mar konyebben telepulnek egy "leokezast" kovetoen? -
blakey
titán
Ezek a lejátszók android szinten jónak számítanak és az android minden tulajdonságát magukkal hordozzák legyen az jó vagy rossz, még a Himedia Q5/Q10 Pro-t is a listára tenném. Támogatottságuk egyelőre jó, de hogy meddig lesz az az már kérdéses, gondolom amíg piacra nem dobnak egy újat. Ha csak a lejátszás a fő szempont akkor a felsoroltakon kívül olyan S905-ös lejátszók is szóba jöhetnek amelyekre telepíthető a LibreELEC (Kodi) és tökéletes médialejátszót alkotnak. Ezek a lejátszók mindent lejátszanak de a 3D iso esetén nem FHD a 3D, ettől függetlenül teljesen rendben van, minden mást tökéltesen lejátszanak és a támogatottság valamint a fejlesztővel való kontakt napi szintű és gyorsan orvosolja az esetleges problémákat, személy szerint Beelink Mini MX-et és Mini MXIII-at tudok javasolni (ilyeneket is használok) de még ott az m18 is illetve mások biztos tudnak javasolni még 1-2 modellt. Az általam felsoroltakon tökéletes a lejátszás, az elején 5 percet kell foglalkozni az SD-re való telepítéssel, utána már csak a beállítások jönnek. A frissítés egyszerű, update mappába be kell húzni az újat és újraindítás után frissül a rendszer. Teljesen problémamentes a lejátszás.
-
vadasz70
aktív tag
válasz SunMount3r #52889 üzenetére
Hát nekem pont a 3D lenne az egyik leglényegesebb Akkor Kínaiban nem is gondolkozhatok!
Ja és aktív a tévém.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #52889 üzenetére
Ezt kifejtenéd nekem bővebben? Az olcsó kínai s905 szupersztárok aktív 3D igénye esetén kiestek, csak passzív 3D-re ajánlottak.
Mivel úgymond felezett 3D játszanak le, habár már előfordult, hogy egy -két filmet elindított 3D ISO-ból is a Tv-n. A felezett miben hátrány az aktív lejátszásnak? Mivel passzív a tv és aktív a proji. Igaz még nem próbáltam ki.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #52895 üzenetére
Felezett vertikális felbontás, tehát 1920×540 az 1920x1080p helyett. Természetesen aktív 3D TV-k esetén is ugyan úgy működnek ezek a lejátszók is (elviekben), de így nem használódik ki az aktív megoldás előnye a plusz felbontás terén. Van akit ez zavar, van akit nem annyira...
(#52893) vadasz70: Speciel az egyik erre ajánlott típus is kínai, csak jobb support-al és több ficsőrrel: Himedia Q5 Pro.
[ Szerkesztve ]
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Rég foglakoztam a dologgal (van egy MED800-am máshol) és olvasgatva kicsit átalakult a piac. A következő környezetbe keresnék olcsó, jó mindőségű, támogatott médialejátszót, nem gond a telepítés, 4K-t nem baj ha tudja:
- Sony KDL-40HX800 (aktív 3D, kipróbálnám néha)
- Sony BDP-S570 (nem sokat tud lejátszani)
- Panasonic erősítő és 5.1 hangfal
- Asus AC87U
- Zyxel NAS520S905-ös box + LibreELEC érdemes (gondolom ha a 3D-től eltekintek) vagy inkább maradjak a MED800-nál?
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
No.01
őstag
válasz blakey #52891 üzenetére
Koszi, de ha nekik utolag meg a frissitesek vegett "mokolnijuk" kell akkor megette az egeszet a fene.
Sem a baratom sem a muteromek nem fognak filokat letoltogetni majd azt masolgatni kulonbozo mappakba.
Nem mondom, h nem tudnak megcsinalni nem errol van szo de szerintem is 2016-ban azert mar elvarhato lenne, h jojjon egy folugro ablak, h hee kedves user ugyan nyomjal mar ra az OK gombnra ha szeretned a firmware-t frissiteni. Ez tul nagy keres lenne?
Ne erts felre nekem ez nem gond, de igenis vannak olyanok akik ha foljon akkor ranyomnak de ha nem es rosszul mukodik v.mi akkor azert igenis a gyartot es a termeket fogjak hibaztatni... es tudod mit? Legalabb felig igazuk is van. -
blakey
titán
Egy fájl bemásolása a megfelelő könyvtárba nem mókolás? Amúgy nem kötelező frissíteni és nem árt minden eszköz frissítésénél ha olyan ember végzi aki érti is, hogy mi történik. A felúgró ablak sem tül egészséges, mert lehet, hogy előtte érdemes WIPE-olni vagy ahogy pl. a Himediánál van, egyes telepítéseket fogpiszkálós módszerrel érdemes feltenni, mert olyan jellegű a frissítés, hogy az OTA egyszerűen bezavar. De nekem mindegy, olyat vesztek amilyet akartok, de leírtam, hogy azokkal semmilyen mókolás nincs és ha pl. most vagy 2 hét múlva megcsináljátok a rendszert akkor lehet, hogy 1 év múlva is tökéletesen elégedett lesz és semmilyen frissítést nem tett fel, ezek működnek (Linux), az android meg nem működik, azért jön ennyi frissítés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest