- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eumano
tag
Sziasztok!
Benq W1070 esetén van bármilyen médialejátszó amivel kadenciahelyes lejátszást tudnák elérni?
Himedia Q10 pro esetleg?Köszönöm segítségeteket előre is!
-
Joshi
titán
válasz eumano #52201 üzenetére
A Benq specifikációjában ez áll: Függőleges letapogatási frekvencia 23-120Hz
Konkrétan nem láttam olyat a specifikációban, hogy 24p támogatás.[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
válasz T_Stark #52208 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy okoskodjak, de szerinted aki valamit ajánl az miért teszi? Nekem volt HTPC-ém, van Mede8er MED600 és Q5 Pro médialejátszóm. Természetesen a gagyi lejátszókat meg sem említem amik nem érnek fel az előbb említett készülékekhez. Szóval itt általában tapasztalatból beszélnek a fórumtagok, hidd el hogy nem fogsz találni jobb médialejátszót mint a Q5 Pro. A Raspberry Pi nem is kimondottan médialejátszó, szóval én azt itt nem ajánlom.
-
-
Ijk
nagyúr
Mostanság milyen megoldás van a következő igenyekre?
-kadenciahelyes lejátszás minden formátumban (nem akarok röcceneseket latni)
-3d bd iso
-hi10
-minden hangformatum támogatása és lekeveres sztereóba
-hálózati nas szerverről játszom le/人◕ ‿‿ ◕人\
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #52195 üzenetére
Kisebb hibák: A YCbCr 4:2:0 / 8bit színtér csak 4K 60-50Hz-en válaszható, így a videó anyagok többségénél le kell mondani a teljesen "natív" upscale-mentes képről.
Ez nem kis hibának tunik... Egy film lejátszó esetén alap elvárás az ycbcr működés.
Nem értem ezek alapján miért ajánlhat járók a q5pro-t mint tökéletes lejatszot. Nektek van erről tapasztalatotok de ezek a hibák mégis csak ilyen véletlen derülnek ki. Azon kívül hogy majdnem tudja a 3dbdiso lejátszást nem látom semmi előnyét a versenytársakhoz képest. Szerintem gáz másokat rábeszélni 50k pénz kidobasara.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #52216 üzenetére
Azért írtam "kisebb hibát" mert nekem így is sokkal jobbnak tűnik a kép, mint pl. a TV saját lejátszójával (igaz, más viszonyítási alapom nincsen), de a képminőséggel !alapvetően! szerintem a legtöbben elégedettek. Lehetne még jobb is, van még rajta mit bugmentesíteni, igaz, de ezt írtam is. És nem olyan szinten zavaró és szembetűnő dolog, mint pl. egy kadenciahelytelenség.
Amúgy eszem ágában sincs senkit rábeszélni, pont azért soroltam fel minden eszembe jutott hibát a válaszomban, hogy tisztázzam ezeket vagy talán jobban tettem volna, ha egyáltalán meg sem teszem?!
És szerintem általunk is rendre meg volt említve eddig minden más lehetséges és olcsóbb alternatíva is.
[ Szerkesztve ]
-
nyuszicsokor
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni asztali médialejátszó vásárlásához. Próbáltam végigolvasni a fórumot, de sajnos nem jutottam előbbre.
Rövid történet, hogy miért is most jött el nálunk a médialejátszó vásárlásának ideje.
Eddig TV USB portján keresztül játszottuk le a filmeket. Aztán bekerült a családba egy MAC gép, amely nem ismeri fel az NTFS fáljrendszert. Próbálkoztunk EXFAT-tal,de azt meg a TV nem ismeri fel... FAT32 pedig kilőve, arra esély sincs, hogy jó minőségű filmet pakoljon az ember.
Hallottam a NAS-okról, hogy egy ilyen házi szerver üzemeltetésével megoldódna ez a probléma. Szerintem is jó ötlet, de először mindenképpen kicsiben szeretném elkezdeni, most nem engedhetjük meg hogy egy ilyen kis kütyübe beruházzunk.
Szóval, amire szükségünk van (márha létezik ilyen):
- Belső vagy beépíthető tárhely a médialejátszóba, filmek közvetlen letöltése ide
- Torrent kliens futtatása (tehát, hogy úgy működjön majdnem mint egy NAS )
- Kezelhető legyen MAC-ről vagy akár windows-ról is
- Később ha van rá igényünk, akkor bővíthető legyen NAS-sal
- Azért sok kódolású filmet lejátszonLétezik ilyen gép?
Nagyon nem vagyok ebben a témában ismert. Sajnos az interneten is csak korlátozott mennyiségű tesztet és hozzászólást találtam, így bármilyen ötletet tippet nagyon szívesen fogadok.Mindenkinek köszönöm a hozzászólását.
-
blakey
titán
válasz nyuszicsokor #52220 üzenetére
A MAC felismeri az NTFS-t. Ha írni szeretnél NTFS-re akkor különböző megoldások léteznek, fizetős vagy ingyenes (ez nem teljesen tökéletes), lassan 20 éve MAC-keket használok, nincs semmilyen probléma ezen a területen.
Ha visszaolvasol néhány oldalt akkor minden kérdésedre megkapod a választ, minden eszközt kezel a MAC.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ijk
nagyúr
válasz SunMount3r #52224 üzenetére
10bit színmélységű videók. Sajnos animék már 90%-ban így jönnek ki, úgyhogy a popcornhour a210 mellé ilyenkor be kell mindig kötnöm a pc-t, ami elég nagy nyűg.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Hyena
senior tag
válasz nyuszicsokor #52220 üzenetére
Az altalad definialt igenyt egy medialejatszos hibrid nas tudna kielegiteni (qnap vagy asustor) vagy valamilyen medialejatszo pl himedia q10 pro de annak a torent funkcioi nem ernek fel a hibrid naseval.
Pontosabb valaszt akkor tudnank adni ha megmondod mennyi az eszkozre szanhato keret!harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Ijk
nagyúr
válasz SunMount3r #52227 üzenetére
Rendben, habár ha nem tud kadenciahelyes 3d-t az nekem olyan mint ha egyáltalán nem tudna, szóval már ott megbukott a dolog. Úgy látszik csak htpc tud még mindent, csak az meg pénz és macera.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
blakey
titán
Amennyiben olyan megjelenítőd van ami képes a 24p hiányát kompenzálni akkor semmilyen hátránya nincs, hogy nem kadenciahelyes, sajnos nem mindegyik tv képes erre. Sony egyes modelljei képesek erre, több fokozatban állítható a Film mód, a magas fokozat eltűnteti a röccenéseket, nem kötelező használni mellette a Motionflow-t bár nekem a Tiszta állás jó eredménnyel dolgozik. Mindezt azért írom, mert nem minden esetben van szükség a kadenciahelyes lejátszásra, abban az esetben ha a megjelenítő nem képes semmilyen kompenzációra akkor feltétlenül szükséges a kadenciahelyes lejátszás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ijk
nagyúr
válasz blakey #52229 üzenetére
Nem szeretem ezeket az interpolációs képjavítókat, az első dolog hogy minden létező tv-n kikapcsolom amelyiken nézni akarok bármit is.
djnice: Sejtettem hogy még mindig nincs hardveres támogatása, ellenkező esetben csak a 3d iso amit nem tud a mostani lejátszóm, de azért hogy évente meg szeretnék nézni 1-2 3d-s tartalmat nem fogok kiadásokba menni. Azt olvastam hogy az Nvidia shield például már elég erős hardverben hozzá, habár annyiból már htpc is kijön.
Igazából olyan eszközt szeretnék amelyiken nem kell mókolni semmit, kiveszem a dobozból és mindent lejátszik tökéletesen hálózati nas-ról. Akkor majd 2-3 év múlva ismét visszanézek.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
blakey
titán
Lehet nem szeretni, nem véletlenül írtam, hogy jól dolgozik, ennyi. Simán be lehet dobni vaktesztre, nem vennél észre olyan nagy difit, hogy egyből megállapítsd, hogy melyik fejti vissza a 24p-t, amúgy nem interpolációról írtam. Az a Sonynál a Motionflow lenne és erre írtam, hogy nem feltétlenül kell bekapcsolni viszont annyira jól dolgozik, hogy érdemes. Van agy ATV4-em, körülötte volt néhány médialejátszóm, mindegyik kadenciahelyes volt, de ATV4-en az Infuse Proval olyan szinten játszoom le a filmeket, hogy semmilyen hátrányt nem szenved.
-
nyuszicsokor
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget.
Mi az, hogy hibrid NAS? Tényleg csak ismerkedés szintjén vagyok képben ezekkel a lejátszókkal illetve NAS-sokkal.
NAS-ra ennyit számoltam:
- NAS Synology kb 60.000
- 3 TB merevlemez 35.000
- médialejátszó: 40-45.000Ez összesen: 140.000-150.000
Ettől azért mindenképpen első körben olcsóbb megoldást keresek. Mondjuk maximum 80-90 ezer, de ha ettől olcsóbb az sem gond
Ami nekem fontos, hogy a pendriv-ra történő másolgatás megszűnjön illetve MAC és Windows gépről is tudjam kezelni a lejátszót. Mi tényleg csak filmnézésre, letöltésre (seedelésre) használnánk a kütyüt.
Nagyon köszönöm.
-
péjé
őstag
válasz nyuszicsokor #52233 üzenetére
szia,
sztem a NAS-on tudsz spórolni...én vettem 15eft-ért egy ITX-es kis minipc-t, tettem bele 2 hdd-t és 4bg ramot, xpenology-t használok mint OS (ez a synology free verziója, ugyanolyan profi), van hozzá külön fórum, nem bonyolult beüzemelni, elég rammal simán ad DLNA, Plex szerver stb. szolgáltatást.
Ha van NAS-od, nem kell hdd-s player, így a Q5 a legjobb választás.NAS 15k+35k hdd
Q5 kb.45K (Futekonál) -
blakey
titán
Mindenekelőtt ismerd meg a MAC adta lehetőségeket és olvasd el amit írtam, minden működik MAC alatt, olyan nincs, hogy NTFS-t nem kezel.
-
nyuszicsokor
csendes tag
Köszi szépen!
Én próbáltam visszaolvasni a hozzászólásokat, amit Te írtál azt még nem találtam meg. A többihez meg egyáltalán nem értek. Mindenkinek a hangsávok meg képminőség (??? lehet nem???), egyéb dolgok fontosak, de ezekhez nem igazán értek.
Ehhez az egész témához nem értek.
MAC-cel tényleg ismerkedem. Igen, azt érzékeltem, hogy felismeri, csak másolni nem tudok rá. Ha telepítek egy programot a gépemre, ami által már írható lesz a fájlrendszer az nem zavar be a MAC működésébe?
Köszönöm!
-
eumano
tag
Sziasztok!
Himedia Q10 Pro
vs
Zidoo X8--
3D élményben melyik tudna nagyobbat villantani? (W1070 esetén)
Képminőségre Q10 még mindig veri a mezőnyt vagy potenciális ellenfél lehet az uj Zidoo? -
blakey
titán
válasz nyuszicsokor #52236 üzenetére
Semmi sem zavar be, több mödszer létezik, számodra egyszerűbb egy külön program telepítése, utána olyan mintha ott sem lenne. Itt a MAC topik. Én Tuxera NTFS-t használok.
-
Hyena
senior tag
A hibrid nas egy olyan halozati adattarolo ami HDMI kimenettel is rendelkezik es onmaga is kepes videot lejatszani.
pl ez
http://dirtywindows.hu/2016/01/23/teszteltuk-asustor-as3102t/Ez egyben nas es medialplayer tudja amit szeretnel es kevesebbe kerul mint az altalad meghatarozott osszeg.
A masik lehetoseg, hogy veszel egy q10 pro medialejatszot amibe tehetsz egy merevlemezt es a ra telepitett torrent kliensel torrentezel. (ez kb a felebe kerul a fent emlitett megoldasnak de igy nincs nas)
Arrol sajnos nem tudok nyilatkozni mennyire jo ezzel az eszkozzel torrentezni de majd biztos segit valaki.Harmadik lehetoseg lehet egy olcso Zyxel NAS vagy esetleg valami epitett es egy immar tetszoleges medialejatszo lehet olcsobb is pl egy Amlogic S905 alapu keszulek Libreelec-el itt a lejatszo a valasztas fuggvenyeben 20e alatt van, a NAS pedig szeles skalan valtozhat. (zyxelt tudsz venni mar 30e korul is, epitett nasok pedig 50e korul vannak)
Igen olvastam, hogy a kolega 15e-ert emlitett vmi minipc-t de az az osszeg azert nem altalanos nas berkekben .(bar ismerek olyat is aki raspberry pi-t hasznal ilyen celra.)
En a magam reszerol az elso vagy a harmadik megoldast javaslom.
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #52217 üzenetére
Lehet nem neked válaszként kellett volna írni, hiszen te csak kendőzetlenül elmondtad a valóságot amit eddig ITT nem fejtett ki senki.
Box's don't touch!
-
péjé
őstag
- Intel D2550MUD2 alaplap (passzív hűtés) mini ITX
- 2x 4GB DDR3 RAM --4gb-ot kivettem, sosem ment 20% fölé
-bár a hűtés passzív, 1 db sunon ventit kapott, ez a leghalkabb
- mini ITX ház, pico PSU, külső 12V-os táp
-xpenology fut rajta, ez a szegény ember synology-ja
-a szoftver 12 hdd-t kezel akár, dlna, plex, transmission, stb.
-15eft-ért vettem itt a hardveren, most is van pár pofás darab
-2x1 tb hdd van benn, ezeket külön vettem -
Hyena
senior tag
Igen latom kis atom alapu gep csak azt nem ertem miert tett bele valaki 2x4 giga ramot amikor az alaplap specifikacioja szerint max 4.88 at kezel.
Ismerem az xpenologyt jomagam is hasznalom, remelem egyszer az eletben majd meg frissul DSM6-ra mert neha arra gondolok jobb lett volna anno helyette az OMV-re tenni a voksot.
Nincsen vele semmi baj ha neked megfelelharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #52230 üzenetére
[1080p][16_REF_L5.1][mp3_2.0]Suzumiya Haruhi no Shoushitsu BD OP
[Underwater] Another - sample H264 Hi10P 1080pIgaz lehet, ennél a kettőnél, mind artifact-olt, szétesett a kép, nézhetetlen volt.
Ezt viszont vitte rendesen: Clannad After Story OPA - sample HEVC main10 1080p.
-
vargacs0909
csendes tag
válasz Beni2360 #52117 üzenetére
Rákérdeztem az amazon.de-n található két Zidoo eladótól, és mindkettő azt írja, hogy vám- és áfamentes a küldemény...
BoLv:
"thanks for your mail. you do not pay extra taxes or duty fees to customs, thanks. However, we suggest you buy the zidoo x9s. Beacause the zidoo x8 have no stock now.
https://www.amazon.de/Android-OpenWRT-Realtek-1000Mbps-Bluetooth/dp/B01LWL88BM/ref=sr_1_4?m=A3DXPIR9OAPP07&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1478046101&sr=1-4 "
ZidooDirect EU:"We can send by post,it will be free tax fee,but it's long time delivery.
We also can ship by DHL,it's fast,but it usually need tax fee,if you agree,we can bear half for you.
ZIDOOO Team"
Mondjuk az nem mindegy, hogy 109 USD (kínai webshopok) vagy 109 EUR (amazon)...
-
Beni2360
félisten
válasz vargacs0909 #52246 üzenetére
A ZidooDirect EU kínálatában nem is találnom.
A másiknál BoLv meg 10 db ír raktáron.
Most akkor honnan szállítja a BoLv?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #52248 üzenetére
Hát ebből kiindulva és még Német honba is :
Übriges Europa Versanddauer 7 - 21 Tage. Kintről jön valami sumákkal.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen NAS-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok