- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVlad
őstag
válasz SunMount3r #53193 üzenetére
Találtam 1-2 fórumot, ahol megemlítik, illetve [ezt a videót] ahol megerősítik, hogy a DD 5.1 és a DTS működik vele.
-
blakey
titán
A HD hangok a kérdésesek, DTS-HD, Dolby True HD.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz galbi1972 #53404 üzenetére
Semmi érdekes nincs, egyetlen egy tv sem kadenciahelyes, Motionflow, Motion Plus, Trumotion beállításokkal korrigálható, akár el is tűntethető, de lesz más anomália ami lehet, hogy zavaróbb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz galbi1972 #53407 üzenetére
Az érdekesre utaltam, mindent tökéletesen értek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Beni2360 #53388 üzenetére
Az Info-gomb (vagy avval megegyező) megnyomásával nem az erősítő saját pár centis LCD kijelzőjére kell, hogy kiírja a lejátszás főbb tulajdonságait, hanem a TV/kijelző képernyőjén megjelenítve. És a 23.976 kijelzésének sem hinném, hogy így különösebb technikai, vagy méretbeli akadálya lenne. A kerekítés szabályai meg hogy jönnek ide és mit magyaráznak a probléma fölvetésből?
Én bírom az iróniát (és semmi gond), de ezen máskor még finomíts egy kicsit...
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #53410 üzenetére
Csak a lejátszó fogja kiírni, hogy az adott anyag pontosan milyen, tehát egy Dune, Popcorn, Mede8er pontosan kiírja a továbbküldött fps-t, a Kodi is kiírja viszont a megjelenítők, erősítők ezt kerekítik, ez a megszokott módszer, az 59,97 fpst is 60-nak írja ki, ha pontos infót szeretnél akkor a lejátszó info gombjánál érdeklődj.
-
Dorian
félisten
válasz SunMount3r #53387 üzenetére
De igen, 24fps-nél is látható, pont ugyanúgy.
A filmek túlnyomó többsége 23.976, az európai filmek közt fordul elő 24-es. Én szeretem a francia vagy dán filmeket, de a viselkedésükben semmi különbség, engem nem zavar, hogy 24p-ként hivatkoznak rá és a tévék is ugyanúgy rosszul kezelik őket. Mondjuk régebben némelyik gagyibb külső médialejátszóval is fordult már elő, h csak egy egyik verziót volt képes kadenciahelyesen megjeleníteni, de gondolom ma már nincs ilyesmi.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #53411 üzenetére
Ok, jobb esetben a lejátszó is kiírja az output Hz-et, de ez nem magyarázza mi szükség van erre a felkerekítősdire az erősítő és a kijelzők esetében? Ez az "így szokás" magyarázat nekem elég kevés. Akár több százezres/millás média lejátszásra, megjelenítésre specializált technikai eszközökről beszélünk (meg amúgy is ettől függetlenül), de ebben az eseteben is áll az "átlag, buta konzumernek jó lesz az úgy amúgyanis tömegtermék, asse tudja mit kell nézni" mentalitás?!
Nem feltételezem, csak keresem az okát.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #53413 üzenetére
Ne itt keresd az okát, menj a gyártókhoz, majd elmagyarázzák, hogy miért döntőttek emellett.
Amúgy egyszerűbb ha kerek számokat alkalmaznak, ennyi. a lejátszók meg úgyis minden infót kiírnak, nekem az elég, sőt az is elég ha a tv tudja a megfelelő fps-t.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
junkpod
veterán
válasz blakey #53414 üzenetére
Én azért hajlok NLPK véleményére. Nettó hülyeség mást kiírni mint amit megjelenít, megtévesztő, sőt szerintem a gyártókat felelősségre is vonhatja egy esetleges vizsgálat, mert a termékük szándékosan fals információt közöl.
Ha nem akartak csúnya számot, akkor is találhattak volna megoldást (24p movie vagy 24p BD...)Amit a lejátszó kiír az pedig semmilyen összefüggésben nincs a megjelenítőn megjelenő tartalommal, csak azt írja ki, hogy milyen jelet küld a lejátszó szoftver, azt hogy az alatta lévő szoftver rétegek ebből mit csinálnak mire a hdmi aljzathoz ér arról fogalunk sincs, ezt már csak a hdmi msik végére dugott eszköz tudná megmondani, de nem tudja (android alatt is simán kiírja a KODI, hogy 23,976-on megy a lejátszás, miközben a TV meg 60Hz-en ketyeg...).
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #53414 üzenetére
menj a gyártókhoz, majd elmagyarázzák, hogy miért döntőttek emellett.->
Teljesen igazad van , sőt rögtön írok is egy e-mail-t a Samsung support-jának, hogy ugyan legyenek már szívesek TV-m következő firmware frissítésében korrigálni a problémát és egyben javaslom is, hogy az összes jelenlegi és jövőbeni termékük esetében tegyék ezt mihamarább általánossá.
Hogy vajon miért nem jutott ez eddig az eszembe?!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz junkpod #53416 üzenetére
Mindig ennyit írtak ki és a jövőben is ennyit fognak kiírni. Mivel nem ma kezdtem így engem totális hidegen hagy, már bőven megszoktam, a tv-k többsége minden formátumot támogat, szóval nem szempont.
A lejátszó a lényeg, mindig is az volt, azok vannak felruházva ezekkel a funkciókkal, a megjelenítők dolga a megjelenítés. Tökéletes értem, hogy mit szeretnétek, de lényegtelen, a lejátszó a fontos, a tv-k tudják a megfelelő megjelenítést.
Amit Android alatt a Kodi kiír az a lejátszó része viszont a Kodiban van egy kimeneti rész amit még külön lehet állítani és az 60fps-re van állítva ráadásul az Android is egy külön frekin van, szóval pontosan emiatt nehéz egy androidos boxot médialejátszónak tekinteni, szóval azért az nem teljesen így van, minden esetben a jó beállítás megfelelő infót nyújt. Ha a Kodit vesszük akkor LibreELEC a jó példa, ott médialejátszó szinten működnek a dolgok.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pazolini
senior tag
A HDCP kikerülése pl adapterrel lehetséges: HDMItoVGAtoComponent max.1080i
vagy HDMI kimenetes Cinaviamentesített (CFW-es) lejátszó pl. Oppo 1080p vagy 4K (gyakorlatban itt nem fontos)
plusz a legfontosabb egy HD capturecard (pl. AverMedia gyártótól) 1080i vagy 1080p rögzítési lehetőséggel
- ez nem kevés lovetta arra, hogy legyen archivált tv-adásod HD-ben, de van, akinek megéri... -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Ma megérkezett a Nexbox A95X minden rendben megy bekapcsol szép csudijó A kérdés: Érdemes rajta romot cserélni ha androiddal kívánom használni? Egyáltalán van hozzá másik ami sok sallangtól mentes?
Illetve openelec-et honnan tudom beszerezni hozzá?God must love stupid people, he made so many of them.
-
DoItYourself
addikt
válasz SutPet #53422 üzenetére
S905 topik, nézd át az összefoglalót.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
SutPet
aktív tag
-
karesz501
senior tag
Addig bogarásztam és olvasgattam a topikot, míg visszamondtam a megrendelt DUNESolo Lite -ot és rendeltem tegnap hajnalban a német Amazon -ról egy Zidoo X9s -t Köszönöm
Más. Az Amazon nem terhelte meg a hitelkártyámat eddig, de azt írják, hogy holnap feladják. Ez normális? Nem találkoztam még ilyennel eddig..... tapasztalat? Sajnos PayPal -al nem tudtam fizetni
Life is no picnic!
-
galbi1972
tag
Lassan annyian veszünk már itt Zidoo X9S-t, hogy érdemes lenne nyitni neki egy külön topicot!
-
-
kezo0
addikt
válasz karesz501 #53428 üzenetére
Ha már a HiMedia Q10/Q5 Pro-tulajokat is külön topikba kényszerítették innen, akkor menjenek a Zidoo-sok is, hogy utána már az ő boxukat is lehessen itt fikázni a hátuk mögött! Ezt mint Q10 Pro-tulaj, nagyon támogatom!
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
dh66e
veterán
válasz karesz501 #53428 üzenetére
A specifikusan modellre kihegyezett kérdések és válaszok sokkal átláthatóbbak egy saját topikban,főleg ha veszi a fáradságot valaki(k) és még egy összefoglalóval is segíti(k) a usereket.
Ebben a topikban ezek a kérdések és válaszok egyszerűen elvesznek a topik mérete miatt. -
kezo0
addikt
Itt szeretném megjegyezni, hogy a HiMedia topikban a mai napig nincs összefoglaló, pedig bőven akadnak újra és újra felmerülő kérdések... Sőt, ha jól látom, most épp topikgazda sincs. Na mindegy, csak úgy mondom.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Azt nem tudom, van-e vaj a fülem mögött (ezt miként kéne érteni...?), de sajnos nem hiszem, hogy annyira értenék a témához, amennyire - legalábbis szerintem - egy topikgazdának kéne hozzá érteni, és sajnos időm sincs annyi, amennyit - legalábbis szerintem - egy topikgazdának jelen kéne lennie egy topikban.
Ellenben javaslatom már volt a topikgazda számára (amikor még volt...) az összefoglaló tartalmát illetően, de arra sem akkor, sem azóta nem kaptam választ. Szóval örülnék, ha lenne gazda és összefoglaló is, de magamat nem tartom alkalmasnak erre a feladatra.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Beni2360
félisten
A pénz levonásának megjelenésének semmi köze a feladáshoz. A banki művelet ami a könyvelési oldalon jelenik meg. Az áruházak oldalán már megjelenik a pénz beérkezése de a bank csak kettő nap múlva könyveli le, azon az árfolyamon ami éppen a könyvelésnél adódik. A bank kártyánál gyorsabb fizetés nincs.
Pl Én Pénteken 14 h fizettem, megjelent az oldalon a beérkezett pénz és csak Kedd reggel könyvelték le a banknál. Már Hétfőn postázták is az árut.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz galbi1972 #53426 üzenetére
Én már javasoltam, de senki nem reagált illetve nem nyitotta meg magának. Tökéletesen mindegy, hogy van-e vagy sem saját topikja, de ha van akkor ugye oda kerülhet egy összefoglaló a tudnivalókkal, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #53437 üzenetére
Én szeretem a veszélyt és már vagy 30 éve van bankkártyám, mindig magasan tartotta az adrenalin szintemet.
Ez a mutogatós kártya nem nagyon tetszik, vicces de ez már igen csak[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Salak
aktív tag
Sziasztok,
A tanácsotokat szeretném kérni.
Egy LG 55LF652V tv-hez szeretnék egy blu-ray/médialejátszót venni.
Amire használnám: blu-ray es dvd filmek lejatszasa. Ha tud usb-ről is lejátszani, az előny.
Nem igazan értek a témához, hogy például egy ilyen visz e divx-es dvd-t is, de az klassz lenne.
Egy jó ár/érték arányú masinára lenne szükségem, 30-40k körül esetleg.
Előre is köszönöm szépen!
Szép napot!
"Winners never quit and quitters never win."
-
SunMount3r
nagyúr
Most jön majd az, hogy "egy ilyen TV-n akarsz divx-et, meg DVD-t nézegetni?!" Na, jó inkább nem ragozom ...
Salak: Ha sok a fizikai BD és DVD lemezed és ragaszkodsz ehhez, akkor inkább egy lemezes Blu-Ray lejátszó kelhet neked.
(És igen, tudom, hogy van már HD divx is, de a köztudatban és használatban még a régi értelmezése tarja magát... )
[ Szerkesztve ]
-
dani_golf
tag
urak help van
vettem ma egy beelink mx ii -at.
rajta a KODI
de ráakarom tenni a LE-t. tudtok vmi leirast adni vagy videot hogy hogyan kell? -
Salak
aktív tag
válasz SunMount3r #53441 üzenetére
Haha, igazad lehet Nem ragaszkodom semmihez. Vannak régi, kedves filmek dvd-n, úgyhogy klassz lenne, ha azokat is le tudnám játszani, de nyitott vagyok bármilyen extra szolgáltatásra. Mit tudnál ajánlani inkább?
"Winners never quit and quitters never win."
-
blakey
titán
válasz dani_golf #53442 üzenetére
[link] és Összefoglaló.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #53446 üzenetére
Hát, ezt már csak használtan, nem?! És akkor se lehet 60K alatt... ??? Akkor már egy sima, átlag konzumer gyártó (Pl. Samu) Blu-Ray lejátszója, biztos olcsóbban kijön újonnan is és az alap mkv, SD divx igényket kiszolgálja USB-ről is...
Persze saját részről én is inkább a Topic-ban is ajánlgatott asztali média játékosok világa felé terelném inkább az illetőt...
-
Jumapili
tag
válasz SunMount3r #53447 üzenetére
„a Topic-ban is ajánlgatott asztali média játékosok világa felé terelném inkább az illetőt.”
A Dune lejátszón a korábban belinkelt kadencia teszt mindegyikén folyamatos a mozgás, míg az Android + Kodi párosnál már akadnak problémák.
A Dune készülékein 3x2 navigációs billentyű van (+/- 10 másodperc - 1 perc - 10 perc)
A Kodi esetén testre szabható és háromnál több lépésköz is lehetséges, de csak 1x2 billentyűvel.
A Kodi nem képes bárhová elhelyezni a feliratot.Csak ezt a két apróságot tudnám feledni ...
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz SunMount3r #53447 üzenetére
35-40k körül szokott fent lenni HA-n,de máshol is érdemes körbe nézni.
-
yanesz
tag
Sziasztok,
Amlogic m8s androidos medialejatszom van.
Kinabol rendeltem 1,5 éve.
Több alkalmazás nem mukodik rajta,koztuk a googleplay sem.
Újra szeretném telepíteni,illetve frissíteni az androidos rendszert rajta (4.4 fut rajta).Tudnátok segíteni a felépítésében?vagy link is érdekelne ami mutatja az újra telepiteset.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen NAS-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok