- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
válasz DoItYourself #53290 üzenetére
Akkor ez egy másik lehetőség, ha oda jutok, ezt is megnézem.
Igazából a fő kérdés, hogy mit. Azaz, konkrétan, mert a málnában nem látom az egyszerű kezelhetőséget, sem a könnyed internet böngészést, youtubozást. Nekem az van, lehet, hogy a Wetek jobb lenne. A személyreszabhatóság szempontjából persze jó választás, de ahhoz én nem értek olyan szinten, hogy minden nyavalyát rátegyek, egyedül média fogyasztásra használom, a média add-on-ok telepítésével szerintem be is fejeztem.
Szóval nem hiszem, hogy apu jobban akarna ezzel foglalkozni, inkább kevésbé. Bekapcsolja, menjen, ennyi. -
nagyúr
válasz robi-k #53297 üzenetére
Köszi!
Deinterlace meg felskálázás esetén nyilván más a helyzet, ott szó sincs "natív" megjelenítésről, egyértelmű, hogy lehetnek különbségek a minőségben. De 1080p24 esetén hogy lehetséges, hogy több, más-más processzorral szerelt, különböző árfekvésű lejátszó is hajszálra ugyanazt a képet produkálja? Ha ennyire függ a digitális, 1080p képfeldolgozás a hardvertől, szoftvertől és ezek kölcsönhatásától, és nem létezik a "natív" megjelenítés ideája, akkor miért vannak ezek a megegyezések?
Eddig teljesen úgy tűnt, hogy (konyhanyelven fogalmazva ) vannak natív, bitpontos, pontosan a lemezen lévő információt adó, nem rontó - nem javító lejátszók (pl. Dune HD, vxp nélküli popi, S905 stb.) amiknek a képe tök egyforma, aztán van olyan, amelyik egy hangyafasznyit belenyúl a képbe, és picit ront (pl. mede8er), vagy képjavítójának köszönhetően kicsit "javít" (pl. Q5, Q10 pro, esetleg oppo) rajta. (Semmi provokáló szándékom nincs, csak szeretném megérteni.)"OPPO-nál a képjavító egy külön chip (QDEO vagy DARBEE), ami teljesen kikapcsolható"
És magát a képjavító chipet lehet konkrétan kikapcsolni (ezt a kapcsolási rajzból te biztosan látod), vagy szoftveresen szüntetik meg a hatását? Valószínűleg nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz liszi70 #53296 üzenetére
a Q5-Q10pro képjavítója sem kikapcsolható teljesen.-> A jelenlegi Himedia-sokat kérdezném, hogy a legújabb firmware-el mi a helyzet ezen a téren? Mert a Futeko-n azt olvastam, hogy már megoldották a kérdést. (Csak mert én még nem raktam fel és ne szállingózzanak itt téves információk, ha már nem igazak... )
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
A lejátszó „képminősége” szempontjából az 1 Mbit körüli anyagokat nem lehet figyelembe venni. Hogy mit hoz össze a lejátszó vagy a megjelenítő abból az anyagból, amiben kb. minden 15. ponthoz van információ azon nem érdemes vitatkozni. Mint tudjuk, mindenkinek a sajátja a tökéletes, de ez alapján állítani, hogy nem lehet kikapcsolni a képjavítót botorság.
Korábban már írtam, öt különféle lejátszó lóg a HDMI kapcsolón, mindegyik készülék a hangrendszer azonos bemenetére és onnan a tévé egy bemenetére megy, teljesen megegyeznek a feltételek. 25 Mbit feletti adatsebességnél, ahol már minden képponthoz jó eséllyel elegendő információ tartozik, nincs látható különbség a képernyőn, a készülék ára ezt nem befolyásolja. Lejátszók:
Dune HD 4K Solo (100+)
Dune HD Max (100+)
Bqeel K12 Pro (25+)
Amiko Alien 2 (25+)
Alcor 2800 (10-)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pazolini #53305 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy magát a képjavító chipet kerüli ki, vagyis hardveresen nincs hozzákapcsolva a HDMI2 kimenete az Oppoknak."
Erre robi-k is utalt, és ha ez így van, akkor már csak azt kellene tudni, hogy gyeniko melyik kimeneten hasonlította össze a két lejátszót.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #53302 üzenetére
De 1080p24 esetén hogy lehetséges, hogy több, más-más processzorral szerelt, különböző árfekvésű lejátszó is hajszálra ugyanazt a képet produkálja? - mert az SW fejlesztők addig reszelgetik az adott lejátszó firmware-t, amíg sikerül elérni, hogy javasolt gyári beállításokkal a kimenő jel ugyan az legyen, amit az adott referencia videóforrás tartalmaz Ehhez adnak segítséget pl. a különböző kalibráló lemezek is (pl. a Spears&Munsil).
És magát a képjavító chipet lehet konkrétan kikapcsolni (ezt a kapcsolási rajzból te biztosan látod), vagy szoftveresen szüntetik meg a hatását? Valószínűleg nem mindegy. - a kikapcsolás egy szoftveres kapcsoló, ilyenkor az utóprocesszor bitstream-be kapcsol és egy-az-egyben engedi tovább a kapott videójelet. De mint jeleztem, az OPPO/CA Azur/Primare esetében a képjavító utóprocesszor csak a HDMI1 kimenet áramkörében van benne, a HDMI2 áramkör a Mediatek MT8580 processzor direkt kimenete.
Épp ezért, aki OPPO/CA Azur/Primare lejátszót használ és szeretné kinyerni az SACD hallgatás során a nyers DSD-t, kénytelen a HDMI2 kimenetet használni, mert csak erre a kimenetre adja ki a processzor a nyers DSD jelfolyamot.Pl. az új OPPO UDP-203-ban egyáltalán nincs képjavító utóprocesszor, az csak az új UDP-205-ben lesz (4K-s DARBEE lesz benne - amúgy a DARBEE nem más, mint egy felprogramozott PLC chip).
-
nagyúr
válasz robi-k #53307 üzenetére
Köszi!
"mert az SW fejlesztők addig reszelgetik az adott lejátszó firmware-t, amíg sikerül elérni, hogy javasolt gyári beállításokkal a kimenő jel ugyan az legyen, amit az adott referencia videóforrás tartalmaz "
OK, ez meggyőzően hangzik, de újabb kérdéseket vet fel. Ha a szóban forgó egyforma képminőségű lejátszók szinte ártól függetlenül már a referencia-képet tartalmazzák (hiszen attól egyformák, mert a fejlesztők a tökéletesre, a referenciára törekedtek), akkor az ezektől még jobb képminőségűnek mondott lejátszók kimenő jelei mit tartalmaznak? Még referenciább jelet?
De most komolyan. Azt mondtad, az opponak kikapcsolható a "képjavítója". OK. Ha ki van kapcsolva, akkor miből adódik a látszólag "jobb" kép? Lehet-e, és hogy lehet "jobbnak" lenni a referenciától?Én mindig azt gyanítottam, hogy az userek által jobbnak mondott, tetszetősebb, látványosabb kép (1080p24-ről van szó) mindig valami
manipulációutófeldolgozás eredménye. Egy kis plusz élesség, némi zajszűrés, csipetnyivel több kontraszt, és már az userek többsége elalél az élvezettől.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #53309 üzenetére
Ha a szóban forgó egyforma képminőségű lejátszók szinte ártól függetlenül már a referencia-képet tartalmazzák - elárulok egy titkot - a mai összes kínai médialejátszó firmware alapját egy kínai cég készíti, a "gyártók" csak a saját skint adják hozzá.
Az olcsó lejátszóknál korántsem törekednek arra, hogy referencia képet kapjanak (főleg eltérő minőségű és felbontású anyagoknál), elég, ha csak egy adott referencia anyagnál (1080p24) láthatóan rendben van. De sajnos (vagy szerencsére) nem csak 1080p24 tartalmat nézünk, hanem sokfélét.Ha ki van kapcsolva, akkor miből adódik a látszólag "jobb" kép? Lehet-e, és hogy lehet "jobbnak" lenni a referenciától? - khm, és miért hiszed azt, hogy a két forráseszköz valóban a referencia forrásanyag minőségét adja is ki? Pont ebben van a lényeg, hogy mennyi a valós eltérés a kiadott képben a referencia forrásanyaghoz képest...
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
A Vorke Z1 lejátszóról van esetleg valakinek tapasztalata?
(Bundle VORKE Z1 Amlogic S912 KODI 16.1 4K VP9 60FPS HDR Smart TV BOX )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robi-k #53310 üzenetére
"és miért hiszed azt, hogy a két forráseszköz valóban a referencia forrásanyag minőségét adja is ki?"
De hát én abból indultam ki, arra utaltam, amit te mondtál. Azt írtad, attól egyforma hajszálra az általam említett lejátszók képe, mert a "SW fejlesztők addig reszelgetik az adott lejátszó firmware-t, amíg sikerül elérni, hogy javasolt gyári beállításokkal a kimenő jel ugyan az legyen, amit az adott referencia videóforrás tartalmaz". Hagyjuk....... Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
A legjobb lejátszón sincs rendben, ha a képpontok nagy részéhez nincs elegendő információ. A lejátszók nem jóslásra készültek.
Digitális jelfeldolgozásról van szó. Mindegyik készüléknek ugyanazt kell kiadni a végén. Az olcsóbb (ingyenes) tömörítő program mást szokott kicsomagolni nálatok?
El kellene szakadni a Magyarországon elérhető DTH tartalmaktól, ahol tesznek rá, hogy mit kap az előfizető. A lejátszónak nem ezt kell kompenzálni.
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Vettem egy szép kijelzős jó nagy buta TV-t, hogy majd rendelek hozzá egy android boxot és így sokkal jobban kijövök. Körülbelül 30 ezret szánok rá.
Az eddigi hozzászólásokat olvasva én erre gondoltam: Box
Mi a véleményetek? Ki mennyire ismeri ezt a "boltot"? Esetleg van most ennél olcsóbban valahol?
Ebben amúgy van magyar nyelv?Köszi
-
Beni2360
félisten
válasz Kecsotam #53316 üzenetére
IGEN 22 € felett. De rendelj innen ezt Android TV Box ZIDOO X8 Android 6.0 és csak 109€ lesz az egész.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Nem tudom van-e topicja, de talán ide is illik.
Olyan megoldást keresek, amivel gépről vagy telefonról tudom streamelni a videót a TV-mre. Most van egy Chromecast 2-m, de nem igazán használom. TV és telefonképernyőt nem vetítek, azt sosem használom. Ha youtube-zok, inkább telefonon, füllhallgatóval. Viszont ha filmet/videót streamelnék, vagy nem olyan minőségű (akadozik, kevés fps), vagy el sem indul, vagy kép van, hang nincs, stb, szóval ki sem használom. Tehát a lényeg az, hogy ne kelljen pendrivera rakosgatnom a filmeket. Milyen megoldás van rá?
-
No.01
őstag
Rendeltem vegul egy Minix Neo U1-et es egy Beelink MiniMXIII-t is. Igy lesz osszehasonliytasi alapom.
A kerdeseim: Milyen a gyari tav ami a Beelink MiniMXIII-hez jar? Esetleg ajanlott v.mi univerzalis a jobb kezelhetoseghez? Mint az I8?
Hol talalok leirast a kezdeti lepesekrol. LE telepeites... (jol gondolom akkor LE alatt ez kandencia helyes lesz igaz?)
-
Kecsotam
tag
válasz junkpod #53324 üzenetére
"ebben már benne van a (német) áfa, eu-belfoldi. De nem ugyanaz a típus!"
Igen látom egy picit gyengébb típus, de sztem nekem mezei felhasználásra ez is elegendő.
Bár ha azért nincs ÁFA, mert ez EU-n belül van, akkor ha spanyol raktárból jön akkor se kellene, hogy legyen rajta nem? Vagy én már elvesztem ebben az ÁFA kérdésben....
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Kecsotam #53325 üzenetére
Nem sokkal tud kevesebbet "mezei felhasználónak" az X8-s
Igen EU raktárból nincs ÁFA de hol láttad ennyiért?
-----------------------
junkpod: Hát mezeire még ennél olcsóbb is létezik - igen van kettő belőle és mégis megvettem az x8-t.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #53329 üzenetére
HDMI IN
Zidoo X9S supports HDMI-IN with the Picture in Picture(PIP) function,record function.stream to UDP function.
A felsorolásból ennyi majd a gyakorlat megmutatja.
-
junkpod
veterán
-
-
blakey
titán
Szerintem a boxról nem fogsz felvenni semmit, lehet, hogy meg sem fog jelenni a kép, de ne legyen igazam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
Hát pont erről beszéltem, nem igazán lehet beállítani itt semmit ami fontos.
Illetve továbbra sem látom a hasznát ennek a funkciónak. Miről és mit szeretnétek felvenni? BD filmet "archiválni" sztereóban optimalizálatlan minőségben? Minek? TV adást? ahhoz kell egy tuner amit kézzel előtte be kell állítani a másik eszközön, itt szintén kézzel indítani. Régi felvételek digitalizálása? Régi videomagnókon nincs hdmi kimenet.
(anno én is vettem video bemenetes videokártyát, hogy majd jól digitalizálom a családi dolgokat, de ezek csak arra jók, hogy elcsesszük vele az időnket, hogy végül belássuk, semmire nem jók )Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #53339 üzenetére
a tuner az más de dvb-c meg nem szokás, a T-vel meg nem sokra mész
Box's don't touch!
-
Dzsur
tag
Sziasztok! Akinek zidoo x9s van az nem tudja hogy kell teljes képernyőre rakni a a filmet ha 3D ISO-t akarok nézni?!Normál filmnél nincs gond csak ha 3d-s filmet akarok nézni!
-
blakey
titán
Milyen 3D-s filmet nem tesz ki teljes képernyőre?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt sajnos egyik lejátszó sem tudja, még a felső kategóriás lemezes BD lejátszók sem. A 3D technológia "sajátja", (hátránya), hogy a képet valamiért mindig natív képarányúan kell tartania. (Legalábbis engem egy másik fórum-on így informáltak). Tippelni nem akarok miért, bár azok is lennének. Persze az SBS meg OU megoldások többnyire már crop-oltak és működnek is (úgy ahogy), de teljes 3D BD iso estén 3D módban még a TV-ken is kiszürkülnek a képarány korrigáló funkciók. Be kell érned azokkal gonosz fekete csíkokkal együtt is... (De sok esetben még így is jobb, mintha a bandzsítós SBS verziót néznél... )
(#53345) nyakec: valószínűleg a 3D-s anyag lejátszása közben állítható.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #53340 üzenetére
a tuner az más de dvb-c meg nem szokás-> Nemrég volt szó itt is erről: [link] És legyen csak szokás nyugodtan. (Opcionálisan választhatóan).
(#53344) Dzsur: bár nem tudom; hogy az alsó-felső fekete csíkokra gondoltál? Az a film eredeti, pl. 21:9-es képaránya miatt van, ahogy fent leírtam. És mivel a TV-d 16:9-es így "maradék" sajnos üresen marad.
Ha valami más az anomália, akkor bocs...[ Szerkesztve ]
-
the_stig
tag
Sziasztok!
Itthoni webáruházban, tehát nem Kínából szeretnék venni jobb féle androidos lejátszót.
Mondhatni a legtöbb helyen a Himedia H8plus jön fel találatnak, az ára még rendben is volna.
Viszont mindenütt, ahol rákérdeztek, mindenki azt a választ kapta:"felejtős".
Ahogy nézem, nyers android erőben erősebb, mint a Q5pro/Q10pro páros.
Egyebekben persze azok jobbak sokkal, de ha az ember csak elvétve nézne 4K-t, nem annyira igényes a képminőségre, és még karácsony előtt
venni akar, akkor kénytelen itthon szétnézni.
Tehát: mi a baj vele? Miért ne vegyem meg 30000Ft-ért, és inkább miért 50-ért a Q5-öt?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz SunMount3r #53347 üzenetére
Szerintem az alsó és felső fekete csíkra, mint "hibára" csak te gondolsz...
-
blakey
titán
Valamennyire "összerántja" a képet, tehát ha van egy kb 2 cm-es függőleges sáv akkor az ilyen, legalábbis úgy emlékszem, hogy minden lejátszómon ilyen volt, már nem érdekel a 3D, így megnézni sem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen NAS-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest