- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
-
-
dawil
tag
Egy ilyen Minix Neo U1 keszulekkel szemezgetek. Ez szerepelt az ajanlott markak kozott + az ajanlott Amlogic s905-os chip van benne. Ez az online bolt mennyire megbizhato?
Összecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!
-
trance89
őstag
az ali is megbízható de inkább gearbest-ről vedd: [link]
91 eur jelenleg leárazva de számolj vele hogy lehet hogy megfogják a vámon (50-50%), ekkor +áfa +kezelési költség
viszont sztem nem éri meg ilyen drága masinát venni, ha csak kodira kell akkor bőven elég a Mini MX, ha kell a droid is akkor pedig Mini MXIII
Mini MX
MiniMXIII
a kodi ugyanúgy fut mindegyik S905-ös boxon, portolt minix fw pedig elérhető mind2 típusra az egyik itteni fórumozó jóvoltából -
f27
senior tag
Valamibol meg lehet allapitani,hogy egy HDMI milyen fajta?
Q10pro es egy full HD projektor koze kell a 2.0 vagy eleg az 1.4is?
Kep minosegben lehet valtozas? -
Joshi
titán
A kérdésedben ott van a HDMI, de a kábel szót kifelejtetted pedig gondolom ez lenne a lényeg.
HDMI kábelból két verziót különböztetünk meg. A Standard Speedet és a High Speedet. Szerinted melyiket kell beszerezni? Sajnos a noname kábelek nem ütik meg a mércét, ezért ajánlott márkás kábelt venni normál árszinten. Egyébként pont az 1080p 3D követelte meg a Standard kábel leváltását mert kevés volt a sávszélessége.
Minőségi kábelt főleg ha hosszú, akkor a Kácsától érdemes venni.Ne tévesszen meg hogy Kácsa is verzió számozza a kábeleit, csodálom hogy még nem rúgták őket pi_án érte.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz trance89 #52553 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha 1,5 ampernél erősebbet kap, az nem nyírja ki?
Honnan tudhatom, hogy a szűrő melyik szála megy az adapter melyik szálához? Számít ez vagy lényegtelen? Bocs, de nem értek az elektromos barkácsoláshoz.
Az a szűrő mit szűr? Nem lehet olyat kapni, amin ott van?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ferrit gyűrű az a "szűrő", nem szükséges és nem minden tápkábelen van, főleg azokon van amelyeken a kábelek árnyékolásában nem bíznak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem lesz semmi gond ha nincs rajta.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
Korrekt is lenne, ha nem csak annyit írnának mindenütt a terméknévben, hogy "1.4". Mert hogy ezek szerint az 1.4a jelölés felelne meg a High Speed-nek. De külön ehhez ki kell az összest kattitntgatni a Kácsa oldalán.
Amúgy meg PC-vel összekötve játékhoz használok egy ilyet már egy ideje és bár képminőségben nincs összehasonlítási alapom, de gond még nem volt vele és nem is panaszkodhatom. (Ezt csak a Kácsa minimum 2x-es árai miatt mondom). Nomeg ilyeneket is olvasni azért...
1-2 méteren meg szerintem annyit se számít, hogy 10K-s a kábel, vagy 3K-s...(IMO. )
-
Joshi
titán
"15meteres HDMI-t hasznalok,vagy 1.4 vagy 2.0-asat."
Még1x hangsúlyozom, hogy nincs olyan hogy 1.4 vagy 2.0 HDMI kábel. Ha a kábelen olvasni lehet olyat hogy High Speed, akkor az a jelenlegi legjobb kábel. Sajnos ez még nem jelenti azt hogy az is, mert nagyon sok gyenge gyártó és hamisítvány létezik.Úgy lehet ezt kideríteni, hogy kipróbálod egy 2160p60Hz-es kijelzővel, ha viszi szépen képhibák nélkül akkor megfelelő. Egyébként nekem egy noname 10m-es kábelem van de szerencsére nincs vele gond az említett felbontáson és frekvencián.
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Eddig bírtam a Q5 Pro-val. Ha kell valakinek, és 1 napon belül ki is tudja fizetni, 45K-ért vihető. Pár napos, 1 év hivatalos gari, regkártya, minden egyéb. Dobj privit ha kell, 1 nap múlva megy vissza a boltba, ha nem kel el.
-
f27
senior tag
Akkora felbontason nem fogom megnezni,mivel a TV-m is csak 1080P,es a projektorom is 1080P
Problemat nem lattam eddig se jatek kozbe,se 3D kozbe,es filmnezes kozbe sem.
Projektorba a 4k nekem meg soknak tunik,TV-be meg nem latom ertelmet neki.
Viszont a Q10 pro -val felkeszultem az esetleges 4k hasznalatara elvileg -
T_Stark
őstag
Mint lejátszó jó, a képminősége tényleg ott van, leszàmítva hogy nem tud kadencia helyes 3D-t. Én inkább az extráiban csalódtam. Hiába az android,HBO Go használhatatlan, Apple Music nincs rá, AirPlay még akkor is be-be akad ha csak hangot viszek át rá kép nélkül... Nem mondom hogy mind csakis a lejátszó hibája, de ettől még én nem leszek előrébb.
-
SunMount3r
nagyúr
3D BD iso-k lejátszásánál jelentkezik és sokan panaszkodnak rá. Elvileg időnként be-be reccen a kép miatta. De már kb. 5x leírtam amúgy, hogy speciel ÉN nem vettem észre eddig, pedig megnéztem már pár ilyen anyagot, holott anno a sima 2D-s videók kadenciahelytelensége egyből feltűnt és zavart is. Lehet, hogy a TV-m (H64000) ezt "a spéci 3D módban" kompenzálja valamivel, de nem hiszem és nem is tudom mivel magyarázni...
-
f27
senior tag
válasz SunMount3r #52575 üzenetére
Akkor jol gondolhatom hogy en sem tapasztaltam
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #52575 üzenetére
"Lehet, hogy a TV-m (H64000) ezt "a spéci 3D módban" kompenzálja valamivel, de nem hiszem és nem is tudom mivel magyarázni..."
Samu típusnál kicsit sok lett a nulla, de valószínű hogy az Aktív és Passzív 3D-nél kell keresni a hibát. Nekem passzív van és nagyon látszik, ezt te is látnád az tuti. Aztán még ott van a TV beállítása is, nálam minden képjavító funkció ki van kapcsolva, de az sem segít ha bekapcsolom. Ahogy korábban írtam, nálam az 1.0.8 fw is gondokat okozott, "szerencsére" az 1.0.7-re való visszaváltásnál ez megszűnt. -
SunMount3r
nagyúr
Ez érdekes lehet, erre eddig nem gondoltam és sajna a Futeko-n sem írta senki, hogy passzív vagy aktív a TV-je, amikor erről volt szó. Lehet akkor nem is a TV kompenzál, hanem alapból az aktív 3D "fekszik jobban" a Q Pro-knak?! Bár ugye a jelet ugyan úgy küldi ki mindkét esetben, de valamiért ez aktív TV-knél nem jelentkezik, mert ahhoz rendesen idomul...
(Felvetem majd a Futeko-n, lehet szavazást is csinálok hozzá, hogy kiderüljön a turpisság...)
Igaz is, nekünk épp elég 0-a volt a TV árában is...
-
dawil
tag
válasz trance89 #52555 üzenetére
Koszi szepen, azt hiszem, meg is fogom rendelni (remelem, nem fognak meg a vamon )! Raadasul ugyanitt eleg olcson talaltam HDMI - kompozit atalakitot (idehaza baromi dragak), mert en egyelore egy regebbi CRT Tv-hez vennem szuloknek. Eppen ezert nem kell 4K. Ha pedig nem kell 4K, szukseges ra telepiteni LibreElecet?
Összecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!
-
tlala
addikt
Ugyanezzel a chippel vannak olyan készülékek is, amelyeknek van analóg video kimenetük is.
Némelyik EU-s raktárból is megvehető (nincs aggodalom a vám miatt).
Nézd át ennek a topicnak az összefoglalójában az ajánlott készülékeket és a kimeneteket, stb. -
Cutoff
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Mini MX-et, de ránézésre a távirányító elég gyenguska. Nincsenek nagy elvárásaim, mert csak filmnézésre fogom használni. Tudnátok olyan távirányítót ajánlani amin a hagyományos lejátszó gombok rajta vannak? -
blakey
titán
válasz Cutoff #52588 üzenetére
Volt a kezedben? Olyan mint a többi, nem rossz minőségű és hiába lesz jobb, másik távod, csak azokat a gombokat tudod használni ami a készülékhez van definiálva. Persze ha értesz a billentyűzetparancsok definiálásához akkor nem szóltam. Mivel androidos box így inkább egy légegeret keress mert az szerintem elengedhetetlen egy ilyen boxhoz.
Ha meg jót akarsz akkor telepíted a LibreELEC-et és Kodi alatt keymap editorral parancsokat is oszthatsz e távnak valamint így lesz egy nagyon jó médialejátszód.
Ha mindenképpen távot szeretnél akkor univerzális, tanítható táv kell neked, de én a légegeret javaslom.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Cutoff #52590 üzenetére
Ne legyenek aggályaid, két ilyen távom van (Mini MX, Mini MXIII), nincs semmi gond velük, igaz én kizárólag légegeret használok vagy tableten a Kodi vezérlőt. Semmiben sem lesz hiányod.
-
pinnacle
nagyúr
-
blakey
titán
válasz pinnacle #52593 üzenetére
Nem használom se a Keymap editort, se a Lidl-s távot, légegér és app kombó nekem tökéletesen megfelel, de ha lesz időm akkor megnézem, hogy lehet-e PLAY gombot programozni. Play/Pause nálam működik a Harmony távval és a légegérrel is. A Play/Pause gombot sem tudod tanítani?
-
fefe172
tag
Üdv! Egy régebbi lcd tv-t „okosítanák” fel , főleg film nézésre ( hálózaton keresztül mkv ) ill. youtube néznék rajta. Olvasom a fórumon hogy a Mini MX-t ajánljátok. itthoni beszerzési forrásból a https://www.220volt.hu/Google+Android+TV+MINI+MX+2GB+16GB is megfelelő erre?
-
blakey
titán
válasz junkpod #52597 üzenetére
Oh, rosszul írtam, a Play/Pause ezeken a boxokon sajnos csak a légegérrel működik, Harmony alatt nem programoztam semmit és szerintem nem is menne, az ATV4 alatt (MrMC) működik normálisan és a két felület összekeveredett bennem, mert kb. ua.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen NAS-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest