-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zozy84
senior tag
Véleményetek szerint megérné vár egy kicsit az új Popcorn VTEN-re? Med600-nál kb 20efttal lesz több. Még sem 90eft mint az A410es.
(nem mint ha 4K-s tv-m lenne) -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Agyaltam azon, hogy veszek egy nas-t, (ezt neztem ki) csak nem tudom milyen elonyei lennenek az usb3 vincsesztereimmel szemben.
Miert jobb nas-t hasznalni media lejatszoval, usb vincseszterek helyett?
Egyeltalan hogy mukodik a nas? Ruterre kell kotni utp kabellel, es a ruteren keresztul lehet elerni mindennel?[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz Sl!MBoy #42149 üzenetére
Ha nincsenek különleges igényeid, és nincs túl távol a géped a TV-től, akkor egy EZcast stick is szóba jöhetne. Én a szomszéd szobából simán átküldöm a képet a TV-hez egy ilyen EZcast stick-re, ami a TV-be van dugva. Ez tud képernyőtükrözést clone vagy kiterjesztett asztal módban, de képes DLNA üzemmódban is működni, így a számítógépről átküldhető a film a TV-re. A készülék direkt WiFi kapcsolatban és a helyi hálózatba beléptetve is működik. Ha a helyi hálózatba be van léptetve, akkor a PC LAN portján keresztül is elérhető a stick. Magyar felhasználói felülettel is rendelkezik. A PC kliensszoftver XP, Win7 és Win8(.1)-re is elérhető.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
gyeniko
őstag
válasz farkas-j #42160 üzenetére
Jajjj, de jó, pont most keresek valamit, ami occsó és képes vezeték nélkül a számítógép monitoraként működtetni a Samu smart TV-t. Jól értem, hogy ez a kütyü tudja ezt? Eddig csak ezt találtam, de drágállottam.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
farkas-j
őstag
válasz gyeniko #42162 üzenetére
Igen, ez tökéletesen megfelel erre. Egy apró negatívuma azért van, hogy a képernyőklónozás XP és Win 7 alatt korlátos. Az a tapasztalatom, hogy ha megnyitok egy böngészőt, akkor elsötétíti a képet. Win 8.1 alatt működik rendesen böngészővel is. Minden egyéb másnál tökéletes (film, zene, YouTube, Office, kép stb), csak a böngészőknél nem működik. Éppen a múlt héten frissítették a szoftvert, de ezt még nem javították.
-
farkas-j
őstag
válasz djnice #42164 üzenetére
Ezt meg honnan vetted???? Pont tegnap néztem a lányomék kézilabda meccsét ezen keresztül élőben a nettről! (25fps) Csak a PC-ről tudom nézni, mivel Quick Time kódolással streamelik, ezt meg a TV-n lévő appok és a böngészője nem kezeli. Ezért kellett a PC-ről küldenem a képet a TV-re. (Klónoztam a képernyőt). Nálam kifogástalan volt!
-
gyeniko
őstag
válasz djnice #42164 üzenetére
Nem is arra kell. Kifejezetten a szokásos számítógépes alkalmazásokat (Office, PowerPoint, MS Project) szeretnénk a tárgyalóban 65"-on nézni. Munkahelyen nem szórakozunk, otthon pedig más eszközök működnek.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
farkas-j
őstag
válasz djnice #42167 üzenetére
Nálam a Quick Time miatt még a streamelés sem jöhetett szóba, csak a képernyő klónozás. Az is kifogástalan volt! Döcögés ott fordulhat elő, ahol gond van a WiFi-vel. Kicsi a térerő, vagy túlzsúfolt a sáv, vagy esetleg nem megfelelő a router (amennyiben a belső hálózaton keresztül kapcsolódik a PC a stick-hez). A WiFi-ről már korábban írtam egy alapszintű ismertetőt.
-
juhvic14
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segitséget kérni , hogy milyen médialejátszót érdemes venni.Gondolkozok a Popcorn Hour A-410 és a Mede8er MED800X3D között.Melyiket érdemes választani és miért vagy van-e esetleg jobb ezeknél.Ami fontos hogy gond nélkül vigy a bluray iso,mkv... igazából támogassa az összes video formátumot.Kezelje a feliratokat.Támogassa a 7.1 True-Hd DTS-HD-t.Köszönöm a segitségeteket előre is!!!
-
devil-k
nagyúr
válasz juhvic14 #42169 üzenetére
Mekkora és milyen megjelenítőhöz menne a lejátszó? Ha nem olyan "nagyhoz", akkor inkább a Mede8er-t ajánlanám a Popcorn helyett. A Popi is oké lenne, de mostanában sok vele a szoftveres probléma (bár nem mindegyiknél). S miért 800X3D, miért nem a 600X3D? Belső HDD-t akarsz használni? Csak annyi a különbség a kettő között. Ha viszont nem lesz belső HDD, akkor felesleges a 800-as Mede8er.
Illetve van-e valami "extra" óhaj-sóhaj a lejátszóval kapcsolatban? Tudjon-e kávét főzni... stb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz juhvic14 #42173 üzenetére
Építesz egy HTPC-t vagy veszel egy OPPO-t.
Mostanában jönnek az új lejátszók (Pl. a Popcornnak is), azok közül lehet jó, DE tapasztalat és teszt hiányában ez még eléggé labilis terület.
"Ekkora a különbség vetitett képnél?"
Igen. Van különbség, a Popcorn képminőségileg ekkora méretnél mutatja meg az igazi tudását.Megéri a Popcorn a dupláját?
Ezért javasolok egy kipróbálást. Nekem megért, én szerettem annak idején.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Mi manapság az ajánlott termék 30000.-Ft alatt? WD TV Live-t nem találok sehol...
Wifin szeretnék Full HD tartalmakat eljuttatni egy öregecske ( 6-7 éves ) Panasonic plazma TV-re, és a DVD lejátszón keresztüli pendrive szarakodás kezdi labilissá tenni az egyébként is labilis idegrendszeremet!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-
-Solt-
veterán
Fél éve nem kapni már kb... legalábbis ott, ahonnan én szoktam vásárolni.
A 44000.-Ft már sok, annyit nekem nem ér. Bíztam benne, hogy megjelent az elmúlt pár hónapban valami újdonság, de ezek szerint nem nagyon mocorog ez a piac, ebben a szegmensben. Akkor marad minden így, ahogy most van... Köszi...
www.smart-bus.hu
-
Multibit
nagyúr
Az Intel Atom Z3735F CPU-val kapható mini PC-k tudják a pontos 23.976 és 24.000 fps megjelenítést?
-
Multibit
nagyúr
válasz djnice #42186 üzenetére
Na, jól kint vagyok a vízből veletek
Te most pozitív választ adtál.(#41984) regger:
... az Ivy már közelített...(#41980) regger:
... Sandy illetve Ivy Bridge alapúak, véleményem szerint egyik sem alkalmas HTPC-nek.(#21801) erdoke:
Ivy Bridge-től a "normál" Intel APU-knak sincs gondja a 23.976-tal. -
Ispy
veterán
Ez még az első gen. 2 évig használtam, alapvetően jó, de azért néha voltak gondjai (pl. DTS hang nem jön ki rajta, BD formátumot nem mindig szerette), de 720p, 1080p mkv-k mentek rajta.
OLX-en is érdemes körbe nézni.
Egyébként meg a legújabb kiadás a WD-ből.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz Multibit #42187 üzenetére
Nem tudom miből van a Pipo, a kérdéses funkcióról 1-2 felhasználói véleményt ismerek, amit kéretik fenntartásokkal kezelni. Windows alatt jelenleg 24.000 Hz-en játszik, tehát neked ebben a formában kiesne, Linux alapon passz.
HTPC-s szemmel (Reclock és egyéb trükkök nélkül!), Intel hardveres limitációt nézve: Ivy 5 percenként droppol, Haswell viszont nagyon pontos, Sandy említésre sem méltó. Ezek a tulajdonságok oprendszertől függetlenek kéne legyenek, lsd Pipo mégis eltér ettől Windowson (ha hihetünk néhány beszámolónak).
Ha fontos a minél pontosabb lejátszás, megvárnám egy itteni értelmes tulaj érdemi tapasztalatát, ezután venném fontolóra a beszerzését.
-
Multibit
nagyúr
válasz #75912448 #42190 üzenetére
Ha fontos a minél pontosabb lejátszás, megvárnám egy itteni értelmes tulaj érdemi tapasztalatát, ezután venném fontolóra a beszerzését.
A minél pontosabb lejátszás fontos. Viszont nem sürgős a vásárlás. Abban reménykedem, hogy mire a Dune Smart-om megadja magát (hamarabb úgysem váltok), addig olyan hardverrel szerelt - passzív hűtésű - mini PC-k lesznek a piacon, amelyeknél már nem lesz kérdés a kadenciahelyes lejátszás megléte. -
törölt tag
válasz Patice #42191 üzenetére
Te is bevásároltál egy CuBox-ot, ha így értetted, a Pipo is hasonló célt szolgál, bár nem ugyanarra használnátok.
(#42192) Multibit
Számos hasonlót kapni, pl Haswell vagy AMD alapú Brix és tsi, Mini PC - Intel NUC, de van egy rakás.
(#42193) Mezga Aladár
Pedig jogos volt a felvetés szvsz. Gyakorlatilag a hagyományos kommersz médialejátszóknak lassan vége, felváltják a mini PC-k, előretelepített Kodival, vagy pont a szélesebb réteget célzó Androidos kütyük, nyitva hagyva a lehetőséget egyéb oprendszer/szoftverhez.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42193 üzenetére
Igaza van regger kollégának. Jobb lesz, ha ehhez hozzászokunk, hogy most nagy átalakulás megy/mehet végbe ilyen téren. Manapság a Kodi a menő.
- mozi bolondéria -
-
ricsip
addikt
Sziasztok,
otthonra (vidék) szülőnek keresek olcsó megbízható és legfőképpen bütykölésmentes media playert. Régi CRT TV van ott, de karácsonyra lehet h. meglepem vmi nem túl drága LED TV-vel.
Szóval perpill HDMI szóba sem jön (SCART-ban van jelenleg a T-HOME IP-TV STB és a TV között, nyilván egy új TV-n már HDMI-re lesz átdugva).
DTS, 3D BR ISO kezelés és wifi nem kell, leginkább standard-def XVID / 720p MKV-ket másolnék fel a tárolóra. Film tárolónak legjobb egy beépített SD kártya olvasó lenne, vagy egy USB pendrive, azon cserélgetném havonta a tartalmat amikor arra járok.
Tudtok adni pár tippet ami a 30 ezres sávban mozog, mert annyi a kínálat mindenféle bóvliból, h. nem tudok merre elindulni. Ha van leírás (pro/kontra) valamelyik típushoz, annak is örülnék.
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #42194 üzenetére
"hagyományos kommersz médialejátszóknak lassan vége"
Nem értek egyet.
Az átlag felhasználónak még a popi/wd/dune/stb használata is problémát okozhat.
Egy androidos kütyü, vagy soc+előtelepített kodi meghaladhatja az igény és tudás szintet.(#42195) devil-k: "Manapság a Kodi a menő."
Nálad, én tök jól elvagyok a popival. Még mindig nem idegesített fel.
UI: ricsip első sorait olvassátok el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #42197 üzenetére
Félreértesz, nem arra gondolok mi jó nekünk vagy ikszipszilonnak, hanem amit kapunk, árulnak, forgalmaznak.
-
devil-k
nagyúr
válasz ricsip #42196 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne, ha valamelyik outlet webshopból néznél olyan DVD/BD lejátszót, ami pendrive-n keresztül elboldogul az ilyen anyaggal. Emiatt szerintem felesleges bármilyen médialejátszó, ráadásul itt 100%, hogy nem kell/tudsz bütykölni.
(#42197) Mezga Aladár
Ha Te ezt látod, hogy csak nálam és bizonyos köröknél menő, akkor nagyon tévedsz. Jobb ha hozzászoksz, hogy egyre több helyen fogja felütni a fejét a Kodi.Melyik karácsonyra?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #42198 üzenetére
Igaz, de lásd netbook, tablet, 3d tv, hajlított tv, stb...
Egy darabig megy, azután a kutyának sem kell.(#42199) devil-k: Mi itt egy nagyon szűk kisebbséget alkotunk.
Még a nagyobbik fiam, aki folyamatosan a noti, pc, tablet világában él, neki sem kellett a kodi, (megcsináltam a notira), hanem elkunyerálta a popi a210-est és azt használja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Formula-1 humoros
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- PlayStation 5
- Honda topik
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- leslieke
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok