- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Facebook és Messenger
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Na jó, nem vonom kétségbe a véleményed, tekintve hogy ugye sok tévét tesztelt már, stb.
De amikor egy ilyen tesztet készítettek, és szóba kerül képminőség, színhelyesség, külső, menü felépítés és hogy milyen dolgokat játszik le a beépített player, nem volna érdekes bemutatni hogy azon kívül hogy lejátssza ezeket a filmeket, milyen minőségben teszi?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
dreadful
újonc
Hello, valakinek van tapsztalata HiMedia Q10 4K3D vel?
http://www.futeko.com/products/MP059.php
elég jó kritikái vannak kint.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz #75912448 #42753 üzenetére
Két gyors kérdés.
1: Ha pc-ről, vagy külső mediaplayerrel játszom le ugyanazt az mkv forrást amit a beépített lejátszóval, akkor is számottevő különbség van a képminőségben?
2: Digikábel előfizető vagyok. Ha a FHD-ban sugárzó adókat nézem, az ott látható képminőség a csúcs, vagyis azt tudom elérni egy céleszközzel, vagy annál is jobbat, többet kapok?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
devil-k
nagyúr
válasz dethroner #42755 üzenetére
1.
Van, ez nem kérdés Képben és hangban egyaránt, sőt a PC-vel való lejátszás még inkább jobb, mint a médialejátszós verzió. Ne feledd, hogy az utóbbinál azért jobban meg van kötve a kezed, viszont "plug and play", nem kell finomhangolni, mint egy (HT)PC-t.2.
Ott az a csúcs, annál nem lesz jobb, bár az CI+ kártyával való TV-zés jobb minőségű, mint a média boxos megoldás. Pl. UPC >>> (1080i 50fps és 720p50fps.)[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
1. Igen. Eddig pont erről volt szó: PC vagy asztali médialejátszó vs. belső lejátszó.
PC-vel, ha megfelelő a hardver és szoftverkörnyezet, valamint elég időt tölt el az ember a beállítgatással, kicsit jobb kép/hangminőség érhető el, mint médialejátszóval, de egy normális HTPC árban is jóval drágább.2. Kábeles Digi HD adásai igen jó minőségűek (a nagy szolgáltatók közül egyértelműen a legjobb), de egy BD-vel azért nem veszik fel a versenyt (talán 1-1 kivételes minőségű adás, mint pl. "A természet közelről")
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Multibit
nagyúr
1: Ha pc-ről, vagy külső mediaplayerrel játszom le ugyanazt az mkv forrást amit a beépített lejátszóval, akkor is számottevő különbség van a képminőségben?
Lehet különbség! Hogy melyik javára, az a konkrét készülékektől függ. Viszont a PC csak akkor lehet jobb egy ajánlott mp-nél, ha megfelelő CPU és megfelelő VGA kártya van benne, megfelelő szoftverrel megtámogatva, megfelelő beállításokkal. Hogy mi a megfelelő, azt a HTPC-s topicban tudhatod meg. Azaz, egy "akármilyen" számítógéppel nem biztos, hogy sikert érsz el.[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz Mezga Aladár #42759 üzenetére
Miután BBéci alapvetően egy igen alapos ember, így meglepő tőle ez az érv ebben a viszonylatban, mert teljesen értelmetlen.
-
junkpod
veterán
válasz #75912448 #42753 üzenetére
Szvsz eltulozzuk ezt a 24p dolgot, de persze különbözőek az igények.
Én most 60hz kenyszerben vagyok és IFC közepes beállítással élvezem a filmeket.
A filmek 10%_a köt le akkor nincs gondom, a maradék 90 meg olyan gyenge film, hogy azt se vennem észre ha diavetitessel menne
Mindamellett a tv belső lejátszója a rugalmatlansaga és formátum erzekenysege a legnagyobb hibája.Box's don't touch!
-
gorog67
aktív tag
válasz junkpod #42768 üzenetére
Mi az, hogy 60Hz-es kényszer? Hazánkban az elektromos hálózat és így a világítás is 50Hz-es. Ha el akarod kerülni a felesleges interferenciát, akkor célszerű a tévé-t is erre állítani, különösen, hogy az adás 50Hz-es. A 24p-t pedig a beépített lejátszók is tudják. Nekem 2 bajom van velük: külön program nélkül nem látják a hálózati mappákat és a 3D ISO-t sem ismerik fel. A feliratkezelésüket nem nézegettem alaposabban, de az csak 2D-s.
-
Dorian
félisten
válasz gorog67 #42769 üzenetére
"A 24p-t pedig a beépített lejátszók is tudják"
Nem igaz, nem tudják. 60Hz-re felskálázva jelenítik meg, mivel a 24-nek (a 23,976Hz-nek -amit a köznyelv 24-nek hív- meg főleg nem) nem egész számú többszöröse a 60, így megjelenítési problémákat "ricegés" okoz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gorog67
aktív tag
válasz Dorian #42770 üzenetére
Néztem vele (Samu H7500) 24p-s tesztfilmet a 4 sorban mozgó függőleges vonalakkal és nem reccent. (Az én szememnek a 23.976 sem, de ezt hagyjuk!) Sajnos lejátszáskort az Info gomb nem a tv üzemmódját, hanem a film adatait írja ki, ezért nem tudom, hogy ténylegesen hány Herz-el megy. Szóval nehezen kezelhető, de a minimumot tudja. Nem próbáltam végig a formátumokat, de a tévé saját hangszórójával vagy egy bögre szettettel teljesen megfelelő lehet meg half 3D-k lejátszására is. Akinek ez nem elég, azt meg nem kell erről győzködni, magától is költeni fog a lejátszóra és a hangrendszerre is.
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #42773 üzenetére
Ez egy igen jó kérdés.
-
devil-k
nagyúr
-
gorog67
aktív tag
válasz Mezga Aladár #42773 üzenetére
Nekem eddig is volt lejátszóm és a 3D ISO miatt azt is lecseréltem. Aki új okostévé tulajdonosként idetéved, annak nem kell rögtön leszólni a beépített lejátszót, aminek addig örült. Használja egy darabig, aztán majd magától is rájön, hogy a saját filmgyűjteményéhez és igényeihez elég-e a tv tudása vagy nem.
-
devil-k
nagyúr
válasz gorog67 #42776 üzenetére
Viszont nem is kell tévképzetbe ringatni! Ez olyan, mintha arra biztatnál valakit, hogy jó lesz, ha az okostelefonja fényképezőjével megy fotósnak, mivel az is tud képeket lőni, nem kell ide tükörreflexes gép. Ami igaz is, de a minőség a nem mindegy.
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
Ha viszont itt fényezed a tv játékosát, az vörös posztó a bikáknak.
Ha számodra elég akkor örülj h., nem kell pénzt kiadnod egy dedikált játékosra.
Csak egy/két probléma a tv lejátszóihoz.
Kandencia helyes lejátszás, jukebox, hangformátumok támogatása, fájlformátumok támogatása,
kezelhetőség, hálózati protokoll-ok, videó színtér, hangok bitperfect, bitstream kiadása.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
"majd magától is rájön, hogy a saját filmgyűjteményéhez és igényeihez elég-e a tv tudása vagy nem"
Nem jön rá míg nem kerül egy playa közelébe.
Az más ha valaki nem is tud a playák létezéséről és elfogadja hogy a tv médialejátszója a megfelelő neki és másoknak is.Ilyenkor kell felvilágosítani a differenciákról.Azután már tényleg egyén kérdése hogy szán e rá vagy sem. -
luckyman
aktív tag
válasz devil-k #42777 üzenetére
Azért ez egy elég szélsőséges hasonlat. Ha valaki papir karddal támad rád, nem lőheted le. Ez kb. ilyen. Tudod, arányosság.
Egyébként ( mivel az eredeti kérdés erre irányult, mármint beépített kontra dedikált ) görög teljesen jól összefoglalta az átlag user-t érdeklő különbségeket, Mézga Aladár pedig a haladóbb felhasználókat érintő dolgokat. Ennyi. Szerintem tök jó így.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Mivel 1.4-es HDMI kábel amúgy is van a pc és a tévé között és a vinyón még megvan a Hobbit egyik részének Half SBS 3D verziója, úgy döntöttem netes forrásból "beszerzem" ugyanezen rész valós 3D változatát és nézegetem hogy látom-e a különbségeket. PowerDVD 13 van a gépen, ezzel fogom lejátszani az ISO-t. Van valami érdekesség, fontos amit ki vagy be kell kapcsolni a programban? Igaz hogy fent van a lejátszó program, de az életben eddig csak egyszer használtam, nem szokásom pc-ről filmet nézni. Szóval, mire figyeljek?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
HTPC vagy médialejátszó
A mostani pc rákötöttem LG Lm620s de végigjártam az összes beállítást Catalyst és Tévében is.
De valahogy a kép nem volt tökéletes.. több lejátszóval próbálkoztam. Erre a célra Gigabyte Brix J1900 néztem ki.Van egy MK802 IIIS de képileg kicsit talán jobb mint a pc de a lejátszás akadozik és lassan reagál.
műholdvevő is képes a média lejátszásra a kép minősége jobb de a kezelhetősége nemigazán megnyerő.
Lehet hogy egy jó alkalmazás kéne hozzá Amiko HD 8250+TV beépített médialejátszó képe a legjobb ezek közül.. Direkt erre a célra egy médialejátszó képi megjelenítése jobb mint a tv beépített lejátszója?
mede8er med600x3d nézegettem van jobb ennyiért újabb? Ha lehet ne androidos legyen... vagy jó akár hosszabb megoldásra is med600x3d? mert nem akarom évente cserélgetni... -
Ghoost1
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek médialejátszó választás szempontjából.
Ami adott:
Tp-Link wdr3600 openwrt router és ezen 2x1TB külső HDD Nas-ként működtetve, teljes GB-es vezetékes hálózat, 1 db LG smart tv és 4-5 darab mobil eszköz. A megosztás és a lejátszás hálózaton tökéletesen működik a tv-vel és a mobil eszközökkel is.
Van viszont egy régebbi samsung tv is, aminek nincs hálózati csatlakozása és a DLNA-t sem tudja. Ezen is meg kellene oldanom, hogy lehessen a nas-on lévő médiákat nézni. Először az új WD TV-re gondoltam, mivel ha bekötném a hálózatba azt pedig a tv-re, elérném a nast. Gondolkoztam még a Chromecast-ban is, de jobban húzok egy médialejátszó irányában.
Régen sok jót és rosszat is olvastam a neten a wd-ről, az újró pedig alig van valami info, viszont biztosan vannak már ettől jobb lejátszók is a piacon hasonló áron. Ebben kérnék segítséget, hogy megvegyem az új wd-t vagy valami mást keressek 30 - max.35K körül.
Előre is köszönöm mindenki segítségét[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dragon27 #42784 üzenetére
"mede8er med600x3d nézegettem van jobb ennyiért újabb?"
Szerintem megtaláltad a megfelelő lejátszót. Ár/értékben legjobb a piacon.
Van jobb is, de az inkább 90 körül fogható és ha nem akarsz 50"-nál nagyobb kijelzőt vásárolni mostanában, akkor évekig megfelelő lesz.Ja, a kép és hangminőség..... Sokkal jobb, mint a beépített lejátszóé, ráadásul szinte mindent formátumot kezel gond nélkül. (Divx a kivétel) Bár ennek eldöntése, vagy bizonyítása eléggé szubjektív, mert ki-mit vesz észre, vagy milyen képességű a megjelenítője, vagy éppen mire van igénye.
#42785) Ghoost1 : Az a WD abszolút jó választás. Ha nem akarsz feljebb menni árban, akkor nem fogsz annál jobbat találni szvsz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bigdigit
addikt
Olyan kérdésem lenne milyen asztali játékosok jönnek számításba 5 kritérium figyelembe vételével:
-normális 24p
-belső winyó
-full 3d .iso
-torrent
-kamerák által(pana)rögzített 50p felvétel lejátszásaKicsit le vagyok maradva a témában.
-
Dragon27
senior tag
válasz dgyuri0123 #42786 üzenetére
A másik lejátszó amin gondolkoztam [OpenHour Chameleon] jónak nézem ezt is.Csak a mostani MK802 IIIS androidos gépem nem nagy eresztés,. lehet jó egy android is?. Ha jól látom OpenHour is androidot használ de ezt kilehet cserélni Lubuntu-ra?
Yamaha RX-V675 elé menne a 2 lejátszó egyike a videókat,isokat egy NAS kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz Multibit #42789 üzenetére
Ma már lassúnak számító netem van és a routerem nem alkalmas torrent kliens használatára.Így marad a 48 óra seed aminél nem mindegy mennyi áram fogy közben és mennyire hangos.NAS meg sose fogott meg.Az se számít ha 2 nap alatt jön le valami csak ne fagyjon bele a cucc pár kliens 5kbs feltöltésébe.Erre így egy médiaplayer nekem tökéletesen megfelel erre a célra is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dragon27 #42788 üzenetére
Nem ismerem azt a lejátszót.
De, a 24p ill. a 23.976 szokott gondot okozni ezeknek a vasaknak, valamint a BD ISO, a BD25/50 + HD hangok kezelése. Ha van infód ezekről, akkor annak fényében dönts. A leírása alapján nem biztos, hogy kiváltana egy Med6600-at."csak a zene van"
-
veterán
válasz focvis #42569 üzenetére
2 hete kértem már tanácsot itt asztali lejátszó vásárlásához. A kadenciahelyes 24p nem igazán fontos, észre sem veszem.
Ezt találtam: WETEK play , 109 € DVB-t tunerrel. Ez a specifikációja: [link]
Ígaz csak 4.2-es Android van rajta, de talán ebből nem lesz gond.
Nem igazán értek hozzá, egy stabil lejátszót keresek buta tv-hez. (Torrent, online stream, Tarr Tv, hdd-t rákötni).
Ez jó lesz? Ahogy nézem, van hozzá OpenELEC, ezt még nem tudom, hogy mire jó, de Ti itt fontosnak tartjátok.
Vagy vegyek Raspberry P2-t?
Thx!
-
veterán
válasz djnice #42794 üzenetére
Nem voltam elég pontos: a Tarr előfizetésem 200 kilométerrel odébb van,( sima analóg kábel tv).
A Tarr mobiltv applikációt szeretném futtatni rajta. Itt pocsék minőségben jön kábeltv, ezt szeretném kiváltani az appal, illetve megspórolni a 2 előfizetésből 1-et.
Szóval, ha tuner kell, akkor itt max. a dvb-t. Nem ragaszkodom ehhez, de 10€-t megér, ha a WETEKet választom.
Amúgy OK-nek látod? Thx!
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz dgyuri0123 #42792 üzenetére
akkor marad a jól bevált gép
-
Ghoost1
csendes tag
válasz dgyuri0123 #42786 üzenetére
Szia.
Köszi a választ, akkor marad a wd -
tothgergo90
tag
Sziasztok! Új vagyok a témában, ezért hozzátok fordulnék.
Vissza olvastam jó pár oldalt itt a fórumon, de nem tudtam dűlőre jutni, hogy milyen média boxot érdemes most venni. Pipo, mede8er, m8... egyéb 5letek?
Bármilyen lehetőséget szívesen fogadnék! Köszi köszi! -
tothgergo90
tag
válasz tothgergo90 #42798 üzenetére
nem tudom... talán számít a témában valamit, de egy SONY BRAVIA KDL55W829BBU TV-hez szeretnék venni egy media box-ot.
-
Multibit
nagyúr
válasz tothgergo90 #42798 üzenetére
Azért némi információt adhatnál az elvárásaidról, lehetőségeidről!
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- trek81 károsultjai
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest