Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
Nektek is hulyesegeket ir ki a nas az LCD kijelzore?
Regebben csinaltam egy hibajegyet errol a supportnak , de letudtak egy know issue megjegyzessel.
Nekem mindenfele furcsa karakterek jelennek meg a kijelzon idonkent stb...harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
A nas altal biztositott *myasustor.com ddns host tovabbra is doglott mindenkinek?
Esetleg valaki olvasott arrol valamit, hogy tervezik e visszakapcsolni?harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Hja es szerintetek vajon mikor fogjak visszakapcsoltni a myasustor.com ddns-t?
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
-
Hyena
senior tag
ADM 4.0.4.RQO2 ( 2022-02-24 )
Change log:Fix security vulnerabilities.
-
Hyena
senior tag
válasz miller79 #2610 üzenetére
Sajnos eleg bonyolult ez, a garanciat altalaban limited warranty-nak hivjak pontosabban es a garancialevelen van deklaralva, hogy mire nem vonatkozik, tovabba azt is tartalmazza, hogy vitas keresekben melyik birosag dont ebben, szoval nemigen lehet a helyi ugyvedi irodaban pert inditani, avagy evekig kell finanszirozni a pereskedest es netan az o esetukben Taiwanba jarni mandarin nyelvu targyalasra.
Nnna persze minden (is) csak penz es kello elszantsag kerdese azaz meg lehet csinalni .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Ez most jelent, de igy, hogy gyanuba kerult fel merjem tenni?
Frissítés érhető el ehhez: Plex Media Server"ASUSTOR" szerveren jelenleg ez a verzió fut: 1.25.5.5492. 1.25.6.5577 számú kiadás elérhető. Ezt a frissítést a letöltés után manuálisan kell telepíteni. Kiadási jegyzék.
-
Hyena
senior tag
Szerencsere en (eddig) megusztam a dolgot semmi gond nem tortent.
Csak a miheztartas vegett, es a tobbiek tanulsagara...
Akik sajnos bekaptak a ransonwaret ott milyen szolgaltatasok voltak bekapcsolva? 2 lepcsos ellenorzes, ssh, mennyire volt gyenge vagy eros a jelszo?
A nason az adm defenderben kulfoldi orszagok tiltasa hasznalatban volt?
Legujabb firmware volt telepitve?
Annyit vettem eszre , hogy nem mukodik a nason az ezconnect (nem lehet az asustor szerverhez csatlakozni) illetve nem megy a myasustor.com host.
Ez mindenkinel igy van? (gondolom legalabbis)harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
válasz Ber31inger #283 üzenetére
Siman tudni fogja a wd red mivel ,hogy 1 extrem peldat mondjak meg az amugy 288 gigas BD50 iron fistnek is "csak" 56,9 Mb/s ami 57 Mbps = 7.125 MB/s a teljes adatsebessege mikozben egy wd red adatatviteli kepessege 147 MB/s ami tobb mint amit a gigabites kapcsolat lehetove tesz 1 kabelen.
A zyxel nasokat nemnagyon ismerem lehet, hogy jok, de akkor mar inkabb xpenology es hp proliant gen 8.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
válasz Ber31inger #276 üzenetére
Nemnagyon ajanlott androidon filmet nezni mivel vannak bizonyos foleg hangot erinto lejatszasi problemai. (kadencia helyesseg, hangtovabbitas...)
Amugy a shield egy eleg jo box de inkabb egy ilyen asztali mindenesnek felel meg semmit egy dedikalt medialejatszonak. (pl ha jatszani is akarsz rajta)
Mediaplayernek inkabb ajanlottak az amlogic s905x boxok libreelecel. (a dobozbol kiveve androiddal nem tul jok)
Vagy esetleg zidoo x9s, himedia q10 pro (ha mindenkepp android kell)
Esetleg valami Dune tipusu keszulek...harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
válasz Ber31inger #274 üzenetére
Igen ismerem nem rossz keszulek, attol fugg mire akarod hasznalni...
-
Hyena
senior tag
válasz Ber31inger #272 üzenetére
Az a rakoltheto osszegtol fugg.
A legjobb ar/teljesitmenyt egy amlogic s905x alapu cuccal ered el libreelecet telepitve ra.
pl egy ilyennel:
https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-M8S-PRO-Plus-Youtube-Netflix-4K-Streaming-TV-Box-386510.html
Eleg jol el vagyok latva mediaplayerrel van osszehasonlitasi alapom .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
válasz Ber31inger #269 üzenetére
A kodinak egyeltalan nem kellene szaggatni, javaslom uninstallalj minden hozza kapcsolodo appot az alabbiak szerint.
Regebben nekem is volt ilyen problemam de a supporttol kapott tanacs szerint ez megoldodott."KODI will depends on these app "xorg", "remote-center", "asustor portal" , please uninstall these 3 apps altogether ,
and then install asustor portal from ADM\App Central \Beta Apps first, and then xorg, and remote-center. try again."Termesztesen minden appnak a regi meg kompatibilis valtozatat kell hasznalni.
A Kodi helyett jelenleg egyedul az OpenPHT app az ami hasznalhato video lejatszasra HDMI kimenettel asustor lejatszon ami tulajdonkeppen egy Plex kliens , de sajnos nemigazan fejlesztik mar. (egy probat meger, de ne legyenenk hiu abrandjaid)
A magam reszerol ugy gondolom ennyi volt az asustoros videolejatszasnak azt javaslom vegyel egy asztali mediaplayert!
En mar toroltem is a kodit a nasrol ha a kesobbiekben lesz valami mas megoldas talan kiprobalom...harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
válasz LaliPapi #258 üzenetére
A Kodit buktad mivel nincs mas megoldas az x.org downgradere csak ha elotte uninstallalod az ujabbat.
Szerencsere a kodi apkt meg regebben lementettem az asustor oldalarol mikor meg elerheto volt es feltoltottem az alabbi linkre mivel mar mas is kerte.https://mega.nz/#!vw52gY5b!a3TTJkj4Avqz ... 0ABCl254_4
-
Hyena
senior tag
válasz Gawamatsu #253 üzenetére
Minden appot erint ami a nason fut esl hangot jatszik le ezert valtozott meg a soundgood app is.
A plex szerver fut a nason, de az persze nem jatszik le hangot azt a kliensek teszik.
Szerintem ezert azt nem erinti, de kiprobalni nem tudom mivel en nem frissitettem illetve visszacsinaltam a frissitest.
Ha feltetted az uj appokat, probald ki !harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Sajnos a napokban az asustor az alabbi hirt tette kozze:
Dear ASUSTOR users:
The ASUSTOR team will end maintenance and support for KODI in App Central as of March 20, 2018. Support for AiCast in Google Play will also end on the same date...
Forumokat olvasgatva illetve a nekik irt levelre jott valasz alapjan a hatterben az van , hogy egy szervezet melyet nem nevezhetnek meg beperelte, illetve perrel fenyegette oket es a tobbi hasonlo gyartot (pl qnap aki mar regebben megszuntette a Kodi tamogatast) a Dolby es a DTS hang lejatszasanak kepessegeert ami licenszhez kotott. (a kodi hiaba ingyenes)
A fentiek miatt nemregiben megjelent nehany app frissitese (pl x.org, ffmpeg, soundgood) ami megszunteti a dts es ac3 tamogatast a nason.
Amennyiben valaki meg hasznalja, hasznalni akarja a Kodit, vagy mas alkalmazast amelyben szamit dolby , dts hangra, ugy NE FRISSITSE ezen appokat mert nem lesz hang.
Ha mar megis megtette, ugy a helyzet kacifantosabb mivel az app centralban termeszetesen a regi kompatibilis appok mar nincsenek fent, a Kodit pedig vegleg toroltek, de szukseg eseten az alabbi linkrol ossze lehet szedni a szukseges cuccokat es manualisan feltelepiteni. (en megtettem legalabbis es mukodik jol)
http://appdownload.asustor.com/harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Az utobbi napokban egy eleg erdekes problemam van az asustor nasom myasustoros hostjaval.
Nemtudom mas hasznalja e myasustor ddnst de jo lenne tudni ez egyedi hiba e, vagy nektek is van mostansag ezzel problematok.
Minden rendben volt mig a het elejen meg nem valtozott az ip cimem, de azota naponta tobbszor elofordul, hogy nem tudom tavolrol elerni a keszuleket a ddns hoston keresztul.
Neztem egy tracert-et es kiderult, hogy ezekben az esetekben a hostom valamiert a regi ip-m fele routol, ambar a nas minden oraban sikeresen bekuldi az aktualis ip cimet ami hetfo ota valtozatlan.
Most szombaton is ugy nez ki a dolog, hogy ket kulonbozo ip kuzd ugyanazert a ddns cimert.
Idonkent az uj ip sikeresen atveszi az iranyitast, ilyenkor mukodik a host egy darabig, majd kesobb valamiert megis visszaall a regi ip cimre.
Marhara idegesit a dolog egyszeruen nem ertem miert tortenik ez.
Biztos, hogy a ddns szolgaltatas a ludas, mert amikor a hoston keresztul nem elerheto a nas tavolrol, akkor is be tudok lepni a helyes ip cimmel.
Az is lehet, hogy a 3.0 ADMhez kotheto a dolog, talan ez egy bug az uj rendszerben ami update utan nem derult ki, leven azota ugyanaz volt az ip cim.
Masnak esetleg hasonlo problema?
Mar irtam az asustor supportnak, de eddig meg nem valaszoltak.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
En egy AS5104T-t hasznalok (tobbek kozott) nasnak es mediaplayertnek is es tokeletesen mukodik.
Akar 1080p filmrol, akar bluray folderrol van szo.
Nekem is volt ilyen akadasos problemam nemregen (a kodi 16al soha nem volt) de jeleztem a dolgot a hivatalos supportnak es a tanacsukkal minden rendbejott es most ujra minden ok.A problemamat az alabbiak oldottak meg.
"KODI will depends on these app "xorg", "remote-center", "asustor portal" , please uninstall these 3 apps altogether ,
and then install asustor portal from ADM\App Central \Beta Apps first, and then xorg, and remote-center. try again."harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Megjelent az ADM 3.0 Beta 5 Version: ADM 3.0.0.B7Q1 Release Date: 2017-07-26
Manualis update-el tettem fel, mert a beta 4 nem jelezte , hogy van frissites.
Siman felment, hibat a beta 4ben sem talaltam, ahogy eddig ebben sem...harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
En jelenleg hasznalok egy epitett xpenology alapu 10 lemezes nast, van egy asustor nasom, vettem egy qnapot is nemolyan regen es akkor meg volt egy synology 415+ is a haztartasban. (a 415+ es a qnap kozben mar el lett adva, ambar elotte egy darabig hasznaltam a qnapot csak backupra, es persze volt HP GEN 8 alapu nas is xpenologyval)
Mindegyiknak van elonye es hatranya is, de ma mar tobbnyire az asustort hasznalom (pl mert filmet is nezek vele), az xpenology meg jo , hogy van mert sok lemez fer bele.
Valoszinuleg nem fogok mar gyari synologyt venni mert szamomra tokeletesen megfelel az xpenology pl egy hp mikroszerveren vagy eppen egy sok lemezt befogado epitett formaban.
A qnapos vilag annyira nem tetszett, bar erdekes volt kiprobalni (virtualizacioban ez a legjobb), ahogy regebben a WD megoldasat is.
Asustorbol valoszinuleg fogok majd valami ujabbat venni az 5104t utan mert tetszik a maga egyszerusege, es bejon ez a hibrid nas dolog.
Szerintem csak meg kell szokni, es az asustorra erdemes feltenni a beta allapotu adm 3at ami nekem legalabbis mukodik jol.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Ha esetleg valaki kiprobalna a 3.0as beta ADM-et akkor nyugodtan megteheti nalam legalabbis as5104en mukodik rendesen es okosabb/tetszetosebb mint a jelenleg elerheto aktualis 2.7.3 vegleges verzio.
-
Hyena
senior tag
Tegnap jelent meg frissites a beta kodi 17hez (de meg mindig beta) es egyeb updatek x.org... is jottek ki.
Ha esetleg meg nem tetted fel probald ki, hatha segit!
Egyebkent az asustor support mindig segitokesz volt eddig amikor kerdeztem toluk valamit.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
-
Hyena
senior tag
Annyira szarul hangzik ez, pedig tervezem a meglevo 5104T (amivel soha semmi baj nincsen) cserejet majd valami nagyobb teljesitmenyure pl egy uj 7es kategoriaju asustor nasra, de kezdek felni a peldadon okulva...
Nem lehet, hogy csak annak a peldanynak van valami baja es ezert instabil?harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Eleg szarul hangzik amit irsz, nekem meg soha nem volt ilyen appok nem telepulnek es ujra kell inditani problemam az AS5104T-vel.Fagyas meg vegkepp nem. Regebben volt egy QNAP TS453Prom az csinalt ilyeneket. SZoftveres problemak lehetnek ezek valoszinuleg mindket cegnel , mivel a regebbi model nem csinal ilyet.
Volt ido, hogy gondolkodtam rajta lecserelem 6204-re de mert nehany teszt szerint bizonyos dolgokban lassabb mint a meglevo igy letettem a csererol igaz, ez nem tud 4Kt.
Szerintem meg megprobalhatod feltelepiteni a tegnap megjelent uj beta Kodi 17et, (es persze hozza a beta x.orgot, es beta asustor portalt) hatha azzal jobban megy 4K lejatszas.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
Kivancsi voltam milyen lehet egy hibrid NAS es mert nem tudtam donteni, 2015 karacsonyara vasaroltam "jatszani" egy asustor es egy qnap nast a meglevo synology es epitett xpenology rendszeru nasok melle.
A qnap ts450 pro es a asustor as5104 elegge hasonlit egymasra hardverben , es meg a firmware updatek is hasonlo idopontban jelentek meg rajuk.
Az asustor akkoriban meg nem html5 alapu felulettel mukodott hanem java plugin kellett hozza es vlc plugin is pl a looksgood alkalmazashoz, de ezt mar azota javitottak. A qnapnak viszont mar akkor is html5 alapu felulete volt lehetett kitenni widgeteket (az asustornal most sem lehet) amibol a dashboard nevu nagyon tetszett.
Az asustornal 5x3 ikont lehet kitenni a kezelofeluletre a qnap ennel sokretubb (a synology is) pl konyvtarakba rendezhetoek az ikonok vannak widgetek...
A qnapnal es az asustornal van lehetoseg virtualis gepek futtatasara de az asustor ezt csak a hdmi kimeneten tudja realizalni a virtualboxal.
A qnap virtualizacioja sokkal fejlettebb es elerheto a html feluletrol is.
Torrent kliensbol asustorra van a legtobb es synologyra a legkevesebb.
A transmission kliens pl mind 3 platformra elerheto es mig a synologyn kicsit hokuszpokuszolni kell vele, manualisan atirni a letoltesi konyvtart stb addig qnapra es asustorra 1 klikk a telepites.
qbittorrent a 3 nas kozul csak asustorra van ezaltal ez a nas a leggyorsabb torrentezesre.
Az asustor nas alapbol a minimalisan szukseges appokat tartalmazza elore telepitve meg dlna szerver sincs rajta de persze utana azt telepit az ember amit akar.
Ezzel szemben a qnapon elore telepitett a rendszer reszet kepezo dlna szerver van, amivel rengeteget lehet(ett mar nincs meg igy nemtudom kijavitottak e) szivni rengetegszer lefagyott...
Osszesegeben is jellemzo volt, hogy egyes programok instabilan mukodtek qnapon mintha nem lettek volna veglegesek. Az email szervere pedig velemenyem szerint rettentoen tulkomplikalt (linux kozepfok )pl a synologyhoz kepest.
A kodi mind a qnapon mind az asustoron mukodik jol, eloszor odzkodtam a dologtol de vegul azert is vettem meg oket, hogy kiprobaljam milyen is egy medialejatszos nas, es kellemes csalodas.
Egy popcorn a410et valtottam le es mondhatom bevalt.
Az asustort a vasarlaskor rogton 4 giga ramra bovitettem, hogy ne legyen szuk keresztmetszet ez a dolog, plex szerver megy rajta torrent, kodi...
A qnapba 8 gigat tettem a virtualizacio miatt es probakepp feltelepitettem mindnefele mas rendszert pl xpenologyt, kulonbozo windowsokat....
A qnapon 4db lan csatlakozo van az asustoron csak 2 de az asustoron van toslink kimenet mig a qnapon nincs.
Mobil appok tekinteteben mindketto jol all szerintem izles dolga kinek mi jon be.
En nem mernem egyertelmuen kijelenteni, hogy synologyra van a legtobb app mivel ezt a cimet sokkalinkabb az OMV birtokolja a synology qnap asustor triumviratusbol pedig app tipus fuggo a dolog pl torrent kliensbol mint emlitettem az asustor nyer.
En vegul azert az asustort tartottam meg mert torrentben ez a legjobb, stabilan mukodik, es bar a felulete a vasarlas idejeben fapad volt a qnaphoz kepest szepen fejlodik (bar a 3.0-as ADMet melyben lesznek widgetek ikon konyvtar... igerik mar egy ideje) , tobb garancia van ra, tobb kamera licensz (amit nem hasznalok) es egyebkent olcsobb is volt a masiknal. (ez most jo hulye indok mert azt is megvettem, de akkor is )harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
A gyari download station nem túl fürge és mivel a torrentezes sebessege nagyban múlik a kliens programon ezért sokkal inkább erdemes a qbittorrent klienst használni. Azzal gigabites DIGI neten akár 100 MB/sec sebesség is elérhető bár inkább 60-80 az általános.
-
Hyena
senior tag
Nekem is van egy Asustor AS5104T nasom (is) synology-k utan/melle vettem egy qnap ts 451 proval egyszerre.
A qnap nincs mar meg synology ds415 szinten ment a haztol nekem bejott az asustor.
Torrentezesre ez a leggyorsabbharley-davidson-nyiregyhaza.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest