-
IT café
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gawamatsu
Topikgazda
Már tudom, hogy a több kameralicensznek akkor lenne értelme, ha működne az SC.
Mióta az első problémák jelentkeztek (kapcsolat stabilitás), dobtam és mivel a kamera tud FTP kezelést, ment azzal. Titkosítva, külön jelszavazva, sőt a kamerák saját appja is müxik interneten keresztül, így ráadásul az Ez-Connectes sebezhetőség (ami már nincs) sem érint, mert az sincs bekapcsolva.Asustor supporttal a folder tartalom időszakos törlése is megoldott lett, ugyan nem olyan szépen, mint az SC tudta kezelni a tárhelyet (foglalt hely/dátum), de x naponta full törli a rögzítéseket. Az lenne a szép, ha be tudnám állítani anapi törlést az x napos állományokra, de annyira nem érdekel.
-
válasz
Gawamatsu #3996 üzenetére
Ez a Surveillance Center szerintem is valami egészen orbitálisan silány egy program. Mondhatnám, hogy azért fáj ez, mert részben a négy kameralicenc miatt döntöttem az Asustor mellett, de nem mondom, mert egyrészt nagyon bevált maga az eszköz, másrészt akkor sem használnám a Surveillance Centert, ha működne. Mint kiderült, a Reolink kameráim remekül elintézik a felvételvezérlést.
MaCS
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gawamatsu #3996 üzenetére
Ez a NAS-ommal szembeni egyik, ha nem a legnagyobb kritika, hogy nem kezel jól kamerákat, de úgy az egész rendszer együttesen hagy kívánni valót maga után, holott pont azzal is hirdeti magát, hogy a konkurensnél több kamerát tud kezelni ingyen..
Pedig a döntésnél még ezt mint pozitívumot írtam fel, hogy nem kell külön NVR, mert ez azt is le tudja kezelni, tévedtem.. -
Gawamatsu
Topikgazda
Ezt láttam valahol, de a nagy kérdés, hogy egy fos alkalmazást (Surveillance Center) egyáltalán minek frissítenek megszüntetés helyett.
A kameráim, amik 5 éve ugyanazok és amiket az elején látoot és kezelt, azok most már nem működnek vele. Sa natív, se ONVIF módban, holott a kompatibilis eszközök listáján a mai napig ott vannak. -
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
AS5404T NAS
Jó kis videó. -
ropi23
csendes tag
Na fejlemény van a kis Ebay-es vásárlásommal. Felvettem a kapcsolatot az Ebay-es. Ők rendezték a vissza szállítását. Kedden adtam fel pénteken kint volt náluk. Éjszaka jött az email, hogy küldik vissza a pénzem. Hála ég ebből most jól jöttem ki de legközelebb nagyon oda kell figyelnem.
Jövő héten inkább megrendeltem itthonról a Gen 2-es verziót eredetileg úgy is azt szerettem volna! -
donat_sz
senior tag
köszi!
-
Sly189
senior tag
https://prohardver.hu/hir/komoly_sebezhetosegre_figyelmeztet_az_asustor.html
Ha volt akkor elnézést
-
belashx
senior tag
válasz
MaCS_70 #3985 üzenetére
Köszönöm, de hajnalban megoldottam.
Szerintem tudom is, mi volt a baj.Amikor kiválasztom, hogy milyen rendszert telepítek (Linux, 64 bit), aztán még változtatok paramétert a Settings-ben, akkor mindig visszaugrik Linux, 32 bit-re. Ha csak ezt változtatom, akkor úgy marad. A 64 bites rendszer pedig persze, hogy nem fut a 32 bitesen.
Szóval minden pöpec, csak mentésem nem volt a régiről, de sebaj, legalább gyakorlom a HA használatát. -
belashx
senior tag
válasz
MaCS_70 #3983 üzenetére
Neked is csak ennyi jelent meg?
Az előbb 1x sikerült működésre bírnom egy szűz rendszert, amin felbuzdulva, megpróbáltam a régit elindítani. Na azóta egyik VM se megy, pedig már vagy 20x hozzáadtam, mindenféle opciókat, minden kombinációban kapcsolgatva.Mára befejezem, mert végem van.
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Picit Off-os téma, de talán elfér, mivel nem találtam élő topikot.
Asustor NASon fut a Home Assistant egy VirtualBoxban. Vagyis futna, de nem.
Eddig minden rendben volt vele, ma viszont valamiért úgy gondoltam, hogy újraindítom a HA-t. Sajnos nem indult el, de el se jutott odáig, hogy próbálkozzon, mivel csak a VB Shell-je jön be.
Próbáltam régi, és új verziójú HA-t elindítani(vdi fájl), de ugyanaz van.
Leszedtem a VirtualBox-ot, visszatettem, de ugyanaz a helyzet,.
A NAS utoljára 01.22-én frissült, azóta nem volt vele gond.Ma csináltam egy kis helyet a NAS-on, de ilyesmihez nem nyúltam, de mivel volt VB reinstall nem is lehet gond, nem?
Valaki tudna adni támpontot, merre induljak el? (Win11 alól futtatva a VB-ot simán műxik.) -
donat_sz
senior tag
Én újra csak a hálózati mappát (vagy a vpn-en keresztül hálózati mappát) tudnám ilyenre is ajánlani
-
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #3979 üzenetére
Nekem megy. Igaz van DDNS-em.
-
ugyes
senior tag
válasz
Samanbacsii #3977 üzenetére
Használhatod a Share linket is, akár feltöltésre is. Az adott fájlt vagy mappát (vagy mappákat) beteszed ide, teszel rá jelszót. Létrehoz egy linket és erre kattintva pont olyan, "mintha" Google drive-ból töltenél le. Arra figyelj, hogy milyen útvonalon keresztül adja a linket (pl. ezconnect vagy lokál hálózat), mert csak azon keresztül éred majd el. Sajnos a létrehozáskor nem tudod ezeket megadni, a Share Link Managerben tudod majd módosítani (alapártelmezetten nekem az ezconnectet adja).
-
Samanbacsii
őstag
Na... Most olvastam az összefoglalót, gyakorlatilag minden úgy van beállítva ahogy nem kellene.
Fenti kérdésemhez annyit, hogy a NASról töltenék PC-re interneten keresztül.
... Közben le is töröltem az EZconnectet.
[ Szerkesztve ]
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
EZ Connect-en keresztül File managerrel töltenék le 3-6Gb méretű fájlokat de folyton megszakad, nem tudom folytatni a letöltést mindig újra kell kezdeni de megszakad ismét. Mit javasoltok a folyamatos letöltéshez? AS6302T -
paler
aktív tag
válasz
donat_sz #3971 üzenetére
Szia!
Ahogy tegnap este is írtam, végül is nem kellett a szolgáltató, sem a jelszóhoz (kis trükkel láthatóvá lehetet varázsolni az eszközön) sem pedig a Ppoe passtrought-hoz. Trükkje annyi, hogy a HG8245H LAN1-es portjába kell bekötni a router wan portját, és ha megvan a user/pass kombód, azt beírod a saját routered WAN moduljába. Ekkor a HG8245H automatikusan bridge módba kapcsolja át magát, és innentől kezdve a routered kapja a külső IP címet.
Sikerült az openVPN-t is működésre bírnom a laptopomon és a mobilomon is. A következő lépés pedig az, hogy a többi családtagnak is csináljak külön-külön saját VPN hozzáférést a NAS-hoz.
Természetesen hogy semmi se legyen egyszerű, a mobilappos klienssel is kínlódnom kellett, mire megtaláltam a megoldást arra hogyan tudom megetetni vele a .ovpn profilt.[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #3970 üzenetére
Fent van a tv-n is a Kodi, de nem használom. Ott pl. nem megy a kadenciahelyes lejátszás, ill. sokkal pörgősebben műxik a box, és az összes DV formátumot(FEL,MEL) úgy jeleníti meg, ahogy azt kitalálták, így nem is feszülök ezen a hang dolgon, főleg, hogy tv-műsorokat sem nézek.
-
paler
aktív tag
válasz
belashx #3967 üzenetére
Már minden tiszta, nem lesz itt gond. A jelszót is ki tudtam olvasni (kis trükkel
) a HG8245H-ból. Teljesen képbe kerültem...szóval no para
Holnaptól Bridge módba lesz a HG8245H, és az Asus fog direktbe kapcsolódni a nethez.
De a te linked segítségével fogtam szimatot, tehát még1x köszönöm az útbaigazítást
És onnantól már remélhetőleg nem lesz probléma a VPN kapcsolat sem....[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz
belashx #3965 üzenetére
Ohhh, kezd tisztulni a téma...ezzel a linkkel sokat segítettél
A felhasználói nevet meg is találtam a szerződésbe, de jelszót nem találtam.
De eszerint a hsz-ás szerint a felhasználói név lesz egybe a jelszó is:
A felhasználónevet ki lehet csítelni a sima kapcsolatból (telekom esetén valaki@telekomvalami.hu az user, a jelszó pedig a valaki lesz).
Holnap a leírtak alapján ki is próbálom, hogy működik-e a dolog nálam is. -
belashx
senior tag
A fenti oldal szerint nem kell külön beállítani a PPOE Passtrough-t, max kitörölni a felhasználó név/jelszó párost, és azt beállítani a routered megfelelő menüpontjában.
Gondolom a szerzödésedben le van írva a felhasználó/jelszó páros. Ha bizonytalan vagy, hívd fel a szplgáltatót, segítenek.
-
paler
aktív tag
válasz
donat_sz #3955 üzenetére
Az első amit tisztáznék, hogy nat-tolva vagy-e!
Nat-olva nem vagyok, mivel ugyanaz a IP cím jelenik meg a https://www.whatsmyip.org/-on mint a HG8245H „GPOT” WAN menüjébe.Harmadik, amire részben belashx is utalt, hogy ppoe passthrough van?
Na ezt a funkciót nem találom a szolgáltató eszközébe.
Viszont ami érdekes, hogy a használati utasításba így néz ki a készülék WAN menüje:viszont a készülékembe csak ennyi érhető el:
Tehát PPPoE-be nem tudom átállítani az eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz
donat_sz #3949 üzenetére
Én ezt használom: Torrent Control [link]
Jobb klikk - helyi menüben megjelenik a Torrent Control -> Add torrent. Be van állítva, azonnal el is indul a letöltés.
Eszköztárra kitettem az ikonját, így a torrenteket is elérem, tudom eszközölni.
Régebben is szó volt róla:
Ide egy pipa - "Hitelesítés mellőzése a fehérlistára tett IP alhálózatokban lévő klienseknél"[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #3961 üzenetére
Elvileg azért jobb a qBit, mert nem egy szálat terhel, mint a Transmission.
Androidos tv nálam is adott, de nem tudom rákötni a hifire(egyszerűen), ezért az Ugoos-ról mennek a filmek, YT.
Bocs, Plex Kodi Connect. A Plexet használja a filmadatok betöltéséhez, mit néztél, mit nem, hol tartasz a filmekben ,ha nem értél a végére. Pont, mintha a Kodi egy Plex kliens lenne.
Nem tudom, mi a gondja a Kodinak, de majd lehet rászánom magam, és utánajárok. -
donat_sz
senior tag
válasz
belashx #3957 üzenetére
Nálam 3 hdd van raid 5-ben, így a hdd nem jellemző, hogy szűk keresztmetszet lenne. A native-t még nem próbáltam nagyobb terhelés mellett, majd adok neki egy esélyt és figyelem, mennyire fogja meg a HW-t a terhelése.
Igen, én most a Maven féle Kodit használom pár hete, egyelőre úgy tűnik nincs vele gond (nekem a TV alapból Androidos, egyik fő ok ez volt, hogy így a családi videózás teljesen más élmény és nagyon kényelmes, ezt könnyen kezeli mindenki már a családból).
PKC? ezt nem ugrik be mi lehet. -
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #3955 üzenetére
Ha fullon megy a qBit, kb. az egész NAS használhatatlanul lassú, az biztos. Persze ennek a HDD is oka. Transmission (és a gyári) elég fapados emlékeim szerint, és nem tudtam vele kihasználni az 1Gb előnyét. Na nem használok RSS-t nincsenek figyelt könyvtárak beállítva, de mindennek a helyét letöltéskor választom ki, kategóriát állítok be, sorrendben töltök le. Szerintem a routeremen is ez volt anno(meg előtte rtorrent), és ott is jobban működött, mint a DM.
Mivel nincs Plex Passom, LAN-on kívül nem megy a filmezés, így kíváncsi voltam rá, de nem jött be, hogy finoman fogalmazzak. Próbálkoztam egy ideig a Maven-féle KODI-val, de az hol lejátszotta a filmeket, hol csak karikázott a lejátszásra nyomva. Már a sima(Nexus?) is támogatja a DV, ami fontos számomra, de az is ugyanazt csinálja, pedig nem sok addonom van. Lehet a PKC kavar be neki? Ami miatt mégis jobban szeretem a Kodit, az az állítható downmix hangerő. Nincs 5.1, csak egy tisztességes sztereó, és ugye néha halk a beszéd. Amúgy egy Ugoos AM6-ot használok, amin - ha minden kötél szakad - van CoreElec is, de tököm indítgatja mindig azt, ha filmezni szeretnék. Asszonypajtás a másik oka, hogy nem azt használom.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Igen, beállítottam a képen látható menübe a port forwandingot (UDP port 1194).
Ez nem saját kép:
Ezen leírás alapján pedig az Asus routerbe beállítottam a VPN szervert, letöltöttem a client.ovpn, amit behúztam mobilon a openVPN connect alkalmazásba. Természetesen beállítottam WAN DDNS-t is(valami.asuscomm.com). -
donat_sz
senior tag
Az első amit tisztáznék, hogy nat-tolva vagy-e! legutóbb engem is visszarktak, eltelt némi idő mire leesett- > üf ->eszköz restart és pár perc múlva meg is oldódott és ment a vpn.
Második kérdés AiRLAC-cal egyetértésben, hogy port van-e nyitva (és ha igen jó helyre mutat-e!)
Harmadik, amire részben belashx is utalt, hogy ppoe passthrough van? ha nincs én biztos, hogy inkább az ASUS-ra bíznám a feladatokat, mint a szolgáltatói eszközre!
@#3954 belashx egyetértek, van erőforrás tartalék, de anno mikor használtam a qbit-et (még nem a nativet), akkor egy egy szálon meg tudta rántani a gépet és pl a sok ADM figyelmeztetés is zavaró volt, hogy 90% feletti CPU terhelés (egy szálon többnyire). Ehhez képest a trnasmission lassabb, lényegesen kevesebb erőforrást igényelt de kényelmesebb számomra a gui-ja és hát az ott elérhető sebesség is elegendő volt 9x%-ban.
másik kérdés, Plex mellé miért kell párhuzamosan a jelly?
mondjuk én plexet se használokkodi@android tv részemről szintén főleg kényelmi okokból jobb és amióta egy német módozattal tud DoVI-t is azóta meg pláne nincs több kérdésem
-
belashx
senior tag
Azt leírhatnád, hogy a DHCP melyik eszközön megy, mert számomra nem derült ki. Nem mintha ebben tudnék segíteni(sose volt dolgom OVPN-nel). :)
qBittorrent sokkal jobb szerintem. A gyári alkalmazás Transmission alapú, lassabb letöltés érhető el vele.
Erőforrasok miatt ne aggódj, elég jó vas van a NASodban.
Nálam 5202T van, és fut rajta a Portainer pár konténerrel, megy a Plex, Jellyfin, VirtualBoxban fut egy Home Assistant OS. Mondjuk memóriával el vagyok látva(10GB).[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Az EZconnect kapcsolat jelenleg mennyire tartjátok biztonságosnak? Esetleg mit kellene módosítanom ahhoz, hogy biztonságosabbá tegyem?
Csak azért kérdezem, mert az openVPN beállításával jelenleg még szívok, mivel a szolgáltatói (Telekom: HG8245H „GPOT”) eszközön keresztül nem tudtam működésre bírni a VPN kapcsolatot.
Esetleg a VPN csatorna beállításába valaki tud nekem segíteni megköszönöm. Jelenleg úgy gondolom hogy a GPOT -> Asus router között lehet a gond.
Jelenleg nálam a topológia a következő: Internet -> Telekom: HG8245H „GPOT”) -> Asus Router RT-AX55(VPN szerver) -> Belső hálózat (NAS, PC-k, Mobilok, HTPC stb.)
Megjegyzés: a munkahelyemre jelenleg openVPN kliensen keresztül csatlakozom, tehát maga az openVPN nem teljesen ismeretlen számomra.
A Download Centernél letöltési sebességbe jobb a qBittorrent klienst? Mert ha nincs nagy különbség a kettő között akkor inkább a natív alkalmazását használom a dockeressel szembe, a hardveres erőforrások miatt (NAS-om AS6302T).
Illetve ti az ADM frissítését automatikusra állítjátok, vagy manuálisan hagyjátok, és ti frissítitek amikor jónak találjátok?
[ Szerkesztve ]
-
donat_sz
senior tag
köszi srácok
mivel leszedtem korábban, így egyszerűbb volt, hogy újra rakom, frissítés előtt jelszó csere és utána frissítés és így működik is. (miért is nem próbáltam ezt ki délután)
pár év transmission után kíváncsi leszek milyen most a qbit.
Illetve arra mi most a jól bevált megoldás, hogy pc-n ha letöltök egy torrent filet, akkor a qbitben automatikusan elinduljon a letöltés? azt sose kedveltem régen, hogy a böngészőben nyitott ablakon keresztül betöltöm a torrentet.
Transmissionnél a gui-val megvan a hozzárendelés és a böngészős letöltés után az automata futtatás segít. -
norba69
senior tag
válasz
donat_sz #3945 üzenetére
/volume1/.@plugins/AppCentral/qbittorrent-native/home/.config/qBittorrent/qbittorrent.conf
itt írd be:
WebUI\Password_PBKDF2="@ByteArray(ARQ77eY1NUZaQsuDHbIMCA==:0WMRkYTUWVT9wVvdDtHAjU9b3b7uB8NR1Gur2hmQCvCDpm39Q+PsJRJPaCU51dEiz+dTzh8qbPsL8WkFljQYFQ==)"Ezzel megy az adminadmin, majd változtasd meg.
-
belashx
senior tag
válasz
donat_sz #3945 üzenetére
Nálam még régebbi verzió van, ill. b
még régebben beállítottam, hogy bizonyos IP-címekről elérve nem kér felhasz/jelszó párost.
A mellékelt kép szerint a kontéter naplófájlában megtalálható a generált jelszó.Biztos, ami biztos, átírtam a jelszavam, hogy ne lepődjek meg a frissítés után. :)
[ Szerkesztve ]
-
Zuglói
tag
Köszönöm a segítségeteket, most a hétvégén próbálkozom, max használom továbbra is, ami van.
-
Watchtower tudja az összes konténert automatikusan frissíteni ha kell.
-
belashx
senior tag
válasz
belashx #3937 üzenetére
Bocs az előbbi dupláért.
Ha rámész a Duplicate/edit -re, akkor ott tudod módosítani a portokat. Nem vagyok szaki, szóval nem tudom, ennyi elég-e hozzá, de nálam úgy van, ahogy a képen. Ha megvagy a beállítással, akkor Deploy the Container gombra bökve készen is vagy.
A qBittorrentet pedig NAS_IPcíme:18181 címen érem el.
alap felhasználó/jelszó páros: admin/adminadmin
[kép][ Szerkesztve ]
-
-
donat_sz
senior tag
ahogy belashx írta, kéne legyen Duplicate/Edit gomb ha képen lévő "name" oszlopban a qbitre klikkelsz.
ott lehet finom hangolnod kéne a változóknál vagy a hálózatnál. Nekem most vagy saját macvlanos vagy host-on futó konténerem van olyan ami virtuális alhálózotan (mert felteszem a 172.17.0.2 az lesz) olyan nincs.
ahhoz hogy a nas saját ip címén fusson és ne egy virtuális alhálózatra irányítson át mint nálad a host opciót kell a hálózatnál választani. -
Zuglói
tag
válasz
belashx #3933 üzenetére
Ott van kettő is, az egyik nativan felmegy, semmi külön igénye nincs. A másikhoz docker portainer is kell, de azt én nem tudom frissíteni, csak aki "gondozza" az alkalmazást, viszont ez nem túl gyakran történik meg. Ezért gondoltam, hogy a docker.io -ból rakok fel egyet, és azt naprakészen tudom tartani.
-
belashx
senior tag
Az alkalmazasboltban nem látsz qBittorrentet? Nem tudom, milyen NAS-od van, de én simán onnan telepítettem. Feltette magának a Portainert is, ha jól rémlik, de már 3 éve volt, franc se emlékszik pontosan.
Ott a Published portnál nem kéne portoknak lennnie?
Tudod szerkeszteni a konténert a Duplicate/edit pontra bökve, lehet ott kéne matatnod, ill. Portforwardot(port nyitás) megcsinálni a routerben.
-
Zuglói
tag
A qbittorentet használnám, dockerrel telepítettem, a nas felületén nem látszik, csak innen gondolom, hogy fut:
qbittorrent-docker -
Zuglói
tag
Sziasztok,
telepítettem a portainer.io-ból a linuxserver-bittorentet, a container lista szerint fut, a logban irja, hogy:
"Connection to localhost (127.0.0.1) 8080 port [tcp/http-alt] succeeded! "
Ennek elenére a böngészőből nem lehet megnyitni a webui-t, a kapcsolodás sikertelen üzenetet kapom.
Hálózaton belül, a nas ip címével, több böngészővel próbálva sem javult a helyzet.
Mit kellene még beállítani? -
ropi23
csendes tag
Köszi akkor rendelek egyet.
Neked is köszönöm donat_sz a tanácsot.
Próbálok majd a hivatalos szervizzel is kapcsolatba lépni. Bár az elérhetőségüket még nem találtam meg bár lehet az idegesség miatt nem látom.
Azért írok az ebay-es eladónak is, főleg, hogy arról nem volt szó, hogy a rajta lévő matrica is félig el lett távolítva.
Szerintem hamarosan jelentkezek még. -
Gawamatsu
Topikgazda
Ahogy mondod, az eredeti kiírásból szemezgetve
Állapot: For parts or not working: An item that does not function as intended and is not fully operational. This includes items that are defective in ways that render them difficult to use, items that require service or repair, or items missing essential components. See the seller’s listing for full details
Sale Terms
Sold As Is: Please note that this item is being sold 'as is'. While it appears like new, its functionality has not been fully tested, and therefore, it is not guaranteed to work. No cancellations upon placing the order.
Ideal for Tech Enthusiasts: This network storage unit could be a great find for tech enthusiasts or professionals who are capable of testing and potentially servicing the device if needed.
De, hogy semelyik adaptere se menjen...Asustor-nál USB-C-s adapter ajánlgatnak $59-ért, de ezen nincs C-port, szóval sima USB-A-s LAN adapterrel érdemes megpróbálni, ha van.
-
donat_sz
senior tag
csak idézni tudom önmagam:
a lila az a 2.5GB-es csatlakozást jelentené a felhasználói szerint (19-20. oldal)
nem akarlak elkeseríteni, de az én nas-om egészen taiwanig repült a javítás alatt.. ha pedig AiRLAC-nak igaza van és hibás termékként vetted, akkor ez jó eséllyel a te költséged lesz.. de a jó oldalát nézed, akkor egy javítható terméket vettél, amit a hazai képviselet meg is tud oldani.
-
ropi23
csendes tag
válasz
donat_sz #3916 üzenetére
igen jól látod lilán világit. néztem én is a kézikönyvet de erre nem igazán tért ki.
amúgy mit kellene látnom ha rá kötöm esetleg egy tv-re vagy monitorra?
indításnál be jön egy képernyő aztán a bal felső sarokban egy cursor villog de semmi mást nem tudok csinálni.
annyira nem aggódok mert jelzem az eladónak és vissza küldöm, hogy adja el alkatrésznek mert így használhatatlan levél nehezék. -
donat_sz
senior tag
jól látom lila a hálózati visszajelző led a kezdőlapon? az akkor is így világít, mikor nincs bedugva a hálókábel?
ha igen, kezdenék aggódni, nekem a hálózati panel ment tönkre még gari időn belül a és az ilyen hiba jelenséget produkált.ugyebár a lila az a 2.5GB-es csatlakozást jelentené a felhasználói szerint (19-20. oldal)
-
ropi23
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre szorulnék.
Sikerült jó áron (eBay árverés) szereznem egy AS5304T NAS-t.
Bekapcsolás után egy hosszú beep jelzés jön de utána olvastam az normális jelenség. Viszont a problémám a következő lenne. Nem látja a hálózat a NAS-t olyan mintha a háló kártya nem működne benne. Több kábellel is próbáltam semmi reakció se a routerral, se a géppel közvetlenül össze kötve.
Valami tanács vagy kezdjek gondolkozni a vissza küldésen?
Esetleg vegyem fel a kapcsolatot a szervizzel hátha javítható és még így is jól járok ha meg tartom?
Köszönök előre is minden segítséget.
Tettem fel 2 képet az állapot jelzőkről is. [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Stealth #3908 üzenetére
NEm tom, a Plex lehet még nem készült fel rá.
De inkább az lehetett a baj, hogy az IPv6-ra állítással együtt le lett tiltva a Port Forward és nem is látszott semmilyen módon, míg az IPv4 vissza nem tért.
Az is lehet - nem tudom -, hogy v6-ról nincs v4 felé port forvard. Fogalmam sincs, nem hálózatos IT-s vagyok -
Stealth
senior tag
-
válasz
Gawamatsu #3906 üzenetére
Nekem pontosan három napra és öt telefonos győzködésre volt szükségem ahhoz, hogy visszakapjam azt az eredeti állapotot, amelyet a kérdezésem és tájékoztatásom nélkül változtattak meg, mivel a szerződéshosszabbításkor szerintük minden alapállapotra kell visszaállítani.
MaCS
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nálam PleX külső hozzáférés probléma volt.
De nem a frissítés miatt, hanem a Vodafone miatt. Szerződés módosítás után IPv6-ot tettek a modemre amivel elérhetetlenné tették a modemben a Port Forward opciót.
Telefonos ügyf.szolg visszarakta IPv4-re és így jó. Mondjuk az EZ-Connect még mindig nem megy, mert az EZ-Router feature-t elvesztette valamiért hónapokkal ezelőtt. -
Stealth
senior tag
Most frissült a nano alkalmazás.
Terminálos szövegszerkesztő, ajánlom a vi helyett. Nekem sokkal kezesebb, eddig nem indult el.
Mondjuk frissítés után se indul el.
nano: error while loading shared libraries: libncursesw.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory -
ugyes
senior tag
válasz
MaCS_70 #3902 üzenetére
A Calibre sehonnan. Ha van letöltési helyekhez hozzáférésed, akkor egy újabb alkalmazás on (pl. Jackett) keresztül a keresők/menedzser programok vezénylésével megkeresik, átadják pl. a Transmissionnak, ami letölti. A többi ua, mint a filmek/sorozatok esetében. Ha többet szeretnél tudni a működésről+Calibre integrációról, akkor ezt és ezt ajánlom. az alkalmazások többsége megvan az App Central-ban
.
-
ugyes
senior tag
válasz
MaCS_70 #3900 üzenetére
Nekem van rá speciális okom (külön adatbázis szakkönyveknek).
Egyébként a könyvek Plex-szerű kezelése miatt teszik fel. A könyvekhez is van *arr alkalmazás vagy a LazyLibrarian helyette.
Ha akarsz egy könyvet, akkor beírod a megfelelő alkalmazásba, megkeresi, átadja letöltő alkalmazásnak, amelynek a vége a CalibreUpload könyvtár. Ami ebbe bekerül, azt a Calibre automatikusan feldolgozza (lehet adatkiegészítést is automatizálni, én kézzel csinálom), majd a Calibre adatbázisra épített Calibre Web-en szépen nézed, konvertálod, letöltöd, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Autós topik
- Hobby rádiós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest