Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz csixy #7648 üzenetére

Ezt nem értem, mi ezen a jó. Ez még mindig nem natív linuxos XnView, hanem még mindig windowsos-Wine-os IrfanView. Így nincs értelme Linuxot használni. Pedig Linuxra is van számos jó képnéző és editor, feh, ImageMagick csomag display parancsa, GwenView, XnView, stb. Én régen még KDE-s korszakomban XnView-t és GwenView-t használtam, most jelenleg imv-t használok képnézésre, és ImageMagick csomag convert parancsát terminálból felparaméterezve képkonvertálásokra, az ImageMagick display parancsát fontok megjelenítésére. De az ImageMagick display még háttérképkezelőnek is jó, ha épp nem bugzik vele a kompozitor.

Így nem fogsz fejlődni, ha állandóan leragadsz a windowsos gondolkodásmódnál és windowsos programoknál. Pedig utóbbiaknak is szokott lenni mindig natív linuxos klónja, Notepad++-nak notepadqq, Winamp-nak QMMP vagy Audacious, foobar2000 helyett deadbeef, Total Commander helyett Double Commander, stb.. Gyakran segítenek ezek megtalálásában az alternativeto.net és hasonló oldalak, PH Linux programok topik, stb..

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák