- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz DeFranco #15398 üzenetére
nálunk a gyerek nagyon éli, hogy az én autómban elöl is van isofix, így ott ülhet és kilát
és ne legyünk álszentek, amennyiszer egy gyerekre ránézek annyiszor egy felnőttre is.... attól még, hogy néha félre pillantok az lehet a pirosnál állva is, vagy a dugóban araszolva, nem csak 160-nál az autópályán (a németen, nyilván) vagy a Hungárián a középső sávban 70-nél.
védve egyébként "csak" a frontális ütközések ellen van jobban hátul, egy oldal ütközés esetén nekem pl több légzsák (és merevítés) van elöl, mint hátul“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
veterán
válasz f4lcon #15402 üzenetére
Plusz, nálunk három ajtó van csak, tehát ha ne adja az ég, gond van, hátulról sokkal nehezebb lenne kiszedni, mint elölről. De ne legyen gond soha, azt kívánom magamnak és mindenki másnak is.
A tanácsokat ettől függetlenül megfogadom, kipróbáljuk majd így is, úgy is, mivel első gyermek, ez lesz az alfa-teszt!
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
2 éves nálunk a kölök, és jön a kistesó, karácsonykor fog születni, hurrá
Viszont a kérdés: hogyan "készítettétek fel" a gyereket a kistesó érkezésére? Nyilván az alapok megvannak (bevonni a folyamatba, sokat mesélni, "ott van anya pocakjában a kistesó", "szeretni fogunk mindig", stbstb). Sokkal inkább az érdekel, hogy van-e pl olyan jó mesekönyv, ami tetszett nektek/bevált?
Most kezd beszélni a fiam (egyszerű mondatok már mennek), szóval fullos beszélgetések még nem fognak menni, ezért gondoltam mesére.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
DeFranco
nagyúr
válasz f4lcon #15402 üzenetére
én is ültetem előre a gyereket kb. 5 éves kora óta, de csak akkor ha rövid és ismert távra megyünk városon belül
de ő már 6 éves én meg lassan baltaarcú apuvá érek, így én függetleníteni tudom magam attól hogy mit variál Elnök úr a jobb egyben. kezdő kismama nem biztos hogy ugyanígy reagálna.
-
updog
őstag
válasz Ezekiell #15404 üzenetére
Gratula!
Mint mindenre IS, biztos van erre megfelelő bogyóundbabóca vagy Annapetigergő, azt nem tudom (gyors google után: van ), nálunk tök véletlenül a Sehány éves kislány került elő, még feleségem gyerekkorából maradt, mama mutatta, nagyon tetszett a tökinek (a könyv korából adódóan kicsit explicitebb, de szerintem jó).
Nálunk hasonló volt a szitu, nem sokkal a töki 2. szülinapja után kezdett újra gömbölyödni a pocak, nem volt nagy sztori, a pocakot előbb-utóbb amúgy is észreveszi úgyhogy mondani kell valamit rá (nyilván a szintjének megfelelően az igazságot, hogy ott van bent a baba, azért van ott hogy biztonságban legyen amíg akkora nem lesz hogy majd kibújhasson, te is anya pocakjából jöttél stb.). De ezen, meg az említett könyvön kívül semmi különleges felkészülés nem volt, szépen bevezettük a hétköznapokba hogy lesz tesó és tök természetesnek vettük, ha kérdezett válaszoltunk, segített pakolászni a kisruhákat, ilyesmi.
Annyi trükk volt hogy amikor hazajöttünk a kórházból, a nagyobb itthon várt mamáékkal és ő is adott egy ajándékot a picinek, és a pici is "hozott" neki ajándékot. Azóta is mindig elmondja róla hogy azt tőle kapta
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ezekiell
veterán
Köszi!
Az Annapetigergővel befürödtünk, pont ezért kérdeztem Nagyon cuki a tesós mesekönyv, tényleg - leszámítva, hogy bonyolultak a mesék, és nagyon sok a "filler", az egyik mese konkrétan fele arról szól, hogy apa és anya hogy váltak el, és hogy lett mindenki depressziós. Hát, kösz.... A Bogyóbabócát/Sehányéves kislányt meglesem.
Ez az ajándék jó ötlet, köszi!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
winery
aktív tag
Nálunk ami szerintem sokat segített, hogy megmondtam aki jön látogatni a babát ,annak első körben ne a picihez vezessen az útja ,hanem a nagyobbal tessék foglalkozni.
Hiszen a nagyobb már tudja mi a vendég és ő volt eddig a középpontban. Picinek meg meg mindegy mikor nézegetik .
Ajándék nálunk is volt :)
-
Drughi
addikt
Üdv,
Sport babakocsit, ami minél kisebbre összecsukható tudnátok ajánlani.
Valami masszívabb kellene azért, nagy a legény -
veterán
Sziasztok!
Kiságyban jó lehet ez az Alzás, vagy van kontra ajánlat? Pelenkázó nem szükséges, de nem is kizáró ok.
-
-
addikt
válasz Drughi #15411 üzenetére
mi Cosatto Woosh 2-t vettünk (Fika* Forest színben ) legfőképp azért, mert 25 kilóig van jóváhagyva
azért nem szeretem, mert csak az első kereke forog körbe, a hátsó fix így nem könnyű egy kézzel irányítani, minden más tekintetben tökéletes
* a fika egyébként svédül kávét jelent“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
benjoe1
aktív tag
Kismama ruhákat hol érdemes nézni, honnan érdemes rendelni? Páromnak kellene, mert már nagyobbodik a pocak.
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
tildy
nagyúr
válasz Drughi #15411 üzenetére
Babyzen yoyo 2. Nalunk a yoyo a 3. gyereket szolgálja ki, kettőt születésétől kezdve . Befér meg a repülő felső csomagtartó rekeszébe is.A yoyo2 22 kg-ig jó .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
addikt
orrszívásra tényleg annyira jó a Nosiboo mint amilyen a marketingje? sima házgyári orrszi-porszink van, de a gyerek már a látványától retteg, és képtelenség leszorítani (nem is akarnám, csak még nagyobb traumát élne meg).
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
6030D
Ármester
válasz f4lcon #15419 üzenetére
Nekünk elektromos van, teljesen jó. Nem kell előszedni a porszívót és nem is olyan hangos, így nem ijed meg az amúgy is nyűgös gyerek (meg a szomszédok éjjel). Sterimar meg mindegyikhez kell/ajánlott. Utazáskor is könnyen szállítható/használható.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
most először beteg a gyerek, másfél évesen eddig nem jött elő, hogy kellene orrot szívni (vagy bármilyen egyéb gyógyszert adni) így nekünk is fura szülőként, hogy mi történik
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
válasz f4lcon #15423 üzenetére
attól nem fog a gyerek konyhakéssel kergetni 15 év múlva, hogy hatékonyan kiszívjátok az orrát a lakossági orrszívóval.
nálunk az vált be, hogy előre elmondtuk, hogy mi fog történni, ki fogjuk szívni az orrát, előtte be fogunk fújni tengervizessel, és mivel eddig mindig rettenet szenvedés volt mert ellenkezett és kapálózott, ezért most arra a 10 másodpercre bizony lefogom a fejét és a karját. az ő érdekében van, hamarabb végzünk és neki is kevésbé kellemetlen.
az első alkalom után megértette, hogy jobb volt így utána igaz félt, de elfogadta a rendszert. meglepően belátóak tudnak lenni másfél évesen is, ha elmagyarázod nekik az okokat. megértik ha okkal történik valami és elfogadják, nem ez okoz törést, hanem az, amire nincs magyarázat vagy igazságtalan. de az nagyon.
-
bugizozi
őstag
Nekünk ilyen elefántos van: Dr. Benny elektromos orrszívó
Ez egész jó hatékony, (volt olcsóbb, az gyenge volt, túl is adtunk rajta) lehet vinni magaddal, nem kell előrángatni a porszívót, csak az a baj, hogy ha egy taknyos betegség után szóba kerül az elefánt akkor már előre fél és rázza a fejét h ne jöjjön Kell neki pár hét mire elfelejti.
Próbáltuk azt is amit DeFranco írt: előre elmondtuk, hogy mi fog történni, megmutattam magamon hogy ez nem rossz, jobb lesz tőle, odaadom a kezébe h csinálja nekem, utána én neki de semmi, a vége eddig mindig lefogás és üvöltés volt. 2/fVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
válasz DeFranco #15424 üzenetére
az elmélet szép, de sajnos nem segít
igyekszünk mindent magyarázni, hogy miért nem rázzuk a falon a tükröt, hogy miért nem nyúlunk a konnektorba (hiába van benne védő), miért nem kapja meg az asztalról a konyhakést vagy, hogy most még ülve kell maradni becsatolva, mert apa az autópálya közepén nem tud megállni. szinte mindegyiket teljesen figyelmen kívül hagyja, mintha a falnak beszélnék. még nem jutottam el oda, hogy feladjam (mint a feleségem) de lehet, hogy már közel a határ
ettől függetlenül a lefogás eredménye csak a még nagyobb ordítás lett“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Ezekiell
veterán
válasz f4lcon #15426 üzenetére
Mi odaadtuk a gyereknek, hadd játsszon vele, és békénhagytuk vele. Pár nap után megfogdosta, játszott vele kicsit, ekkor odavittük a porszívót is, azzal is hagytuk játszani. A kettőt összeraktuk (bekapcsolás nélkül), és - ki nem találnád - hagytuk vele játszani. És így tovább.
Hetek munkája, de saját maga szívta ki az orrát pár hét múlva (mostmár ki tudja fújni, szóval orrsziporszi elrakva). Ez olyan 1.5 évesen volt. Nyilván amíg ez nem ment, addig lefogtuk, és hát hadd üvöltsön, jobb mintha megfulladna.
Kb mindennel ezt csináljuk: 1 héttel fülorrgégszet előtt vettünk neki orvosos játékokat, eljátszottuk napi 10szer hogy belenéznek a fülébe/szájába, ő is a miénkbe (nyilván ekkor fennhangon nagy harsány nevetéssel nyugtáztuk...), és így mire eljutottunk a dokihoz, már tartotta fülét neki, meg dugta ki a nyelvét, doki köpni nyelni nem tudott.
Az meg teljesen természetes, hogy néha leszarja, amit mondasz - erre te is leszarod, hogy üvölt/sír (persze nem sokáig). Nem mindent lehet megbeszélni még ilyen kicsi gyerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
válasz f4lcon #15426 üzenetére
Ne legyél csalódott, nem egyformák a gyerekek, és mindenkinél más válik be.
Vannak szülők, akik tök jól elvannak ezzel az "elmagyaráznak mindent" módszerrel, de ez nem minden gyereknél válik be. Meg hozzáteszem, sok szülőt ismerek, akik azt hiszik működik náluk ez a módszer, de valójában nem, csak ők szeretnék azt hinni.
Ez inkább személyiségfüggő. Olyan, mint hogy egyik gyerek átalussza az éjszakát, a másik családban meg sehogy sem tudják elaltatni.
Szerintem meg kell próbálni játékosan, vagy a figyelmét elterelve, de ha nem működik, akkor nincs más választás, mint a határozott fellépés.
Aztán lehet majd a következő gyerek teljesen más lesz."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
MODERÁTOR
Igen tényleg jó. Nekünk a go van aminek elég horror az ára. A supportot is teszteltük, elkezdett szarakodni a bekapcsoló gombja, valszeg kontakthibás volt. Kaptunk egy zsírújat 2 napon belül. Mondjuk tökmindegy milyen mert mindegyiket utálja a gyerek cserébe nem kell külön porszívó és cipelhető utazásra is.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
addikt
válasz DeFranco #15427 üzenetére
ezt nem kétlem, hogy sikerrel alkalmaztad, és tudom, hogy ez is az elmélet.
csak azt írtam, hogy nálunk nem működikmarad akkor az ordítás, meg a türelem, hogy barátkozzon vele (a porszívót önmagában imádja)
-
DeFranco
nagyúr
válasz AssAssynn #15429 üzenetére
azt azért hozzátenném, hogy az elmagyarázom neki nem azt jelenti, hogy addig könyörgök amíg jóvá nem hagyja, az tényleg parttalan.
addig megyek el hogy megértse, hogy mit miért, onnan kap egy döntési lehetőséget hogy együttműködik vagy sem de előre le van tisztázva hogy ami szükségszerű az akkor is meg fog történni ha nem akarja (cserébe minden másban valós döntési kompetenciája van).
nyilván nem minden gyereknél működik, és simán habitusfüggő, ahogy írod, de sok szülő egyszerűen fél határozottnak lenni a gyerekével, pedig a gyerek amúgy (és ez nyugodtam általánosítható) igényli a határozottságot, neki az a természetes közege, hogy nem ő irányít. ha ő irányit az neki végül diszkomfort érzés lesz, nem tud vele mit kezdeni. azzal már igen ha hatással van a környezetére, befolyásolhatja a dolgok menetét, de a kettő nem ugyanaz.
ugyanakkor persze az is lehet hogy csak simán azt hiszem magamról hogy jól csinálom, szt közben a gyerekben meg nő a gátlás meg a feszkó, de igyekszem ezt tudatosan visszamérni és egyelőre nem látok erre utaló jeleket. mindannyian vakrepülünk ha gyereknevelésről van szó.
-
AssAssynn
őstag
válasz DeFranco #15432 üzenetére
Remélem nem vetted magadra, amit írtam. Általánosságban fogalmaztam ezt meg, bár tény, hogy te említetted ezt korábban, így félreérthető volt.
Egyszerűen ismerek pár családot a közelemben, ahol mindig ez a megmagyarázom, megbeszélem a gyerekkel a dolgokat módszert alkalmazzák, és nagyon büszkék rá, de valójában vagy teljesen hasztalan, vagy csak addig tart amíg a szülő épp szemmel tartja a gyerekét, utána ugyanúgy máshogy viselkedik. Ezért is írtam, hogy mindenki más.Épp tegnap voltam az egyik barátomnál, akinek 6 gyereke van, amiből a legidősebb is 11 éves, szóval elég fiatalok és nagyon szépen viselkedtek az egész délután alatt. Azt láttam, hogy rend van a családba, nincs káosz, nincs veszekedés, hangoskodás. Mindenki tudja a helyét. Persze ez is gyerek függő, de úgy gondolom azért működik ilyen jól náluk, mert egyrészt a szülők teljesen egy hullámon, egyetértésben vannak, másrészt van egy főnök, aki az apa, és ha ő valamire azt mondja, hogy nem, akkor ott nincs további vita. Se a gyerek, de zárójelbe hozzáteszem, se az anya részéről. Biztos nagyon céltudatosan gyakorolják ezt a szokást, mert egyszer volt olyan, hogy a kis 3-4 éves nem akarta elfogadni, hogy nem mehet egyedül a játszótérre, és a vége az lett, hogy az apa határozottan felemelte a hangját (amit korábban nem tett, de így sem kiabált) és úgy mondta, hogy nem. És onnantól vége volt minden további próbálkozásnak és sírásnak. Tudta, hogy ez van, ez a rend és ment szépen játszott mással. Ott ez nagyon szépen működött. Így visszagondolva nem is magyarázták el, hogy miért nem, egyszerűen csak tudta, hogy amit mondanak az van, és itt ez a szabály.
De ezekkel nem azt mondom, hogy nem kell megbeszélni a dolgokat, mert szerintem is fontos, hogy értse mi miért történik, úgyhogy ne értsen félre senki.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Elemental
addikt
válasz DeFranco #15432 üzenetére
Lehet, azt hitted, hogy ki tudtad szívni a gyerek orrát, közben csak az állandó kudarc elől egy hamis világba menekültél, ahol a gyereked nem csatolja ki magát a gyerekülésből, végig ül egy étkezést nyugodtan, és nem rángat pórázon titeket.
Vagy, csak akik nem találták meg a gyermekük nevelésére a megfelelő módszert, szeretnék hogy ez legyen, mert akkor nem magukban kell keresni a hibát.
Vajon melyik a valószínűbb? -
Elemental
addikt
-
addikt
válasz DeFranco #15437 üzenetére
igen, a miénk is 3 darabra szedhető, és így könnyen takarítható
az utóbbi 2-3 nap egyéként ha áttörést nem is, de egy kis nyugodalmat hozott, már csak a hosszas szívások torkollnak kontrollálatlan és nagyon lassan csillapodó ordításba, mintha tényleg kezdené megérteni, hogy amit csinálunk, azt érte tesszük.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
kisza25
félisten
Nálam az jött be, hogy hagyni szoktam, hogy Ő csinálja, meg előtte a macijának is leszívhatja, mert Ő is beteg ilyenkor, meg anyának, apának, amikor még kisebb volt
Most 4,5 és kb 1,5 éve Ő kéri, pedig jobb lenne orrot fújni, de most meg azt nem szereti[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Gondoltam beköszönök. Sok hasznos infót olvastam itt, ezt köszönöm nektek! Szerdán hajnalban pedig csatlakoztam hozzátok. Első gyermekünk, minden rendben ment az apás szülés során.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Autós ülésre szeretnék kérni ajánlást. A baba 9.5 hónapos, 9kg, már ül, de nyugodtabb lennék, ha dönthető lenne azért az ülés.
A mostani hordozót már kinőtte. Viszont megvan még annak az isofix talpa ami Mamakiddies márkájú, bár gondolom jobban járok ha máshonnan választok inkább új talpat, meg ülést.
Ha tudtok, jöhet több típus is. -
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #15447 üzenetére
vegyem ami szimpi a brandon.hu-n?
Néztem ADAC teszteket, de már ott elakadtam hogy ott életkor szerint van csoportosítva, a brandonon meg baba súly szerint.A kiccsaj még csak pont 9kg körül van, ami az alsó határ, ezért még nem is vagyok 100% meggyőződve, hogy már váltani kellene.
-
addikt
válasz -FreaK- #15448 üzenetére
nagyon mellé lőni nem tudsz szerintem az ADAC teszt szerint, de érdemes élőben is megnézni, mert a kép meg a specifikáció sok mindent elbír, de a valóságban derül ki, hogy milyen puha az anyag, vagy van-e emlékezőhab szivacs a fejénél (a huzat alatt)
Brendonban is megéri várni néha jön 1-1 akció (vagy márkára, vagy pl gyerekülésre) ha nem sürgős a váltás
nekünk kettő ülés van a 2 autóban, egy Nado O3+ (most akciós egyébként) mert egyrészt i-Size másrészt forgathatós meg egy Maxi Cosi Pearl Pro
mivel a forgathatóst nem lehet szétszedni, csak egyben mozgatni így csak akkor javaslom, ha nem kell egyik autóból a másikba tenni, a Maxi Cosi egyben is könnyebb, de darabokban meg főleg. ráadásul a huzatának a tapintása is jobb, de a Nado jobban körbe öleli a gyereket és érzésre biztonságosabb. a Maxi cosi-nak fém a csatja, a Nado-nak meg műanyag...
azért mentem bele a forgathatósba, mert nem volt tapasztalatunk a gyereküléseket illetően (első gyerek, első ülés) de így már használva nem vennék még egyszer. nagyon jó, hogy ki tudod fordítani, és emiatt nyilván szorosabb a kialakítása (feltételezésem szerint a Maxi Cosi is azért annyira "tág" hogy oldalról könnyebben bele tedd a gyereket) de értelme csak igazán kis autókban van. egy átlag autóban már elég nagy a hátsó ajtónyílás ahhoz, hogy a gyereket oldalról bele tedd az ülésbe, és nem kell a forgathatóság.[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz -FreaK- #15448 üzenetére
Nálunk a gyerkőc most 10,5Kg (11 hónapos) és most vettünk neki új ülést, a hordozó már kezdett kicsi lenni neki. Nagyon sokat utazunk, időként egy hétvége alatt 1200-1500km-t is így én igyelztem a legjobbak közül választani, Joie I-Spin 360E lett, ennek igen jó értékelése van az ADAC szerint is, főleg a biztonság szempontból, de drága.
9Kg környékén én várnék még kicsit.The Truth Is Out There --->
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest