Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Napfénysüti #14700 üzenetére
gratulálok, jó egészséget kívánok
-
nagyúr
válasz DeFranco #14701 üzenetére
Köszi!
Az a durva hogy reggel 6-kor keltett a feleségem hogy alighanem mennünk kell mert jönnek a fájások. Fél 7-re értünk be kb a kórházba és 7.13-kor született meg a kislányunk. Covid gyorsteszt meg adminisztráció miatt majdnem lekéstem róla, rendesen rohannom kellet beöltözni utána meg a szülőszobára.Més que un club!
-
6030D
Ármester
-
Real_Necro
veterán
Gratulálok! Jó egészséget a családnak!
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
M3oH
addikt
Gratula!
-
Peetta14
tag
Mik a bevált gyerek könvek korcsoportonként?
Lányom pár héten belül 2 éves lesz, imádja a könyveket (egyelőre inkább lapozókat néz), de ha mi olvasunk neki, az nem köti le még. Próbálkoztunk sok félével, azok a képeskönyvek, amikhet azért van ki szöveg, az még csak csak.
Tehát, mely könyveket ajánlanátok
2-3
3-4
4-5
5-6 év között?köszi
-
DeFranco
nagyúr
válasz Peetta14 #14706 üzenetére
bogyóbabóca, kippkopp, graffaló, boribon, brúnó budapesten (ha érintett), janosch-féle kismackó kistigris könyvek, rumini
nagyjából időrendi sorrendben próbáltam meg leírni, plusz ami jön innen-onnan, érdemes könyvtárba beiratkozni (majd ha lehet) mert jobb ha sok könyv forog.
lehet kifogást találni a listában, pl. a bogyóbabócára a haladó véranyuk általában ugranak mert egyszerű mint a bot, de nekünk bevált még pedig pont azért mert egyszerű mint a bot, és egy 2 éves gyerek pont egy ilyen komplexitású történetet tud követni, ami ennél bonyolultabb viszonyrendszerrel vagy cselekménnyel rendelkezik, azt elunja, nem figyel.
-
solti
senior tag
mekiben kapható kiskönyveket is szoktak szeretni. AnnaPetiből meg jópár elérhető "tékában"
Mi amúgy vastag mesekönyveket veszünk, amikben sok mese van, és 1-1 letudható 1-2 este alatt estimesének.
szerk: most látom, ha Ti olvastok, az nem köti le őket.. ebbe az esetbe nincs ötletem, sry[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #14707 üzenetére
+ Domonyi Rita: Gyerekdalok és mondókák
Nálunk Bogyó és Babóca még az 5 éves fiamnál is mindig sláger, de Boribont is nagyon szereti. Egy polcnyi van belőlük, minden este olvasunk belőle gyerekeknek.
A fiam 5 évesen mondjuk már a találmányokról szóló könyveket is szereti lapozni, főleg a gőzgépek, szivattyúk, kábelek érdeklik. Lányom a fent említett gyerekdalokat szereti, meg énekli vissza.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #14709 üzenetére
nálunk a csillagászat és a biológia megy főként, meg mostanában ráment a betűkre, egymást hergelik az oviban hogy ki tud több betűt leírni...
-
bugizozi
őstag
Mi is ezzel próbálkozunk, hogy milyen könyv köthetné le a gyereket (16-17 hó) este kicsit, amiből felolvasunk neki. Most ez van terítéken: 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz
Természetesen nem ül meg (bár ez nem meglepő mert egy 30 perces kerekítő/ringatón is az első 1,5 percben volt a fenekén...) de azért mi próbálkozunk, addig se minket nyüstöl Valahol azt olvastam, hogy nem baj ha közben mást csinál, de jobb időben elkezdeni hozzá szoktatni ehhez, egyszer majd rákap. (vagy nem de az biztos)VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
DeFranco
nagyúr
válasz bugizozi #14711 üzenetére
én volt hogy azzal próbálkoztam, hogy a szereplők hangjait utánozva olvastam el a mesét (a graffalónál ez külön vicces) arra bezzeg odafigyelt.
most már van hogy variálok, és amikor már ismeri a mesét mondjuk szemigszőr kapitányról aki egy kiselefántot ment meg, akkor szándékosan füligbőr kapitányról olvasok aki vizilovat ment meg, nagy kacagások szoktak lenni, de Elnök úr már lassan 6 éves lesz...
3-5-8 perces mesék nekünk is megvan, jók.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #14710 üzenetére
Detto, a betűk itt is mennek.
Mondjuk tegnap a fiam valamelyik pedagógusa pozitív tesztes lett, így ma már nem mehetett oviba, ellenben hugával, aki ma ment, ugyan abba az oviba, csak másik csoportba. Megjegyzem, tegnap az összevont csoportban ez nem volt probléma.
Sőt, ma kiderült, hogy holnap fiam is mehetne, mert múlt héten itthon volt, így nem került konktaktba a pedagógusokkal...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jansky1
senior tag
Ha szerettek hangot utánozva olvasni, akkor nagyon ajánlom az Utazas Dínomdánomba könyvet és folytatásait (Zabaszaoruszok) sorozat. Nagyobbik gyerkőc szereti nálunk. Amit még szeret az a Mágikus állatok iskolája sorozat. Ezek inkább nagyobbaknak valók. A kisebbik (3) imádja a Teszvesvárost a korábban felsoroltakon felül.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Én a "két kis dinó..." sorozat illetve a lenge könyvek voltak az első "komolyabb" mesék amit olvastam fiamnak.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
mirci18
addikt
válasz Napfénysüti #14702 üzenetére
Gratulálok jó egészséget kívánok nektek.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
Nálunk jelenleg 4 éves a gyerkőc őt a könyvek komolyabban nem érdeklik.
A farmos könyvek kutyásak tetszenek neki lapozgatja.
Tanulja az állatok nevét.
Kutyákat annyira szereti hogy több kutyafajta ismertető könyve van amiből tudja fejből a kép alapján melyik milyen fajta.Emellett amit szeret az a különféle kreatív füzetek amiket a Coopban veszünk.
Ami jó bennük hogy kornak megfelelő füzetek vannak.
A fiamnak rajzos matricás cuccok vannak bennük emellett mindenféle egyszerű feladatok feladványok.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
madmike
őstag
Sziasztok!
3 éves fiamnál ma Covid tesztet csináltak. A gyorsteszt negatív lett, így vettek le mintát PCR teszthez is.
Felnőtteknél tudom,hogy ügyfélkapun keresztül meg lehet nézni az eredményt. Valaki azt mondta,hogy a szülő ügyfélkapujához hozzá lehet rendelni a gyerekeket és utána az Ő orvosi dolgait is látni a szülő ügyfélkapujából. Valaki tudja ennek a módját?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
hmatyas
tag
-
6030D
Ármester
Van valakinek tapasztalata 360 fokban forgatható Isofix+Toptether rögzítésű üléssel? Mindegyik ülést lehet forgatni úgy is, ha be van kötve a Toptether öv is, vagy nem? Mert azt nagyon szépen elmutogatják, hogy bizonyos pozíciókban hogy kell fixre kötni, csak a forgatható fícsört nem.
Itt mutatja, itt nem és itt sem.Az lemaradt, hogy háttal utazna a gyerkőc.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
miért akarsz top-tetheres forgatható ülést? talpas nem jó?
Be Cool O3 Plus (110 ezer)
Joie i-Spin 360 (120 ezer) ADAC legjobb értékelés, amit forgatható ülésre adtak 2015 óta
sőt, ha nem kell, hogy forgatható legyen, elég a 2 állás, akkor GB Vaya (100 ezer)
esetleg Lionelo Lukas, ami ADAC szerint nincs tesztelv de TÜV tesztelte, (83 ezer)
(van Caretero Twisty meg Espiro Alpha is, de ezeknek nincs ADAC töréstesztje, így mi nem is néztük őket)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
6030D
Ármester
válasz f4lcon #14722 üzenetére
Mert 40e Ft-ért meg tudom venni amit kinéztünk.
A talpast elég csak a két isofix csatiba rögzíteni? Nekem azt mondták (igaz a talpas nem került szóba), hogy 3 ponton kell mindegyiket, ezért vagy a kocsi 3 pontos öve agy az isofix + tt.
Az ADAC teszt meg nekem nem mérvadó, mint ahogy autóguminál is kiderült, hogy olyan, amilyen.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
nekünk talpas van, már hordozó is olyan volt, és elég csak a 2 isofix pontba rögzíteni, a harmadik pont ugye a talp
azért jó, mert így előre is lehet tenni, ott ugye nincs top-tether
elég sok autóba (Octavia már 2004-től, A4/A6 már 1999-től) rakható utólagosan gyári isofix rögzítő az első ülésre, ha nem lenne“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
6030D
Ármester
Nem pörög a topic.
Megvan az ülés, de elég nehézkesen akar fordulni, a "combtámasz-dudorok" nagyon beleérnek a támlába. Az Isofix karokat lehet több fokozatban is rögzíteni? Tehát hogy a talp, meg az egész ülés messzebb kerüljön a háttámlától. Kitolom teljesen, bekattan az ülésrögzítésbe, de olyankor még lötyög, és mozgatni kell az ülést, hogy mindkét oldalon kattanva rögzüljön. Ilyenkor viszont már teljesen a támlánál van az egész.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
-
rbalint88
addikt
sziasztok
gyerekülés keresgélésben vagyok és találtam 3 Wunderkid márkájú isofixes csodát, amik 0-36 kilós kategóriájúak, menetiránnyal szembe és megfelelően is beszerelhetők.
van valakinek tapasztalata ilyen márkájú üléssel? vannak ezek 35-60 között és utána a márkásak 200+ezerért, amik a teljes gyereküléses időszakot lefedik. azért az durva ár... -
MC Pite
veterán
válasz rbalint88 #14729 üzenetére
0-36-ost mindenki azt mondja felejtsük el. Sőt, a 0-18ra is, legnagyobb javasolt átfedés a 9-36, de ezt is kevés ülés tudja biztonságosan (pl CBX Xelo).
Több mint 100 ülésről olvastam tesztet, Wunderkid nem volt benne.
Ülés pontos típusa amit néztél és gyerkőc magassága (esetleg súlya), illetve az autó(k)? Ha két autóba lesz, akkor az is fontos, mert gondolom nem egy 16kg-os lábbal rendelkezők szeretnél átpakolgatni.Nyugi, nem csak szar és drága ülések vannak, plusz vannak olyanok, akik a normálisabb üléseket forgalmazzák használatban, ilyen helyen is vettünk, sokkal jobban értett ezekhez mint a bababolt is eladók. Ez tipikusan huszonx-negyvenx közötti ársáv, jó minőségű 2-5 éves ülések.
Plusz a gyerekrögzítés és ülésrögzítés amit nézni kell (de pl attól hogy van papíron top tether rögzítési pont, lehet hogy az egy csomag rögzítő szem, amikhez a V alakú TT rögzítését nem a legjobbak, stb).
Nejemmel pl nem szeretjük a lábast, 2 irányba rögzíthetők és a forgathatót sem, mert nagyok és nehezek - bár már egy ideje nem rakosgatom át hetente többször az ülést, mert vettünk a másikba is (pontosabban épp 4 ülésünk van a két autóra ).Ahogy fentebb is írták nemrég, minden ülés 3 pontos rögzítésű, azaz isofix mellett is van valami mindig.
Megtaláltam a psa topikban a hszem, de úgy látom akad itt bőven ember válaszolni[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tildy
nagyúr
-
addikt
válasz rbalint88 #14729 üzenetére
szerintem nem lehet megúszni a 0+/1 és a 2/3 kategóriás üléseket külön-külön
persze, néha van Joie every stages 110 fontért Angliából, de arra nehéz építeni...
ha próbálkozni akarsz, akkor még kínai: [link]“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
rbalint88
addikt
Koszi mindenkinek! Meg erosen a 0 osztalyban van, 12 hetes csak amit vettunk a babakocsival szettben, az ovvel bekotos es vergodni kell vele allandoan, kenyelmesebb lenne az isofix, hogy nem kell athuzni rajta az ovet mindig (igazabol az a baj, hogy telibe ki kell huzni hozza az ovet es emiatt teljesen vissza is kell engedni, hogy oldjon a retesz es lehessen ujra huzni rajta). Nem feltetlen akarom meguszni egy ulessel vegig, csak nem nagyon talaltam ertelmes isofixes hordozot, ami hattal is berakhato. Plusz ha nem tul draga az ules, inkabb veszek kettot es akkor van mindkettonk autojaban, nem kell pluszban logisztikazni majd ezzel.
-
addikt
válasz rbalint88 #14733 üzenetére
linkeltem korábban, 100 ezerig nincs túl nagy választék valóban a 0+/1 korosztálynak való ülésből, ha forgathatósat vagy csak háttal beköthetőset szeretnél.
arra szűrj keresésénél, hogy i-size mert annak a feltétele a háttal rögzíthetőség“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
válasz rbalint88 #14736 üzenetére
az akkor elég hikomat megoldás... nálunk pont olyan volt mint az isofix, a bázistalpon volt két fém rúd, az ülés alján meg egy rugós karmos mechanika, és ha rátetted a hordozót a bázistalpra akkor a karmok ráfogtak a rúdra és amíg a karral nem oldottad, pont úgy fogott mint az isofix.
ez egy ~15 éves graco hordozó volt, szóval semmi űrtechnika.
milyen hordozó ez?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz bugizozi #14738 üzenetére
Nalunk is ugy lenne alapbol, de mivel teljesen ki kell huzni hozza az ovet, bekapcsol egy retesz es csak akkor enged ujra huzni utana, ha teljesen visszaengedted az ovet, magyaran a talpbol is ki kell fuzni. Szoval szarakodas. Na, hat a Prius se tokeletes
meg azert ket fem retesz rogzito kepessegeben jobban bizom, mint az oveben, mar csak ezert is isofixest szeretnek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #14739 üzenetére
Ez japó sajátosság, a Hondában meg a Subaruban is ilyen az öv, nagyon érzékeny a feszítője. Bezzeg a Skodában akkor se feszíti meg az övet ha úgy rángatom mint akinek éppen rohama van.
Esetleg ha már van kinézett márka akkor a Brendon outletbe is nézzetek be, ki lehet fogni ott jó áron üléseket.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
addikt
válasz rbalint88 #14736 üzenetére
itt van amúgy ezen az oldalon a hozzászólásom, a Lionelo Lukas az egyetlen, aminek van töréstesztje (TÜV) az 83 ezer (talpas, forgatható, i-size és természetesen isofix)
innen a többiek újonnan csak felfelé vannak, 100-120 körül szór az átlag, amik amúgy az ADAC teszteken is jól szerepelnek (Joie, Maxi Cosi, Britax Römer, és társai)
használtan érdemes szétnézni, ezeket még viszonylag hamar kinövik a gyerekek így nehezebb leamortizálni ellentétben egy size 2/3 gyereküléssel, amit mondjuk 18 hónapos korától 4-5 éves koráig használsz majd...“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
6030D
Ármester
válasz rbalint88 #14741 üzenetére
Most vettünk Lionello Bastiaant, pörög, forog, isofix, a gyerek 2 perc alatt alszik el benne, ami elég vicces, a hordozót nem szerette annyira. Ez is 0-36 kg, de amíg nem tudják magukat tartani, addig szerintem felesleges ilyennel próbálkozni, egyszerűbb otthon bekötni és levinni a kocsiba. Mi most, 10 hónaposan tértünk át.
Qru: hol van a Brendon outlet?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
tildy
nagyúr
válasz f4lcon #14732 üzenetére
Jó, az itt is akciós volt. De emagon van 73 ezerert. hm, mondjuk ez lehet nem isofixes.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mirci18
addikt
Sziasztok.
Lassan egy hónapos lesz a második gyerkőcöm.
Az elsőnél sajnos egyből elment a tej így már pár nap után tápszerezni kellett.
Ilyen az ha az ember gyerekének le van tapadva a nyelve.
Most a másodiknál a szoptatás problémás volt így fejjük a tejet.
De nincs meg a megfelelő mennyiség így van hogy adott napon többször is tápszert használunk.
Lehet hogy ettől is lehet de gyakoriak a pukik.
Az éjszakák hektikusak.
Hol végig alussza szépen. Hol nem tudjuk altatni és csak kézben akar ringatva megmaradni.
Gondolkozunk új tápszer kérésén de emellett lehet kipróbálunk egy elektromos hinta széket.
Erről mi a véleményetek. Sírós babát akit nehéz fektetni inkább ringatni kell mennyire szeretik ezeket a cuccokat?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest