- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
-
Thoty
senior tag
Öööö, középen szerintem a legkevésbé biztonságos, főleg a hordozó. A miénket pl. úgy kell bekötni, hogy menetiránnyal háttal legyen, és rá kell tolni az előtte lévő ülés háttámláját, hogy az is megtámassza a hordozót. Ezért a hordozó az anyósülés mögött van, a nagyobbik fiam gyerekülése pedig a vezetőülés mögött amiatt, amiket kisza25 is írt.
-
Real_Necro
veterán
Fiam anyósülésen ül, lányom meg mögötte, így anya út közben mindkettőnek tud adni plüsst, zsepit, stb ha szükséges.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
tudtommal jobb hátul a lebiztonságosabb, a hátsó pozíció értelemszerűen jobban védett mint az első, és oldalt az ülés is védi, míg középen szabad a táv a szélvédő és a gyerek között.
a két hátsó oldal közül a jobb oldalt azért preferálom, mert az oldalról érkező koccanások jó része jobbkéz-szabály be nem tartásából adódik, és így nálam van a kontroll (én adom meg a jobbkezet a jobbról érkezőnem), míg fordítva, bal oldalról a másik autósnál.
az úton haladva pedig így a járda/padka/út széle felé helyezkedik el a gyerekülés.
ez az elmélet.
a gyakorlatban pedig most már szinte rendszeres, hogy városon belül (de csak ott) előre teszem magam mellé az ülést, mert jól érezzük így magunkat utazás közben.
-
2ozzmexy
senior tag
A hordozót csak menetiránynak háttal jobb hátra, isofix a széleken lesz, mert nem fér be egymás mellé 3 isofix ülés... Kivétel pl Ford S-max és hasonló méretű autók.
A 3 éves fiam mögöttem ül, mert akkor könnyebb ki és be tenni plusz akkor csak egy oldalt kell figyelnem h legyen hely.
A hordozó fog majd jobb hátra menni...
Elarulom h T-bone ütközésnél pont semmit nem ér az a 80cm, és ezt úgy mondom h automentőt vezettem 5 évig... Ha rogyik a B oszlop, akkor csuklik össze a tető mint egy sátor a padlólemezzel együtt, szóval ha 2 m lenne se érne sokkal többet.. A légzsák dettó ilyen, viszont a függöny légzsák miatt jobb ha van ott pici hely. Az oldal ütközések a legrosszabbak, az jár a legnagyobb pusztítással, a frontális sokszor nem olyan durva, mert arra már készülnek a gyártók, az oldal irányúra csak pár éve kezdtek el fejleszteni.
A jobb kezesnél meg defenzív vezetést javasolok, nézz bele balra is, ugyanis jöhet szembe 22-6ig kukas, seprűs kocsi, sőt rendőr/mentő/tűzoltó este a sűrűn lakott helyen csak villog, nincs sziréna h ne verje fel a kerületet... Plusz biciklis is h a tahókról ne is beszéljünk... (nyockerben laktam sokáig )[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
addikt
nekem szerencsém van, az autómat már lehetett úgy konfigurálni, hogy elöl is legyen isofix, így ha egyedül megyek a gyerekkel, akkor elöl ül (légzsák kikapcsolva)
ha ketten megyünk a feleségemmel, akkor a gyerek hátul mögöttem, anya az anyósülés mögött
középre nem tennék még hordozót sem (mondjuk náluk a hordozó vásárlásnál szempont volt az i-Size az meg csak isofix-es helyeken megy)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
solti
senior tag
később, ha már asszony nem szoptat, akkor sokkal jobban fog esni este közösen 1-1 ital, mi pl többet borozunk mióta gyerkőcök vannak...Tejfakasztókon nálam nem volt nagy lerészegedés, szvsz nem is ez a fontos, hanem az élménymegosztás.
(disclaimer: nem vetem meg az alkoholt, de azért gyakran elszörnyedek, hogy mennyire alkoholista nemzet a mienk, hogy emberek keresik az alkalmat a lerészegedésre, és ha nincs, akkor csinálnak. szerintem meg fordítva lenne a normális: van egy jó alkalom, akkor előfordul, hogy le is részegedsz, de nem ez a cél...na mindegy, nem vagyunk egyformák) -
addikt
nemrég volt egy használtan olcsón a facebook marketplace-n, ami nekünk is van: Cosatto Woosh 2 (a miénk találóan Fika Forest színű )
25 kilóig jó, mi is ezért választottuk
egykezes az összecsukás / szétnyitás, és remek review-k vannak róla a neten [link]“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
nekünk ilyen volt a travel system után és a minimäl esernyőre csukható legkényelmesebb ultramobil előtt: [link]
szerettük, könnyű, egyszerű, egész jól kezelhető, Elnök úrnak kényelmes volt.
én hülyét kaptam tőle hogy az egyik tengely kotyogott egy kicsit, de bírta rendesen új állapotban tettük el lezsírozva a padlásra.
viszonylag olcsó lengyel babakocsi, olyan is, csodát nem kell várni de bírni bírta nálunk és praktikumban és célszerűségben az árához képest erős.
nemeladó.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
igazi terepre nem jó a 3-in-1 sport része?
nálunk egy Baby Design Dotty van, annak olyan a kereke mint a Mambátoknak, amivel bátran lehet terepre menni.
de városba, meg úgy egyáltalán szerintem a kicsire összehajthatóság / egykezesség sokkal többet ér, mint a "terep" funkció. arra lehet használni a 3-in-1 sport részét
ha van lehetőséged, akkor a két különböző babakocsi szerintem funkcióiban is térjen el egymástól, minek két ugyanolyan?[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Real_Necro
veterán
Múlt héten vitték el 15-ért mindenestül (sport, mózes, hordozó) a Britax B-Smart4 szettünket. Az jó volt terepre.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
addikt
nálunk pont fordítva van, az autóban a Cosatto lakik, a városban sétához meg bármire, ami otthonról indul marad a 3-in-1 sport része
mondjuk a fiam 11,5 kiló 9 hónaposan, meg 78 centi, szóval kitölti a rendelkezésre álló teret“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
én szerncsés vagyok az én feleségem a maga 47 kilójával nem szereti logisztikázni az autóból be autóból ki a nagyot, meg hát a Clio csomagtere eleve csak sportrészt / kereket leszedve nyeli el a 3-in1-et.
bár ha valaki előre mondja, hogy majd kell egy ilyen, akkor már nem megyek bele a 3-in-1 vásárlásba eleve, hanem veszeünk valamit CSAK a mózes miatt, aztán kakukk
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
miért akarsz top-tetheres forgatható ülést? talpas nem jó?
Be Cool O3 Plus (110 ezer)
Joie i-Spin 360 (120 ezer) ADAC legjobb értékelés, amit forgatható ülésre adtak 2015 óta
sőt, ha nem kell, hogy forgatható legyen, elég a 2 állás, akkor GB Vaya (100 ezer)
esetleg Lionelo Lukas, ami ADAC szerint nincs tesztelv de TÜV tesztelte, (83 ezer)
(van Caretero Twisty meg Espiro Alpha is, de ezeknek nincs ADAC töréstesztje, így mi nem is néztük őket)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
nekünk talpas van, már hordozó is olyan volt, és elég csak a 2 isofix pontba rögzíteni, a harmadik pont ugye a talp
azért jó, mert így előre is lehet tenni, ott ugye nincs top-tether
elég sok autóba (Octavia már 2004-től, A4/A6 már 1999-től) rakható utólagosan gyári isofix rögzítő az első ülésre, ha nem lenne“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mirci18
addikt
Eddig úgy tűnik hogy a hason alvás ringatás sokszor nem válik be.
A legjobb a le fel mászkálás.
Egy biztos sokkal érzékenyebb a második a fiam a zajokra sokkal többet van ébren mint az első.A feleségem sokszor nehezen viseli de pár perc és túl van rajta.
Én meg próbálok minél többet segíteni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MC Pite
veterán
Ezen én is gondolkozom, asszony sminklemosó vattapamacsát tervezem beszabni a hangszórórács alá. Van a hangos, ás a rohadt hangos állása, előbbinbis alig lehet normálisan beszélni mellette( zongora féleség).
Igric: Mitek van most, dobsz egy képet higy fekszik benne most? Fura hogy ennyire lejten, pár fokot szoktaknszórni az autók, hordozóba meg relatív lapos szögben szokott lenni a pici.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
mirci18
addikt
Amikor nekiállok tolatni a kamerából látom messzebbről hogy befog e valami zavarni.
Másrészt az ami már magasabban van mint a kamera azt jó esetben a radar is jelzi s neked is látni kell.
Nem mondtam hogy csak a kamera a megoldás mint írtam tudni kell tolatni a kamera radar stb csak segítség.
A sötítés megléte alapvető egy családi autónál számomra.
Egyrészt nem látnak be az autóba.
Másrészt a gyerkőc vagy a saját cuccaim nem főnek meg benne. Nincs annál rosszabb mint amikor rásüt a gyerekedre a nap és izzad kínlódik emiatt nyűgöd nem tud pihenni.
Harmadrészt a klíma miatt is jó.
Negyedrészt megint csak a gyerkőc miatt jó ha káros uv sugárzást tud megszűrni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
Nyilván világosban szűri a fényt eléggé nekem mint írtam ezért nem a legsötétebb van.
Annó a Wagon-r-nél próbálkoztunk tappancsos napellenzővel meg rolóssal de azokat vagy a gyerek szedte le vagy leestek meguktól.
Ráadásul kevésbé voltak hatékony.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
-
DeFranco
nagyúr
15-ért béreltük egy évre, a kétlapos angelcare légzésfigyelő + bébiőr kombót. csak a légzésfigyelő olcsóbb lett volna de bébiőr is kellett
azért döntöttünk emellett, mert amikor nekünk volt rá szükségünk, akkor az angelcare volt az ami közismerten megbízható volt a légzésfigyelők között, más megbízható opció nem nagyon volt
ebből viszont két típus volt egy régebbi (ledes) és egy újabb (kijelzős)
a ledesekre nem volt jellemző a meghibásodás de régebbiek voltak (minimum két gyereket már kiszolgáltak), kb. 20-25k körül mentek használtan állapottól függően
a kijelzősök is kb. ennyiért mentek használtan de ott meg típushiba volt a kijelző meghibásodása, elég nagy volt a kockázat, hogy nálunk megy tönkre
összességében a bérlésnek volt egy felára a használtan vásárláshoz képest (kb. 10k) de nem viseltünk kockázatot mert hiba esetén cserélték volna, arra nem emlékszem volt-e szükség cserére.
a fals riasztással kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy akkor voltak fals riasztások, ha a lapok nem voltak jól beállítva. ha pontosan a helyükre kerültek, és a matrac is rendben volt, akkor nem volt fals riasztás. nálunk az elhelyezésen kívül az okozott problémát, hogy a kókuszmatrac viszonylag passzosan feküdt az ágyban és a merevsége miatt a közepe így egy kicsit felnyomódott. nem volt púpos, csak pont annyi rugalmasságot vitt az anyagba ami miatt az érzékelők már nem érzékeltek rendesen. a matrac két szélét kicsit aládolgozva már nem volt fals riasztás
-
DeFranco
nagyúr
egyébként a bébiőr része egy hulladék volt, nem szerettük. eleve hangot nem nagyon vitt át, csak valami recsegést amiből tudtad, hogy esemény van, meg talán kihallottad hogy sír vagy köhög a gyerek, de nagyon rossz volt a hangminőség, plusz a kezelése egy hulladék volt (azzal a tolókapcsolóval kapcsoltad be, amivel a csatornát is váltottad (tehát off-1-2-3 állásai voltak) ergo simán elállítottad a csatornát ha nem figyeltél, plusz ette az elemet, de ezek mind tervezési hiányosságok voltak.
aztán vettünk egy ikeás bébiőrt amikor letelt az egy év és kisimult az arcunk. kiváló kezelés, kiváló hangminőség, kiment a világból egy töltéssel, kb. beszáron vitték el mikor eladtuk és még meg is köszönték (ikea már nem forgalmazta)
-
tildy
nagyúr
A tomiee tippies-re gondolsz ? Nekem első gyerek óta van , imádtuk. Szuper volt, hogy 1.5 percen belül tökéletes hőmérsékletű tapszer várta a gyerekeket.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Lehet perverz dolog vagy öregszem de mióta gyerekeim vannak egyre jobban bejönnek a tolóajtós kisbusz félék (pl. Peugeot Rifter).
De asszony nem engedné hogy ekkora autót vegyek, szóval meg kell elégedni a kis Suzuki Balenoval a gyerkőcökhöz (2 év 3 hónapos illetve 2 hónapos). A legtöbb kétgyerekes szülő hozzánk képest óriási hodályokkal közlekedik.Més que un club!
-
DeFranco
nagyúr
nekünk ikeás kéz alakú van, de az ikeás gyerkvédelmi eszközök általános ragadási együtthatóját ismerve a mostani sem fog lejönni csak hosszas melegítésre vagy alányúlva feszegetve.
a dm-es is jó azt hiszem, én nem csavaroznám. egyébként szerintem ritka hogy annyi ideig felügyelet nélkül maradjon a gyerek hogy egy csavart el tudjon nyalogatni...
-
addikt
-
DeFranco
nagyúr
nekünk nem jött be a fülhőmérő, teljesen pontatlan volt.
többen állítják, hogy nekik pontos, lehet hogy megfelelő fülben megfelelő módon mérve pontos eredményt ad, mi nem voltunk elégedettek, akárhogy tekergettük a hallójáratokat.
így nemes egyszerűséggel megtanítottuk a gyereket nyelv alatt lázat mérni. megmondtuk neki hogy vagy megméri rendesen nyelv alatt vagy jön a hátsó megoldás, csodák csodája megvolt a megfelelő motiváció a tanulásra
-
MC Pite
veterán
Nem találtunk jót, Aldis lett. 2-3at mérünk magunknak, hármat Bogin, utána megint magunknak; így kb-ra megvan mennyi az annyi. Szeret vele játszani
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
DeFranco
nagyúr
értelek. nekünk fontos volt a lehető legpontosabb mérés, erre a hátul mérés a legmegfelelőbb, a fülben méréssel nem tudtunk kétszer 5 tized eltérésen belül mérni.
1 évesen még ez van, vagy keresel más megoldást, van akinek bejött a fülhőmérő.
alapvető biológia hogy végbélben lehet legjobban mérni maghőt, aztán jön a maghoz még hőháztartásban közel eső helyek, ilyen a nyelv alatti rész és a fül, aztán a hónalj ami lassú de viszonylag pontos, a homlokon mérés viszont nem számít pontosnak mert több tényező befolyásolhatja.
a fülben méréssel az a speciális gond, hogy pontosan el kell találni azt a pontot ami a maghőt mutatja, ha nem "látsz" rá mert úgy kanyarodik a hallójárat, akkor megszívtad, és mivel nincs lézeres endoszkópkamera a végén ezért ezt pont nem tudod ellenőrizni. ugyanakkor bekavarhat a fülben található száraz vagy nedves fülzsír is ami a pontos helyen végzett mérést is pontatlanná teszi.
szóval én mindent elhiszek, de ha van két megoldás ami biológiai és logikai úton bebizonyítva pontos, akkor én ezekhez ragaszkodom, a kísérletezést meg ráhagyom másra. 1 éves korában még mi is hátul mértünk, kibírta, túlélte, igaz nem szoktuk összehívni a gyermekvédelmi szolgálatot konzíliumra ha valamiben nem ért egyet velünk a gyerek.
-
-
Real_Necro
veterán
+1 nurofenre (bár írtad, hogy lázcsillapító) , meg 1 üveg bor nektek lazítani, ha már nincs szoptatás.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Panadolt kap nálunk (mert Cataflam mellé Nurofent ne kapjon gyerekorvos szerint, ugyanaz a hatóanyag, Cataflam meg kell a vírusos lószar miatt), sajna az nem segít. Lehet megpróbáljuk a Nurofent újra, köszi!
#15116Real_Necro
Már nincs, de elég nehéz lazítani, amikor a gyerek görcsben sikít és nem tudja abbahagyni.. De ja, muszáj, mert becsavarodunk. (+ ráadásnak csórikám multiallergiás is)Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest