Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz flegga92 #14891 üzenetére
Bebi or helyett xiaomi 360 fokos kamera szerintem ezerszer jobb, 8.5k kulhonbol. Nekunk 2 van, a 2 gyerekre. Mi homebol oszthato is, ha epp masnak kell figyelnie a kolkoket.
Sterilizalo sztem full felesleges, egy esti fazekas kifozes oszt szoszi, abba egyszerre belefer minden.
Kezi mellszivo meg rohadt macera, ha mar mellszivo akkor csak a medela, avent is full szar.
[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz DeFranco #14902 üzenetére
pont a xiaomik képe nem hiszem, hogy így kikerül, mert pont az a baj velük általában, hogy csak saját appal mennek, nem onvif vagy egyéb kompatibilisek. Kínában persze az állam biztos látja de pici az esély arra, hogy ezeket tudnák nézegetni mások. Hálóba meg semmilyet[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz tboy93 #14901 üzenetére
Nem vettem semmit a többiből.
Van egy használaton kívüli éjjellátó biztonsági kamera ami rstp streamet ad, így mehet az médialejátszón keresztül a tv-n akár PIP-ben, vagy telefonon. Netre csak saját VPN-el érhető el. Hangra meg az asszony szerzett egy Angelcare légzés figyelő + kétirányú hangot tudó cuccot.
Magam részéről letudtam, bútorok, babakocsi, hordozó+talp megvan. A többinél úgyis ő dönt mi tetszik neki, nem érdemes vitatkozni 😂[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
Nekem is ez volt a tervem, mukodott is a kamera, amig meg nem jott a gyerek. Ment vissza az amazonnak, viszont nem tudom, vegyunk-e ujra. Igazabol nelkule is lehet elni szerintem.
Legzesfigyelo sincs, senki nem el mar ilyen kutyuk nelkul a fejlett vilagban, vagy hogy van ez? Felelotlenseg nem hasznalni ezeket szerintetek?
hábm bábm
-
nagyúr
Nagyon kenyelmes a kamera. Anyosomek a szomszedban laknak, hetvegen ebédre mindig ugy megyunk hogy itthon alszanak a kicsik a szobajukban kulcsra zarva, mi meg a szomszedban kajolunk es nezzuk oket kameran. Ha veletlen felebrednek akkor vagy beszolok neki hogy mars vissza az ágyba vagy 1-2 percen belul ott vagyok a szobajanal.
Legzesfigyelot (angelcare) mi hasznaltunk mindket gyereknel, bar oszinten megmondom hogy nem sok mindent tudtam volna csinálni a mentő hivasan kivul ha jelez hogy nem lelegzik a gyerek. Parszor volt teves riasztas lemerult elem miatt, az elso egy-ket ilyen alkalommal volt para rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Legzesfigyelo nalunk 0 napos kortol rajta van, meg most 10 honaposan is. Egy snooza hero. Ez ido alatt talan 3 v 4 fals riasztas volt mert elmozdult rajta. Sajnos eles riasztas is volt az elejen.
Kamerabol tplinket vettem kb egykutya a saomival. Felolem aztan nezegetheti a csupasz seggemet vmi kinai hekkerEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ezekiell
veterán
A legzesfigyelo marha jó dolog, biztonsagerzetet ad, és a gyermekágyi halál nem vicc. Nekünk is volt 1 éves korig.
Viszont csak úgy ér valamit, ha tudod is, mit kell csinálni, ha riaszt. Mi meg a terhesség alatt elmentunk egy OMSZ csecsemő ujraelesztes tréningre, és frissen is tartottuk a tudást a mai napig (már 1.5 éves). Mindenkinek nagyon ajánlom!Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
MC Pite
veterán
Bogi 5-6 hónapos korában (volt 1-2 hetente néha vakriasztás míg sikerült jól beállítani 'azt a vacak' légzésfigyelőt) riaszt éjjel a légzés figyelő. Volt ilyen már tízszer, de nem tudni mennyi volt a vakriasztás, mennyit segített már csak a hangja(hogy éberebb lesz tőle). Egyből repülök ki az ágyból, rem fázisból, szívem majd kiesik.
Fel szokott ébredni rá, most még nem ébredt fel. Odahajolok, nézem a mellkasát, hallgatózok, ujammal is ellenőrzöm - nem vesz levegőt.
Oké, voltam csecsemő elsősegélyen (anya nem kapott ilyen oktatást) első hogy nincs pánik, gyorsan kell cselekedni, mert nekik még nagyon satnya a légzésük, kevés a friss oxigén, gyorsan károsodik az agy.Hajnali fél háromkor a nem ébredő gyerek mellett nem egyszerű higgadtnak maradni. Szólítgatom, rázom finoman, semmi. Erősebben rázom, kiabálok anyának hogy jöjjön, hozzon telefont is. Már 15 nagyon hosszú másodperce semmi (plussz a légzés figyelő időzítője még amíg átértem az már kb 25 sec).
Átjön párom is, fogom meg a gyereket, hogy gyorsan leteszem a szőnyegre, és pörgetem fejben az instrukciókat, hogy csinálni a szívmasszázst. B*ssza meg, nem emlékszem a ritmusra, csak hogy több befúvás kell, meg hogy ne izguljunk a bordatörést miatt.
Fogtam olyannak a fejét, akit újraélesztettek(legalábbis próbálták), és a szájon kifelé habzó vér ami a bordatörést el jár(hát) - bevillan ahogy folyik le a kezemen; rohadt ijesztő - a lányomnál nehezen visz rá a lélek hogy picike testével ezt csináljam, de össze kell kapni magam!
Ahogy veszem ki, egy nagy...hangos levegővétel szakadt fel belőle; mint a filmekben, a megfulladási pillanat előtt mikor épp levegőt kap az ember.Újra elkezdett lélegezni, és felébredt erre, persze némileg megijedt, és kicsit elkezdett sírni - ahogy mi is.
Nem tudom mennyit számított a légzés figyelő/hogy elkezdtük ébresztgetni, stb - de szeretném a kistesónál -ha végre sikerül- hogy nála is legyen bent a kiságyban.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
DeFranco
nagyúr
válasz tboy93 #14909 üzenetére
nem játszottam a watch dogs-sal de valós rendőrségi híreket ismerek ilyen visszaélésekről és nem szeretném leírni milyen aberrált célokra használnak ilyen felvételeket ha hozzájutnak. azoknak integethetsz.
nekem mondjuk szinte mindegy hogy a négy fal között mit csinálsz csak illusztráltam miért érdemes ezzel vigyázni. ha átmegy átmegy ha nem, akkor tőlem tolhatod a húzslevezst anyóséknál amíg a gyerekek a szomszéd épületben zárt ajtók mögött vannak.
-
Ezekiell
veterán
válasz tboy93 #14914 üzenetére
Én kb kötelezővé tenném, marha hasznos. Az újraélesztés csak egy része, a pánikkezelés egy másik - és ez utóbbi első gyerekes szülőknél nagyon sűrűn kell Meg elmondják/megmutatják/begyakoroltatják, mit tegyél ha fullad a gyerek, ha lázgörcse van, stbstbstb. Legjobb 1.5-2 óra amit valaha tréningen voltam (pedig voltam nagyon sokon meló miatt).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
6030D
Ármester
válasz flegga92 #14911 üzenetére
Nekünk is AngelCare van, kettő is, az egyik az ágyban, a másik az utazós/nagymamánál alvós (használtan már nem olyan drága). Ha koraszülött a gyerek (mint nekünk), akkor erősen ajánlott is 1 éves korig, de most már azt mondom, hogy amúgy is megéri, mert például tök jó, hogy csak felemelem a fejem, és látom, hogy villog a zöld led, minden rendben. Az elemet kicsit más hangon jelzi, meg sárgán villog piros helyett, de ez mindig éjjel fog megtörténni, tehát ajánlott a szobába betenni a pótelemeket. Mentem már érte a pincébe hajnal 2-kor, kiszedni másból... Aki nagyon profi, az néha ráméregethet a töltöttségre és cserélheti előbb. Azt mondjuk nem értem, miért nem tudják úgy megcsinálni, hogy ha mondjuk 10 %-on riaszt, akkor már 15-20 %-nál is kezdjen mondjuk világítani, hogy hahó, elemcsere lesz a következő ~20 óra használata során. Az újabbakban már lehet, hogy benne van.
Illetve érdemes a két laposat venni, mert nehezebben mászik le róla, de egy ügyes artista mindent meg tud oldani.Tanfolyam jó dolog, asszonynak eü-s végzettsége van, de azért elment kíváncsiságból. Egy mentős srác tartotta, néha azért mondani kellett, hogy kicsit pontosítsa amit mond, mert így félreérthető.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
AssAssynn
őstag
Na mi meg vettünk, de mivel az asszony az ágyban, a helyemen altatja, ezért sok hasznát nem vesszük.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
CabalX
aktív tag
válasz tboy93 #14913 üzenetére
Az Angelcare-ben ami nekünk van 2 db sima ceruzaelem való.
Annyi hogy amíg használtuk - kb a fiam 6 hónapos koráig - megevett két garnitúra elemet (nem tudom hogy ez normális-e) és olyankor is máshogy de jelzett, nem volt megbízható.
A második ilyen merüléses dolognál fogtam és újratölthetőt raktam bele - azt egyszer kellett csak cserélni/tölteni. Szóval szerintem egy 4es csomag újratölthetőt is érdemes beszerezni a légzésfigyelő mellé. -
mirci18
addikt
Kamerát nem használunk.
Légzésfigyelőt vettünk használtan de eddig keveset használtuk mivel köztünk alszik a gyerkőc.
Éjjel ugyanis ha nem lenne köztünk könnyebben felébredne.
Első fiam sokkal jobb alvó volt.Lehet élni légzésfigyelő nélkül de egy hasznos cucc.
Életmentő is lehet.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Elemental
addikt
válasz Ezekiell #14919 üzenetére
Mi is voltunk, én is ajánlom. Csecsemőre, gyerekre volt kihegyezve, de beszélt más dolgokról is (stabil oldalfekvés is volt), lenyomott egy komplett eü képzést. Ha jól rémlik, háromszor vagy négyszer voltunk egy órát. Mivek aktív mentős volt, hozott pár sztorit is, mind szomorú volt, de nagyon tanulságos.
El is kunyiztam tőle az oktatási anyagot. Van pár .ppt file[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Mi is használtunk légzésfigyelőt 1 éves korig, a feleségem volt tanfolyamon a Heim Pálban. Viszont mi nem az Angelcare-t, hanem a Baby Controlt használtuk (a Heim Pálban is ezt használják állítólag). Két lapos volt, a második lapot ajándékba kaptuk. 21 ezer volt 4 éve (azóta kicsit feljebb ment), 10 ezerért adtuk tovább barátoknak.
-
6030D
Ármester
válasz DeFranco #14923 üzenetére
Mennyiért béreltétek? Az itthonit kölcsön kaptuk, a másik 10e Ft volt (8e-ért egy héten belül elviszik). Nem tudom mi tud rajta elromlani a szálszakadáson kívül.
Elemcsere: február elején kezdtük használni egy használt elemmel, azóta két csere volt.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
solti
senior tag
mi panelban zmodo majd xiaomi kamera + angelcare légzésfigyelőt használtunk (bébiőr nélkülit) , mert hallani úgyis halljuk, hogy mi történik
Légzésfigyelő 1 éves korban eladásra került (nem akartunk függővé válni), de kamera maradt, éjszaka jól jön,látjuk ha nem alszanak vagy ilyesmi.
Ami fontos : ne vegyetek új légzésfigyelőt, pénzkidobás. Remek darabok vannak használtan fillérekért. Elsőhöz mi vettünk újat, aztán alig lehetett eladni harmadáron is...
ui: elsősegély tanfolyamra én is mentem, hasznos. Bárcsak a vöröskeresztes elsősegély lett volna olyan jó (ami a jogsihoz kellett). -
addikt
mi BabySense-t vettünk, mert 2 kerek érzékelője van, a kiságy 2 részébe lehet tenni (140*70-es ágya van a gyereknek) és eddig 11 hónap alatt nem volt téves riasztás (ezért is vettük meg, a boltban az eladó kislány mondta, hogy jobb a téves riasztás aránya, mint az AngelCare-nek)
viszont egyszer riasztott élesben. mint Pite, én is átrohantam a szobába hajnal 3 körül, a gyerek fejjel befordulva a rácsvédőbe.. kiemeltem és ezzel azonnal vett is egy levegőt, mint amikor ébred, olyan nagyobbat (de nem ébredt fel, a csipogás ellenére sem)
fel se fogtam igazából mi történt, de biztos vagyok benne, hogy hiába mondják, hogy 1 éves koráig kell, tőlem aztán 2 évesen is aludhat légzésfigyelővel“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz tboy93 #14933 üzenetére
mi örököltük a gyerekágyat, sógorom aki asztalos saját lányának készítette, és ilyen 3-in-1 azaz rendes ággyá is alakítható (legurulás-gátlóval a szélén) a 140 x 70 matrac méret meg még egy pár évig elég lesz, max a mostani 6 centis baba matracot lecseréljük valami vastagabb juniorra
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
15-ért béreltük egy évre, a kétlapos angelcare légzésfigyelő + bébiőr kombót. csak a légzésfigyelő olcsóbb lett volna de bébiőr is kellett
azért döntöttünk emellett, mert amikor nekünk volt rá szükségünk, akkor az angelcare volt az ami közismerten megbízható volt a légzésfigyelők között, más megbízható opció nem nagyon volt
ebből viszont két típus volt egy régebbi (ledes) és egy újabb (kijelzős)
a ledesekre nem volt jellemző a meghibásodás de régebbiek voltak (minimum két gyereket már kiszolgáltak), kb. 20-25k körül mentek használtan állapottól függően
a kijelzősök is kb. ennyiért mentek használtan de ott meg típushiba volt a kijelző meghibásodása, elég nagy volt a kockázat, hogy nálunk megy tönkre
összességében a bérlésnek volt egy felára a használtan vásárláshoz képest (kb. 10k) de nem viseltünk kockázatot mert hiba esetén cserélték volna, arra nem emlékszem volt-e szükség cserére.
a fals riasztással kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy akkor voltak fals riasztások, ha a lapok nem voltak jól beállítva. ha pontosan a helyükre kerültek, és a matrac is rendben volt, akkor nem volt fals riasztás. nálunk az elhelyezésen kívül az okozott problémát, hogy a kókuszmatrac viszonylag passzosan feküdt az ágyban és a merevsége miatt a közepe így egy kicsit felnyomódott. nem volt púpos, csak pont annyi rugalmasságot vitt az anyagba ami miatt az érzékelők már nem érzékeltek rendesen. a matrac két szélét kicsit aládolgozva már nem volt fals riasztás
-
6030D
Ármester
válasz DeFranco #14936 üzenetére
Ilyen árakkal érthető a bérlés.
Itthon nekünk téves riasztás még újszülött korban volt, de nem mindegy, hogy egy 2,5 kg-os vagy egy 4 kg-os gyerek fekszik a matracon.
Az utazóágyban... na ott volt gondolkodás, hogy legyen légzésfigyelő is, meg kényelmes is legyen. Azt nem sikerült 100 %-osan megoldani, eltologatta a lapokat.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
DeFranco
nagyúr
egyébként a bébiőr része egy hulladék volt, nem szerettük. eleve hangot nem nagyon vitt át, csak valami recsegést amiből tudtad, hogy esemény van, meg talán kihallottad hogy sír vagy köhög a gyerek, de nagyon rossz volt a hangminőség, plusz a kezelése egy hulladék volt (azzal a tolókapcsolóval kapcsoltad be, amivel a csatornát is váltottad (tehát off-1-2-3 állásai voltak) ergo simán elállítottad a csatornát ha nem figyeltél, plusz ette az elemet, de ezek mind tervezési hiányosságok voltak.
aztán vettünk egy ikeás bébiőrt amikor letelt az egy év és kisimult az arcunk. kiváló kezelés, kiváló hangminőség, kiment a világból egy töltéssel, kb. beszáron vitték el mikor eladtuk és még meg is köszönték (ikea már nem forgalmazta)
-
tildy
nagyúr
Nem feltétlen értek egyet az új, nem új légzésfugyelő vásárlással. Mi újat vettünk , ac1100t 5 éve , kb 120 euró volt ( olasz amazon) , azóta harmadik gyerekünk használja , plusz húgom lánya is használta. Nekünk megérte , hogy tuti , hogy jó legyen.
Szóval függ attól, mennyi időre tervez az ember, és hány gyerekre."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Mi próbáltunk ki főzve, itt nagyon kemény a víz, ronda ‘piszkos’ lett tőle a sterilizalt üveg. Mikros változat bevált. Medela kézi pumpája egész jó, és gondolkodtam vegyek-e elektromos medekát. Arra jutottam , az ‘ipari’ medela symphonyt már ismerem, ha vennék, csak olyat vennék, de az meg 500 font. Úgyhogy marad a bérlés.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
A tomiee tippies-re gondolsz ? Nekem első gyerek óta van , imádtuk. Szuper volt, hogy 1.5 percen belül tökéletes hőmérsékletű tapszer várta a gyerekeket.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Ja, több gyereknél jobban megérik az új cuccok Főleg ha korban közel tervezi őket az ember és nem kell 6-8 évig pakolgatni jobbra balra. Nekünk bő másfél év van a két kölök között, pont fasza, mert mire az egyik kinő valamit a másiknak pont kell (babakocsi, gyerekülés, etetőszék, légzésfigyelő stb.) Mondjuk a babaruha csak részben lett újrafelhasználható, Zalánon hülyén nézne ki a rózsaszín body
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
-
addikt
válasz tboy93 #14943 üzenetére
mi elektromos Lansinoh -t vettünk mellszívásra, és amennyire én meg tudom ítélni, jól működött. mondjuk nem lett csapágyasra hajtva, szóval ezzel valaki jól fog járni, amikor eladom (nyilván féláron )
azon viszont őszintén meglepődtem (ha már Lansinoh) hogy mennyivel jobb minőségű a melltartóbetétjük mindenki másénál...[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
solti
senior tag
Te is azt írod, hogy már 4 gyereket kiszolgál(t). Tehát nem nagyon megy tönkre, úgyhogy lehet használtat. De mondjuk mi is újat vettünk anno az elsőnél, nem tudtuk, hogy felesleges ennyi pénzt kiadni érte.. Rengeteg (majdnem minden) babaholminál ez van, hogy teljesen jó a használt is, mert nem igazán amortizálódnak le 2-3 gyerek alatt sem. De általában ez csak utólag derül ki, és persze mi is vesszük nekik az új cuccokat
-
MC Pite
veterán
Nekünk Angelcare volt, kölcsön, légzésfigyelő+bébiőr.
Légzésfigyelő relatív jó, kétlapos.
Bébiőr... öhm...
-szegmenshibás kijelző fiatalon
-hangerő nagyon gyenge, kültéren nem hallottuk, pedig pont ott kell, nem az e vékony elválasztó falon belül
-Hőmérséklet mérés, riasztás meg egyéb üveggyöngy sem bizonyult hasznosnakHa mentünk valahova, inkább telefonos appot használtunk helyette.
Elemental:
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest