- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz Elemental #15099 üzenetére
Ha csak az öv elég, akkor öv+isofix miért ne lenne jó? Értem, hogy a könyv ezt írja, de ... hagyjuk. Én öv+isofixesen használom a hasonlót.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Elemental #15102 üzenetére
Ja; miénkre azt írja a Britax hogy vagy 3p, vagy isofix+TT, de egyik autóban nem volt, a kombiban meg a (kerékdobnál lévő) csomagrögzítőt nevezték ki annak, de az ülésünknek V alakú a TT szíjja, amit asszimetrikusan így nem akartam használni.
Ezért gondoltam, hogyha a 3pontos magában elég, akkor isofix+3pontosnak is illene elégnek lennie. Egyébként megvettem volna, ha az autókba rendesen használható lenne.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #15103 üzenetére
Lejárt a szerkidő: Elsőre azt nem is figyeltem, hogy öv mellé, jogos. Gyártó szerint nem kell. Azért is vettük mi is a Duo Plust, hogy szükség esetén anyám autójába övvel is berakhassuk.
-
-
-FreaK-
veterán
Üdv!
Mi is az autós babahordozóval vagyunk bajban, ilyesmi Mama Kiddies babakocsihoz való autós hordozónk van (+ hozzá tartozó isofix bázistalp), de a baba kezdi kinőni (~5hónap/7,3Kg), ha rajta van a védőhuzat a fejrészen, akkor az nyomja előre a gyerek fejét, amúgy meg a lába is kezd kilógni belőle.Mit vegyünk helyette?
A gond, hogy bármi mást veszünk, nem lesz jó a babakocsiba, így ha menni akarunk valahova, akkor a babakocsiba való kosarat is vinni kellene magunkkal (nagy dög, nem nagyon van hely neki az autóban).
Mivel még pici a baba, elvileg nem ülhet, feküdnie kellene a kocsiban, erre meg csak 0-25-ös megoldásuk van, ami elvileg nem ajánlott.
Csatlakozó szabvány gondolom nincs, hogy az akármilyen hordozót be tudjam tenni a MK babakocsiba, ugye?
Van erre jó megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz -FreaK- #15107 üzenetére
létezik egy csomó adapter, ami jellemzően a népszerű hordozókat (Maxi Cosi, Britax Römer, Cybex) random babakocsira adapterezi, a gyártóval vagy a hazai forgalmazóval felveszed a kapcsolatot biztos tudnak adni
de szerintem egy másik hordozó nem lesz érdemben nagyobb, bírd ki azt az 1-2 hónapot amíg a gyerek már stabilan tud ülni egyedül ezzel a hordozóval, és akkor vegyél neki egy 0+/1 kategóriás gyerekülést“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-FreaK-
veterán
válasz f4lcon #15108 üzenetére
Okés köszi.
Bár ezt nem teljesen értem:
"bírd ki azt az 1-2 hónapot amíg a gyerek már stabilan tud ülni egyedül ezzel a hordozóval, és akkor vegyél neki egy 0+/1 kategóriás gyerekülést"Mármint hogy várjam meg míg ülhet rendesen babakocsiban? Ez mondjuk nem is tudom, hogy pontosan mikortól lesz, de okés.
Utána ha már gyerekülés van, akkor meg muszáj lesz kivenni belőle és átrakni babakocsiba ugye? Onnan meg már nem fogom megúszni hogy a babakocsi kosarát is cipelni kelljen :/ -
addikt
válasz -FreaK- #15109 üzenetére
a mózeskosarat addig fogod használni, amíg a gyerek nem tud a földön stabilan ülni egyedül
ahogy tud, onnantól nem a mózeskosárban fogod tologatni a gyereket, hanem az úgynevezett "sport" részben. ettől a ponttól a mózes az kb felesleges is lesz, mehet a padlásra
a babakocsin a sportülésbe váltás az a pont, amikor az autóban is a hordozóból egy 9-18-as ülésbe kerül a gyerek“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Ezekiell
veterán
Fogzás.
Kinek mi vált be könnyítésre? Nálunk most nagyon durva fogzás van (+mellé egy vírusos bölcsipestis is, az se segít), egyszerre jön a 4 szemfog. Gyereknek nyilván minden baja is van, de mostmár erőnk végét járjuk (ő is, és mi is). Lázcsillapító, Cataflam, Dentinox, hideg rágókák rágása mind megvannak, de kb mint halottnak a csók (rossz hasonlat...).
Ezeken felül milyen tippek vannak, hogy könnyebb legyen ez a pár hét?Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Real_Necro
veterán
+1 nurofenre (bár írtad, hogy lázcsillapító) , meg 1 üveg bor nektek lazítani, ha már nincs szoptatás.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ezekiell
veterán
Panadolt kap nálunk (mert Cataflam mellé Nurofent ne kapjon gyerekorvos szerint, ugyanaz a hatóanyag, Cataflam meg kell a vírusos lószar miatt), sajna az nem segít. Lehet megpróbáljuk a Nurofent újra, köszi!
#15116Real_Necro
Már nincs, de elég nehéz lazítani, amikor a gyerek görcsben sikít és nem tudja abbahagyni.. De ja, muszáj, mert becsavarodunk. (+ ráadásnak csórikám multiallergiás is)Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
6030D
Ármester
válasz Ezekiell #15117 üzenetére
Mi a születésekor Panadolt vettünk, hogy majd az oltások után jó lesz, ha felmegy a láza. 1 éves koráig nem volt rá szükség, most (február elején) viszont betegen kapott két oltást és jött a Panadol. Nem használt, akkor vettük a Nurofent, és után volt a fogzós sírás. Persze ha a doki szerint nem jó a Cataflam mellé, akkor ne miattam adjatok neki.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
vans?
őstag
válasz Ezekiell #15114 üzenetére
Nalunk meg olyan gond van, hogy az utobbi napokban nem akar / tud normalisan enni, kikopi a mellet, pedig ehes... Nem tudjuk, mi okozza, 7 hetes a kislanyunk, amugy is hisztisebb lett az utobbi idoben, mint korabban.
Elso gyerek, nincs meg tapasztalatunk, szomoru latni, hogy nem tudjuk taplalni kvazi, foleg felesegemnek persze. Tapot nem szeretnenk egyelore elkezdeni...hábm bábm
-
Ezekiell
veterán
Ahhhh, ne is mondd, nálunk nem cicit köp ki már 20 hónaposan, hanem mindent a fogzás miatt. Mi is kikészülünk tőle, hogy a gyerek kb fényen él. Kitartást! Nekünk szoptatási tanácsadó sokat segített anno - bár sok hülye van közöttük, de mi szerencsésen jót kerestünk meg. Egy próbát megérne sztem. Szeged környékén tudok elérhetőséget adni, ha kell.
Én tényleg nem tudom, hogy a picsába létezik a mai emberiség.... Ősősősősősanyáink hogy a rákba nem mondták azt ilyenkor, hogy "jóvan baszki taigetosz" (persze tudom hogy hogy, csak tényleg bámulatos dolog a szülői ösztön)
#15120Drughi
Hmm, jó ötlet, holnap hívom fogorvos havert, köszi!Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
6030D
Ármester
válasz Real_Necro #15123 üzenetére
~80 éves. Unokatesótól elkapta a taknyot, azzal küzdöttünk keddtől péntekig, javuló tendenciával. Pénteken mondtuk, hogy ez van, nem baj, be lehet adni, ami jön... de ha már itt van, akkor adjuk be a másikat is, akkor nem kell visszajönni 1-2 hét múlva... 5 napig volt hőemelkedés - láz - kicsit jobb állapot váltakozva. Most meg (2 hétre rá) kapott Bexsero-t, meg sem érezte.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
vans?
őstag
válasz Ezekiell #15122 üzenetére
En sem ertem, regen hogy zajlott minden... Szegedtol 1400km-re lakunk, koszi. Egyebkent jol megy a szoptatas alapjaraton, vedono is jart hozzank, stb., egyszeruen a baba mukodik most mashogy... Kitartas nektek is, en azt hittem az elso ev utan konnyebb lesz az elet.
hábm bábm
-
Ezekiell
veterán
Sztem majd tizenpár év múlva, amikor páros lábbal rúgom ki a gyereket külföldi egyetemre/szakképzésre, akkor lesz talán kicsit könnyebb Talán, kicsit...
Ma éjszaka pl 1kor a gyerek olyan sírógörcsöt kapott, hogy képtelenek voltunk lenyugtatni. 0 kooperáció volt az egyébként nagyon okos és együttműködő gyerektől, görcsös test, sikítás, stb - szóval gyerek felkap, kocsiba be, és autózunk: ez vagy megnyugtatja (nagyon szeret "kocsizni"), vagy a következő megálló a klinikai ambulancia. Szerencsére megnyugtatta, és 1.5 óra autózás után elaludt (ha megállított volna egy rendőr, akkor nagyon elküldöm a picsába )
Ma reggelre meg semmi baja, vigyorog mint a vadalma, végre evett normálisan, most tök jól szunyál éppen - f*sz se érti a gyerekeket...
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
addikt
ugyan egy éves a gyerek, most jönnek az első őrlő fogai (egyszerre kettő) és így, hogy lassan egy hónapja tud járni mindent elkezd felfedezni ami az 1m-es körén kívül van (ugye amíg fekszik a hátán, addig nincs sok felfedezni való) és ezt a rengeteg dolgot amit a házban talál azt pakolja is ki-be. na ez a hatalmas mennyiségű információ olyan hatással van az agyára mintha meginnál vagy 30 redbullt, pörög tőle egész éjszaka, hogy fel tudja dolgozni
ezért kis adagokban kapja az egyéb új információkat (boltok, nagyváros) hogy sikerüljön az egészet megemészteni“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
AssAssynn
őstag
Olyan gyermek (ajtó) rácsot tudtok, ami nem ez a buta fúrás mentes, feszítős fajta, hanem a rendes, aminek kerete van, és belehet különböző szögekbe is rakni?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
tildy
nagyúr
válasz -FreaK- #15107 üzenetére
De van. A cybex , a maxi cosi , meg talán a be safe , meg kiddie ugyanazt az adapter használja : maxi cosit.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Irtad, hogy akkor volt 7 hetes, mikor szuletett, mert nagyon ugy nezem a lanyommal kb egyidos. O dec. 31.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
emmm
őstag
Sziasztok! Ezer éve nem jártam erre...
Nálam is előkerült a következő gyerekülés témája. Most olyan 117 cm a lányzó, a jelenlegi ülése még éppen jó, de szeretném mihamarabb cserélni. Teljesen új vagyok a témában, merre érdemes itt menni egyáltalán? 15-36 kg kategóriában.
Amit látok, hogy van isofix-es, aminek nagyon örülök. Utáltam azt a kötögetést.
Van esetleg valami szempontrendszer, amit érdemes figyelembe vennem? -
-
emmm
őstag
Köszi a tippeket!
-
lorcsi
veterán
válasz Napfénysüti #13763 üzenetére
milyen tipust használtok?
most gondolkozom..aliról rendelni..próbaképpen
(mosható pelenkát keresek pl: [link] vagy egy iylen pakk , esetleg ez ?)[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Real_Necro
veterán
válasz f4lcon #15135 üzenetére
Végülis van benne igazság, nálunk is van 2 M-fix a kocsiban.
Gyerekek nagyon szeretik, kényelmes, sokféle módon állítható...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz lorcsi #15142 üzenetére
Praktikusabb.
A mosipelust pl. mindig viheted magaddal, akár végig van sz@rva, akár tiszta. Az eldobhatót nem kell, megtelik, kidobod, adsz rá tisztát.
Egyesek szerint kevésbé környezetszennyező, de abban is létezik eldobható betét, valamint a többletmosás, mely villamos energia, mosószer és víz használatot is magával vonzza. Így már lehet mégsem, de ne indítsunk hitvitát. Ha asszony azt szeretné, próbáljátok ki. Max eladjátok és áttértek eldobhatóra.Egyébként meg egy idő után úgy is azt fogjátok várni, amikor már nem kell. Bár akkor meg más lesz sz@ros...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
solti
senior tag
válasz Real_Necro #15143 üzenetére
igen, az egyszer használatos pelust akár egy útszéli parkolóban kidobhatod a SUVból
Amúgy egyetértek veled, tényleg hitvita. Valakinek az egyik jobb, valakinek a másik. Ráadásul mindkettőből van kismillió fajta, van amikor/akihez az egyik jobb, van amikor/máshoz a másik jobb.
-
Real_Necro
veterán
Így van, ugyanakkor adhatsz rá bármilyet, tuti lesz olyan, hogy háta közepéig felcsap a matéria...
-
tildy
nagyúr
Tényleg kinél hány évesen szokott le a pelusról? A fiam 3 év 2 hós volt, a lányom most lesz 3, meg mindig pelusos.
-
M3oH
addikt
-
senior tag
válasz bugizozi #15148 üzenetére
Praktikát én nem tudok.
Sajnos a kakilással problémák voltak, rettentően szorulásos volt, emiatt hamar kiismertük a gyereket, hogy mikor jön pisi/kaki. Állva egyáltalán nem ment a kaki, amikor láttuk, hogy összeszorítja a lábait akkor rá lett ültetve a bilire.
Nyáron sokat szaladgált pelus nélkül a kertben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külpolitika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest