Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesus

    senior tag

    Hali

    Egész kezelhetőnek tűnik ez a Zenit fotópuska, szerencsére sikerült is egy pár használható képet lőni egy noname filmre, bár sajnos a tekercs egy része nem lett használható egy teljesen amatőr baki miatt, de azért megosztanám veletek az eredményt (csak denzitás lett buherálva rajta).

    Ám egy kérdéssel is fordulnék hozzátok. Munkatársam által hozzámkerült egy kisebb adag fotós cucc:

    - Ricoh TLS 401
    - Ricoh KR-5
    - Chinon 135mm f/2.8 (PK bajonett)
    - Auto Revuenon 35mm f/2.8 (PK bajonett)
    - Exakta 75-300 (PK bajonett)
    - Helios 44m-4 (M42)
    - Helios 44m (M42)
    - Riconar 55mm f/2.2 (PK bajonett)

    Namármost ki akarnám próbálni, hogy mit is tudna a 401-es, viszont ezek az optikák meg PK-sak, szóval ha rendelnék egy M42-PK adaptert azzal működne a dolog olyan téren is, hogy nem lenne túl nagy bázistávolság a végtelen rovására?

    A másik pedig, bár nem teljesen ide tartozik, de ezen objektívek között van olyan "kiemelkedő" darab, amit adott esetben (tehát pénzt nem beleszámítva) érdemes lenne átbajoneztetni, és egy Nikon vázon kipróbálni, hogy mit is tud (tudom természetesen, hogy ilyen szempontból a Nikon egy külön állatfaj, és ha manuálozni szeretnék egy milc-es vagy Canon géppel sokkal jobban járnék, de a kérdésemet fenntartom, mert a későbbiekben is Nikonnal terveznék a filmes vázak mellett).

    Tudom hogy ez így elég komplett dolog, és lehet hogy csak a hozzászólásom egy részére kapok csak választ, de előre is köszönöm mindenkinek :R

    https://www.twitch.tv/csehla

Új hozzászólás Aktív témák