Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Busterftw #47102 üzenetére

    "ha valamibe mindenki úgy nyúlhat bele és változathatja ahogy jónak látja, abból hogy akarsz szabványt"
    A szabvány az interfésznek kell, hogyan kell pl. etetni adattal egy ilyen technológiát, és annak hogyan kell adott adatokkal működnie. Innentől mindenki szállíthatná a saját megoldását alá, és csak egyszer kellene a fejlesztőnek szívni a beépítéssel, karbantartással.
    Ha egy ilyen open source megoldásba a fejlesztő belenyúlna, onnantól az ő felelőssége lenne, hogy továbbra is megfeleljen a szabványos interfésznek a működés. ;)

    "Ez pont az innovációt ölné meg, hiszen nem lenne verseny."
    Miért ölné meg? A versenyt éppen a zárt technológiák és licenszfeltételek ölik meg.
    Lásd USB-C. Bár vannak kifogásaim vele, de be kell lássam, pokoli kényelmes és környezetbarát, hogy egyetlen komolyabb USB-C töltővel/dokkolóval minden USB-C eszközt tudok itthon tölteni. Szemben a korábbi gyakorlattal, hogy ahány kütyü, annyiféle töltő hozzá. A verseny is köszöni szépen, jól van, USB-C-s telefon/tablet/notebook/powerbank és töltő/dokkoló oldalról is. Sőt, notebook téren még javult is a verseny, mivel pl. dokkolóból már nem csak az adott gyártó sokszor típusspecifikus dokkolóját (vagy töltőjét) tudod megvenni, hanem ha vettél egy általános USB-C dokkolót az minden épkézláb dokkolható USB-C-s notebookhoz jó lesz. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák