Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz lezso6 #37136 üzenetére

    Igen NV a kiadott részvények értékének a számából adódóan jobb cég tőzsdei szempontból. . Intel egy giga cég rengeteg részvénnyel, de ezek részvények egyenkénti értéke alulmarad NV hez képest. Az egyik a mennyiség, a másik a minőség. Mindkettő jó megközelítés, ha van nyereség és osztalék, de NV féle a példaértékű tőzsdei szempontból.
    AMD nél sok részvény van forgalomba és kevés az osztalék ez a legrosszabb kombó jelenleg. Helyükben már nem adnék el új részvényeket hanem ezek értékét növelném magasabb osztalékkal. Ez egy hosszabb távú folyamat.Ezért írtam, hogy szerintem ők is erre hajtanak most, ami a helyzetükben - szerintem- egy jó megközelítés, csak kockázatos.Ha intel így folytatja akkor egyre kevésbé. Úgy gondolom AMD részvények jövő év végére stabil 40 dollárra felmehetnek, de ehhez mindenképpen kellene kifele osztaniuk pénzt.Ha oszt akkor nagyon sokan fognak longolni AMD részvényeket és ez a cégnek bizony jó az új gen érkezése előtt.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák