Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Mirman #18013 üzenetére

    Én olyan, számomra érthetetlen hibákkal találtam szembe magam két alkalommal is különböző AMD hardverrel a gépben, hogy csak pislogtam, hogy ezt most miért.

    AMD HD4850 VGA-ra kötött Acer X223w monitor natív felbontását nem tudtam kiválasztani VGA driver-ből és a Windows képernyőfelbontásra vonatkozó részénél sem jelent meg. Minden más felbontás szerepelt, de ami kellett az nem volt a választható opciók között. Mindezt már első alkalommal mikor bekerült a gépbe a HD4850 és felment a CCC.
    Nekem kellett megkeresni egy ini fájlt a VGA driver mappái és fájljai között, amiben szerepeltek a felbontások az egyéb infók mellett. Ebbe az ini-be a megfelelő részre beírtam a többi felbontás közé azt ami nekem szükséges volt (1680x1050). Ezt az init elmentve majd a gépet újraindítva tudtam kiválasztani boot után CCC-ből és-vagy Windows képernyőfelbontásnál az 1680x1050-et. Ezt a jelenséget az újabb CCC-k sem oldották meg, és minden egyes frissítésnél újra kellett matatnom a CCC-ben...
    Arról nem is beszélve, hogy nem is tudta az AMD driver/Windows Eszközkezelő milyen kijelzőről is van szó.
    Ez a HD4850 előtti Nv 7600GT-nek, és a 4850 utáni Nv GTX275-nek nem okozott gondot. Mind a két esetben tudta a rendszer milyen monitor van rákötve és milyen a natív felbontása amit elsőre be tudtam állítani bármi buhera nélkül.

    AMD Mobility HD5470-nél pedig LG 42LE7500 tévére kötve HDMI-n olyan csúnya képet adott, hogy rossz volt nézni. Állíthattam bármit a tévén vagy driver-ben nem javult a képminőség. Még újraindítás után sem,
    Az 5470 után lett egy másik laptop Nv GT555M-el szerelve. Ezzel a másik laptoppal ugyan azzal a tévével és ugyan azzal a HDMI kábellel nem volt semmi baja a képnek. Olyan volt mint lennie kellett, azaz szép.

    Próbálok ésszerű keretek között az aktuális igényeimnek megfelelően választani.
    Viszont a saját tapasztalataimat alapul véve eddig nem valami jó helyen van az AMD nálam, de úgy látom másnál sem volt az:


    (piros bekeretezett rész)

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák