Új hozzászólás Aktív témák

  • GeryFlash

    veterán

    válasz Abu85 #57417 üzenetére

    Koszi!
    Hat ha jol tudom a top GDDR7-es kartyak 1.5TB/s kornyeken lesznek, a HBM3 meg ugye tudna 3.27-et is csak ugye a Radeon VII ota nem lattuk HMB-et hasznalni konzumer/gamer kartyakon :( De akkor ha nem is ebben a generacioban de a kovetkezoben (2024) mar gond nelkul meglesz a felsokozepkategorianak is a 120+ TFLOPS es a 2TB/sec.

    Egyebkent most ezeket a TFLOP-sokat most mennyire vegyuk komolyan? Regen az AMD-e volt tulzo az Nvidiahoz kepest, majd jott az Ampere ahol az INT32-es egysegek tudtak lebegopontos szamitast is vegezni idealis esetben. 3 esetben volt ugye problema (korabbi Amperes PH cikkedbol):
    1.) ha kellett INT32-es feladatot vegezni, es ha igen mennyit
    2.) ugyanarra az utemezore ne keruljon ket egymassal fuggosegben levo szamitas
    3.) ha a shadernek nagy a regiszter nyomasa

    Ugye nincs okolszabaly, hogy akkor az Nvidia FP32-e valosagban mennyi, mert teljesen szituacio fuggo, de kb az RDNA2-hoz kepest a legtobb szituacioban olyan 0.7-es szorzo a valos. Most ha jol ertem az AMD is lobogtatja majd hogy neki is 100TFLOPS kornyeken van a csucs, mindezt ugy hogy a 6900XT 23 volt. Nyilvan nem lesz 4.5szer erosebb, jo esetben is ennek a fele ha kijon, a kerdesem hogy az AMD az Nvidiat leutanozva szinten kitomi INT32 feldolgozoval es befogja oket FP32-re, vagy honnan ered ez a boduletes ugras?
    Ha NDA erzekeny dolog, akkor csak viragnyelven hogy melyik iranyba kell gondolkozni :)

    Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

Új hozzászólás Aktív témák