Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz Watt25 #1438 üzenetére

    A media cache a lejátszásban is segít, nem csak az elérésben.
    Ettől függetlenül teljesen igaz, hogy nem az ssd az elsődleges opció fejlesztésnél. Én csak arra válaszoltam, hogy okoz e érezhető különbséget az ssd. És igen van különbség.
    A cpu és videókártya mellé én betenném a ramot is. A ram bővítése is tud segíteni a komplexeb timeline-ok lejátszásánál.
    Fejlesztésnél szerintem az ideális sorrend, gpu, cpu, ram, ssd.
    Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a lehető legerősebb geforce, a minél gyorsabb és több magos proci, a lehető legtöbb és gyorsabb ram, illetve a minél gyorsabb háttértár számít.
    De részleteiben ennél azért bonyolultabb.
    Az is számít pl, hogy milyen tömörítettségű, milyen bitrátával rendelkező, milyen formátumú videót használ az ember. Miből, mibe dolgozik. Milyen effekteket használ, stb.
    Minden feladatnak más-más hardware igénye van.
    Így inkább a rendszer egészében kell gondolkodni, mert egy-egy alkatrész fejlesztésével, csak bizonyos területeken gyorsul a premiere.
    Ha pl, nem használsz effekteket, vagy csak nem gpu támogatottakat, akkor vajmi keveset számít egy 980Ti a gépedben, viszont a minél komolyabb proci annál többet.
    Videókártyánál is vannak meglepőnek tűnő különbségek. A Pr szempontjából, egy gtx 780 jobb választás mint egy 970, de még a sima 980-nál is. Ennek az oka a cuda magok száma, a memória sávszéllessége, a memória interfész sávszélessége, és a sebesség közti különbségek.
    Jelenleg a piacon (a használtat is beleértve) ár/érték arányban a legjobb vétel a 780, vagy még inkább a 780Ti. Ezeknél csak a 980 Ti és a Titan-ok jobbak.
    A quadro-kat el kell felejteni, csak speciális esetekben lehet szükség rá.
    És akkor még nem is volt szó a processzorokról, ami szintén tele van meglepő különbségekkel, ha a xeonokat is belevesszük.

Új hozzászólás Aktív témák