Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Roachy válasza HollyBoni (#997) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

A VGA nem szentírás, de erősen ajánlott. Ha a premierrel kompatibilis kártyád van, sokkal folyamatosabb és gyorsabb lesz a munka. Ha nincs ilyen, akkor mindent a processzor számít és érezhetően jóval lassabban, illetve döcögősebben. Szóval ha van erősebb kártyára pénzed (gtx 570+), akkor olyat vegyél amit az Adobe, vagy az Nvidia ajánl. Mert hiába veszel más fajta erős kártyát, a premiere nem fog vele foglalkozni, hanem szoftverből számolja le a gpu támogatott dolgokat. Ilyen szempontból majdnem mindegy hogy integrált VGA van, vagy bivalyerős dedikált, ha nem kompatibilis a premiere-rel. Ebben az esetben még inkább számít, hogy legalább a processzor minél ütőképesebb legyen.

[ Szerkesztve ]

(#1002) pataka


pataka
(újonc)

Előszöris mindenkinek minden hozzászólást köszönök! Az az igazság, hogy nem nagyon vagyok otthon a HW-k mai világában, s főképp nem nagyon értem egyelőre ezt módit, amit az alaplapnál írnak, hogy aszondja:
"Intel® HD Graphics Built-in Visuals
Intel® Quick Sync Video saves valuable time for PC users who want to create and edit video, synchronize it with other devices, and share it–at home and on the internet. Intel® Quick Sync Video uses hardware on the processor, instead of software, to accelerate video encoding."

...na meg...
"Intel® HD Graphics is now built right into the processor! This integration means lower latencies and leads to superior mainstream gaming and enhanced 3D experiences."
Stb...
A részletes specifikáció itt van:
ASRock H61DE/S3
Igazából ez nem a konfigom még, de lehet belőle az mert jól hangzik, felkeltette az érdeklődésem, csak hogy a gyakorlatban mi az igazság a szép szavak mögött, arra semmiféle tapasztalatom nincs, se előismeretem. Most hallottam erről hogy ilyen van. Azért kérdem valaki valami tapasztalatot szerzett-e az Intel® HD Graphics 2000/3000 grafikával direkt a Premierrel. Amit ha jól értek végülis, ez nem is az alaplapra integrált (úgy tűnik rosszul fogalmaztam), hanem az i3-i5-i7 processzorokba, s gondolom az alaplap ezt támogatja a fentiekkel. (Remélem nagy hülyeséget nem írtam, de hát azért kérdezek, hogy okosodjak, ha mégis... :) )
Én azt sejtem, hogy a VGA sokat számít, csak épp meg is kérik az árát, ami gondolom nem csak nekem nehéz ügy...
Egyébként utóbb azt hiszem rosszul, azaz kissé hiányosan tettem fel a kérdést olyan értelemben is, hogy alighanem az is lényeges, hogy melyik Premier verzióról van szó. Nekem egyelőre csak a CS3-al volt dolgom, viszont előbb-utóbb eljöhet az ideje a szoftweres továbblépésnek is. Van egy olyan érzésem - na meg az Adobe weboldal információit olvasva is úgy tűnik - hogy az egyre újabb verziók is egyre erősebb HW-t igényelnek akár ugyanarra a feladatra is. :)

[ Szerkesztve ]

(#1003) Roachy válasza pataka (#1002) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Igen ezek az új processzorokba vannak integrálva.
De az Intel HD Graphics, nem váltja ki a videókártyát. Játékoknál sem elég a teljesítménye, szóval arra jó, hogy képet megjelenítsen, de a premiere gpu gyorsított szolgáltatásait nem tudod vele kihasználni.
Főleg ha cs3-ról beszélünk, az valószínűleg az új processzorok hardveres video encoder funkcióját egyáltalán nem tudja használni. Lévén akkor még nem létezett ilyen proci, nem tudták rá optimalizálni.
Ahogy fentebb írtam, ha nincs pénz vga-ra, próbálj minél jobb procit venni. Szerintem legalább egy i5 kéne min. 8Gb rammal, ha a cél a minél folyékonyabb HD munka.
Vagy vehetsz régebbi, használt, de erősebb konfigot.
Azt nem tudom neked megmondani, hogy cs3 alatt milyen különbség van egy újabb integrált videó-val rendelkező proci és egy régebbi között. De cs6 esetében sem tudnám megmondani, nincs lehetőségem összehasonlítani. Nekem HD graphics van a procimban, de nem használom.

(#1004) akyyy


akyyy
(senior tag)

Capturenél mit jelent ez az opció hogy:

Preroll time

timecode offset

valamint abort capture on dropped frames (utobbit sejtem)

illetve azt hogy lehet megoldani hogy van 4 kazetta, digitalizálni szeretném

elinditom az elsőt az ilyen néven menti el a videókat

Valami 01.mkv
valami 02.mkv

beteszem a második kazit, ugyanilyen néven, mert azt szeretém hogy folytassan valami 3.mkv néven, de ilyet csinál
valami 01 01.mkv. :S

(#1005) Roachy válasza akyyy (#1004) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Preroll time: amikor digitalizálsz kazettáról és nem az elejétől, hanem egy in point-ot (belépési pont) megadva, akkor itt állíthatod be, hogy mennyi idővel hamarabb kezdje a lejátszást a megadott belépési pontnál. Erre azért van szükség, hogy pontosan induljon a digitalizálás. Szalag esetében mindig van pár mp (~2mp) elindulási idő, ezért ezt érdemes kompenzálni a preroll time beállítással. Az itt megadott idővel hamarabb indítja a magnót és aztán a megadott belépési pontot elérve elkezdi a digitalizálást. Így biztosan nem fog lemaradni az eleje, pontosan a megadott timecode-tól rögzít.

Timecode offset: erre szinte biztosan nem lesz szükséged. Nagyon ritkán, speciális körülmények mellett előfordul, hogy a magnótól késve érkezik a videó jel a számítógépre. Ezzel a beállítással lehet ezt kompenzálni.

Abort capture on dropped frames: Ha a szalagon valamilyen hiba van (szétesik a kép, zavaros lesz, megszakad), azt drop out-nak hívják. Ezt az opciót bekapcsolva, ha ilyen képet érzékel, megszakítja a felvételt.

Minden klipet el tudsz nevezni, saját igényeid szerint a felvétel előtt és közben is a capture ablak logging fülén.
Amúgy automatikusan is folytatja a sorszámozást azt hiszem, ha digitalizálás közben nem lépsz ki a capture ablakból. Ha kilépsz, akkor csinálja azt amit írtál. De ez nem biztos, jó régen használtam a capture-t.

(#1006) akyyy


akyyy
(senior tag)

már csak azt nem értem, hogy ha bejelölön hogy scene detect, hogy külön fájlokba tegye a külö felvett dolgokat, akkor miért marad pár frame-nyi az előző feltévelből? kissé zavaró, hogy mindig le kell vágni. ezzel a pretimal nem lehet ezt kiküszöbölni, vagy valamivel?:D

(#1007) rlazol válasza akyyy (#1006) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

Igen, pretime-val.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1008) Roachy válasza akyyy (#1006) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

A preroll time-al nem fog menni. Az nem befolyásolja a scene detection-t.
A felvétel időpontjában a kamera helyezi el a markereket, amit aztán a szoftver érzékel, ott lehet a gond.
Bár nem tudom, hogy ebben az esetben segít e, de most tehetsz egy próbát a timecode offset-tel, hátha.
De ha nem jön be sem kell egyenként levagdosnod, abban az esetben ha mindig pontosan ugyanannyi frame marad rajta.
Akkor a timeline-ra lepakolod az összes klipet, majd a riple edit tool-al egyszerre kijelölöd az egészet. Ugyanúgy ahogy windowsban is, bal egérgombot nyomva tartva, végig húzod és kijelölöd a timeline-on lévő klipeket. Akkor minden egyes vágás pont ki lesz jelölve, de a végük. Mivel te a klipek elejét akarod módosítani, ezért a megjelent trim ablakban, ahol 2 kép látszik egymás mellett, rákattintasz a jobb oldalira, így a klipek eleje lesz kijelölve. És így egy lépésben tudod módosítani az összeset.

(#1009) akyyy


akyyy
(senior tag)

na egy fogós kérdést teszek fel, remélem tud valaki segíteni.

premiere pro CS6-ról van szó.
Van egy felvételem, minek az elején svenkelés van. ezt fel szeretném gyorsítani (kb 500%-osra), a vége meg normál sebesség. Ezt eddig a rate strech toolal oldottam meg minden gond nélkül. a gond az hogy ez a felvétel sajna eléggé rezeg (mert kézből vettem fel pont ezt:( )
Ha be állítom a videóra a warp stabilizert, a normál sebességünél jó, de a gyorsitottnál hibát ir ki(mi szerint a két effekt együtt nem alkalmazható.)
mivel tudnám rávenni hogy mégis müködjön a dolog, vagy hasonló megoldás?

azt nem szeretném hogy külön lerenderelem ezt a videót stabilizálva, és azt gyorsítom (bár ha minden kötél szakad, akkor ez lesz, de szeretném ezt elkerülni)

ötletek?

(#1010) akyyy válasza akyyy (#1009) üzenetére


akyyy
(senior tag)

megoldottam: Jobb klikk, nest ezzel új sequence-be tette, azt pedig már stabilizálhattam :D

(#1011) Roachy válasza akyyy (#1009) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Megcsinálod a warp stabilizer-t, aztán jobb egérgomb a kérdéses klipen és a nest-re kattintasz. Így tovább effektezheted.

Ja azt nem láttam, hogy rájöttél közben...

[ Szerkesztve ]

(#1012) akyyy válasza Roachy (#1011) üzenetére


akyyy
(senior tag)

az a bajom, hogy ha az igy kivágott részt beillesztem, és ráhzom a stabilizátort, akkor a svenk után eléggé csúnya lesz a stabilizálás (amolyan youtubos féle torz), szoval azt nem kéne stabilizálnia, de ha azt levágom és csak a svenket stabilizálom, nagyon látszódik benne egy "vágás" (hirtelen kizoomol belőle). megpróbálom finomhangolni hátha lesz belőle valami.

(#1013) Roachy válasza akyyy (#1012) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Igen, mert a kameramozgás kiegyenlítése miatt, kénytelen kicsit belenagyítani a képbe. Ezt a warp beállításainál százalékban meg lehet adni manuálisan is, mennyit nagyítson max bele. Csupán annyi a dolgod, hogy az utána következő snittbe is belenagyítasz ugyanennyit.

(#1014) akyyy


akyyy
(senior tag)

eddig két videó közti ürességet a jobb egér ripple deletével csináltam, de most ez eltünt, szürke kattinhatatlan lett. mitől?:S

szerk.: az okozhat gondot, hogy eddig csak egy mp3 volt benne, de most beletettem egy másikat is ami "folytatja" az előző zenét egy másikkal.

[ Szerkesztve ]

(#1015) Roachy válasza akyyy (#1014) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

A jobb egeres ripple delete, csak az audio sávval együtt töröl. Ha ott folyamatos a track, akkor nem.

(#1016) Cingáriusz


Cingáriusz
(őstag)

Sziasztok!

Premiere Pro 5.5 verzió mennyire használja ki a 4magos AMD CPU-kat?
Jelenleg egy Phenom II X2-vel használom és a videók konvertálásánál nem az igazi a sebessége.
Érdemes 2-ről 4magos, vagy akár 6magos Phenom II-re váltani?

https://www.youtube.com/channel/UCakgVHHng0TKHctSiitYDUw

(#1017) Roachy válasza Cingáriusz (#1016) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Kihasználja, gond nélkül.
Minél jobb a proci, annál gördülékenyebb a munka is. Szóval érdemes váltani mindenképpen.
Bár, igazán az intel platformot szereti. ;)

(#1018) csuli111


csuli111
(újonc)

Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Esküvői HD videók vágásához, szerkesztéséhez használom a premiere és az after effect programokat. Olvastam hogy az nvidia quardo kártyáival gond nélkül megy a hardveres gyorsítás. Namármost... Vettem egy quadro2000-est és bár melyik programban vagyok és bár mit állítok, a gyorsítás egyszerűen nem akar működni :( Az MSI Afterburner progival gyönyörűen lehet látni hogy amikor renderel a program akkor a GPU meg sem nyikkan hanem csak a processzor dolgozik... A progik látják a kátyát, a beállítások élnek. Mégis a szegény kis i3-as kínlódik... Végigpróbáltam a cs3-tól a cs6-ig mindent...
Valakinek valami ötlet? :)

(#1019) akyyy


akyyy
(senior tag)

van egy hoszabb videóm, amit elláttam markerekkel.

hogyan tudnám kirendeleni úgy azt a részletet, amit bejelöltem markerral? monjduk csak a második markert. (10 perc hosszúságú)
azt hittem van valami gomb hogy az adott markerhosszúságú részt rendereli, de nem találok ilyet, csak ha kézzel huzom meg ugy meg nemigazán preciz :D

(#1020) akyyy


akyyy
(senior tag)

a másik kérdésem hogy egy több kisebb videóból álló anyagom van, és ezek a részek egymás mellet vannak legyen a nevük A B C D, de kiderül hogy a B és a D-t meg kéne cserélnem. oké, hogy felhuzom a D-t, helyére teszem a B-t, majd a D-t előre viszemés beillesztem a B megüeresedd helyére, de nincs erre valami egyszerübb, gombnyomásos módszer, hog ykijelölöm, és felcseréli automatice a kettőt?

(#1021) rlazol válasza akyyy (#1019) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

legfelöl talász egy csíkot - Work Area Bar - annak a két szélét állítsd be a markerhoz, azt fogja renderelni.
ami a másik kérdést illeti: ez neked nem elég egyszerű??? :DDD nem, tudtommal nincs.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1022) akyyy válasza rlazol (#1021) üzenetére


akyyy
(senior tag)

az tudom hogy azon belül renderel, de nekem csak egy markert, avagy egy fejezetet rendereljen le. de ezt is csak igy maszek módon oldható meg az a baj:( pedig tuti meglehet valahogy ugy ahogy én akarnám, de hát na:D

(#1023) rlazol válasza akyyy (#1022) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

szerintem sokkal egyszerűbb, mint csinálni neki egy menüt, ahol beállíthatod, hogy melyik markerek között rendereljen. Főleg, hogy általában egy 2 perces klipnél is 40-50 markert használok....
dehát kinek a pap, kinek a papné.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1024) SSJmeszes


SSJmeszes
(senior tag)

Sziasztok!

Adobe Premiere Pro ( Adobe Media Encoder )
Mit lehet csinálni, hogy ne csak ~30% terhelje a procit?
Gondolom, ha 70-80 lenne, nem tartana eddig egy konvertálás.
Köszi a segítséget!

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#1025) rlazol válasza SSJmeszes (#1024) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

milyen proci?
milyen gép?
nem lehet, h van valami egyéb hardver, ami mint legszűkebb keresztmetszet lassítja a folyamatot?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1026) SSJmeszes válasza rlazol (#1025) üzenetére


SSJmeszes
(senior tag)

formula IV
3930K 4,8ghz
16gb 1600mhz cl8

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#1027) SSJmeszes


SSJmeszes
(senior tag)

Csak ennyi telik tőle..
Egy 20 perces videót, 1080p ben és 60 Fps, 30Gb anyagot konvertál ugyan ezen adatokkal.
~3 óra alatt.. 2,2Gb lesz belőle.

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#1028) Roachy válasza csuli111 (#1018) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Hello!
Itt egy kis olvasnivaló, a te kártyád is benne van.
Egyébként alapból mindig a cpu-t használja, bizonyos gpu gyorsított műveletek, effectek vannak, és csak akkor használja a grafikus kártyát. Itt az ehhez kapcsolódó olvasmány.

(#1029) Roachy válasza akyyy (#1022) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Nem értem mi a bajod ezzel a módszerrel?
Fogod a work area elejét, odahúzod a kezdő markerhez, az ugye oda is tapad pontosan, majd a végét is ahova kell és kész. Mi az ami ennél gyorsabb?
A klipp csere is egyszerű és gyors, főleg ha copy/paste-el csinálod.

(#1030) rlazol válasza Roachy (#1028) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

wow :R
thx
nekem épp ezért van egér bill-re téve a copy-cut-paste funkciók.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1031) Mathias-2120


Mathias-2120
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Premiere Pro CS3-as progival szeretnék csinálni egy olyan videót, amiben képek váltakoznak egymás után, alatta zene. Na most az a problémám, hogy a képek mérete (felbontása) nyilván jóval meghaladja a 720*576-os méretet, és sajnos nincs benne az egész kép, hanem a kép közepéből kivágja a felbontásnak megfelelő részt. Valahogy így:[kép]

A kérdésem az volna, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy ne csak a kép közepe kerüljön a videóba anélkül, hogy egyenként át kéne méretezni az összes fotót.

Valamint ha már írok, mlg annyi, hogy CS3ban nem találtam a projekteknél olyan lehetőséget, ami alapján 1080p-be tudnám kiexportálni a videót. A képek méretei bőven tudnák, csak sima DV beállításokat találtam. Erre van megoldás?

Köszi majd a segítséget!

Üdv!

Segíts magadon, Isten is megsegít!

(#1032) rlazol válasza Mathias-2120 (#1031) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

Szia,

a legegyszerűbb megoldás ha valami, batchelésre képes progival (pl. irfanview) átalakítod a fileokat. Ha premieren belüli megoldást keresel, az "Effect Controls"-on belül minden klipen alapból rajta van a "motion", ebben van olyan,. hogy SCALE, ezzel tudod átméretezni. Jobb klikkel rákattintva a beállítások másolhatók a többi klipre.
CS3-at nem tudom, én CS4-et használok, itt rengeteg ilyen van (DVCPROHD, HDV, XDCAM...), de ha itt nem találsz, akkor az export-nál állítsd a formaton.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1033) rlazol


rlazol
(PH! kedvence)

jé, Manning magasabb, mint Ray Lewis.

Valahogy nem gondoltam volna... :))

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1034) akyyy


akyyy
(senior tag)

most az a gondom, megint a markerekkel ,hogy szépen be van jelölve szinte tartalomjegyzékként hogy a videóban mi ép hol kezdődik.

a gondom az hogy a videó elejére be kéne szúrnom még egy kb fél órás részt, de úgy, hogy ugye ettől elcsúszik az egész videó "timeline". azt nem nehéz elmozdítani viszont a markereket nemtudom többszörösen kijelölni és együtt elmozdítani, csak egyesével, és elég sok van belőle.

(szerencsére annyira nem pontos a markerek pontjai, szóval kisebb csúszások beleférnek)
erről lenne szó. ezt kéne mozdatni, az egészet:D

[ Szerkesztve ]

(#1035) HollyBoni


HollyBoni
(PH! kedvence)

Workspace-nél ki lehet választani a Color Correction opciót, ugye itt két preview kép van. Hogy tudnám megcsinálni hogy egy sequence-en belül lévő két külön klipet jelenítsen meg?

(#1036) --Disztroj--


--Disztroj--
(senior tag)

Sziasztok!

Az rgb görbéket szeretném használni színkorrekcióhoz, de úgy, hogy egy photoshopban elmentett curves profilet szeretnék ráengedni, ahogy az after effectsben is lehetséges.

van ennek módja a premiereben?

annyi snittből áll a premiere fileom, hogy nem szeretném őket afterban utómunkázni, jobb lenne egyből helyben, de szemre nem akarom állítani a görbéket, mert az lutri

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#1037) Roachy válasza HollyBoni (#1035) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Nyisd meg a source monitort, töltsd be oda is a sequence-t és kész is. Abban nézed az egyik képet, a másikat meg a program/reference monitorban.

(#1038) Roachy válasza --Disztroj-- (#1036) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Sajna én sem ismerek rá módot az AE kikerülésével. A premiereben a saját görbéit tudod csak használni.

(#1039) akyyy


akyyy
(senior tag)

valamiért bármilyen kimenetre megyek, exportáláskor nem mozdul 0%-ról sehova se, még egy másodpernyi videónál is csak folyamatosan fogy a hely, és semmit nem ír ki, hogy éppenségel hol járna.

cs6-os

(#1040) akyyy


akyyy
(senior tag)

miért nem tudok hd felvételbe kimenteni? eddig müködött, most meg akár
h264 akár mpeg2 blu-ray m2v vagy m4v formátumban mentem ki, semmi se tudja lejátszani mert hibát ir ki, egyedül a kmplayer játsza le, de bárcsak ne tenné. kb mint a tv-kben a "hangyák" csak szinesen :D

(#1041) rlazol válasza akyyy (#1039) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

első tippem az, h kodek gondok vannak.
A CS6ost nem ismerem, de régebbi verzióknál előfordult.
ami a helyfogyást illeti, nekem van, h 20 percig meg se mozdul a százalékjelző, mert addig tölti be a projectet, ami többek között másolást is jelent (a munkakönyvárába átviszi a projectet), de megintcsak nem a 6-osnál.
pontosan mit ír ki? Melyik folyamatrésznél tért?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#1042) HollyBoni


HollyBoni
(PH! kedvence)

Premiere Pro CS6-ban miért nem tudom vajon beállítani, hogy 2,5GB-nál több ramot használjon? Preferences->memory résznél ott van az hogy "RAM reserved for other applications", itt csak minimum 1,5-öt tudok beállítani.

(#1043) akyyy válasza HollyBoni (#1042) üzenetére


akyyy
(senior tag)

kézzel beirva probáltad?

(#1044) HollyBoni válasza akyyy (#1043) üzenetére


HollyBoni
(PH! kedvence)

Igen , úgy sem jó. Neked úgy megy?

(#1045) akyyy válasza HollyBoni (#1044) üzenetére


akyyy
(senior tag)

nálam hogy ott van hogy 3,9 az elérhető, ebből 0,8-at használjon fel másik alkalmazás, premier pro használ 3,1-et.

0,8 alá nem tudom vinni . ott neked mennyi van?

(#1046) skristof87


skristof87
(újonc)

Sziasztok!
Kis segítséget kénék, mert meg vagyok lőve- Premiere Pro CS6-ot használok, ami megy is rendesen, de néha furcsa hibát produkál: a behúzott filmek (főleg DV avi) lejátszásánál egyszer csak összeesik kép, vagyis egy szürke maszat lesz helyette, amin alig felismerhető a tartalom. (Ugyanez a source monitoron kékes-lilás). A vicc az, hogy nem mindig csinálja, csak időnként, a program újraindítása pedig általában megoldja, de később újra előjön.
A másik érdekesség, hogy DV capturenél a kép elég érdekes, a képváltásoknál durván "farkasfogas", de az elkészült avi már jó. Nem tudom, a két jelenség kapcsolatban van-e egymással, de mindenesetre furcsa.
Nincs fent semmilyen codecpack, a filmek lejátszásához VLC playert használok, aminek sajátja van. Gyakorlatilag teljesen új rendszerről van szó, a Premieren kívül szinte más nincs is fent.

Amire még tippelni tudok, az az AMD videokártya (Asus HD7870), mert ugye a Premiere nem egy AMD barát, de ez akkor sem normális. Valaki találkozott már hasonlóval?

(#1047) Roachy válasza skristof87 (#1046) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Találkoztam hasonló hibával, még a premiere egy előző verziójában (talán CS4), ott szintén AMD (vagyis akkor még Ati) kártya volt abban a gépben. Ez a szürke massza, olyan mintha egy emboss effect lenne rajta és a nagy szürkeségben csak a kontúrok látszanak. Ez megjelenítési probléma, és hosszas keresgélés után találtunk egy catalyst drivert amivel megoldódott. Hozzáteszem nem a legújabbal ment jól, hanem egy sokkal régebbivel. Szerintem nálad is ilyesmi probléma lehet, bár most már sokkal kompatibilisebb az Amd-vel a peremiere mint anno, elvileg nem kéne hogy gondot okozzon.
A DV capture-rel ne foglalkozz, ha a végeredmény jó.

(#1048) skristof87 válasza Roachy (#1047) üzenetére


skristof87
(újonc)

Köszönöm a tippet, leszedtem egy új Catalyst verziót, ezzel úgy tűnik, hogy jó!
Még egy kérdésem lenne: tud-e valaki ajánlani valami megoldást arra, hogy az AVCHD filmeknek legyen hangjuk?
Letöltöttem erre a célra egy Rovi Totalcode codeccsomagot, amivel lett ugyan hangja, de szinte minden ötödik műveletnél hibával leállt a Premiere. (Ezért is kellett az egész rendszert újratelepítenem, mert az uninstall sem segített).
Valakinek van tippje?

(#1049) Roachy válasza skristof87 (#1048) üzenetére


Roachy
(fanatikus tag)

Ha még mindig fennáll a probléma, tölts föl valahova egy darabot. Küldd el a linket akár itt, akár privátba és megnézem hogy lehet működésre bírni. Mivel készült a felvétel egyébként?

(#1050) sherryl


sherryl
(újonc)

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy Adobe premier pro cs6-ot használok, eddig minden okés volt vele, viszont ma megnyitottam és van hangja,de nincs kép (tök sötét). Már mindent kipróbáltam,de semmi :(
Kérlek aki tud segítsen :)
Köszi előre is.
Szép napot mindenkinek :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.