Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#851) gyurma88


gyurma88
(lelkes újonc)

profi, megbízható videó animátort keresek. Aki egy cég 3d grafikus animációs intro videóját elkészítené. hd felbontásban kedvező áron. horvathkrisztian@nyugdijalap.com

http://www.jft.sze.hu

(#852) Mozaart


Mozaart
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most kezdek el ismerkedni ezzel a programmal. És szeretné megcsinálni a Dallas Intróját persze más témában de a séma maradna. Eltudná nekem mondani valaki sorban hogy milyen effektekre, stb. lenne szükségem?

A videó:

12 sec - egy videó
30 sec - 10 db. videó egy filmszalagon vetítve
30 sec - 10-11 db. jelenet, minden jelentre 3 sec jut és egy jelentben van 3 videó egymás mellett a 2 elválasztó vonal döntve, ill. a 2 szélső videó megáll 1.5 sec-nél kb. .

Kérlek, Segítsetek! :O :P

(#853) rlazol válasza Mozaart (#852) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

egy büdös szót nem értek abból, mit akarsz, ne haragudj.
Leírnád kicsit máshogy? Esetleg képekkel illusztrálva, több konkrétummal?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#854) Mozaart válasza rlazol (#853) üzenetére


Mozaart
(kvázi-tag)

Semmi baj.

Annyi a lényeg, hogy akarnék ezzel a programmal (Adobe Premiere CS5) egy Dallas Introt csinálni. Nézd meg az introt és érteni fogod.

Dallas Intro

[ Szerkesztve ]

(#855) rlazol válasza Mozaart (#854) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

értem.
az elején pár cross dissolve
ahogy a képek jönnek egymás után 0:16-tól0:41-ig azt én nem efecttel csinálnám, hanem egymás fölötti sávokba pakolnám az egyes videokat, és a Motionnal lehet a helyüket szabályozni ill. változtatni.
A szereplőknél (0:44-től) kicsit mókásabb a téma. Szerintem Aftereffects-et kéne használnod hozzá, ahhoz én kevéssé értek, ha neked sincs, akkor szólj, kitalálunk vmit. :)

[ Szerkesztve ]

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#856) rlazol válasza Mozaart (#854) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

törtem egy kicsit a fejem.Aftereffects a következőképp lehet megcsinálni a szereplős részt:

1, Photoshop
- készíts egy állóképet, aminek felbontása a video célfelbontásával azonos, a háttere pedig áttetsző. Rakd bele a két fekete vonalat. A két szélső négyszöget töltsd ki kékkel (R:0;G:0,B:255). Metsd le PSD ként úgy, hogy csak 1 réteg legyen
2, Preimerben hívd be ezt a PSD-t.
3, ez legyen a felső videósáv, az alatt lévőbe tedd be azokat, amelyik középen vannak. szép sorban az összeset, csináld meg az átmeneteket stb. Magyarul először megcsinálod a középső négyszöget, véglegesre.
4, ha ez megvan, rendereld le - aszem CS4-ben és 5-ben egyszerűbb a NEST funkció, de én Pro2-t használok, abban nincs, így nem vagyok benne biztos. De emlékeim szerint, ha a fentit nest-eled akkor megkapod ua-t, mintha rendelnéd csak nincs renderidő és nem eszi a helyet.
5, az így kapott video (akár renderelt, akár nested sequecnce) lesz a legfelső sávod (e fölé már csak a feliratok). Az alatt lévő két sávban megvágod a jobb ill bal oldalt futó képsort. Mindkettőt CROP funkcióval megvágod vagy MOTION-nal kopzgatod/méretezed, hogy ne lógjon át a másik oldalra.
6, Effects/Video Effects/Keying/Blue Screen Key - ezt ráküldeni a felső sáv mindkét szélére.

És lőn...
rendicsek?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#857) Mozaart válasza rlazol (#855) üzenetére


Mozaart
(kvázi-tag)

DE hogy jönnek egymás után, illetve hogy mozognak mint egy filmszalag valamint hogy lehet azt, hogy a különböző kockákban amiben vannak az egyes videók csak egy sávot látunk belőlük tehát a képkockákban nem a videót csak a videón végigmegy az a mozgó sáv mint egy maszk. Érted? :)

(#858) rlazol válasza Mozaart (#857) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

értem én, rossz nyomon jársz...
illetve a fő kérdés, h mennyire vagy otthon premierben? kifejtős lépésről-lépésre választ vársz, vagy elég ha leírom pár szóban?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#859) Mozaart válasza rlazol (#858) üzenetére


Mozaart
(kvázi-tag)

Step By Step. légyszíves, mert nem vagyok otthon benne. Jó lenne megrtanulni de gondolom nem pár óra hanem pár év. :)

Amúgy, nagyon Köszönöm, hogy ilyen készséges vagy és ennyire türelmes.

[ Szerkesztve ]

(#860) rlazol válasza Mozaart (#859) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

oké, akkor hosszú lesz, arra viszont csak most lett időm.

Ha jól értem az első 16 mp megvan.

16-46 között leírom az első párat, aztán már egyértelmű lesz.

Amikor ezzel megvagy, szólj, megyünk az utolsó részre, az már level 2. :D

Többnyire alul van a "TIMELIME", a vágósáv. Itt látsz Video1-2-3 feliratokat, ezekre jobbal kattintva tudsz létrehozni új videósávot, ha szükséges. Ügyelj arra, h jelen esetben nem kell minden videóhoz hang, feleslegesen ne csinálj hangsávot is.

-tehát filmeket (A, B, C, D....) betöltöd a "PROJECT" ablakba.
-Megfogod az első (A) videot, behúzod a legalsó videosávra.
-Beállítod a snitt elejét és végét sima nyillal ("Selection tool" - V). Tehát azt, h hol kezdődjön/végződjön ill. húzd az elejét oda, ahol lennie kell.
-Kurzort (piros vonal) a snitt első kockájára.
-Snittre rákattintasz (kijelölöd).
-Window/Effect controls
-Motion részt a mellete lévő kis nyillal nyisd ki.
Eddig egyszerű, most te jössz.
:Y
-Amit a Pos. mellett jobbra látsz két szám az a snitt aktuális kockájának a közepének a koordinátái. első szám a vízszintes érték, második a függőleges. A koordináta rendszer origója a képernyő bal felső sarka, a vízszintes érték jobbra, a függőleges lefelé nő. Lehet negatív is! Ebben az esetben részben vagy egészben kijön a képből, ezt fogjuk kihasználni.
Ami most fontos, hogy az x értéket állítsd be, akár úgy, h rákattintasz és beírod a számot, akár úgy, h nyomva tartott bal egérrel változtatod az értéket, akár a képre kattintva húzod magát a képet. Mivel most fontos a precizitás, számold ki, hogy a kép felbontását ismerve mikor lesz éppenhogy kinn a képből. Emlékezz rá, te az aktuális kocka közepét adod meg! Standard DVD formátumban (720x576) 360/288-ról indulsz és 720-nyit balra, tehát -360/288 jelenti azt, h a kép pontosan a bal szél mellett van.

Ezzel elérted, h ha exportálnád, semmit nem látnál belőle, most be kell hoznod. :Y :F

-Position mellett balra van egy kis ikon, asszem stoppert szimbolizál, katt rá. Ekkor az Effect Controls ablak jobb felén, (ami a "Timeline"-t szimbolizálja), a kurzornak megfelelő piros csíkon megjelent egy szürke (jobban mondva kétszínű), egyik szögére állított négyzet, illetve egy másik, hasonló négyzet és annak a két oldalán nyíl az Y érték mellett. ezekkel egyelőre ne törődj, később majd jó játék lesz. Ami a piros vonalra került, az a "KEYFRAME" a töréspont.
-Most vidd a kurzot arra az kockára, ahol azt szeretnéd, h jobbra teljesen eltűnjön a kép.
Gondolom, ez a snitt utolsó kockája, ebben az esetben a Page Down odavisz. Ha nem, akkor csak vidd oda.

-Nyomj rá az Y mellett, a két nyíl között lévő négyzetre - add/remove Keyframe, és erre létrehoz a kurzoron egy újabb négyzetet, de az X-Y értékeket nem bántja.
-Most szépen állítsd be az X értéket arra, ahol akkor van a kép közepe, amikor jobbra a kép teljesen eltűnt - DVD minőségben ez 720+360=1080, az Y-t ne bántsd.
ÉS LŐN! :R
a snitt az általad előírt idő alatt balról átmegy jobbra. :DD

A lényeg: az X-Y érték mindig a kurzor által jelölt aktuális kockára vonatkozik. Mozgasd most a kurzort bárhova a snittben, látod, h változik az X. Bárhova lerakhatsz új töréspontot és megadhatsz neki egy tetszőleges értéket. Ő az 1-2 töréspont között, majd a 2-3,majd a 3-4 stb.. töréspont közötti távolságot egyenlően elosztja a rendelkezésre álló idővel és ennek megfelelően egyenletesen hajtja végre. Persze itt is millió variancia van, jobb klikk a töréspontra és úgy interpolálod a görbét ahogy nem szégyelled.
Ahhoz, hogy a koordináta értékeket lásd, fontos, h a kurzor jó helyen legyen ÉS az aktuális snitt legyen kijelölve!

Ha az ez megvan, a többi - gondolom - világos. Ugyanez a Video 2 sávban a B videoval, a Video 3 sávban a C videoval, stb. Persze a negyedik videot elvileg rakhatod megint a Video 1 sávba, hiszen mire a negyedik bejön az első már véget ért. Ahhoz, hogy filmszalag-szerű legyen, annyit kell tenned, hogy az adott videó balról történő érkezése nem egyszerre történik azzal, amikor az előző bal széle elhagyja a monitor bal szélét, hanem egy kicsit késlelteve, és hogy valamennyi részt vevő video azonos sebességgel menjen balról jobbra.

Érthető?
szólj ha kész és írom a második részt....

[ Szerkesztve ]

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#861) Vanek Eduard


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Szaisztok!
Remélem jó gombot nyomtam meg a kérdésemhez és nem belepiszkítottam valakinek a válaszába.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! A baj: CS4-el amatőrködöm, eddig XP alatt ment egy Geforce gt 220-as nVidia kártyával ami 1 gigás. A gépben van ASUS P5AD2-E Delux alaplap, Pentium 4-es 3GHZ proci, 4 gigaram (ebből lát 3-at az édes). Egyszer csak azt vettem észre, hogy a renderidők valamint az effektek lassabban jutnak el a célig. Azt ajánlották, rakjak rendet a gépben és próbáljam meg a Win 7-t 32 biten. Semmi változás nincs. Sőt, az Encore-ba rakott anyag méglassabban vagy egyáltalán nem renderel semmit. A tesztprogramok értéke szerint, amit nem tudok mivel és hogyan összehasonlítani, a cuccok jól működnek benne. Nem tudom, mit cseréljek rajt, és megírom őszintén, nincs is sok pénzem egy teljes gépcserére.
Hogyan lehetne kihasználni, felgyorsítani a gépet, vagy kártyacsere? Akkor milyenre? Mivel érek többet: memoriacsere, alaplap vagy proci?
Beleőszültem ebbe a gondba, kérlek segítsetek valami 5lettel!
Ha meg rossz helyen kopogtatok, irányítsatok a jó forumra.
Előre is kösz

(#862) Vanek Eduard


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Egy kicsit revidiálom az álláspontomat: türelmetlenségből eddig az encoderbe küldött adatot 15 perc várakozás után, mivel semmi nem jelent meg, leállítottam. Most véletlenül bekapcsolva hagytam, és láss csodád, rekord sebességgel elkezdte renderelni a tömörítetlen avikat egy teljes tömörítetlenbe. Még nem tudom, mi lesz a végeredmény, de azt hiszem, ez hardver probléma. Tehát nem rögtön kezd el dolgozni egy parancsra a gép, hanem valamire vár. Még mindig kellene a segítség, mert azért ez így egy kicsit nonszensz. Valamit nem használ ki teljesen, és nem tudom, minek a memoriáját nem.

(#863) zjuhasz válasza Vanek Eduard (#862) üzenetére


zjuhasz
(fanatikus tag)

szia, a renderelés elindulhat rögtön, vagy x idő várakozás után, a programban lehet ezt beállítani.
De, ha x idő után indulna, akkor látsz egy visszaszámlálót. Ha akarod, kézzel azonnal el is indíthatod és akkor nem kell várni.

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#864) Vanek Eduard válasza zjuhasz (#863) üzenetére


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Köszi a választ. Sajnos semmilyen visszaszámlálást nem mutat, csak a startgombot látom. Nem lehet, hogy a videokártya vagy a proci illetve a memoria nincs jól beállítva? Illetve mit kellene beállítanom, hogy nagyobb teljesítményt kapjak, hátha az segít...

(#865) zjuhasz válasza Vanek Eduard (#864) üzenetére


zjuhasz
(fanatikus tag)

sztem nem.
majd otthon megnézem, ha megvan, nyomok egy prnt screent.
üdv

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#866) Vanek Eduard


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Normális dolog, hogy 1óra45perces tömörítetlen avit 8 óra alatt akar az encoder konvertálni h264-be?

(#867) zjuhasz válasza Vanek Eduard (#866) üzenetére


zjuhasz
(fanatikus tag)

nyilván függ az effektek, javítások, stb. mennyiségétől, de én a realtime-ot tartom kb reálisnak.

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#868) Vanek Eduard válasza zjuhasz (#867) üzenetére


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Hát ez az, semmilyen effekt nem lett rátéve, csak egymásután téve a részek. Ezért nem tudom, hogy mi az, amit állítanom kell a gépen, mi lehet a kevés.

(#869) Vanek Eduard


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Van valakinek véleménye erről a kártyáról: Matrox M9128 LP PCIe x16 Premier és After Effect használathoz? Van értelme cserélni? Tud ez többet vagy jobbat, mint egy Geforce GTX bármi?

(#870) zjuhasz válasza zjuhasz (#863) üzenetére


zjuhasz
(fanatikus tag)

no, itt van az a bizonyos visszaszámláló, nálam 2 percről indul default...
A preferences-ben állítható, mennyi idő legyen a késleltetés.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#871) Vanek Eduard válasza zjuhasz (#870) üzenetére


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Kösz, de nálam nincs beállítva ilyen, ezért nem is láttam. Nálam rögtön kéne indulnia. Köszönöm a fáradozást, de sajna nem ez a baj.

(#872) jcvd


jcvd
(tag)

Hát komolyan mondom megbolondulok.

Két hetet dolgoztam egy egy órás filmen, zajszűrni kellett, színezni... már kész volt teljesen, le is volt renderelve, erre ma nyitom meg, piros csík, mintha sosem lett volna renderelve, keres valami mpeg formátumot valami render mappában, nem találja, rámegyek hogy Skip All, erre belenézek a filmbe és totál áthelyezte a vágási, színezési, zajszűrési pontokat. Totál elkezd csúszni egymás alatt a kép meg az alkalmazott pluginok/vágások.

Hát komolyan mondom nem hiszem el... két heti munka... mi a lófasz okozhatta ezt? Állt az a kurva program, most nyitottam meg, erre ez fogad... valakinek volt már ilyen? :W

(#873) rlazol válasza jcvd (#872) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

vsz a az ideiglenes mappát bántottad. Ott tárolja az ideigelens fileokat, elég nagy mennyiség, hajlamos az ember meggondolatlanul kitörölni...

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#874) jcvd válasza rlazol (#873) üzenetére


jcvd
(tag)

Semmit nem töröltem sehonnan. Már egy hete lerendereltem az egész anyagot, erre legközelebbi megnyitásnál piros csík várt és azt állította a program, hogy sosem volt renderelve semmi és kereste a fájlokat is. Érthetetlen. :W

(#875) zjuhasz válasza jcvd (#874) üzenetére


zjuhasz
(fanatikus tag)

Tuneup Utilities, egyéb rendszerkarbantartó program?

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#876) jcvd válasza zjuhasz (#875) üzenetére


jcvd
(tag)

Megvan a ludas!

Feltettem a MainConcept 5.1 nevezetű pakkot, amivel állítólag gyorsabban lehet renderelni/exportálni, és az összes eddigi projecteimet átírta, pedig rendermódnál ki sem választottam a MainConceptet, maradt a sima hardveres GPU. Fura. Mindenesetre az uninstall mindent helyretett.

(#877) rlazol válasza jcvd (#876) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

:)
ezt jó tudni... szerencse, h visszarakta a dolgokat.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#878) jcvd


jcvd
(tag)

[link]

Állítólag van akinek gyorsabb tőle a renderelés... de nekem odacseszett mindennek. Szerencse hogy visszaállít minden a helyére.

(#879) Vanek Eduard


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Az előző problémám még nem oldódott meg teljesen. Kicseréltem már procit és alaplapot, a premierben illetve a AE-ben való effektezés könnyebb és gyorsabb lett, de a kódolás az encoderben maradt a régi. Gyanítom, hogy beállítási probléma, csak azt nem tudom, mi. Vagy lehet, hogy a procin, alaplapon, BIOSban és/vagy a kártyán kell valamit állítani?
Mik a legjobb beállítások szerintetetek az encodernek, Premiernek illetve az AE-nek, hogy menjen, mint kés a vajban?

(#880) ooooobi


ooooobi
(senior tag)

Sziasztok, mit kell ahhoz csinälni hogy ha a timelinon egy snittet odahuzok 1 masik közepere mondjuk akkor ne felülija a snittet hanem beszurja az odahuzott clippet.

[ Szerkesztve ]

(#881) rlazol válasza Vanek Eduard (#879) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

Szia!
a videokészítés lassú folyamat. Ennyi.
Alapvető, hogy a forrásfile legyen tömörítésmentes avi, hogy ne kelljen lejátszás közben konvertálnia, de minél több trükköt rak bele az ember annál lassabb lesz a render. Ezen sokat szenvedni nem érdemes.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#882) rlazol válasza ooooobi (#880) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

ketté kell vágnod a már ott lévő snittet ("Razor" eszköz, "R") betűvel) majd a normál nyíllal(V") elhúzod az elvágott videodarab bal oldali részét (jó messzire), behúzod a beszúrandót és visszahúzod rá a levágott felet.
Amire figyelj, hogy a SNAP legyen bekapcsolva, hogy az érintkezések pontosak legyenek.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#883) Vanek Eduard válasza rlazol (#881) üzenetére


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Szia!
Persze, ez tiszta sor. Csak még nem találkoztam ezzel a problémával, hogy amikor beindítom a rendert a beállítások után az Encoderben a gép percekig nem indítja el a műveletet. Késleltetés nincs beállítva rajta, olykor 15 percet is vár, amíg elkezdi. Még akkor is, ha minden egyéb alkalmazást leállítok. Hogy utána annyi a renderidő amennyi, OK, engem ez a hosszú rákészülés izgat.
Meg az openGL mizéria, ami rajta van a gépen, mégsem kommunikál...

(#884) rlazol válasza Vanek Eduard (#883) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

ehh, ez ilyen. no para. Nem tudom pontosan mit csinál, de felteszem végignézi a porject filet, a forrásokat stb. :) idegesítő ez igaz, én ilyenkor kikapocsolom a monitort és elmegyek aludni.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#885) .impulse.


.impulse.
(lelkes újonc)

Sziasztok. Biztos elhangzott már ez a kérdés, de nem találtam meg itt a topikban. .mov fájl-t szeretnék importálni/szerkeszteni adobe premierrel. Hogyan tudom ezt megoldani? Rágugliztam a témára, és sok helyen írnak egy bizonyos MOV to AVI MPEG WMV Converter nevű programról, de ahonnan le lehet tölteni ezt a programot vagy fizetős site, vagy erősen vírusgyanús. :((

előre is köszönöm a segítséget. :R

(#886) ooooobi válasza .impulse. (#885) üzenetére


ooooobi
(senior tag)

Szerintem simán importálnia kéne az uj premiernek. Quicktimeot exportálni ezekbe a codecekbe tud, akkor szerintem ezeket importálni is tudja. ezekbe

rlazol: erre a módszerre ráöttem én is, csak azt hittem van valami gyorsabb lehetőség rá, AVID MC után kicsit kiakasztó a premier :(

[ Szerkesztve ]

(#887) ooooobi válasza Vanek Eduard (#883) üzenetére


ooooobi
(senior tag)

Ha csak egy dolgot exportálsz, érdemesebb exportnál, nem a queue-ra kattintani, hanem csak az exportra és akkor rögtön elkezdi. Ez a várakozást csinálta régebben (cs5.0) a media encoder, több száz 15sec-es dolgot kellett kinyomnia, maga az export tartot vagy 8secig, de valamiért előtte várt vagy 10et, közvetlen premiere exportnál viszont nem várt rögtön elkezdte, csak a darabszám miatt nem volt járható út.
Most 5.5öst használva már a media encoder se vár csak kb 1-2sec-et, itt írja is h tölti az xmp filet, de nem tudom összehasonlítani a régivel, mert teljesen lecseréltem a rendszerem, meg azok az anyagok sincsenek már meg. Szerintem próbáld ki az uj premieret ha még nem azt használod.

[ Szerkesztve ]

(#888) Mozaart válasza rlazol (#860) üzenetére


Mozaart
(kvázi-tag)

Egy bajom lenne csak, úgy sikerült ez a kép vánszorgás jobbra, hogy minden egyes videó külön-külön vándorol el jobbra, hogy lehetne hogy ne külön-külön hanem egy filmszalagon legyenek a videók. Érted? :S

Amúgy azóta felrakták hogyan kell. Így kéne nekem is:

http://www.youtube.com/watch?v=LSUSSPqFOkg

+

A videóban is láthatod hogy közöttük van elválasztó vonal, + a videó két szélén lévő vonal olyan mintha ilyen maszk lenne. Tehát, csak azt látod az adott videóból ahol végig fut ez a két keret /elválasztó vonal/.

[ Szerkesztve ]

(#889) rlazol válasza Mozaart (#888) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

neharagudj, nem értem. :)

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#890) Mozaart válasza rlazol (#889) üzenetére


Mozaart
(kvázi-tag)

Tehát nem egy filmszalagon mennek a videók egymás után (nem egymás mellett) hanem külön külön. Érted? x) Elmegy az első, aztán jön a második.

[ Szerkesztve ]

(#891) ooooobi válasza Mozaart (#890) üzenetére


ooooobi
(senior tag)

Pont ilyen dallasost akarsz csinálni? Mert ha igen akkor szerintem itt egyik kép se megy semerre, simán csak az egymás fölötti képek ki vannak kulcsolva úgy hogy az alsók látszódjanak, és a kulcsolás meg egyik irányból a másikba. (bocs máshogy nem tudom megfogalmazni)
[Amit linkeltél videót ott 2:08 nál jól látszik, amit mondok]

[ Szerkesztve ]

(#892) Mozaart válasza ooooobi (#891) üzenetére


Mozaart
(kvázi-tag)

Az kéne. xD Eltudod mondani hogy kell akkor a videó ezen részét ezen módon megcsinálni? x)

(#893) Vanek Eduard


Vanek Eduard
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Capture kérdés: miniDV-n lp módban felvétel. Nem rántja be az egészet, iletve csak egy részét képben, ugye, a többi hangban megjelenik.
Nem találom hogy mit állítsak át, hogy megkapjam a teljes anyagot.
Tudna valaki valami segítséget?
Előre is kösz!

(#894) kem


kem
(PH! addikt)

Sziasztok!

Valaki tudna nekem egy jó leírást arról, hogy milyen konfig kell HD video szerkesztéshez? Canon 550D-vel felvett HD (1280*720/60)-at vágnánk és aftereznénk sokat.

Köszi!

(#895) kem válasza kem (#894) üzenetére


kem
(PH! addikt)

4mag, 4Gb, SSD+CS5

Köszi!

(#896) ivanka7


ivanka7
(újonc)

Olvastam,szöveg.görgetés:
Magam jöttem rá Így müködik.
A 3. videosávban megirasz egy képernyőnyit, (Vagy átlátszóvá teszed vagy nem)Jöbb ha igen! t video opcióban a motitio alulról végig görgeted a képernyön.
Csinálsz 4. videö sávot, ujra szöveg irás étlátszőság, motio alulról fel,
Most be kell osztani az időt!
Az első szöveg időcsikja, mondjuk legyen 8 sec.
a Másodiké is ugyanannyi !
Idóben eltolod a másodikat kb, 4 sec-mal késöbbre, majd exportálod movinak és megnézed, hogy korábban vagy késöbben indul a második felirat, ha jól választod meg az altolás ideját a teljes képernyőn szépen, folyamatosan megy az egész szöveg végig
IvaNKA

(#897) csepi83


csepi83
(újonc)

Sziasztok! Segítséget kérnék, ha valaki még él :)
Premiere Pro CS5 a forrás videó lejátszásánál is akadozik már (fullhd), after effects tökéletesen lejátssza. Kérdés hogy Premiere-t rá lehet e venni hardver gyorsításra, vagy valami más codec-et fel tudok rakni?

ui: a proci most 2 mag 2.5ghz, csere 4 mag 2.5ghz-ra segítene a dolgon?

(#898) rlazol válasza csepi83 (#897) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

teljesen más az agya a két programnak.
tudtommal nem, próbálj meg az ideiglenes meghajtókkal játszani. Ha a timelinera való behúzás után a video felett piros csík van, érdemes egy előrendert csinálni a kérdéses részről és úgy szerkeszteni

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#899) Leiurus


Leiurus
(újonc)

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom megoldani azt, hogy több hangsávom legyen, ami választható? Konkrétan: Készítettem egy videót a kislányomról. Van alatta az eredeti hang. Egy másik hang csatornába tettem egy zenei aláfestést. DVD-re szeretném kiírni. De hogyan oldom meg, hogy ne egyszerre halljam mind a két csatornát, hanem tudjak váltani a két hangcsatorna között? Mint a dvd-ken az angol és magyar hang között pl.

(#900) rlazol válasza Leiurus (#899) üzenetére


rlazol
(PH! kedvence)

Tudtommal ez direktben premierben nem megoldható. Exportáld ki külön mpv-t és külön a két mpa-t, és így etesd meg egy DVD menükészítővel.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.