Új hozzászólás Aktív témák

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz szelesjanos #443 üzenetére

  Üdv!

  Én ugyan Vegas-t használok, csak most szeretnék megismerkedni a Premiere-el is, nem akarok szűklátókörű maradni, ezért kezdtem el olvasgatni a topicot.Meg leszedtem ami az ebookz.hu -n van, de szívesen vennék még tutorialokat, ha tud valaki. Az Adobe kezelőfelület kicsit... furcsa... a Sony után.

  Na szóval, az 1-es kérdésre (sajnos csak vegas-os viszonylatban van ötletem): Szal Vegasban lehet azt is, amit rlazol mond, de annak inkább csak olyan hatása van, mintha gépelné az ember. Ahhoz, hogy szép, kézírás jellege legyen elég ugyan 1 text, de bizony képkockánként maskolni kell, hogy egyre több rész látszódjon a szövegből. Biztos itt is van ilyesmi... Csak hát ez még pepecselősebb a másik verziónál :)

  Smogus: A szignómban lévő linken a Vegas leírás végén van egy kis útmutató VirtualDub-hoz. De a WMV is megfelelő lenne. Illetve van egy MEncoder264 nevű progi, amit egy bizonyos MuldeR írt. [link] Ez egy grafikus felületű progi, ami x264-be segít tömöríteni. Uncompressed AVI-t egyik vagy másik módszerrel szépen betömörítheted. Ha nagyon nagy a felbontása (pl. 800x600) akkor esetleg kisebbre is veheted (640x480-ra pl) a tömörített végeredményben.

  [Szerkesztve]

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • Smogus

  őstag

  válasz BigBadPlaYeR #451 üzenetére

  Köszönöm, ezeknek lassan neki fogok esni, ha időm engedi majd :)

  Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

 • Hókusz Pók

  aktív tag

  válasz szelesjanos #445 üzenetére

  Hi!

  1: Mint korában említették, szerintem se vacakolj betünkénti feliratozással. Szigorúan After Effects, ha az bonyolult, esetleg nem ismered akkor Xara 3D, majd animációként, vagy AVI-ként mentve simán becsapod az aktuális APP megfelelő sávjába.

  2: After Effects simán megoldja a második gondot is. Plugin? Passz...

  Szerezz be egy After Effects Total Training DVD-t. Egy nap alatt elsajátíthatod az alapokat. Mondjam még azt is, hogy jó, ha a Photoshop is barátod... Ők hárman csodákra képesek!

  ''Cannot delete 016: There is not enough free disk space. Delete one more files to free disk space, and then try again.''

 • Hókusz Pók

  aktív tag

  válasz Smogus #450 üzenetére

  Hi!

  1. Feltételezzük, hogy (legális) full értékű APP2.0-ád van. Nincs nehéz dolgod!

  a. Feltételezzük, hogy DV nyersanyaggal dolgoztál.
  b. Megvágtad, efektelted, feliratoztad stb.
  c. File - Export Timeline - Adobe Media Encoder.
  d. Elsőre ilyesztő lehet a kép, de nyugodtan áttanulmányozva hamar letisztul.
  e. Vannak előre beállított Preset-ek, de azokat testre is szabhatod.
  f. A lényeges dolgok: D1/DV Pal, 25fps, MPEG2 esetén 720X576 stb.
  g. A DV AVI tömörítéshez képest már egy CBR 7000KB/s-os MPEG2 fájl is kicsi lesz.
  h. De további méretcsökkenést, természetesen minőségromlást érhetsz el, VBR adatsűrűségel.

  2. Feltételezzük, hogy APP2.0-ád van.

  a. DV nyersanyaggal dolgoztál.
  b. Megvágtad, efektelted, feliratoztad stb.
  c. File - Export Timeline - Movie.
  d. A gépeden fellelhető szoftveres tömörítők kínálta lehetőségekből válogathatsz.
  e. Ha van kodekcsomagod, akkor irgalmatlan nagy a választék.
  f. Kinek ez, kinek az jön be.
  g. Fontos! Innen csak AVI-ba menthetsz. A jó minőségnek viszont nagy méret az ára.
  h. Ami nekem különösen bejön: [link], de a végtelenségig folytathatnám...

  3. Feltételezzük, hogy (legális) full értékű APP2.0-ád, valamint sok pénzed van! Vagy...

  a. Beszerzed ezt: [link]
  b. APP + Ő = kalibrálhatóság + minőség + méret legjobb ötvözete.

  szvsz

  [Szerkesztve]

  [Szerkesztve]

  [Szerkesztve]

  ''Cannot delete 016: There is not enough free disk space. Delete one more files to free disk space, and then try again.''

 • Smogus

  őstag

  válasz Hókusz Pók #454 üzenetére

  Köszönm szépen
  Miután jobban belemreültem a témába rájöttem a dolgokra, persze csak nagyvonalakban
  Sikerült megoldani

  egyébként ha valakit érdekel:[link]

  Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  Üdv!

  Tanulgatás céljából csináltam egy kis videt a Premiere Pro 1.5-el. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom a sebességet keyframezni (ahogy pl. a hangerősséget)?
  A jobb klikk speed/duration-el csak a teljes clip sebességét tudom állítani.

  Smogus: jó lett a vid, bár a története számomra kissé klisés :)

  [Szerkesztve]

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • blackdog

  csendes tag

  Sziasztok!
  Egy problémával fordulnék Hozzátok:
  Megcsináltam életem első videóját, amit még az unokatesóm ballagásán csináltam egy Pana NV DS25-tel. Szerkesztésre természetesen a Adobe Premiere-t használtam. Valahogy nem tetszik az eredmény. Pedig nagyon sokat tököltem, többféle export-ot is kipróbáltam de nagyon enyhén bár, megmaradt a csíkos (interlaced) kinézet. Úgy érzem, hogy emiatt egy kicsit szemcsés is a videó. Azért bosszant, mert ha a kamerát kirakom a TV-re akkor baba a kép, ha meg a bedigitalizát, és megszerkesztett DVD-t nézem, akkor meg olyan amilyen...
  Nincs valami ötlet?
  A videó szabad téren készült, jó fényviszonyok között. A feliratokon kívül csak a Steady Movie-t használtam plusz dologként.
  Ja és szerintem a legjobb eredményt a ''PAL DV 4x3 High Quality 7Mb CBR 1 Pass'' ad, ezért végülis azt használtam végsőként.

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz blackdog #457 üzenetére

  Üdv!

  Nem vagyok egy nagy Premiere-es, a vágással a Sony Vegas kapcsán ismerkedtem meg, de úgy gondoltam azért ezt is kipróbálom. De amiket kérdezel, nem feltétlenül specifikusak.

  Az első fontos kérdés: asztali lejátszóra megy-e majd a kép, vagy számítógépen akarod nézni? Ha asztali DVD-lejátszóra, azaz TV-re megy, akkor a deinterlace-el nem kell foglalkozni, és az enyhe minőségromlás sem gond, a TV-n nem fog látszani a sok szűrő meg miegymás miatt. Monitoron alapból rosszabb a kép az interlace miatt, meg a színeket is máshogy jeleníti meg.

  Az általad említett template ''kistestvére'' a 4Mb CBR-t ugyan ''low''-nak írja, de mivel a DV adatfolyama 3,4Mb körül van, a 4-es is már bőven sok, nem lesz jobb/rosszabb a képminősége. Ha számítógépre is és TV-re is megy majd, akkor meg érdemes az edit beállításoknál a field-et none (progressive)-ra rakni. Vagy ha csak TV-re megy, akkor maradhat a ''low field first''.
  A Stady Movie nem tudom mi...

  ''Nincs valami ötlet?''
  Ötlet mire? Ha nem uncompressed AVI-ba tömöríted, akkor a minőség romlik. Jobb sajna már nem lesz sosem :( Max megáll egy szinten, ha tömörítetlenben hagyod. De a TV-n az a kevéske minőségromlást nem fogod észrevenni, hidd el. Vagy méginkább: próbáld ki! ;)

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • blackdog

  csendes tag

  válasz BigBadPlaYeR #458 üzenetére

  Kösz a gyors választ! Szóval a helyzet az, hogy én TV-re szánom, azaz asztali DVD-vel kellene nézegetni. Persze emiatt én is TV-n tesztelgetem. Azt nem tudom, hogy unokatesómnak speciel milyen TV-je van, de én az itthonin egy 32''-os LCD-n próbáltam. A számítógépemhez is LCD monitor van.
  Valahogy az az érzésem, hogy a szemcsés kép a ''csikozás'' mentén/miatt jön létre. Ezért kérdem, hogy nincs-e valami ''csíkozás''-mentesítő effekt. Szerény tudásom szerint minden kamera úgy működik, mint az enyém, azaz a DV-kimenete deinterlaces. Mégis ha megnézek valami jó minőségben felrakott videót, pl. asszem itt volt valami ''láb''-téma http://www.daazo.com/film/2b8fbdea-380d-102a-868e-000e2e531ae0/ ami szerintem kiváló képminőségű. A ''nagyok'' hogy csinálják? Nekik jobb kamerájuk van?

  Persze, tudom, hogy romlik a minőség, de akkor is... :((( Szeretném a legjobbat kihozni.

  Steady Movie a remegést próbálja megszüntetni a kamerázás közben. Ez nekem inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel történt. Azért írtam, hogy hátha emiatt lesz rossz.
  Márcsak azért is, mert a videó elejére raktam bevezető részt, ami elsősorban a beszkennel ballagási meghívó a fényképpel együtt. Ezen a részen persze nem szemcsés a kép, csak a rögzített videó konvertált részén.
  Célom egy DVD-lemez készítése. Mit jelent az hogy ''Max megáll egy szinten, ha tömörítetlenben hagyod''?

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz blackdog #459 üzenetére

  Ja, hogy LCD TV. Nekem itthon katódsugárcsöves van, aztán mindenki magából indul ki :) Az LCD TV tudtommal progresszíven jeleníti meg a képet, ahogy a monitor. Elvileg... Azért lehet zavaró az interlace-es kép.

  Na, akkor viszont beállítod az export to DVD menüben a video résznél az egyik template-et amit említettünk fentebb és az ''edit'' résznél a ''field ordert'-t állítsd ''none (progressive)''-ra. Az elvileg megoldja a dolgot. Vegasban tudnám a pontosabb módját, ezt a progit még én is csak most kezdem megismerni. De itt szerintem ennyi is elég lesz.

  Ha uncompressed (tömörítetlen) AVI-ban mented a vágott anyagot, akár több újravágást követően, (elvileg) minőségvesztés nélkül teszed. Ha valami színkorrekciót, vagy áttünést, stb. teszel bele, ott lehet egy kis változás, de gyakorlatilag minőségvesztés nincs. Ennél többet nem is lehet elérni, innen csak rosszabb lesz.

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • blackdog

  csendes tag

  válasz BigBadPlaYeR #460 üzenetére

  Szia!
  Alább egy részlet az általad elmondottak alapján elkészített videóból. Persze nem Export to DVD, hanem Export to Adobe Media Encoder, de gondolom ez már nem oszt nem szoroz.
  http://rapidshare.com/files/27522750/ballagas_low_chunk_1.m2v.html
  Ezen láthatod, hogy a csíkozás mintha még erősebb lenne. :(

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz blackdog #461 üzenetére

  Értem... hát akkor nem tudom sajnos... Én AVI-ba rendereltem ki ami nekem kellett és ott volt direkt deinterlace opció...

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • Dumb

  senior tag

  Mitől lehet az, hogy a Premiere 1.5 nem ismeri fel a camerát? (Canon MVX3i miniDV). Movie Makerrel tudok áttölteni filmet, de preimerrel nem. Nem látja valamiért. Eddig ment, win reinstall volt.

  "Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

 • rlazol

  addikt

  válasz Dumb #464 üzenetére

  sok okos nem jut az eszembe. ha jól értem egy darabig ment, aztán azóta nem, de más proggival müxik. Szerintem vmi codec-pack zavar be neki. Pl.: nekem bizonyos hangkódolású videófileokat nem hajlandó beimportálni vagy lejátszani ha megy közben a TV-tuner. vmi ilyen lehet nálad is.

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • Dumb

  senior tag

  válasz rlazol #465 üzenetére

  Kösz, sikerült megoldani, újratelepítettem a firewire karit, és jó lett. Viszont egyik pillanatról a másikra, elnémult a szerkesztett film. Behúztam egy mp3-at, hátha az hallom, de nem. A hang sávok nincsenek elnémítva a kis kockákban. Mi lehet a gond? :F :(

  "Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

 • Dumb

  senior tag

  válasz Dumb #466 üzenetére

  Magától megjavult :U :)

  "Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

 • rlazol

  addikt

  válasz Dumb #467 üzenetére

  vsz conformált.
  legalábbis más tippem nincs. 6.5 felett a premier ideiglenes file-t készít minden behúzott hanganyaghoz. Amíg az nincs kész, addig az adott nahgot nem tudja lejátszani. Pro 1-ben ez a ''conforming'' - 1.5-t nem ismerem, de vsz ott is. A jobb lsó sarokban látod, ha csinálja. Sok file esetén ez órákig eltarthat, akkor ( a proci és a HDD terheltsége miatt) ez órákig is eltarthat.

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • zsocaozd

  tag

  Sziasztok, új vagyok a topic-ban, örülök, hogy rátaláltam.

  Rögtön egy kérdés a Smartsound-al kapcsolatosan:

  Ulead Media Studio 8-ban (de már a sokkal régebbi verzióiban is) úgy lehet használni a Quicktracks zenéket, hogy berakom a kiválasztott zenét az audio sávba és olyan méretre húzom, amilyenre nekem tetszik, gyönyörűen azonnal megcsinálja és rugalmasan lehet állítani menet közben bárhogy, ő mindig egy pillanat alatt átformálja a zenét, ahogy kell. Nagyon ügyes megoldás, én elolvadtam tőle.

  Premiere 2.0-ban sajnos meg kell adnom a zene méretét előre, majd lementeni wav-ba, aztán betenni a sávba és utána már nem tudok rajta állítani, maximum esetleg lecsípni belőle, de azzal ne érek semmit sem ugye, mert ennek épphogy nem ez a célja. Tehát ha idő közben valamiért változik a vágott video mérete, akkor a zenét teljesen újra kell csinálni (hangerőt állítani, stb.) Ez borzasztóan idegesítő és el sem hiszem, hogy egy ilyen volumenü programban, mint az AP, ez ennyire bénán van ez megoldva.

  Arról nem is beszélve, hogy mivan akkor, ha ennek a zenének az ütemére akarom vágni a videot, de nem vagyok tisztában előre a teljes hosszával? Ez a feladat Premiere-ben ezek szerint megoldhatatlan, hiszen ha bármennyit is állítok a zene hosszán, már teljesen más stílusban, ritmusban játsza.

  Ez egy roppant gagyi megoldás egy ilyen szintű és ilyen új proggyhoz, én nagyon elcsodálkoztam rajta...

  Ha valaki tud megoldást erre, hogy ugyanolyan szabadsággal lehessen használni az automatikus zenéket a Premiere-ben, mint a Ulead-ben, kérem, ne fosszon meg a tudástól, thx. előre is!

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • zsocaozd

  tag

  Van egy másik gondom is: a Ulead Media Studio 8-ban flash-t közvetlenül be tudtam tenni a video sávba és tudtam editálni...sajnos Premiere 2-ben ez sem lehetséges, az egyetlen plugin, ami kezeli a flash-t átkonvertálja videová, ami megintcsak egy nagyon gagyi megoldás.

  Miért is nem használok én Ulead-et? :) Talán mert annak ellenére, hogy megkapta a Vista minősítést, nem megy fel x64 Vista alá...a Premiere 2 pedig simán műxik.

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • rlazol

  addikt

  válasz zsocaozd #470 üzenetére

  szerintem olvass vissza a topicban. A premier egy profi vágóprogram, a jelek szerint Te a legalapabb funkcióival se vagy tisztában.
  Vagy én nem értem, mit akarsz... :F
  Használd a ''C'' betűt (''Razor'' eszköz) ha vágni akarsz, akár zenét akár videót... Hasznád a ''V'' betűt, ha mozgatni vagy hosszat ''húzni'' akarsz...

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz rlazol #472 üzenetére

  Szerintem nem erre gondolt, mert ehhez nincs szüksége a Premiere-nek, hogy újraszámolja a hangot... De lövésem nincs mit szeretne, Uleadot addig láttam amíg felraktam meg letöröltem...

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • zsocaozd

  tag

  Jujj, úgy látom, ti nem vagyok tisztában a legalapabb funkciókkal...sebaj. Hozzászoktam már, hogy akárhol segítséget kérek fórumokon, többnyire ők vannak fényévekkel elmaradva tőlem. :( :(

  A Smartsound (Quicktracks) egy Premiere-hez is használható plugin (eléggé alapvető), amivel automatikus méretű, stílusú aláfestő zenéket lehet a videókhoz használni. Ez egy szuperjó lehetőség, mivel a zene fel- és lecsengését a program automatice intézi, így frappáns zenei aláfestéseket lehet létrehozni mindenféle csűrés-csavarás, zenei szerkesztés nélkül. A Ulead-ben ez alapból benne van, a gyökér Premiere-ben (ami elvileg a profibb) meg úgy kell pluginként felrakni, ami még önmagában nem is lenne gond, csakhát úgy műxik, ahogy leírtam (xarul). Műxeni műxik, dehát így, ezzel a módszerrel, ahogy leírtam a használhatatlanság határát súrolja.

  Csak egy példa: egy oktató DVD projekten dolgozom, egy-két szekciót már megcsináltam teljesen készre, aláfestő zene, stb. Erre most utólag le lett forgatva egy-két jelenet, amit be kellene szúrnom, ami önmagában pitiáner lenne, ha nem kellene most az egész zenét kihajintanom (Ulead-ben húzok a méretén egyet és máris meg van oldva!) és tök újat betennem új mérettel, meg újrakeverve a hangot a narrációval....szóval dupla munka a Premiere bénázása miatt.

  rlazol mielőtt ''lehozzánemértőzöd'' a másikat, előbb belegondolhatnál, hogy lehet, te nem vagy otthon a témában. Thx! :R

  Esetleg lehetne azt kérnem, hogy olyan válaszoljon aki érti is, hogy egyáltalán miről van szó? Köszi! :R

  [Szerkesztve]

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz zsocaozd #474 üzenetére

  ''úgy látom, ti nem vagyok tisztában a legalapabb funkciókkal...''

  Nem tudhat mindenki mindent.

  Egyébként ide ált. olyanok jönnek segítséget kérni, akik elég kezdők és még csak botladoznak. Azt hiszem rlazol nem értette a kérdést, így azt hihette, hogy nem tudod kifejezni magad. No mindegy.

  ''Hozzászoktam már, hogy akárhol segítséget kérek fórumokon, többnyire ők vannak fényévekkel elmaradva tőlem.''

  Nem kötekedésből, de akkor miért nem valami külföldi fórumon kérsz segítséget?

  Peace. :)


  [Szerkesztve]

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • rlazol

  addikt

  válasz zsocaozd #474 üzenetére

  elnézést, ha kicsit magas lóról válaszoltam volna. Épp csak nem volt erőm részletesen leírni azt, amit már párszor leírtam. Most megint rohanok dolgozni - holnap segítek, remélem nem késő...

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • rlazol

  addikt

  válasz zsocaozd #474 üzenetére

  Na, úgy tűnik, ma pan gás van, szóval egy kicsit utánanéztem, mit szeretnél, de igazából még mindig nem biztos, hogy értem.

  Letöltöttem ezt a smartsound-ot és elolvastam a dokumentációját.

  Alapjában véve teljesen igazad van, még sose használtam ezt a smartsound-ot, sose volt rá szükségem. :B Még egyszer ELNÉZÉST KÉREK, ha megbántottalak.

  Alapővetően jól látod, ha ezzel eldöntöd Premierben, h márpedig neked csak egy 45 mp-es zene kell, akkor csak annyit fog csinálni belőle. És ha utána úgy dntesz, h hosszabb kell, akkor csinálhatod újra, importálhatod újra.

  De ahogy én látom, ez a plugin majdnem teljesen felesleges a Premier alá. Segít abban, h kiválaszd a megfelelő zenét, de én ennél többre nem is használnám. Nekem (hál istennek) 2 profi DJ is van a csapatomban, így ha nincs zene 5letem, felhívom őket, ők elküldik a zenét és kész - vsz ezért nem találkoztam eddig ezzel a pluginnal.
  Mert ha az egész (pl 3 perces) zenét imoprtálod tisztán premierben smartsound nélkül, és nem csak egy abból kivágott 30 mp-es részletet, akkor azzal úgy tudsz játszani, ahogy szeretnél, ha jól értem, mit szeretnél. Ki tudod húzni a végét, vagy épp le tudod vágni. Vagy akár kétszer húzod rá az audiósávra és az egyikből kivágod a refrént, a másikat egy helyen kettévágod és berakod közé, ha a zene teljes hossza se elég. Vagy bármi. De ahhoz, h az egész zenét lásd, ahhoz a beimportált file-nak az egész zenei anyagot tartalmaznia kell.

  Összefoglalva:
  1, Smartsounddal keresd meg a neked kellő zenét, ha megvan,. mit akarsz - CANCEL.
  2, Project window - jobb klikk - import - kiválasztod a már eldöntött zenét az eredeti helyéről.
  3, Lehúzod az audio sávra
  4, azt csinálsz vele, amit akarsz. :C

  Ha effektelni akarod (pl fade in/out) akkor akár az Effect window-ban lévő lehetőségeket használod, akár manuálisan a töréspontokkal állítgatod be.

  remélem, jól értem, mit akarsz... és PIECE... :R

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • zsocaozd

  tag

  válasz BigBadPlaYeR #475 üzenetére

  Nem kötekedésből, de akkor miért nem valami külföldi fórumon kérsz segítséget?

  A válasz egyszerű: mert ott sem tudnak segíteni.

  Mondjuk tényleg kezdek már hozzászokni... Vettem egy PDA-t, soha életemben nem volt PDA-m, kb. egy hét alatt már buheráltam is, mindent vágtam rajta egy-két apróságot kivéve. Felmegyek magyar fórumába, de már előre láttam, hogy nagyon kezdők vannak ott, megpróbálnak egymásnak segíteni olyan dolgokban, amikre kb. egy óra alatt rá lehet jönni (az első órában). Namost erőtlenül feltettem én a kérdéseimet, persze totál hülyének nézett mindenki, de próbálgattak a maguk módján válaszolgatni...aztán megválaszoltam magamnak a fórumban a kérdéseimet, majd ott ragadtam segíteni...azóta rengeteg embernek segítettem, sőt nyitottam egy saját topic-ot, aminek akkora lett a forgalma, hogy majdnem utoléri a másikat, amit jóval-jóval előtte nyitottak... Több, más jellegű fórumon jártam már így, volt, ahol felkértek, hogy az azzal a témával foglalkozó netes magazinoknak dolgozzam (írjak teszteket, stb.), amivel nem is lett volna gond, csak fizetni nem akartak... Szóval már kezdek hozzászokni, hogy nem nekem segítenek, hanem én segítek...szomorú, de ez van.

  Eleinte azt hittem, hogy a külföldi fórumokon tájékozottabbak és ott lehet tapasztalatot gyűjteni és komolyabb problémákra megoldást találni...óriásit tévedtem. Többnyire ugyanolyan szinten vannak, mint a magyar fórumok. Elkeserítő, hogy nem lehet normális szakmai fórumokat találni a neten. Hogy mi az oka, nem értem. Talán aki már profi valaminek a kezelésében, nem veszi a fáradtságot (vagy nincs rá ideje), hogy segítsen a többieknek, akik ha nem is teljesen kezdők, de komoly problémákkal találkozhatnak egy-egy program, vagy hardware kezelése során, nemtom....nehéz ügy.

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz zsocaozd #478 üzenetére

  Néha én is jártam így. Pl. a Sony Vegas topicban :) Aztán inkább már csináltam egy kis faq-t, hogy mindig csak a linket kelljen küldözgetni ugyanazokra a kérdésekre, amikre tényleg 1 óra alatt rá lehet jönni. Na, nem offook többet.

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • zsocaozd

  tag

  válasz rlazol #477 üzenetére

  Hát ezaz, hogy itt nem fade in/out-ról van szó. Ha csak ennyi lenne, perszehogy felesleges lenne a Smartsound. Csakhogy ez egy nagyszerű találmány, próbáld ki jobban! Úgy alakítja a zene elejét és végét, hogy legyen eleje és vége! Tehát amikor fel- és lecsengésről írtam, az jelen esetben nem fade-et jelent. Nem egyszerűen le- és felkeveri a zenét, azt tényleg bárki meg tudná csinálni, hanem átkomponálja. Ráadásul a kiválasztott hossznak megfelelően alakítja a zenei stílust is, mondom, teljesen átkomponálja a zenét. Óriási találmány szerintem, mivel nincs mindenkinek keze ügyében egy DJ., csak ne lenne Premiere alatt ilyen nehézkes....

  Jelen DVD projektben az aktuális feladat, amivel kapcsolatosan ezt használnám: video sávban a vágott anyag ugye, audio sávban voice over narráció, az alá pedig egy aláfestő zene. Smartsound zenét bepakoltam, megcsináltam a halkításokat a narrációs részeknél, így készen van az anyag. Viszont ha most hozzá kell nyúlnom a videóhoz, akkor a zenét teljesen előlről kell kezdenem...

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • rlazol

  addikt

  válasz zsocaozd #480 üzenetére

  nem feltétlenül.
  Csináld meg az új hosszra a smartsounddal, majd importáld be - és töröld is ki a projectből. Ezek után a régi zenefile-t a projekt ablakban Unlinkeled (jubb klikk - ''MAke offline'') aztán rálinkeled az új filet (jobb klikk - ''Link Media'').
  eredményeképp a zenesávban lévő rész az új lesz, de megőrzi a régi masterbeállítasid, ha pedig vhol a közepére kell új snittet becsúsztatnod és emiatt ezeket eltolni akkor a ''P'' (''pen'') eszközzel meg tudod oldani egy füst alatt.
  Hmm?

  [Szerkesztve]

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • zsocaozd

  tag

  válasz rlazol #481 üzenetére

  Hát kicsit gányolós megoldás, de elvileg működhet (még mindig jobb, mint újra csinálni), köszi a tippet!

  Azért szánalmas, hogy egy ilyen szintű proggy ilyen gagyi tud lenni egy adott területen. :( Ulead-ben ez kb. annyi, hogy a végét egyszerűen megfogom és odébb rakom annyival, amennyivel kell...azonnal átkomponálja és nem bánt semmilyen más beállítást.

  Sokat dolgozgattam anno Ulead-el, már középsulis korom óta (hát nem ma volt), de soha az életben nem kellett total trainingeket bújnom ahhoz, hogy rájöjjek, mit hogyan kell csinálni, mert annyira logikus volt és kézre állt. Mikor áttértem Premiere-re, nézegethettem folyton a total traininget, gyakorlatice minden fontos funkció elérése és használata felhasználó-idegen volt...kár érte.

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • zsocaozd

  tag

  Hahh, jut eszembe! Mégegy kérdés: a narráció szövegeihez az aláfestő zenében a halkításokat valamilyen automatizmussal meg tudom csinálni? Mondjuk sokkal szebb, ha kézel van csinálva, mert nem annyira gépies (a pici kis eltérések miatt), de egy hosszabb anyagnál hülyét kapok, mire sikerül. Ráadásul ugye kézzel nem is tudom mindig tized-pontosan eltalálni a mély és a csúcspontokat (bár nem is muszáj), aztán lehet javítgatni utólag, ha nagyon precíz akar lenni az ember.

  Tehát az lenne a lényeg, hogyha megszólal a narráció, akkor ott lehalkuljon automatice a zene, ha abbamarad, akkor meg hangosodjon fel. Van esetleg valamilyen audio szűrő (vagy más megoldás) erre a célra?

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • zsocaozd

  tag

  Éééés mégegy kérdés: Ulead Media Studio-ban minden effektnek a hatását lehetett látni és ez alapján is lehetett választani. Adobe honlapján azt írják a Premiere 2-ről, hogy ez végre már tudja ezt.

  Ehhez képest sehol sem találom, hogyan tudnám az effekteket megtekinteni a választó ablakban, vagy bárhol előre, mielőtt kiválasztanám őket. Csak a nevük látszik. Ezzel mi a helyzet? Van erre valamilyen megoldás?

  Egyébként ez volt az első dolog, ami szembe tűnt, mikor áttértem Premiere-re. Az első felháborító is. Köteles vagyok minden video effektről, transition-ról tudni, mit csinál? Ha bővítem az effektek számát ezerre, akkor is meg kell jegyeznem mindet? Szörnyű...

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • rlazol

  addikt

  válasz zsocaozd #482 üzenetére

  #482 - szvsz ez nem a program, hanem a plugin hiányossága. Én anno (kb 7 éve) 5.0-n kezdtem, és bizony beletelt kis időbe mire magamtól kitalálgattam az alapokat. Azóta szép fokozatosan haladgatok, még soha nem vettem elő a help fés training fileokat, nekem full logikus az egész (talán előtte a 3 év PS miatt) nem tudom, nekem az Uleadtől állt fel annó a nyakamon a szőr. :D

  #483 - sajnos tudtommal nem. Master (vagy FFT ananlízis) név alatt érdemes esetleg plugint keresni, vagy a hangvágó szovftereket ráküldeni, de szvsz amit írtál is - vagyis hogy csak kézzel tudsz igazán precízen dolgozni - annyira igaz, h nem érdemes. Pl. a Tankcsapda és a Tangó azonosra beállítva a potméteren egészen más benyomást kelt, ugyanígy egy férfi és egy női hang között is megvan a különbség - máshova állítod a poton, h ugyanazt az eredményt érd el. Most hirtelen körülnézve a Cakewalkhoz és a Sound Forge-hoz is találtam olyan plugint, ami magáról azt mondja, h masterel, csak ezekkel ugye az a gond, h premiertől függetlenek, tehát ha utóbb a videóra rávágsz, gáz van, illetve a végeredményben már gyakorlatilag nem tudsz finomítani. És sajnos, mégha talász is premierhez, attól tartok, az is csak annyit fog csinálni, h a két hangból csinál egyet, ahelyett h lerakná a töréspontokat oda, ahova ő gondolja. Ezt a munkát vágópadokkal tudod könnyíteni, de ha találsz szofveres megoldást, szólj, mert én is utálom a masterelést...

  #484 - ezt sajnos félreértetted kissé, ami azt hiszem abból ered, h nem haszáltál korábbi verziójú premiert. Régebben (ha jól emléxem), ha ráküldtél egy effektet, akkor le kellett renderelned ahhoz, h lásd, mit csinált. Most meg ugye mihelyt ráhúzod látod a változást. Ha beállsz Dual kép üzemmódba, akkor mindjárt összehasonlítási alapod is van. Szerintem ennyii, én legalábbis nem tudom, hol lenne előnézeti kép hozzájuk. PSben sincs...

  és kérlek, ne átkozd egyhuzamban a premiert... tudom, h elsőre kicsit nehéz átszokni másról, és ha az ember kifizet 130ezret (nekem annyiba került annó, + azóta 40e/upgrade) akkor szeretné, ha program mindenben olyan lenne ahogy ő csinálná meg, de attól még, h neked vannak vele gondjaid, ez még mindig A legprofibb vágóprogram PC-re. Ha ennyire nem tetszik, próbád ki a Vegas-t, én nem ismerem, de lehet, h azzal kevesebb gondod lenne.

  [Szerkesztve]

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • zsocaozd

  tag

  válasz rlazol #485 üzenetére

  szvsz ez nem a program, hanem a plugin hiányossága

  Az nem a program hiányossága, hogy eleve plugin kell hozzá, míg egy másik program alapból tudja ezt a bizonyos szolgáltatást, ráadásul klasszisokkal jobb minőségben?

  Ne haragudj, de borzasztó módon elfogult vagy!

  Én anno (kb 7 éve) 5.0-n kezdtem, és bizony beletelt kis időbe mire magamtól kitalálgattam az alapokat....nekem full logikus az egész

  Elfogultságodban (vagy elvakultságodban) önmagadat hazudtolod meg. Használtál már egyáltalán valami mást Premiere-en kívül életedben (használatra gondolok, nem arra, hogy megnézted már...)? Tudod, ízlések és pofonok...talán ha egyáltalán vetted volna a fáradtságot és megismered pl. a Ulead-et is, akkor lenne némi fogalmad a dolgokról nem csak érzelmi alapokon írnál....hogy miket, azt most nem írom le.

  vagyis hogy csak kézzel tudsz igazán precízen dolgozni - annyira igaz, h nem érdemes

  Érdekes, hogy (szintén elfogultságodban) azt olvasod ki abból amit írtam, amit te szeretnél. Én pontosan az ellenkezőjét írtam: kézzel képtelenség precízen dolgozni egy nonlinear-ben, mert az egérrel nem lehet úgy tologatni a potmétereket, mint ahogy a valóságosakat. Ráadásul itt még arra sincs lehetőség (nem oldották meg a kedves programozók), hogy végállást tegyél valahová, amit egy keverőpulton egy ragasztószaggal (vagy bármi alkalmas tárgyal) meg lehetett könnyedén oldani.

  tehát ha utóbb a videóra rávágsz, gáz van, illetve a végeredményben már gyakorlatilag nem tudsz finomítani

  Úgy látszik, ez a Premiere audio kezelésében már általános probléma, mintha én is erről írtam volna a Smartsound kapcsán. Megint plugin, plugin, plugin....ami önmagában nem volna probléma, sőt! Nagyon jó dolog, ha valami modulárisan bővíthető, csakhogy ez a Premiere-nél automatice minőség csökkenést is jelent, mivel a plugin-okkal nem lehet olyan minőségben dolgozni, ahogyan pl. más programokba integrált verziókkal. Szvsz. ez is az Adobe hibája, mert nem veszi észre, vagy ügyet sem vet rá, úgyis megveszik a méregdrága szoftverét, mert marhajó a promója.

  ezt sajnos félreértetted kissé, ami azt hiszem abból ered, h nem haszáltál korábbi verziójú premiert.

  Pontosan ugyanúgy voltam vele anno, mint te a Ulead-el. Megláttam a régi verzókat, kipróbáltam, hajítottam is el és maradtam Ulead-nél. Ma kénytelen vagyok Premiere-el dolgozni, mert ez terjedt el a stúdiókban, de nem annyira a hatalmas tudása, hanem a kiváló üzletpolitika miatt.

  Amúgy egyáltalán nem erre gondoltam, amit kifejtettél. A Ulead-ben azonnal látom együtt az összes(!) vizuális effektet (hatását) és úgy tudok közülük választani (tudod, what you see is what you get! Kb. ezer éve lehet már ilyet DTP rendszerekben is látni, sajnos Adobe-ék még nem értek el erre a szintre, úgy tűnik.)! Az, hogy kattingatok egyenként, aztán vagy jó lesz, vagy nem, az elég nagy gagyiság. Az megint más kérdés, hogy a rengeteg használatnál az ember megjegyzi...ettől ez még a program egyik hiányossága, de legalább akkor ne írnák ki a weboldalra, mert az meg már hazugság kategória!

  és kérlek, ne átkozd egyhuzamban a premiert

  Húhh, hogy minden fórumban van egy ilyen....őrület, mennyire forgatókönyv-szerűek már a fórumok...

  No mindegy, válaszom is forgatókönyv-szerű lesz: jól figyi! Van egy olyan billentyű, hogy PgDn! A többit tudod... Ha bántja a pici szivedet, amiket írok, használd előszeretettel!

  Attól, hogy te szereted ezt a szoftvert, oda vagy érte meg vissza, még nyugodtan le lehet írnia bárkinek a program hiányosságait. Azt is furcsállom, hogy innen a topic-ról priviben írják ezt meg nekem, ott tárgyaljuk ki a rengeteg hiányosságot, problémát, ami adódik a programmal kapcsolatosan. Lehet, hogy már mást is megszólítottál? Helytelen, nagyon helytelen!

  A moderálási irányelveken belül mindenki azt ír a fórumba, amit csak akar, főként ha az nem offtopic! Mindenkinek szíve joga (a tiéd is) azt elolvasni, vagy nem elolvasni. Tudod, az internetes szabadság szelleme eleve erről szól, a fórumok pedig ennek a szabad párbeszédnek a színterei. Ez alól ez a topic sem kivétel. Ennek fényében nem tudok a kérésednek eleget tenni.

  Amit írtam, az mind egytől egyig igaz és egyikőtök sem tudott rá megoldást adni, tehát problémák! Majd ha meg tudsz válaszolni, oldani egyetlen egy ilyen Premiere problémát korrektül (úgy, hogy meg is oldódjon), vagy én olyat írok le, ami jogtalan, nem valós probléma, csak én találtam ki, akkor szólj!

  Nem nekem vannak vele gondjaim, hanem tényleges hiányosságok és problémák vannak, amik másnak is (bárkinek aki használja a programot) problémát jelenthetnek a használat során. Én úgy gondolom, azzal, hogy ezt leírjuk és nem csak ajnározzuk a proggy-t (ahogy mondjuk te teszed), megkímélünk sok leendő felhasználót a csalódástól és megspórolunk nekik némi pénzt is. A fórumok egyik fő funkciója ez is egyébként. Az elfogultságod egy más kérdés, szerintem tartsd meg magadnak, mert eléggé visszatetsző! És emlékezz: PgDn! :R

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • zjuhasz

  aktív tag

  válasz zsocaozd #486 üzenetére

  Bocsánat, hogy beleszólok. De.
  Ez a Premiere fórum, itt természetes, hogy elfogultak vagyunk vele. A Te stílusod viszont kötekedő, piszkálódó, túlzottan kritizáló. Rlazol eddig mindenkinek ahol tudott, segített. Nem szorul a védelmemre, de ne bántsd! Ha nem tetszik az Adobe terméke, írj nekik levelet, vagy győzd meg a stúdiókat, hogy térjenek át a világhírű Uleadra! Eddig erre a fórumra nem volt jellemző ez a hangnem, de tény, hogy demokráciában mindent szabad, ami nem tilos. Lehet, hogy csak én kifogásolom a stílusod, de legfeljebb majd írsz egy frappáns vagy épp fikázó választ rá. Mindkettő minősít, így vagy úgy. Részemről zártam a témát, remélve a pozitív irányú változást. Maradok read only.

  Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

 • rlazol

  addikt

  válasz zsocaozd #486 üzenetére

  jaj, de utálom az ilyet! zjuhasz -nak igaza van: arrogáns vagy. És ez nekem se tetszik. És te legalább olyan elfogult vagy mint én. Eleve úgy jöttél ide, h úgyse fognak tudni segíteni és ez különben is egy kalap szar. Egy csomó külföldi és hazai fórumot végignéztél, ezek szerint te is használod. Őszintén szólva nem irigyellek, h olyan szoftvert használsz, amit utálsz. De vmiért Te is használod, nem? Ha meg csak azért jöttél ide, h olyan kérdéseket tegyél fel, amin keresztül hiányosságokra hívhatod fel a figyelmet, akkor baromira irigyellek a sok időd miatt.
  Persze a marha én vagyok, h válaszolok, mert erre nekem ugyanúgy megy időm, mint neked, és nekem most is van a nyakamon egy szűk határidő, és ott türelmetlenkedik a project a háttérben. Pedig ott a pont: a PGDN. Namindegy.


  Igen, én borzasztó elfogult vagyok. Azt hiszem, ez vhol természetes dolog - rengeteget dolgozom vele, rengeteget köszönhetek neki, kicsit olyan, mint egy nagyon régi, nagyon közeli, full megbízható munkatárs, csak nem beszél vissza és nem eszik bele kora hajnalban a pizzámba. :) Akárcsak a munkatársaim nagy részét nem azért szeretem, mert tökéletes, hanem mert nagyon jól ISMEREM. Tudom, mik a gyengéi, tudom, mire jó és mire használjam inkább az AfterEffects-et vagy a PS-t. Tudom, mikor indítsam újra és mikor mentsek.

  Ja, amúgy igen, használtam előtte más programot, többek között a Ulead-et is. Igaz, régen volt, és nekem annyira nem is tetszett. Azért váltottam premierre, mert a csapat, ahova kerültem (és aminek 2 éve immár vezetője vagyok) ezt használta. Kitanultam, megértettem, megismertem, megszerettem. Tény, és is tudnék tanácsot adni a programozóinak fejlesztési irányvonal kapcsán, ahogyan a fényképezőgépem vagy az autóm vagy az alaplapom vagy a telefonom fejlesztőinek is. Amit nem én tervezek, az nekem sose lesz tökéletes, ahogy mindig is lesznek olyan funkciói, amiket nem használok ki. De ez nem azt jelenti, h nem tudok vele prímán dolgozni, csak néhány dolgot kicsit döcögősebben kell megoldanom. Amúgy annó az adobe fórumán egy kicsit adtam is, nagyon sokan utáltuk a ''conforming''-olást, és ezt elég ügyesen meg is oldották. Kompromisszum, az élet erről szól (kivéve a táncparketten). NEKEM megéri.

  Hogy on is legyek: Nem értem, amit a hangról írsz. Szerintem a töréspontokkal, a PEN-nel, azzal a lehetőséggel, h nem frame, hanem millisec. alapon haladj a hangban és gyakorlatilag korlátlanul kinagyítsd miközben kiadja a századpontos pot értéket- van lehetőséged precízen bellítani. A szintvonalak egyértelműek, a PEN az égvilágon mindenféle kiemelésre képes. És ha egy olyan, 1,5 órás filmet kell masterolni, ahol összesen 60 szereplő szólal meg és van majd 40 különböző zene alatta plussz a hangeffektek, akkor csak a füledre támaszkodhatsz, mert ezt precízen szoftverrel szerintem nem oldod meg. Főleg nem úgy, h utána bele is tudj nyúlni, ha a a videóanyagba vágtál.
  Ha meg zenének kell új véget csinálni vagy kettőt összefűzni akkor én 100x is inkább megkérek egy profit, mint egy szoftvert. Mert a zene - az zene... Ott nem a számok döntenek, hanem a feeling. És az utómunka szvsz pont erről szól: CSAPATMUNKÁRÓL - és nekem a premier is erről szól: a CSAPATról. Aminek mellesleg nálunk a Premier egy elismert és elfogadott tagja...

  A végállás problámát nem értem, ne haragudj... Mit akarsz elérni?

  Ami az effektek megjelenítését illeti - igazad van. Jó lenne, ha benne lenne, amit írtál, én se ismerem az összeset és néha sokáig eltart, amíg megtalálom. Remélem, a következőben benne lesz.

  Ami a többit illeti: tk igazad van. Hisz a topic neve: Adobe Premier topic, nem pedig ''segíts Premierben'' - más kérdés, h eddig jobbára erről szólt. De ez akkor se a ULEAD VIDEO STUDIO topic - legyél kedves ennek megfelelően itt az Adobe Rremierről beszélni. Szedd össze nyugodtan az általad talált hiányosságokat, lehet, még ki is egészítem.

  Privit én nem írtam neked , ne keltsd azt a látszatot, hogy igen. Ellenben én is kapok épp eleget olyanoktól, akik tanulni akarnak. Igaz, olyat meg még nem láttam ezen a fórumon, h ''figy szerintetek megéri megvenni ezt a Premier nevű izét? Mire jó?'' Aki eljut oda, h megvegyen egy ilyen szoftvert, az általában pontosan tudja, miért van rá szüksége. Ha nem, akkor én lebeszélném róla...

  Ezzel együtt én nem fogok leállni vitatkozni és védeni a Premiert, azért nekem nem fizetnek. Sose állítottam, se én, se más, h hibátlan. Azt állítom, h nekem bevált. Elégedetlen megbízóm még nem volt, és olyan se, h nem lett volna munkám. Ezért jó szívvel ajánlom azoknak, akik hasonló munkát végeznek.

  Engem azért fizetnek, h vágjak, masteroljak, promóciós anyagot készítsek stb. Én erre a premiert használom.

  Tapasztalatom szerint a legtöbb embert még élőszóban és ''túlerőben'' is igen nehéz meggyőzni annak az ellenkezőjéről, amiben hisz, vagy amit szeret. Fórumon szvsz lehetetlen. A tényeket és a véleményem leírtam. Vitatkozni se a premierről se a véleményemről se másról se pro, se kontra nem fogok.
  Ha van konkrét kérdésed, szívesen és legjobb tudásom szerint válaszolok, ahogy tettem eddig is.


  Az elfogultságod egy más kérdés, szerintem tartsd meg magadnak, mert eléggé visszatetsző!
  Ja, és ha zavar, h én elfogult vagyok a Premierrel, akkor Te miért nem használtad az előbb a PgDn-t?

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz rlazol #488 üzenetére

  zsocaozd nem szerette volna azt a látszatot kelteni, hogy priviztél vele, mert én tettem. Megbeszéltünk 1-2 hiányosságot. Én azért tettem, mert nem itt akartam flame-elni. Ő nem tudom miért. De ettől én szentül meg vagyok győződve, hogy teljesen mindegy melyik progit használja az ember, legyen az Premiere, Vegas vagy Ulead. Lényegében mindegyik ugyanazt tudja, csak másképp. Én pl. szeretném mindegyiket megtanulni legalább alap szinten. Vegas után most a Premieren a sor nálam.

  Peace :R

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  Kérdés: Valaki tudja a választ a #549-es hsz-ra? [link]
  Én még csak ismerkedek a progival és nem tudtam segíteni neki sajnos. De a válasz engem is érdekelne.

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • rlazol

  addikt

  válasz BigBadPlaYeR #490 üzenetére

  a linken lévő kérdésben kevés konkrét van. Jó lenna, ha a kérdező tudna küldeni legalább pár screenshotot a nyersről, és a végferedményről, vagyishogy pontosan mi a baja.

  Amúgy szvsz nyugodtan ide is be lehetne írni a hiányosságokat...
  az effekteknek csak a neve van ott
  nem lehet egy adott szekciót framenként kiszedni
  Ha PS-ben ésPremierben párhuzamosan dolgozol egy file-val, vigyázni kell, h Premierben ne legyen rajta a kurzort különben nyitottnak tekinti és nem lehet elmenteni
  Kicsit a szokásostól eltérő a histogramos színmódosítás
  Dupla kattnál automatikusan beugrik a kétablakos kezelőmód
  nehézkes az ablakok egyéni beállítása

  most hirtelen ennyi

  Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz rlazol #491 üzenetére

  Az volt a gondja, hogy MPEG-ben szerette volna elmenteni a DV AVI forrást, de deinterlace funkciót nem talált (a cél DVD lenne, de PC-n, illetve LCD TV-n az interlace zavaró).

  Mikor én AVI-ból AVI-ba mentettem, ott a render beállításoknál volt külön olyan opció, hogy deinterlace, szal nálam nem volt gond. De MPEG-nél nem találtam én sem ilyesmit.


  Szerk.: Color Correction FX-el nem nagyon boldogulok, de valamit majd csak kiokoskodok. Viszont: érdekelne a vectorscope, illetve, hogy milyen FX-el tudom a 109%-os DV AVI fehér színtelítettségét 100%-ra lecsökkenteni. Mert sok effect-nek nem ugyanaz a neve, vagy más megfelelője van, mint a Vegasban, aztán így nem leltem rá...

  Köszi előre is a választ!

  [Szerkesztve]

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • zjuhasz

  aktív tag

  válasz rlazol #491 üzenetére

  A Premiere light verziójában (Elements) lehet látni az effekteket, gondolom, a cég azt a home felhasználás miatt csinálta így, a Pro változatot meg olyan célközönségnek szánja, akik betéve tudnak 150 effektet és a nevük alapján már fejben látják is a végeredményt.

  Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz BigBadPlaYeR #492 üzenetére

  Közben utóbbi 2 kérdésemre megtaláltam a választ, csak egy kicsit több időt igényelt a keresgélés :B A broadcast color elég érdekesen működik. Beraktam az első clip-re és mintha érvényesítette volna az összesre (nem mintha baj lenne, csak fura...). Pedig csak az az 1 clip volt kijelölve. Az effectek közt nem is jelenik meg, azt az 1 clip-et leszámítva, de waveform monitoron meg látni, hogy 1.0-ig ''levágja'' a fehér értéket. Lehet ilyen :F

  Meg tudtam létrehozni presetet, ha egy effect-et raktam be. 2-nél jobb klikk-re már nem kínálta fel a lehetőséget, hogy készíthessek presetet belőlük.

  Premiere 1.5

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • 3d

  tag

  Sziasztok!

  Az lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet a legtisztabb kepet elerni?
  Egy kepet rakok be amin vegig usztatom a kamerat de mozgas kozben mindg lesz egy kis
  csikozodas az eleknel.
  Tudja valaki hogyan exportalhatom ki ugy, hogy megmaradjon a kep minosege?
  Elore is Koszonom!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  válasz 3d #495 üzenetére

  Üdv!

  Azt hiszem az Interlace a problémád. AVI-nál a renderelési beállítások között van külön deinterlace opció, de MPEG-be való renderelésnél sajnos én sem tudom. Korábban már rákérdeztem itt, de eddig választ sajnos nem kaptam rá.

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • zsocaozd

  tag

  válasz zjuhasz #487 üzenetére

  Idefigyelj, ha belémkötnek, akkor nem hagyom magam, különösen, ha látom, mennyire feleslegesen teszik, csupán erőfitoktatásként. Ha te hagyod magad ilyen esetekben, csak jó hangulat legyen a topic-ban, az a te bajod. Neked is azt tudom tanácsolni: PgDn ha nem tetszik valami!

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • BigBadPlaYeR

  senior tag

  Hagyjuk már a sz**rágást :((( Inkább érdemben szóljon hozzá valaki a közelmúltban feltett két építő célzatú kérdéshez, ha van rá egy kis ideje.

  "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

 • zsocaozd

  tag

  Ne deinterlace-t keressetek, hanem progressive módot, abba kódoljatok és mentsetek ha nem TV-re kell az anyag!

  ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

 • KMT

  addikt

  Lenne egy kérdésem:

  Adott egy videó (digi fényképezővel felvéve). Rázkódik, ezért ''átmentem rajta'' a jól bevált deshaker filterrel virtual dubban. (kb mint egy steady cam plugin)
  Na most, ha berakom ezt a filet premiere-be, akkor olyan hibát jelez, hogy ''unsupported audio rate in file'', és nem importálja be a videót.
  Az eredeti videót megeszi, ha hang nélkül mentem el virtual dubban, akkor is ugyanezt írja ki. Ja, és eddig is így csináltam, és működött. :F
  Mi lehet a hiba?

Új hozzászólás Aktív témák