Új hozzászólás Aktív témák

• rum-cajsz

őstag

Tavaly valaki érdeklődőt a Wacom Bamboo Pad használhatósága iránt. Most már közel egy éve használok egy Intuos Pent, ha újra beesne valaki, összeszedtem, hogy mit tapasztaltam ezzel.

A Bamboo Pad rajzolásra lényegében nem használható. Egér helyett jó lehet, jegyzetelésre el tudom képzelni, vagy gyors skiccelésre, de rajzolásra szerintem nem alkalmas. Aki a minimumban gondolkodik annak a legkisebb Intuost (Wacom Intuos Pen) tudom javasolni. Ennek a rajterülete kb. 15x9.5 cm. Aki ennél jobb minőségre vágyik, annak mélyebben bele kell nyúlnia a pénztárcába.

Én jelenleg hobbi szinten rajzolok, leginkább térképeket. Maga a Bezier görbés rajzolás is kényelmesebb a cerkával, de leginkább szabadkézi rajzolásnál vált be, és utólag ahol szükséges csomópontsimítás. Sokkal gyorsabban lehet így haladni a rajzolással, mint a Bezier görbékkel szerencsétlenkedni, bár a precizitás ilyenkor hátrányba kerülhet.
    A padon van négy programozható gomb, a cerkán még kettő. Az Intuos Pen cerkájának másik fele nem működik radírként, pedig néha jól jönne.
    Egy negatív dolog volt vele, hogy a jobb és bal szélén nagyon kényelmetlen a kéztartás, ezért csináltattam hozzá a szomszéd asztalossal egy rajztáblát, amibe belesüllyesztem a táblát, és így már kényelmesen használható a széleken is. Összességében elégedett vagyok vele.

Előnyök:
    - nagyon olcsó
    - gyors rajzolás
    Lehetséges hátrányok:
    - kicsi rajzterület,
    - kevés programozható gomb
    - nincs radír a cerkán
    - a szélein kényelmetlen a rajzolás

Hobbi szintű rajzoláshoz kiváló, de ha ebből élnék, akkor én egy nagyobb táblába ruháznék be.

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

Új hozzászólás Aktív témák