- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Windows 10
- Sweet.tv - internetes TV
- eBay
- Direct One (műholdas és online TV)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oatis
csendes tag
Öreg HW? Cseréld ki a tápegységet.
Nem mondanám öregnek. Laptop. acer es1-131-c73h.egy memtesttel kezdeném,
Memóriát cseréltem benne 4-ről 8 gigára. Előtte is utána is fagy.illetve meg kéne nézni hogy a boot disken nincs-e bad block.
Ssdt-is cseréltem új nagyobb ssd-re. Úgy klónoztam át. Előtte is gond volt vele.Hogy tudon ellenőrizni, hogy valami filerendszer hiba vagy valami lehet-e a partíción? Gparteddel nem tudom leválasztani a rendszer partíciót, és emiatt ellenőrizni sem tudom. Bár valszeg nem ez a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Antaran
csendes tag
Köszi, hogy irtad ezt. Meddig birja egy 32 gigás pendrive? Valakinek ment már tönkre pendriveja sok irás miatt? Mennyi irást bir ki egy ilyen?
Tkp nem napi használatra gondoltam, hanem alkalmi használatra. Havi 1,2x pl. Arra lenne jó, hogy ha a laptop nincs az embernél, vagy megsemmisül, akkor van az embernél egy 2 centis eszköz, amiről tetszőleges gépet be tud inditani, és alap adatok, szoftverek vannak rajta installálva.
[ Szerkesztve ]
When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
Most egy ilyen svájci bicskát csinálok. A /dev/sdb4-re van telepítve egy LMDE6 Faye 6.5.0-0 ás kernellel. Meg van csinálva, hogy bootolható UEFI-ben és Legacy módra is. Az sdb5 és sdb6 adatpartíciók. A live linux csak egy lmde6 nevű mappa a telepített linux gyökerében. A /etc/grub.d/40_custom file tartalma ez lesz itt a poszt legalján. ... Ezután már csak egy sudo update-grub lefuttatása szükséges és a telepített linux grubmenűjéből tölthető a ramba a live linux. Ráadásul, ha UEFI-be indítom a grub menüt, akkor UEFI lesz a ramba töltött live linuxom, ha pedig Legacyba indítom a grub menüt, akkor Legacy lesz a ramba töltött live linuxom is. A rendes telepített linuxot is tuninngolgatom időnként és ha kedvem támad, akkor csinálok egy újabb konzervet a frissített linuxból és azt teszem a gyökérbe az lmde6 mappába. Az fontos hogy a kit config fájljában a linux mappa nevét lmde6-ra módosítom mindig.
#!/bin/sh
exec tail -n +3 $0
# This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
menuentry "LMDE6_toram" {
search --no-floppy --fs-uuid --set=root e2584fe8-8748-4da4-badc-9c01d88175a8
linux /lmde6/boot/vmlinuz root=UUID=e2584fe8-8748-4da4-badc-9c01d88175a8 vga=769 load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 apparmor=0 toram
initrd /lmde6/boot/initrfs.img
}[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
gregory91
senior tag
Miért is pánikolna?
Ha helyes a "kernel"/"linux" parancs paraméterezése nem fog bepánikolni.Elvileg nem is nyúlt bele a kérdéses háttértárolóba.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszi, de Debianra nem tudok alapozni ezen a téren mert a nekem szükséges QT5 csomagok túl régiek benne.
Valszeg a világ másik felén lesz a rendszer, ha egyszer ott összerakjuk, akkor azt úgy lesz ahogy lesz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Itt lenne egy leírás a használhatóvá tételről főleg, azért, ha szükség van UEFI bootra, de hagyd ki belőle a boot mappa mentését és a slaxos scriptek beleszerkesztése sem kell , mert nem vált be. [link]
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Frawly
veterán
Ötletesen megoldottad. Elkerülte a figyelmem. Esetleg szebben meg tudnád oldani egy olyan dugóval, ami kicsi megemeli a SATA csatlakozókat egyfajta lépcsővel felfelé, vagy kábellel toldja meg újabb csatlakozóvá, így már fölé lehet lógatni, és nem kell plasztik kártyával kitámasztani. De végül is ha működik, az esztétika nem lényeg. A leírásból azt hittem, hogy tényleg flexszel vágtad szét. A SSD burkolatát elég lecsavarozni. Ha ragasztva lenne, akkor késsel szétpattintani.
-
nagyúr
Próbálom követni a thread-et amúgy, érdekelnek az ilyen kűzdelmek. Láttam a flexelt SSD-t is, de a bankkártya funkciója kicsit homályos alatta.😉
Anno írtam is, de lassan valósággá válik, hogy a fűnyíród lesz a következő célpont! Szerintem az is meg fogja magát adni egyszer.😁mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
De ha már hozzászóltam, lenne egy kérdésem is. Mostanában egyre többször eldobja a gép (Arch Linuxot használok) a DNS-t Wi-Fi-n.
Mint láthatod, kollégánk már ezt használja, így nem szükséges ajánlani neki. Nem az én felhasználói szokásomat tükrözi, amit írtam.
Múltkor még kaptam a fecem-re tőled a manjaro cinnamon ajánlgatásomért.
Szerintem inkább biztattalak benneteket, hogy ajánlgassátok csak bátran, főleg ha ott lesztek majd a felmerülő kérdések/problémák megoldásánál is ennyire bőszen. Attól óvtalak inkább, hogy nagyon elszálljatok, mert már kicsit vicces volt, ahogy a Debian vonalat degradáltátok.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
MasterMark
titán
B-s van, semmilyen drivert nem tettem fel, épp az volt az eredeti kérdés is, hogy hogy?
bambano: Megvan a driver, amit az első kérdésben mutattam is, csak fordítgatni kellene. Vagy hogy máshogy keressek?
Megvan a gyári driver is, az sem megy fel, a már fent említett errorral:
...crypt_md5.c:1:0: error: -mcmodel not supported in this configuration
/*
^[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
bambano
titán
-
spammer
veterán
Szerintem Uhuval felesleges foglalkozni, hosszabb távon úgysem rúg labdába... Ha tanulás a cél, inkább Arch, abból tuti tanulsz, és ha elég erős a gép, elég Virtualboxban szórakozni vele, nem muszáj élesben.
A Red Hat tudomásom szerint már csak enterprise cucc. Szóval egyszeri júzernek ott a Fedora vagy a CentOS.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Fenyő
őstag
+1 Fedora (Redhat alap, alapból gnome-os, de vannak egyéb spinek (xfce, kde, mate, lxde keress rá) is hozzá), ill. OpenSuse (Suse alap, alapból Kde, de a telepítésnél más is választható) is elég kezdőbarátiak, esetleg LMDE (Debian alap), de abból inkább érdemes megvárni a 2-es (Betsy) verzióját.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Elite: Dangerous
- Spórolós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest