- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Massmurderer #14 üzenetére
Az új procik felépítésük miatt nehezen hűthetőek. Túl kicsi a mag, kicsi a felület és totál ki is vannak élezve.
Régen többször ekkora fogyasztású de nagyobb felületű procikat is le lehetett hűteni gyengébb hűtőkkel is.
Példának régen nálam egy 80-95w-os nagy felületű xeonhoz elég volt egy low end párezer forintos deepcool archer is, 120w-ossal már gondja volt. (hozzáteszem a turbo tdp ennél nagyobb volt).
Ma meg ha ráraksz egy ilyen hűtőt egy 100w körüli ryzenre akkor bizony hamar 100 fokon találja magát. AIO kell egy 100w-os procihoz, vicc az egész.
Volt egyszer LGA3647-es rendszerem 200w-os peak turbos xeon 6138-al, bazi nagy noctua lég hűtötte szinte passzívban terhelés alatt is, a VRM-en megy a fél ceruza méretű és hosszú borda volt csak.
Most a 7980xe-m zabál 500w-ot is, elég nehéz kordában tartani full terhelésen 90 fokon is megy egyedi vízzel de a VRM passzívban viszi, az tény hogy 70-80 fokon de bírja.
Azt nem értem hogy mi a fenéért nem rakják a VRM-et a prociba ahogy régen a top cuccoknál (ez esetben nem lenne akkora jelentősége a lapon lévő VRM-nek), és miért nem lehet nagyobb procikat gyártani hogy hűteni is lehessen őket...
Jó tudom csak sírok hogy régen mennyivel egyszerűbbek voltak a dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sajnos felkutattam a netet ez miatt,de sehol nem találtam rá megoldást Adott egy gigabyte b850 eagle wifi 6e...
- Lemezmeghajtós PlayStation 5 - 1 hónap garancia -konzol beszámítás ok!-
- FUJITSU Server PRIMERGY RX100 S8, Intel Xeon e3-1270v3, 0GB RAM, 0GB HDD
- Thermalright frozen warframe 420
- HP VICTUS 16.1" 144Hz / I5-13500H / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 4050 / 2 Év Garancia!
- SK Hynix PC711 512GB m.2 Nvme SSD pár órát futott, kb 80-90GB írással 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest