Megtorpant a Netflix növekedése

Jelentősen belassult az előfizetők számának növekedése, egyes tippek szerint a slágerek hiánya miatt.

A Netflix előfizetőinek száma eddig gyorsan növekedett, most azonban a növekedés jelentősen belassult.

Ennek több oka is lehet, az egyik állítólag az, hogy az elhalasztott műsorok miatt kevesebb az újdonság, és főleg a slágernek tekinthető új tartalom.

A Netflix jelenleg 208 millió fizetős előfizetővel rendelkezik, az előző negyedévben ez a szám 204 millió volt. Bár panaszra nem lehet oka a Netflixnek, a növekedés jelentősen lassult, 2020 ugyanezen időszakában négyszer annyi új előfizetőt gyűjtött a szolgáltatás. Ráadásul a Netflix mostanra át akarta lépni a 210 milliós határt. A beszámoló hatására a Netflix tőzsdei árfolyama nagyjából 10 százalékot zuhant.

A Netflix szerint a lassulás fő oka a világjárvány. Tavaly ugyanis megnőtt a kereslet az előfizetésekre, amikor mindenki otthon ragadt. Az új műsorokat azonban el kellett halasztani, így 2021 első felében jelentősen kisebb volt az új tartalmak mennyisége.

A cég arra számít, hogy a második negyedév sem lesz jobb, csak 1 millió új előfizetővel kalkulálnak a tavaly második negyedévben szerzett 10 millió helyett. Az év második felében azonban nagy fordulatra készülnek, több nagy sorozat és film érkezhet, többek között olyan sztárokra építve, mint Dwayne Johson (Rock) vagy Leonardo DiCaprio.

Nem lesz azonban könnyű dolga a Netflixnek, ugyanis mostanra rengeteg riválissal néz szembe, amelyek szintén gyorsan növekednek. A szakértők szerint a legjobban az HBO Max és a Disney+ fenyegeti a Netflix menetelét.

Azóta történt

Előzmények