Ötnél is több streamingszolgáltatásra fizethetnek elő a háztartások

A Paramount+ az egyik legújabb streamingszolgáltatás, de vajon mennyi ilyenre fizetnek elő az emberek? A ViacomCBS szerint hamarosan 5-nél is többre.

Régóta vitatéma, hogy mennyire jó az az embereknek, hogy egyre több a nagy streamingszolgáltató, aki pedig minden újdonságot látni szeretne, annak nem elegendő egyre vagy kettőre előfizetnie.

Az exkluzív és saját gyártású tartalmak korában ez valóban egyre nagyobb probléma, és persze a szinkron kérdése egy másik nagy gond lehet sokak számára. A helyzet úgy tűnik, inkább elmélyül, mintsem enyhül. A ViacomCBS saját megoldása, a Paramount+ is helyet követel már magának a nagyok között.

De vajon mennyi streamingszolgáltatásra hajlandóak előfizetni a háztartások? Az amerikai minta ilyen szempontból etalont jelent a szakértők szerint, és ez a ViacomCBS adatai szerint azt mutatja, hogy míg 2016-ban egy háztartás 1-2 streamingszolgáltatásra fizetett elő, addig ez a szám 2019-re 2-3-ra, 2020-ra pedig 3-4-re nőtt. A vállalat szerint a háztartások a jövőben 5 vagy több streamingszolgáltatásra fizetnek majd elő.

Erre a Paramount+ miatt szüksége is lesz a ViacomCBS-nek, elvégre nem valószínű, hogy emberek tömegei mondanák le a Netflix, Disney+ vagy Amazon Prime Video előfizetésüket. De vajon megelőzheti a Hulu, HBO Max, Peacock és Discovery+ szolgáltatásokat a Paramount+? A cég jelenlegi CBS All Access ajánlata az évek során nem igazán tudott kitörni, a Showtime-mal együtt szerzett 30 millió előfizetőt. A Peacock 33 milliónál tart, az HBO Max 37,7 milliónál, a Hulu pedig 40 milliónál. A Disney+ már 95 milliós táborral büszkélkedhet, a Netflix pedig 200 millióssal. A Paramount+ kapcsán 65-75 millió előfizetőt remélnek 3 éven belül.

Ha az emberek azonban mégsem hajlandóak ötnél több ilyen szolgáltatást fizetni, akkor idővel a kisebb szereplők egyesülésre vagy vevő keresésére kényszerülhetnek.

Azóta történt

Előzmények