Megveheti az MGM-et az Amazon

A szakértők szerint nem lenne meglepő, ha megállapodna a két fél: az Amazon 9 milliárd dollárt adhat az MGM-ért.

A James Bond-filmek, a Csillagkapu és a Robotzsaru mellett sok egyéb híres franchise és több évtizedet felkaroló filmkatalógus tartozik az MGM-hez, amely számos tartalomgyártó és -terjesztő cégével, valamint az Epix hálózatával együtt hamarosan az Amazon kezébe kerülhet.

A Variety és a The Information egyaránt arról számoltak be, hogy az Amazon több milliárd dollárt ajánlott az MGM-ért. Utóbbi szerint 7-10 milliárd dolláros az ajánlat, a Variety szerint 9 milliárd dollárról van szó.

Az MGM tavaly december óta keres új gazdát, most pedig égetőbb lehet az üzlet, mint valaha, hiszen az AT&T megválik a WarnerMediától, amely egy 43 milliárd dolláros üzlet keretében egybeolvad a Discovery vállalatával, és a világ második legnagyobb médiabirodalmát jelenti majd a Disney mögött.

Állítólag rövidesen bejelenthetik a megállapodást. Tavalyi adatok alapján az MGM nagyjából 4000 filmmel rendelkezik a kínálatában, 17 ezer órányi tévéműsorral kiegészítve, a James Bond pedig az egyik legértékesebb filmes franchise-nak számít.

Azóta történt

Előzmények