A Disney+ növekedése is lelassult

Az elemzők szerint ugyanakkor a szuperhősökre és sci-fi-re építő tartalmak miatt újabb előfizetőket tud majd bevonzani a Disney+ streamingszolgáltatás.

Elemzői vélemények szerint csak átmeneti akadályt jelent majd a Disney számára, hogy a Disney+ streamingszolgáltatás előfizetői számának növekedése lelassult.

Miután április elejére nem tudott annyi új előfizetőt szerezni a Disney+, mint a Wall Street remélte, egy kissé megingott a platformmal szembeni bizalom. Az elemzők azután viszont azt állították, a szuperhősökre építő tartalmak és a sci-fi thrillerek új rajongókat vonzanak majd a platformra.

A karanténidőszak alatt a Netflix, az HBO Max és a Disney+ is nagyon sikeres volt, rengeteg új előfizetőt szereztek. A növekedés azonban jelentősen lelassult, részben az új tartalmak késése miatt, részben azért, mert egyre többen már nem karanténban töltik az idejüket.

Az elemzők mindenesetre optimisták a Disney+ kapcsán, az ugyanis hiába 12 évvel a Netflix után indult el, kevesebb mint 18 hónap alatt nagyjából feleakkorává nőtte ki magát. A szakértők szerint a Disney+ a tartalmainak köszönheti a sikerét, ezek nagy része ugyanis már létezik, és nem öregszik úgy, mint a többi film és sorozat. A Hargreaves Lansdown elemzőcég szerint ez hatalmas érték a streamingpiacon.

Az újabb műsorok gyártásán felül a nemzetközi piacokon is terjeszkedik a Disney+, amely a 2024-es pénzügyi évének végére 230 – 260 millió előfizetővel rendelkezhet a cég saját várakozásai alapján.

Azóta történt

Előzmények