Egy perc alatt jön le egy DVD mobilon

A barcelonai Mobil World Congress rendezvényén a kínai Huawei is előállt egy új fejlesztéssel, az LTE mobil adatátviteli szabványra épülő megoldásukkal, mellyel a cég állítása és bemutatója szerint elérhető a 600 Mb/s-os sebesség, s ez hússzor gyorsabb, mint amit a kereskedelmi forgalomban létező 3G-s technológia biztosítani tud: a Huawei példája szerint ez a kapacitás elegendő arra, hogy egy négy gigabájtos DVD-t egy perc alatt le lehessen tölteni.

A megoldás emellett több más előnnyel is rendelkezik: világszintű roaming, képes együttműködni más rádióhullámokon alapuló rendszerekkel. Wan Biao, a Huawei vezeték nélküli részlegének elnöke szerint megoldásuk (mely e területen jelenleg világrekordnak számít) újabb mérföldkő azon az úton, mely elvezet a gigabites vezeték nélküli kapcsolatok megteremtéséhez. Az elnök hozzátette azt is, hogy ezek a nagy sebességek egyben olcsóbbá is teszik a mobilkommunikációt, mivel az egy bitre eső költség is csökken.

A technológia szabványosítási folyamat most zajlik, s a cég reménykedik abban, hogy olyan forradalmi megoldást találtak, mely az egész iparágat előreviszi.

Azóta történt

Előzmények