Jelentős leépítés a Pannonnál

Amikor szerdán közzétette 2009-es gazdasági mutatóit – az árbevétel 6 százalékkal, 177 milliárd forintra, az EBITDA pedig ugyancsak 6 százalékkal, 73,4 milliárd forintra csökkent –, a Pannon jelezte, hogy az idén 3 milliárd forintot tervez lefaragni a működési költségeiből. Amit akkor még csak sejteni lehetett, ma hivatalossá vált: e megtakarítás nagyobb része leépítésből származik majd. A norvég Telenor csoport kezében lévő vállalat 200 saját munkatárs és 50 külsős dolgozó elbocsátásával 1,9 milliárd forintot spórol – jelentették be ma.

Amint a szolgáltató sajtóosztályától megtudtunk: a Pannonnak jelenleg 1200 aktív alkalmazottja és körülbelül 200 külsős dolgozója van, azaz aktív belsős állománya 16,7, külsős foglalkoztatottjainak pedig mintegy 25 százalékától válik meg most. Az így keletkező megtakarításokat a termék- és szolgáltatásfejlesztésre fordított befektetések szinten tartására, illetve növelésére fordítja a cég, azon belül is elsősorban a mobil széles sáv és a   következő generációs LTE-hálózatok fejlesztésére. A Pannon hisz abban, hogy e lépéssel javulnak a hosszú távú üzleti kilátásai – áll az operátor zavaróan eufemisztikus közleményében.

Anders Jensen vezérigazgató elmondta: nehéz döntést hoztak, de az érintett dolgozók végkielégítési csomagot és a munkakereséshez támogatást kapnak majd. „A költségek csökkentésére, a termelékenység maximalizálására és a befektetéseink hangsúlyának a mobil széles sávra való áthelyezésére irányuló döntésekkel jobban kielégíthetjük ügyfeleink igényeit, és nagyobb ütemű, fenntartható növekedést érhetünk el” – idézi a közlemény a cégvezető szavait.

Azóta történt

Előzmények